27.1.11

Για όποιον ενδιαφέρεται...και περνά απ' εκεί.

Χθες το απόγευμα επιστρέφοντας από την εργασία, κατέβηκα στον σταθμό Μετρό του Συντάγματος για κάποια δουλειά στο κέντρο.
Είδα πολύ κόσμο στον εκθεσιακό του χώρο και στάθηκα.
Λοιπόν για όποιον ενδιαφέρεται (αν και δεν είδα πουθενά ημερομηνίες και χρονική διάρκεια για να μπορέσω να σας τις μεταφέρω) υπάρχει μια εκδήλωση με πολλά ελληνικά προϊόντα και πολλά περίπτερα.

Έμφαση μεγάλη έχει δωθεί στο μέλι, τις ποικιλίες του και τα παράγωγά του.
Υπήρχαν γυναικείοι συνεταιρισμοί με γλυκά και μαρμελάδες.
Παραγωγοί μπισκότων,παξιμαδιών,κουλουριών και χαλβά.
Ξηροί Καρποί καραμελωμένοι. Καθώς και με σοκολάτα.
Χυλοπίτες, Τραχάνας και κάποια άλευρα.
Είδα πετιμέζι και παστέλια διάφορα.
Τέλος υπήρχε μέχρι και παραγωγός (ένας μόνον νομίζω - γιατί επικρατούσε πολύς πανικός) με Κρητικά τυριά.

Το όλο στήσιμο ελαφρώς "άναρχο" αλλά μία απο τις φορές με τα πιο πολλά προϊόντα που έχω δει στον χώρο αυτό.

Προσωπικά αγόρασα ένα βάζο με μέλι και ξηρούς καρπούς με σοκολάτα. Θα μπορούσα ν' αντισταθώ, αλλά ήταν η ώρα δύσκολη βλέπετε :-)))

Μόλις βρήκα ένα σχετικό Link και σας το μεταφέρω αυτούσιο.  Μέχρι τις 27 έχει διάρκεια, οπότε μπορεί και να προλαβαίνετε να δείτε.

6 σχόλια:

  1. ΩΠ!
    Τι έγινε λέει???
    Που, στο σύνταγμα?

    Σλουυυυρπ!!!!
    Μιαμ!!!
    Εγώ πάνατ αγοράζω μελάκι και διάφορα απο ένα περίπτερο στην ανθοκομική έκθεση κηφισιάς, στην οποία πάντα προσπαθω να κάνω μια επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άργησα να το δω...Όμως...Το μάτι μου έχει πάρει ένα διαμορφωμένο χώρο πίσω από το Carrefour της Λεωφόρου Αθηνών, πρώην σκουπιδότοπο, ο οποίος διαμορφώθηκε, δεντροφυτεύτηκε σε σειρές από όμορφες ελιές, "γκαζονοποιήθηκε" (λες και είμαστε στην Ινγκλετέρα, μεγάλη λύσσα ο Έλληνας με τα "γκαζά". 45°C το Καλοκαίρι και το κάνει το "γκαζό" άχυρο, χώρια τα ποδάρια που θα το πατούσαν).
    Απόκτησε διαδρόμους, χώρους για stand + υγειονομικό χώρο, για να μην τα κάνει ο πάσα εις πίσω από τα φορτηγά -προσφιλής μέθοδος- πάρκινγκ και άλλα κομφόρ, μέχρι που για καιρό έβλεπα ΚΑΙ κηπουρούς...Η χρήση του; Θα φιλοξενούσε εμπόρους- βιοτέχνες-μικροπαραγωγούς-παραγωγούς από την Επαρχία!!! Σχετική με τη θεά Δήμητρα η ονομασία του, αν θυμάμαι καλά.
    Θα τους το παραχωρούσαμε!
    Όλα αυτά, Πηνελόπη μου, μας στοίχισαν ο κούκος αηδόνι!
    Το επιμύθιο: Τείνει να ξαναγίνει σκουπιδότοπος και νεκρά φύση!
    Η Πλατεία Συντάγματος τους αρέσει περισσότερο...
    Υποψιάζεσαι τη λύσσα μου...

    Ευχαριστώ για το βήμα και συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σου!

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα που δεν έβγαλες και καμία φώτο για να βλέπαμε και εμείς οι...μακρινοί!!! Καλές είναι οι εκθέσεις-παρουσιάσεις των ελληνικών προιοντων! Στο εξωτερικό τα αγαπούν πολύ, ειδικά το λάδι, το οποίο και πωλείται πανάκριβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kikop80, δεν ξέρω αν πρόλαβες να πας; Πάντως από παραγωγούς μελιού είχε μπόλικους και με πολλές ποικίλιες. Μέση τιμή για το βάζο με το θυμαρίσιο 12 Euros. Άλλοι το είχαν 12, άλλοι 15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζαμπία μου, προς στιγμήν απόρρησα με το τι γράφεις, αλλά στην δεύτερη παράγραφο μπήκα αμέσως στο νοήμα. Ξέρω καλά για ποιόν χώρα μιλάς. Μιας και ο παλαιός μου τόπος κατοικίας ήταν η περιοχή του Σταθμού Λαρίσσης. Τότε, τα πράγματα δεν είχαν πάρει την κακή εικόνα που έχουν σήμερα.
    Τελικά, το γιατί γίνονται κάποια πράγματα και για το πως τελικά αυτά εξελίσσονται, δεν πρόκειται να το "μάθουμε" ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρίνα μου, φωτογραφίες δεν έβγαλα γιατί δεν κουβαλώ μαζί μου την μηχανή συνήθως. Αλλά δεν νομίζω πως θα ήταν και πολύ συναρπαστικές γιατί το στήσιμο προσωπικά δεν μου άρεσε.
    Τα Ελληνικά προϊόντα είναι όντως πολύ καλά, αλλά δεν πρόκειται ποτέ οι Έλληνες παραγωγοί να μάθουν να κάνουν ΠΡΟΩΘΗΣΗ. Σε αντίθεση με τους γείτονες Ιταλούς που δεν "παίζονται" σ' αυτό το παιχνίδι.

    Καλημέρες πολλές απο την βροχερή και μουντή Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή