Και να που φτάσαμε αισίως και στην Τσικνοπέμπτη του 2014!
Καλά μέχρι χθες κόβανε ακόμη βασιλόπιτες οι διάφοροι σύλλογοι και τώρα μιλάμε για "τσίκνες" και αποκριάτικες βεγγέρες :-))
Ας μπούμε λοιπόν στο κλίμα της αυριανής μέρας, μ' ένα νόστιμο καλαμάκι που σαν πλεονέκτημα έχει τα πολύ καλά υλικά καθώς και την ταχύτητα κατασκευής του.
Καλαμάκι με λουκάνικο της Creta Farms, χαλούμι (σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης...) και ξυνόμηλο!
Για 12 καλαμάκια χρησιμοποίησα:
1 συσκευασία λουκάνικων με μυρωδικά, ευγενική χορηγία της εταιρίας Creta Farms (ευχαριστώ θερμά τους εκπροσώπους της για σκέψη της προσφοράς τους) κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστό,
1 πακετάκι χαλούμι Κυπριακό κομμένο σε κύβους,
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια,
2 μετρίου μεγέθους ξυνόμηλα, επίσης κομμένα σε κύβους,
12 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
Αφού έβρεξα κάτω από νερό της βρύσης τα ξυλάκια μου, πέρασα τα υλικά μου, στα καλαμάκια.
Κάνοντας μια σύνθεση από όλα τα υλικά και μετά τα έβαλα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Στην συνέχεια ετοιμάστηκα για την φάση του αλείματός τους.
Για το άλειμμα των "καλαμακίων" χρησιμοποίησα μια ελαφριά πάστα από
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 κουταλιές μουστάρδα και
χυμό από ένα λεμόνι.
Αφού ανακάτεψα τα υλικά σ' ένα μπολ,άλειψα με πινέλο τα καλαμάκια μου γύρω-γύρω
Και μετά τα πασπάλισα με λίγη αποξηραμένη ρίγανη.
Τα έψησα στον αέρα για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς, γυρίζοντάς τα μια φορά οπωσδήποτε μέσα στο ταψί τους.
Έτοιμα για σερβίρισμα ...πάνω σε ζεστές τορτίγιες (που τις πέρασα λίγο από αντικολλητικό τηγάνι
με ελάχιστο ελαιόλαδο) με σος γιαουρτιού και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για την σος γιαουρτιού χρησιμοποίησα
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό,
2 κουταλιές μαγιονέζα,
1 κουταλιά μουστάρδα,
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα.
Εξαιρετική γεύση, με τα αρώματα του λουκάνικου να συναντούν την ελαφριά γλύκα από το ψημένο ξυνόμηλο και την πιπεριά, και να εναρμονίζονται τέλεια με την κάπως πικάντικη σος γιαουρτιού.
Χρόνια Πολλά.
Καλά Τσικνίσματα, με το καλό και στην Αποκριά!!
Να περάσετε όλες και όλοι όμορφα και πάντα να ευχόμαστε από καρδιάς να υπάρχουν αγαθά στο τραπέζι μας, αλλά και σ΄ αυτό του διπλανού μας.
Καλά μέχρι χθες κόβανε ακόμη βασιλόπιτες οι διάφοροι σύλλογοι και τώρα μιλάμε για "τσίκνες" και αποκριάτικες βεγγέρες :-))
Ας μπούμε λοιπόν στο κλίμα της αυριανής μέρας, μ' ένα νόστιμο καλαμάκι που σαν πλεονέκτημα έχει τα πολύ καλά υλικά καθώς και την ταχύτητα κατασκευής του.
Καλαμάκι με λουκάνικο της Creta Farms, χαλούμι (σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης...) και ξυνόμηλο!
Για 12 καλαμάκια χρησιμοποίησα:
1 συσκευασία λουκάνικων με μυρωδικά, ευγενική χορηγία της εταιρίας Creta Farms (ευχαριστώ θερμά τους εκπροσώπους της για σκέψη της προσφοράς τους) κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστό,
1 πακετάκι χαλούμι Κυπριακό κομμένο σε κύβους,
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια,
2 μετρίου μεγέθους ξυνόμηλα, επίσης κομμένα σε κύβους,
12 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
Αφού έβρεξα κάτω από νερό της βρύσης τα ξυλάκια μου, πέρασα τα υλικά μου, στα καλαμάκια.
Κάνοντας μια σύνθεση από όλα τα υλικά και μετά τα έβαλα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Στην συνέχεια ετοιμάστηκα για την φάση του αλείματός τους.
Για το άλειμμα των "καλαμακίων" χρησιμοποίησα μια ελαφριά πάστα από
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 κουταλιές μουστάρδα και
χυμό από ένα λεμόνι.
