Φέτα, ξέρω κάποιους ανθρώπους που δεν αντέχουν ούτε να την μυρίσουν!
Εγώ πάλι την λατρεύω και όπως φαίνεται και το παιδάκι μου ακολουθεί τα βηματά μου, ειδικά αν είναι απ' αυτές τις πλούσιες σε γεύση βαρελίσιες φέτες.
Σήμερα έδωσα λοιπόν στην προσωπική μου αδυναμία (ε, καλά δεν έχω μόνον μια...) μια άλλη διάσταση.
Αυτή, της κυρίαρχης γέμισης σε ψητά μανιτάρια!
10 μεγάλα μανιτάρια portobello που ξεπλύθηκαν ελαφρώς μέσα σε λίγο νεράκι, γι' αυτή την μέθοδο με το νοτισμένο πανί απλά δεν την πολύ εμπιστεύομαι! Σκουπίστηκαν μετά με στεγνό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τους αφαίρεσα το κεντρικό κοτσανάκι.
Τα έβαλα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
Σ' ένα μπολ έτριψα 300 γραμμάρια (περίπου ) φέτα βαρελίσια φερμένη από τα μέρη του Λεβιδίου, που πρόσφατα βρέθηκε ο πάτερ φαμίλιας μας, την οποία και δεν άφησα σκέτη, αλλά την εμπλούτισα βεβαίως-βεβαίως με :
100 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ,
1 μέτριο αυγό,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο,
2 κουταλιές γάλα,
1 κουταλιά μουστάρδας,
λίγο πιπέρι μαύρο, λίγο κάρυ, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο και λίγη σκόνη σκόρου.
Γέμισα τα μανιτάρια και τα έψησα για 30 λεπτα περίπου στους 170 βαθμούς με αέρα.
Αποτέλεσαν την συνοδεία για μπιφτεκάκια που ήδη είχαμε από την προηγούμενη.
Απολαυστικά και ως μεζές και ως σύνθεση.
Εγώ πάλι την λατρεύω και όπως φαίνεται και το παιδάκι μου ακολουθεί τα βηματά μου, ειδικά αν είναι απ' αυτές τις πλούσιες σε γεύση βαρελίσιες φέτες.
Σήμερα έδωσα λοιπόν στην προσωπική μου αδυναμία (ε, καλά δεν έχω μόνον μια...) μια άλλη διάσταση.
Αυτή, της κυρίαρχης γέμισης σε ψητά μανιτάρια!
10 μεγάλα μανιτάρια portobello που ξεπλύθηκαν ελαφρώς μέσα σε λίγο νεράκι, γι' αυτή την μέθοδο με το νοτισμένο πανί απλά δεν την πολύ εμπιστεύομαι! Σκουπίστηκαν μετά με στεγνό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τους αφαίρεσα το κεντρικό κοτσανάκι.
Τα έβαλα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
Σ' ένα μπολ έτριψα 300 γραμμάρια (περίπου ) φέτα βαρελίσια φερμένη από τα μέρη του Λεβιδίου, που πρόσφατα βρέθηκε ο πάτερ φαμίλιας μας, την οποία και δεν άφησα σκέτη, αλλά την εμπλούτισα βεβαίως-βεβαίως με :
100 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ,
1 μέτριο αυγό,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο,
2 κουταλιές γάλα,
1 κουταλιά μουστάρδας,
λίγο πιπέρι μαύρο, λίγο κάρυ, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο και λίγη σκόνη σκόρου.
Γέμισα τα μανιτάρια και τα έψησα για 30 λεπτα περίπου στους 170 βαθμούς με αέρα.
Αποτέλεσαν την συνοδεία για μπιφτεκάκια που ήδη είχαμε από την προηγούμενη.
Απολαυστικά και ως μεζές και ως σύνθεση.
Πάει καιρός που με ξελίγωνες από το γραφείο με τα δεκατιανά σου, αμ τώρα το γύρισες στα βραδινά!!!καλά δεν λυπάσαι κανέναν;;εγώ έφαγα στις 6 οπότε τώρα πεινάω!!!Να μην είναι κοντά τα σπίτια μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω να φάω φρούτο κλαψ κλαψ.
Απλώς τέλεια! Ο συνδυασμός μανιτάρια-τυρί μου αρέσει σε κάθε περίπτωση και η δική σου περίπτωση δείχνει υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα,χα,χα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι όλων των ωρών και παντός καιρού εγώ καλή μου!
