Κάποιες μεγάλες αφίσσες σε ορισμένους σταθμούς του Μετρό, που με φευγαλέα ματιά είδα μέσα από τον συρμό, με έβαλαν σε σκέψεις.
Προς στιγμήν, νόμισα ότι το διάβασα, γιατί εκείνη την ώρα σκεφτόμουνα πως να οργανώσω σύντομα ένα νέο ταξίδι στο εξωτερικό.
Μέσα στην σκέψη μου είχα την Ρώμη και την Βιέννη, οπότε επειδή η Βιέννη είναι συνύφασμένη με την σοκολάτα, θεώρησα πως "νόμισα" ότι το είδα! Συμβαίνει συχνά, ειδικά άμα έχεις έντονες επιθυμίες :-))
Αλλά τελικά, το είχα δει πραγματικά.
Και υπάρχει ως εκδήλωση.
Και υπάρχει και ως είδηση στον τύπο.
Εκδήλωση για το Ελληνικό Μουσείο Σοκολάτας.
Με το που βρέθηκα μπροστά στον υπολογιστή, έκατσα και το έψαξα και σας μεταφέρω το Link για περισσότερες πληροφορίες.
Και βέβαια η εκδήλωση, περιλαμβάνει μέσα στους στόχους και τα δρώμενα της κι' έναν ΚΑΛΟ σκοπό. Γεγονός που στις μέρες μας έχει πια μια ιδαίτερη αξία.
Καλά, μιλάμε μόλις άρχισα να ασχολούμαι με τη σοκολάτα και να διαβάζω σχετικά με τα κόλπα της και την κατασκευσή της τσουπ, να και το μουσείο σοκολάτας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα δε νομίζω πως θα χάσω τέτοια ευκαιρία!!! Άσε τα εξωτερικά καιο βουρ για το καλύτερο μουσείο!!!!
Για την ιστορία, έφτιαξα μια σοκολάτα πλάκα αλλά πολύ βιαστικά στο ενδιάμεσο ενός απογευματινού ύπνου του κυρίου μπέμπη!
Σε φόρμα αγορασμένη από τας αγγλίας με κακάο van houten, βούτυρο κακάο, ζάχαρη άχνη και γάλα σκόνη. Στη βιασύνη μου ξέχασα την πρέζα αλάτι!
Το αποτέλεσμα στην αρχή δεν ήταν καλό γιατί υπερίσχυε η γέυση του βούτυρου κακάο (λίγο βαρειά) αλλά όσο πέρναγαν οι μέρες έφυγε και ή γεύση καμία σχέση με την αρχική ήταν σοκολατένια ντιπ για ντιπ!
Απλά η υφή είναι λίγο τραχειά!
'Ηταν ή πρώτη μου σοκολάτα!
Θα συνεχίσω τα πειράματα φυδικά φυσικά και θα ενημερώνω!!!
:-)))))
Καλημέρεεες!!!
Καλημερα καλως σας βρηκα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, εμένα θα είχαν στο νου τους αυτοί που το'φτιαξαν. Κρίμα που θα είναι μόνο για δύο μέρες,εμεις οι μακρινοί δύσκολα θα μπορέσουμε να το δούμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΞΙΖΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΝΕ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήH Iωάννα γοητεύτηκε! Ψήθηκε! πως το λένε! Τη βλέπω για εκεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά φίλε Kikop, έμεινα άφωνη! Speechless, όπως λένε και στας Αγγλίας από όπου και η καταγωγή της φόρμας σας :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΗταν να μην πάρεις φόρα, άπαξ και πήρες έρε τι έχουν να διαβάσουν τα ματάκια μας στον Γαργαντούα!
Προσθήκη υγρού εσσάνς καθώς και ξηρών καρπών (καραμελωμένων ή καβουρδισμένων) την επόμενη φορά pleaseeeeeee
Καλώς μας ήρθες gwgoyla και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε πιο συχνά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη, εσένα και εμένα και πολλούς άλλους σαν κι εμάς καλή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σοκολάτα είναι ένας πειρασμός για μικρούς και μεγάλους σε κάθε σημείο της γης :-))
Μeanan, τέτοια μουσεία υπάρχουν σε πόλεις με παράδοση στην σοκολάτα. Και όταν βρεθείς μέσα, είναι σαν να είσαι σε κάποιο από τα μονοπάτια του παραδείσου :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα της δώσω και τον Θ. μαζί, για να πάνε παρεούλα; Θα δυσκολευτούν να γυρίσουν πίσω χωρίς πασαλειμένα χειλάκια νομίζω Κατερίνα μου :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ κι εγώ θέλω τον Θ.μαζί μου να πάμε για σοκολάτες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ, τι γλυκιά είδηση είναι αυτή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το χάνω με τίποτα!
Μμμ, να αναφέρω με την ευκαιρία κάτι που άκουσα, μήπως το έχει ακούσει και κανείς άλλος:
Τα κακαόδεντρα στη νότια Αμερική έχουν λέει αρχίσει να αρρωσταίνουν πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής κακάο και στα επόμενα χρόνια, αν αυτό συνεχιστεί η σοκολάτα θα είναι πλέον δυσεύρετο είδος.
Αν κάτι τέτοιο όντως ισχύει, τότε όλοι μας βουρ στις σοκολάτες, όσο υπάρχουν ακόμα!
Άσε έχω σκεφτεί βελτιώσεις και περιμένω πως και πως να τις δω στην πράξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα, μη φανταστείς εύκολο είναι!
Έχει και σχετικά βίντεα στην τούμπα!
:-D
πω-πω εφελοντές Ξανθή μου! Πες το βρε παιδιά, μπας και σας τον δώσουμε για 2-3 ώρες :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήDark shef, δεν αποκλείεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο με τα τόσα που συμβαίνει στον πλανήτη μας. Και τότε η σοκολάτα θα πουλιέται σαν χρυσάφι όπως άλλωστε ήταν στα πρώτα χρόνια συναλλαγής των πολιτισμών.
ΑπάντησηΔιαγραφήKikop80, άντε και περιμένουμε με αγωνία τα videos :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φυσικά το αποτέλεσμα των πειραματισμών σου.
Το είδα και γω! Άστα να πάνε! Μιαμ μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι στο μουσείο και στο σχολείο και στο γραφείο και στο ιατρείο και στο φαρμακείο, σοκολάτα παντού.......
ΑπάντησηΔιαγραφήΖηλεύω που δεν είμαι στην ΑΘήνα :-(
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένουμε ανταπόκριση :-)
KitsoMitso χαίρομαι που άλλος ένας το παρατήρησε...γιατί προς στιγμή είπαμε, "νόμισα" ότι έχω παραισθήσεις :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες.
Αχ, Πόπη μου... και που να δεις να σε ξυπνάνε 5.30 το πρωί και να σου ζητάνε σοκολάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ "εθισμός" σε όλο του το μεγαλείο :-))))
Καλημέρα καλή μου.
Vita μου, αν τα καταφέρουμε να πάμε, θα βάλω κάτι σχετικό για χάρη σου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!Χαίρομαι πολύ που γράφτηκες στην παρακολούθηση του μπλογκ μου και θα ψάξω να γραφτώ και εγώ στο δικό σου αν υπάρχει το σχετικό πλαίσιο!!! Το εργοστάσιο Παυλίδη είναι ανοιχτό στο κοινό εδώ και πολλά χρόνια! Το ξέρω γιατί πριν καιρό σχολεία απο τη Σαλαμινα πήγαν εκεί επίσκεψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα αν θέλεις να διαλέξεις χώρα για επίσκεψη με βάση τη σοκολάτα, υπάρχει - εκτός φυσικά απο την Αυστρία- και το Βέλγιο!!! Πριν να έρθω έκανα μια έρευνα για το τι κάνει γνωστή αυτή τη χώρα στον έξω κόσμο...Και ήταν δύο: οι δαντέλες και οι σοκολάτες! Για το πρώτο απογοητεύτηκα, γιατί ειναι όλες κινέζικες, για το δεύτερο ΠΟΤΕ!!! Απλά άρχισα να παίρνω κιλά και απόφάσισα να κάνω μια αποχή απο τις σοκολατένιες λιχουδιές!
Καλημέρα Μαρίνα, καλώς ήρθες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε βρήκα κι' εγώ μέσα από μια πλοήγηση σ' άλλα φιλικά blogs.
Για τις σοκολάτες έχεις δίκιο. Οι Βελγικές είναι πραγματικά "άπαιχτες" και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να φτάσω μέχρι την Μπριζ. Είναι ένας στόχος για τούτην ή και την επόμενη ίσως χρονιά.
Καλή σου μέρα εύχομαι.