20.4.12

Κοτοπουλάκι με επιρροές Ανατολής

Πάει και το Πάσχα... μπαίνουμε πια σε τροχιά για τα επόμενα όμορφα της χρονιάς.
Συνήθως αυτά, έρχονται με τον προγραμματισμό της όποιας θερινής ανάπαυλας.
Αλλά μέχρι τότε η διατροφή  μας θα μπει και πάλι στον αστερισμό της «κανονικής» κατανάλωσης τροφίμων και υλικών, με πρώτο και καλύτερο το κοτοπουλάκι!

Φιλέτα κοτόπουλου που είχαν επιρροές Ανατολής και ετοιμάστηκαν κάπως έτσι:
(υλικά για 5-6 άτομα)

2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 πιπεριά Φλωρίνης επίσης ψιλοκομμένη,
½ κουταλιά σπόρους κόλιανδρου καλά κοπανισμένους,
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά,
½ κουταλιά πάπρικα καπνιστή,
1 ποτηράκι κρασιού σόγια sauce,
1 ποτηράκι worcestershire sauce,
3 κουταλιές σουσάμι,
αλάτι, πιπέρι,
και ελαιόλαδο.

Πλένετε τα φιλέτα και τα κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε μικρά κομμάτια αφαιρώντας το κεντρικό τους κόκκαλο.
Σε γουόκ ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει ελαφρώς ρίχνετε μέσα στο ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Συνεχίζετε με τα κομματάκια πιπεριάς, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Μόλις πάρει να μαλακώνει ρίχνετε το κοτόπουλο παρέα με όλα τα μπαχαρικά, το σουσάμι και τις σως. Ανακατεύετε συχνά με ξύλινη κουτάλα και μέχρι να αρχίσει το κοτόπουλο να ψήνεται. Στο σημείο αυτό ρίχνετε αλάτι και πιπέρι (μην το παρακάνετε όμως) και αφήνετε να μαγειρευτεί για 6-7 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε τη φωτιά αφήνετε κάπως το φαγητό να ηρεμήσει και είστε έτοιμοι.

Συνοδεύετε  με σάλτσα γιαουρτιού και πιτούλες για σουβλάκια ή αραβικές.
Για την σάλτσα χρησιμοποίησα:
¼ γιαούρτι στραγγιστό,
3 κουταλιές μουστάρδα,
2 κουταλιές κέτσαπ,
1 κουταλάκι κοφτό πάπρικα
και 2 κουταλιές ελαιόλαδο,

Σε μπολ βάζετε όλα μαζί τα πιο πάνω υλικά και χτυπάτε καλά να ενωθούν ομοιόμορφα. 
Σερβίρετε πάνω σε πίτα με μια καλή στρώση σάλτσας γιαουρτιού πάνω στην οποία θα αναπαυθεί (έστω και για λίγο) το  μαγειρεμένο  κοτόπουλάκι σας.
Καλή σας απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε όλοι μας.

20 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Πηνελόπη!
    Τρελαίνομαι για τέτοιου είδους πιάτα με αρώματα ανατολής. Κι είναι και υγιεινό, σημειώνεται!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά Πηνελόπη μου Χριστός Ανέστη!!!Η συνταγή σου είναι καταπληκτική, έχει και ωραία εμφάνιση!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη Πηνελόπη μου!!! Και του χρόνου να είστε καλά, με υγεία και χαρά!!! Ελπίζω να πέρασες όμορφα και να ξεκουράστηκες λιγάκι!! Το πιάτο σου μοσχοβόλισε και φαίνεται πεντανόστιμο...γεια στα χέρια σου!
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηνελόπη μου χρόνια πολλά! Περάσατε καλα?
    ολα μου αρέσουν στο κοτοπουλάκι σου ασε που σ' εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Μάγδα μου. Τις ευχές μου στις έχω ήδη γράψει, αλλά ανταποδίδω και απ' εδώ.
    Το κοτοπουλάκι με αρώματα Ανατολής έγινε συναρπαστικό και η μυρωδιά του έσπασε μύτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελένη μου Αληθώς Ανέστη.
    Έχει όντως ωραία εμφάνιση τούτο το πιάτο. Πάνω στις πίτες δε, παρέα με τη σάλτσα γιαουρτιού γίνεται ακόμη καλύτερο. Αλλά δεν πρόλαβα να κάνω αυτήν την φωτογράφιση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αληθώς Ανέστη Κική μου. Αντεύχομαι και σε σας τα καλύτερα. Ξεκουράστηκα είναι η αλήθεια και ανέπνευσα πολύ... θα με καταλάβεις όταν κάνω την σχετική ανάρτηση.
    Χρόνια Πολλά κι' από εδώ για την πριγκιπέσα.