Αφού ανακάτεψα τα υλικά σ' ένα μπολ,άλειψα με πινέλο τα καλαμάκια μου γύρω-γύρω
Και μετά τα πασπάλισα με λίγη αποξηραμένη ρίγανη.
Τα έψησα στον αέρα για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς, γυρίζοντάς τα μια φορά οπωσδήποτε μέσα στο ταψί τους.
Έτοιμα για σερβίρισμα ...πάνω σε ζεστές τορτίγιες (που τις πέρασα λίγο από αντικολλητικό τηγάνι
με ελάχιστο ελαιόλαδο) με σος γιαουρτιού και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για την σος γιαουρτιού χρησιμοποίησα
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό,
2 κουταλιές μαγιονέζα,
1 κουταλιά μουστάρδα,
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα.
Εξαιρετική γεύση, με τα αρώματα του λουκάνικου να συναντούν την ελαφριά γλύκα από το ψημένο ξυνόμηλο και την πιπεριά, και να εναρμονίζονται τέλεια με την κάπως πικάντικη σος γιαουρτιού.
Χρόνια Πολλά.
Καλά Τσικνίσματα, με το καλό και στην Αποκριά!!
Να περάσετε όλες και όλοι όμορφα και πάντα να ευχόμαστε από καρδιάς να υπάρχουν αγαθά στο τραπέζι μας, αλλά και σ΄ αυτό του διπλανού μας.
Από σήμερα αρχίσατε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη!!
Άμε...και συνεχίσαμε και με άλλα, για να δούμε τι τελικά θα μας άρεσε περισσότερο Ξανθή μου:
ΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Ωραίο!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη εύχομαι!!!
Τα προεόρτια σουβλάκια σου Πηνελόπη μου ήταν απλά για να μας ανοίξουν την όρεξη!!!
Φιλιά πολλά!!!!
Καλά να περάσετε!
Ευχαριστώ σε Χρυσαυγή μου.
ΔιαγραφήΕλπίζω να περάσατε καλά κι' εσείς.
Εμείς οικογενειακά μικροί-μεγάλοι, όπως μάλλον οι περισσότεροι γύρω μας.
Φιλιά πολλά.
Μμμμμμμμμμμμ!!! Νοστιμότατο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη!!!!!
Ευχαριστώ σε Κική μου.
ΔιαγραφήΤώρα πια καλή Αποκριά να έχουμε όλοι μας...πάει πια και η φετεινή Τσικνοπέμπτη :-))
Μπαίνει στο σημερινό μενού Πηνελόπη, πολύ μου αρέσει ο συνδυασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τελικά το έφτιαξες Αμαλία μου, Ελπίζω να σας άρεσε. Το ψημένο ξυνόμηλο αποτελεί πολύ ωραίο συνδυασμό στην όποια πιο πικάντικη γεύση του χωριάτικου λουκάνικου.
ΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές-πολλές.
καλημερα!!! αχ αυτα το "καλαμακι"!!! οποτε το ακουω μου ερχετε στο μυαλο ο φραπες!! σουβλακια τα λεμε εμεις οι βόρειοι ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια τα σουβλακια / καλαμακια σου οτι πρεπει για αυτη τη μερα
Αχ κυρά μου Κοζανίτισσα!!!
ΔιαγραφήΠιάσε βρε συ δυο-τρια κιχιά κι' ένα τσιπουράκι...για να ευχηθώ με την σειρά μου τα
καλύτερα :-)
Καλή Αποκριά να έχετε..
Μου τρέχουν τα σάλια!!! Θέλω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη ... έχω κι' άλλα λουκάνικα.
ΔιαγραφήΚόπιασε ...
Καλημέρες πολλές.
Η ιδέα μας παρόμοια Πηνελόπη μου, τι ωραία που ταιριάζει το μήλο με τα λουκάνικα! Τα σουβλάκια σου είναι πολύ λαχταριστά! Καλά να περάσετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, Μαρία μου, το είδα και πολύ χάρηκα που οι ιδέες είναι ταυτόσημες, γιατί έτσι φαίνεται πως τις γεύσεις που προτείνουμε τις έχουμε σκεφτεί και δοκιμάσει.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά και Χρόνια Πολλά σε όλους μας.
Καλαμάκι...Για φραπέ;Για χυμό;Ριγέ ή σπαστό;;;;Αχ,βρε πρωτευουσιάνοι.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε φίλε-φίλη ανώνυμε-ανώνυμη γράψε ένα όνομα...Κρίμα είναι να μην έχεις ταυτότητα :-)))
ΔιαγραφήΕ, εμείς οι "χαμουτζήδες" έχουμε άλλες εκφράσεις... Η μπουγάτσα είναι πάντα γλυκιά και όχι με τυρί, κρέμα, κιμά ή πράσα. Αυτές είναι τυρόπιτες, μπουγάτσες, κιμαδόπιτες ή πρασόπιτες.
Καλή Αποκριά (με καλαμάκια ή σουβλάκια) να έχεις κι' εσύ.
'Όπως το γράφεις, Πηνελόπη! Χτες βράδυ ακόμα κόβαμε πίτα, σήμερα τσικνίζουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με υγεία!
Επίσης αγαπητέ μου Ευάγγελε.
ΔιαγραφήΔύναμη, Υγεία και χρήματα ...γιατί όχι, βρε αδελφέ.
Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε δουλέψει σκληρά πολλά-πολλά χρόνια.
Δεν κλέψαμε, δεν αρπάξαμε, δεν ξεγελάσαμε, δεν λαμογιάσαμε...
Καλή Αποκριά.
Φοβερό! Μου αρέσει πολύ η προσθήκη του μήλου, κάτι που όντως θα δίνει περισσότερο άρωμα και πιο μεστή γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι κι αν λέγεται σουβλάκι ή καλαμάκι, εγώ δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω :)
Καλά να περάσετε σήμερα και καλές Απόκριες!
Το ψημένο ξυνόμηλο κάνει την διαφορά Σκοτεινούλα μου!
ΔιαγραφήΕλπίζω να πέρασες κι' εσύ όμορφα και όπως ακριβώς ήθελε η ψυχή σου.
Καλημέρα εύχομαι και καλή συνέχεια.
Ααα, πολύ ωραίο! Τορτίγιες δεν έχω, θα βάλω πίτα σουβλακίου!!!! Κόλλησα με τη σος γιαουρτιού! Θα τη δοκιμάσω και σε άλλα ψητά κρέατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσεις Πηνελόπη μου!
Καλημέρα Sel μου.
ΔιαγραφήΕλπίζω να πέρασες ωραία.
Πραγματικά αυτή η σος ταιριάζει και σ' άλλα ψητά.
Έχω κι' άλλη να σου προτείνω βέβαια, που επίσης ετοίμασα στα γρήγορα και ήταν πολύ νόστιμη,
Περίπου 80 γραμμάρια φέτα, λιωμένη μ' ένα πιρούνι, μια κόκκινη φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης (μέτριο μέγεθος) κομμένη σε κομματάκια, που θα την αλέσεις στο multi με λίγο ελαιόλαδο.
Σε μπολ ανακατεύεις τη φέτα, την λιωμένη πιπεριά, 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό,
1 κουταλιά μαγιονέζα, 1/2 κουταλάκι ξύδι, 1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή και λίγο πιπέρι καγιέν (ή περισσότερο αν το θες πιο καυτερό) και 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη.
Ανακατεύεις πολύ καλά μ' ένα πιρούνι. Την αφήνεις για μια ώρα στο ψυγείο και έτοιμη!
Καλή Αποκριά να έχεις κι' εσύ καλή μου.
Καταγράφηκε κι αυτή (πήρα επιτέλους πάπρικα καπνιστή)! Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου!
ΔιαγραφήΓίνονται γρήγορα και είναι πεντανόστιμα!!!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά τσικνισμένα φιλάκια!
Είμαστε ολιγαρκείς βρε συντέκνισσα!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά κι' από εμένα και καλό Αποκριάτικο Σαββατοκύριακο να έχετε εκεί στα όμορφα μέρη σας :-))
Πρωτότυπο και υπέροχο..........καλά είπα οτι η φαντασία σου καλπάζει Πηνελόπη μου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη!!!!!!
Να 'σαι καλά Λίλα μου.
ΔιαγραφήΕλπίζω να περάσατε κι' εσείς καλά ή να πω καλύτερα...όπως εσείς επιθυμούσατε.
Χρόνια Πολλά και με Υγεία και του Χρόνου.
Πολυ καλη ιδεα και κατι ιδιαιατερο γι αυτη την ιδιαιτερη μερα,καλη Τσικνοπεμπτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝέλη μου, Χρόνια Πολλά.
ΔιαγραφήΗ κατανάλωση όλων των κομματιών (και από τους μικρούς ακόμη...) για μένα είναι σημάδι επιτυχημένου συνδυασμού και πραγματικά πολύ το χάρηκα. Καθώς πάντα έχω "αγωνία" γι το τι θα φάνε τα πιτσιρίκια σε μια οικογενειακή συγκέντρωση.
Καλημέρα και καλή Αποκριά.
Λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά θέλω να το φάω!
Και η σος άψογη.
Φιλιά!
Ε, να φτιάξω κι' άλλα Ερμιόνη μου και να ρθεις να σε κεράσω!!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά και καλή Αποκριά καλή μου.
Πολύ ωραια ιδέα το λουκάνικο με το τυρί καλαμάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Και εύκολη ως προς την εκτέλεση καλή μου Beauty!! Δεν το παραβλέπουμε ποτέ αυτό...
Διαγραφή