Πάρε ταξί και έλα!!
Κι' εγώ στις 7.00 τα έφτιαξα. Φάγαμε και έχουμε και στοκ!
Οπότε μετά από κάποια οικιακά ποικίλου περιεχομένου, είπα να κάτσω και να σας τα γράψω....
Καλό βράδυ.
Καλώς την και την άλλη τη βραδινή... Βρε σεις να κάνουμε κάτι με το θέμα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαγγελιώ μου, έγιναν πολύ ωραία και μου ήρθε η "έμπνευση" καθώς ψώνιζα διάφορα ζαρζαβατικά σήμερα.
Κάνε μια δοκιμή. Θα σου αρέσουν θέλω να πιστεύω και γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Πεθαίνω για φέτα...για τυριά γενικώς δηλαδή.. οκ εκτός απο κάατι βρωμερά.. αλλά για φέτα τα δίνω όλα! Ισως και λόγω καταγωγής. Η συνταγή σου μου αρέσει πλύ πολύ γιατί συνδιάζει πολλά αγαπημένα υλικά. Μόνο με το καθαρισμό των μανιταριών δεν συμφωνω αλλά ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο οπότε το αφήνυμε αυτό στην άκρη. Υπέροχη ιδεά και για μπουφέ πάντως! Φιλιά πολλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειος συνδυασμός! Πολύ εμφανίσιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου καλησπέρα,αν και δεν είμαι πολύ φανατική με την φέτα αυτό θα ήθελα να το δοκιμάσω(μου αρέσουν βλέπεις τα μανιτάρια)φιλιά καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τα μανιτάρια σου Πηνελόπη
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γέμιση νοστιμότατη. Μου αρέσει πολύ έτσι όπως τα έφτιαξες.
Φιλιά :)
Επειδή είμαι και πολύ...φετού αλλά και γενικά είμαστε πολύ φετο-οικογένεια, θα τολμήσω τη νοστιμιά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήSlourp!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα γεμιστά μανιτάρια με τυρί-σχεδόν οποιοδήποτε τυρί- και σία...Υπάρχει άνθρωπος που δεν τρώει φέτα;!!!! Ντόιγκ!!!
Με το πλύσιμο των μανιταριών θα διαφωνήσω. Ουσιαστικά τους κάνεις κακό αν και καταλαβαίνω τον φόβο σου.Το πανί δεν το χρησιμοποιώ,προτιμώ να απομακρύνω τις οποιεσδήποτε ακαθαρσίες και μετά να τα ξεφλουδίζω. Εξάλλου,θα μαγειρευτούν.
καλή σου νύχτα! :))))))))))
Εμεινε κανένα και για μένα!!!! Πεινάω αν και κανονικά θα έπρεπε να κοιμάμαι τώρα! Τι υπέροχος συνδυασμός. Ημουν σίγουρη Πηνελόπη οτι η φέτα και μάλιστα η βαρελίσια και ειδικά αν είναι φερμένη από κάτω από το αυλάκι και δη από τα ορεινά της περιοχής, ταιριάζει με όλα αλλά και μόνη της καλή είναι. Καληνύχτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤης φέτας κι εγώ! Ανέφερες βαρελίσια και με έκανες να σκέφτομαι ένα από τα πλέον αγαπημένα μου σνακ... φετούλα βαρελίσια, μέσα σε μια φρατζόλα ζεστό ψωμί!
Ωραία τα μανιτάρια σου κι ελαφρώς πικάντικα! Φιλιά, καλή συνέχεια!
Νόστιμος μεζές, στην κυριολεξία και ας συνοδεύει και ό,τι άλλο προκύπτει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα υλικά αγαπημένα και ο συνδυασμός της γεύσης πικάντικος.
Αυτά τα μανιτάρια, Πηνελόπη μου, γίνονται πανέμορφα και νόστιμα έτσι όπως τα προτείνεις.
Πολλές καλημέρες σε όλους σας.
Royal, υπάρχουν και τυριά που όντως δεν μας "ταιριάζουν" στην γεύση, παρά ταύτα ο καλός "τυροφάγος" όλα μπορεί να τα δοκιμάζει και να τα καταναλώνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαφώς και τούτο το μεζεδάκι ταιριάζει υπέροχα σ' ένα μπουφέ και επειδή γίνεται σε χρόνο express μπορείς να το φτιάξεις στην ώρα που πλησιάζει το σερβίρισμα.
Να που βρήκαμε κυρίες και κύριοι αναμεσά μας blogger που δεν τα πάει καλά με την φέτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡοδάνθη θα σε "μαλώσω" αλλά άμα κάνεις τούτη την δοκιμή ενδεχομένως και να αλλάξεις λιγάκι την γευστική σου προτίμηση.
Πολλές καλημέρες κυρά μου.
Ευχαριστώ σε καλή μου Αγγελική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχουν όντως ωραία φάτσα, αν και ένα-δυό "άνοιξαν" στο ψήσιμο.
Καλή σου μέρα.
Ευχαριστώσε πολύ αγαπητή Marion.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγινα πετυχημένα είναι η αλήθεια, αλλά το ωραίο είναι ότι γίνονται πανεύκολα.
Να τολμήσεις Μαρίνα μου, να τολμήσεις και εμείς θα περιμένουμε την "κρίση" σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήThalassamov, είδες κάτι πράγματα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι βρε συ, υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά με την φέτα (μας το είπε και η φίλη μας η Ροδάνθη), το θέμα είναι να τους κάνουμε ν' αλλάξουν άποψη :-)))
Σοφία μου, έπιασες πολύ καλά το στίγμα της καταγωγής της εν' λόγω φέτας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ σωστά το γράφεις και μόνη της μια "κούκλα" είναι.
Αλλά εδώ της κάναμε ένα πολύ ωραίο face lifting :-)
Σ' ευχαριστώ Ερμιόνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως το σνακ που αναφέρεις είναι και από τα δικά μου αγαπημένα.
Αν δε βάλεις και λίγο λαδάκι με ρίγανη γίνεται εξαιρετικό.
Ζαμπία μου έτσι όπως τα έγραψες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεζεδάκι πικάντικο, γευστικό και γρήγορο στην παρεσκευή του, για τους πεινασμένους της μέρας!
Πολλούς-πολλούς χαιρετισμούς, και θα ετοιμάσω "καναρίνια" με sake σύντομα :-))
Αγαπω φετα, αλλα τα μανιταρια δεν μπορω να τα φαω.. προσωπικα θα τσιμουσα τη φετουλα απο τη μεση - μην παει χαμενη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, εδώ πέσαμε στην αντίθετη περίπτωση με σένα Ελπινίκη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σε κάνουμε;
Αντιπρόταση: Αντί για μανιτάρια βάλε το προαναφερόμενο μείγμα σε θήκες muffins που προηγουμένως θα έχεις στρώσει με σφολιατάκια μέσα στις σχετικές χάρτινες θήκες.
Τι λες;
Πηνελόπη μου με την φέτα , ως παιδί, είχα εχθρική σχέση, δεν ήθελα να υπάρχει στο τραπέζι, δεν ήθελα να περάσει πάνω από το πιάτο μου, να έχεις φάει φέτα και να με φιλήσεις.... δεν υπάρχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που μεγάλωσα και έμαθα να τρώω.. έχουμε να καλύψουμε πολλά χαμένα χρόνια. την αγαπάω. Ωραία η συνταγή σου. φιλιά
Πολύ ωραία η συνταγή σου Πηνελόπη μου!!! Και για μένα που λατρεύω τη φέτα είναι πράγματι ΟΝΕΙΡΟΟΟΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ανήκω σε αυτούς που λατρεύουν τη φέτα!Και με μανιτάρια δεν έχω δοκιμάσει, οπότε γιατί όχι?!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι είναι καλή μου Μανουσίνα, όσο μεγαλώνουμε αλλάζουμε αξίες και αγαπάμε "νέα" πράγματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή σου εύχομαι.
Σ' ευχαριστώ Κική μου. Όσοι είναι "σαν και μας" θα τους αρέσει σίγουρα όταν την δοκιμάσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες και καλή Κυριακή εύχομαι.
Αθηνά μου λοιπόν εδώ σου "ανοίγεται" ένας νέος δημιουργικό ορίζοντας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά τα τόσο όμορφα γλυκά σου, να και κάτι αλμυρό που μπορείς να κάνεις μαγικό.
Βγάλε το τσένταρ (τι είναι αυτό;) φτιάξτα και έρχομαιιιιιιιι.....
ΑπάντησηΔιαγραφή