    Κοτοπουλάκι νόστιμο και γεμάτο αρώματα σε συνέχεια Πασχαλινών Αρωμάτων :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eri μου γλυκιά αντεύχομαι.
    Περάσαμε καλά. Και όλα έγιναν όπως θα ήθελα να γίνουν, έστω κι αν μου έλειπαν κάποια πρόσωπα.
    Σ' ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη και ελπίζω να μην την προδώσω αν αποφασίσεις να το φτιάξεις!!
    Καλό ΣΚ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Πηνελόπη μου!
    Ελπίζω να περάσατε όμορφα, και του χρόνου!
    Τα αρώματα Ανατολής μου αρέσουν πολύ όπως και το κοτόπουλο. Τη συνταγή/συνδυασμός υλικών τα βρίσκω εξαιρετικά.
    Πολλές καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δίνε μου συνταγές ανατολής!!!
    χαχα! καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά και του χρόνου!
    Πολύ θα μου αρέσει αυτό το ανατολίτικο κοτοπουλάκι! Το σημειώνω Πηνελόπη,όταν το φτιάξω θα σου πω!
    Καλό ΣΚ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πηνελόπη πολύ ωραίο το κοτόπουλο!!!
    Αλλωστε είναι αγαπημένες γεύσεις αυτές της ανατολής!!!! Και δείχνει τόσο λαχταριστό!! Καλό Σ/Κ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστός Ανέστη,Πηνελόπη...Περιμένω εντυπώσεις από τις διακοπές...Ειδικά εγώ...Η συνταγή extreme..Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μ' αρέσει! Και ο τρόπος με τον οποίο μαγείρεψες το κοτόπουλο είναι πολύ του γούστου μου, αλλά και τα συνοδευτικά του, του πάνε πολύ!
    Φιλιά Πηνελόπη μου καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αληθώς Ανέστη, Ελένη μου.
    Αντεύχομαι για τα καλύτερα και σ' εσάς. Το ξέρω πως αυτά τα αρώματα σε βρίσκουν σύμφωνη :-)) και πρέπει να πω ότι σε σκεφτόμουνα πολύ όταν το έφτιαχνα. Το σουσάμι δε, χαρίζει πολύ ιδιαίτερη νότα.
    Καλό βράδυ και καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφου σε έχω "χρήσει" επίτιμο προσωπικό μου δοκιμαστή καλή μου Πέπη, είναι δυνατόν να μη σε σκέφτομαι;-))
    Καλή Κυριακή εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σ΄ευχαριστώ Μαρία μου.
    Χρόνια Πολλά και σ' εσάς και ιδαίτερες ευχές για τον καλό σου.
    Θα περιμένω εντυπώσεις αν βρεις τον χρόνο να την δοκιμάσεις τούτη την εκδοχή.
    Τα συμπληρώματα δε, είναι επίσης σημαντικά πρέπει να σημειώσω.
    Καλό βράδυ και καλή Κυριακή να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νίκο, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
    Ξέρεις όταν μπαίνει και ένας ειδικός στην παρέα μας, έμας των ερασιτεχνών μαγειρισσών και μαγείρων, έχει ιδιαίτερη αξία ο λόγος του.
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αληθώς Ανέστη, καλή μου Όστρια.
    Θα έχω σύντομα ένα οδοιπορικό, και κατά πάσα πιθανότητα θα αναγνωρίσεις μέρη και καταστάσεις!

    Φαγητό που εκπλήσει με τα αρώματά του και θα σου έλεγα να κάνεις έναν κόπο να δοκιμάσεις.
    Καλή Κυριακή εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ σε Ερμιόνη μου.
    Είναι φαγάκι για κείνες τις ωραίες παρεϊστικες βραδιές που όπως έχω καταλάβει σ' αρέσουν :-))
    Καλό βράδυ και καλή Κυριακή να έχετε καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή