Πάει και το Πάσχα... μπαίνουμε πια σε τροχιά για τα επόμενα όμορφα
της χρονιάς.
Συνήθως αυτά, έρχονται με τον προγραμματισμό της όποιας
θερινής ανάπαυλας.
Αλλά μέχρι τότε η διατροφή
μας θα μπει και πάλι στον αστερισμό της «κανονικής» κατανάλωσης τροφίμων
και υλικών, με πρώτο και καλύτερο το κοτοπουλάκι!
Φιλέτα κοτόπουλου που είχαν επιρροές Ανατολής και ετοιμάστηκαν
κάπως έτσι:
2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 πιπεριά Φλωρίνης επίσης ψιλοκομμένη,
½ κουταλιά σπόρους κόλιανδρου καλά κοπανισμένους,
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά,
½ κουταλιά πάπρικα καπνιστή,
1 ποτηράκι κρασιού σόγια sauce,
1 ποτηράκι worcestershire sauce,
3 κουταλιές σουσάμι,
αλάτι, πιπέρι,
και ελαιόλαδο.
Πλένετε τα φιλέτα και τα κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε μικρά
κομμάτια αφαιρώντας το κεντρικό τους κόκκαλο.
Σε γουόκ ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει ελαφρώς ρίχνετε μέσα στο ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι
να γυαλίσει. Συνεχίζετε με τα κομματάκια πιπεριάς, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Μόλις πάρει να μαλακώνει ρίχνετε το κοτόπουλο παρέα με όλα τα μπαχαρικά, το
σουσάμι και τις σως. Ανακατεύετε συχνά με ξύλινη κουτάλα και μέχρι να αρχίσει
το κοτόπουλο να ψήνεται. Στο σημείο αυτό ρίχνετε αλάτι και πιπέρι (μην το παρακάνετε
όμως) και αφήνετε να μαγειρευτεί για 6-7 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε τη φωτιά αφήνετε κάπως το φαγητό να ηρεμήσει και είστε
έτοιμοι.
Συνοδεύετε με σάλτσα γιαουρτιού
και πιτούλες για σουβλάκια ή αραβικές.
Για την σάλτσα χρησιμοποίησα:
¼ γιαούρτι στραγγιστό,
3 κουταλιές μουστάρδα,
2 κουταλιές κέτσαπ,
1 κουταλάκι κοφτό πάπρικα
και 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
Σε μπολ βάζετε όλα μαζί τα πιο πάνω υλικά και χτυπάτε καλά
να ενωθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε πάνω σε πίτα με μια καλή στρώση σάλτσας γιαουρτιού πάνω στην οποία θα αναπαυθεί (έστω και για λίγο) το
μαγειρεμένο κοτόπουλάκι σας.
Καλή σας απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε όλοι μας.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για τέτοιου είδους πιάτα με αρώματα ανατολής. Κι είναι και υγιεινό, σημειώνεται!! :)
Χρόνια Πολλά Πηνελόπη μου Χριστός Ανέστη!!!Η συνταγή σου είναι καταπληκτική, έχει και ωραία εμφάνιση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Χριστός Ανέστη Πηνελόπη μου!!! Και του χρόνου να είστε καλά, με υγεία και χαρά!!! Ελπίζω να πέρασες όμορφα και να ξεκουράστηκες λιγάκι!! Το πιάτο σου μοσχοβόλισε και φαίνεται πεντανόστιμο...γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
Πηνελόπη μου χρόνια πολλά! Περάσατε καλα?
ΑπάντησηΔιαγραφήολα μου αρέσουν στο κοτοπουλάκι σου ασε που σ' εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια! φιλιά πολλά!
Καλησπέρα Μάγδα μου. Τις ευχές μου στις έχω ήδη γράψει, αλλά ανταποδίδω και απ' εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κοτοπουλάκι με αρώματα Ανατολής έγινε συναρπαστικό και η μυρωδιά του έσπασε μύτες!
Ελένη μου Αληθώς Ανέστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει όντως ωραία εμφάνιση τούτο το πιάτο. Πάνω στις πίτες δε, παρέα με τη σάλτσα γιαουρτιού γίνεται ακόμη καλύτερο. Αλλά δεν πρόλαβα να κάνω αυτήν την φωτογράφιση!!
Αληθώς Ανέστη Κική μου. Αντεύχομαι και σε σας τα καλύτερα. Ξεκουράστηκα είναι η αλήθεια και ανέπνευσα πολύ... θα με καταλάβεις όταν κάνω την σχετική ανάρτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά κι' από εδώ για την πριγκιπέσα.
Κοτοπουλάκι νόστιμο και γεμάτο αρώματα σε συνέχεια Πασχαλινών Αρωμάτων :-))
Eri μου γλυκιά αντεύχομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράσαμε καλά. Και όλα έγιναν όπως θα ήθελα να γίνουν, έστω κι αν μου έλειπαν κάποια πρόσωπα.
Σ' ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη και ελπίζω να μην την προδώσω αν αποφασίσεις να το φτιάξεις!!
Καλό ΣΚ εύχομαι.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να περάσατε όμορφα, και του χρόνου!
Τα αρώματα Ανατολής μου αρέσουν πολύ όπως και το κοτόπουλο. Τη συνταγή/συνδυασμός υλικών τα βρίσκω εξαιρετικά.
Πολλές καλησπέρες!
δίνε μου συνταγές ανατολής!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα! καλημέρα!!!
Χρόνια πολλά και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ θα μου αρέσει αυτό το ανατολίτικο κοτοπουλάκι! Το σημειώνω Πηνελόπη,όταν το φτιάξω θα σου πω!
Καλό ΣΚ:)
Πηνελόπη πολύ ωραίο το κοτόπουλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλωστε είναι αγαπημένες γεύσεις αυτές της ανατολής!!!! Και δείχνει τόσο λαχταριστό!! Καλό Σ/Κ !!!
Χριστός Ανέστη,Πηνελόπη...Περιμένω εντυπώσεις από τις διακοπές...Ειδικά εγώ...Η συνταγή extreme..Καλό απόγευμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει! Και ο τρόπος με τον οποίο μαγείρεψες το κοτόπουλο είναι πολύ του γούστου μου, αλλά και τα συνοδευτικά του, του πάνε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Πηνελόπη μου καλό ΣΚ!
Αληθώς Ανέστη, Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντεύχομαι για τα καλύτερα και σ' εσάς. Το ξέρω πως αυτά τα αρώματα σε βρίσκουν σύμφωνη :-)) και πρέπει να πω ότι σε σκεφτόμουνα πολύ όταν το έφτιαχνα. Το σουσάμι δε, χαρίζει πολύ ιδιαίτερη νότα.
Καλό βράδυ και καλή Κυριακή.
Αφου σε έχω "χρήσει" επίτιμο προσωπικό μου δοκιμαστή καλή μου Πέπη, είναι δυνατόν να μη σε σκέφτομαι;-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή εύχομαι.
Σ΄ευχαριστώ Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά και σ' εσάς και ιδαίτερες ευχές για τον καλό σου.
Θα περιμένω εντυπώσεις αν βρεις τον χρόνο να την δοκιμάσεις τούτη την εκδοχή.
Τα συμπληρώματα δε, είναι επίσης σημαντικά πρέπει να σημειώσω.
Καλό βράδυ και καλή Κυριακή να έχετε.
Νίκο, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρεις όταν μπαίνει και ένας ειδικός στην παρέα μας, έμας των ερασιτεχνών μαγειρισσών και μαγείρων, έχει ιδιαίτερη αξία ο λόγος του.
Καλό βράδυ εύχομαι.
Αληθώς Ανέστη, καλή μου Όστρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα έχω σύντομα ένα οδοιπορικό, και κατά πάσα πιθανότητα θα αναγνωρίσεις μέρη και καταστάσεις!
Φαγητό που εκπλήσει με τα αρώματά του και θα σου έλεγα να κάνεις έναν κόπο να δοκιμάσεις.
Καλή Κυριακή εύχομαι.
Ευχαριστώ σε Ερμιόνη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι φαγάκι για κείνες τις ωραίες παρεϊστικες βραδιές που όπως έχω καταλάβει σ' αρέσουν :-))
Καλό βράδυ και καλή Κυριακή να έχετε καλή μου.