Καιρό παλεύω να το φτιάξω τούτο το γλυκό, αλλά να που έφτασε
η ώρα του (το έχω ξαναπεί και ξαναγράψει...κάθε πράμα θέλει την ώρα του).
Βρήκα κι’ εγώ τον χρόνο που ήθελα και μας «γλύκανα» δεόντως, την ώρα που γινόταν η ζύμη για την δεύτερη δόση των "αναβατών" και προκειμένου να έχω προθερμάνει τον φούρνου (εδώ γελάμε, γιατί απλώς την ευκαιρία ήθελα...) είπα να μην πάει χαμένος ο χρόνος!
Έτσι σκάρωσα το γλυκάκι που καιρό με περίμενε καρτερικά.
Σοκολατένια Φουντουκόπιτα.
Δεν είναι νηστίσιμη, οπότε όσοι νηστεύετε απλώς καμαρώστε την και σκαρώστε την μετά το Πάσχα.
Αν, θυμάμαι καλά την συνταγή με περίπου τα ίδια υλικά, την έχουν δημοσιεύσει σ' ένα από τα πρόσφατα τεύχη του περιοδικού Γλυκές Ιστορίες, απλώς έκανα και πάλι τα δικά μου σε ότι αφορά τις προσθήκες υλικών...
Έτσι σκάρωσα το γλυκάκι που καιρό με περίμενε καρτερικά.
Σοκολατένια Φουντουκόπιτα.
Δεν είναι νηστίσιμη, οπότε όσοι νηστεύετε απλώς καμαρώστε την και σκαρώστε την μετά το Πάσχα.
Αν, θυμάμαι καλά την συνταγή με περίπου τα ίδια υλικά, την έχουν δημοσιεύσει σ' ένα από τα πρόσφατα τεύχη του περιοδικού Γλυκές Ιστορίες, απλώς έκανα και πάλι τα δικά μου σε ότι αφορά τις προσθήκες υλικών...
Τι θα σας χρειαστεί για μια μέτρια φόρμα σιλικόνης (όχι ότι
δεν μπορείτε να το φτιάξτε και σε κανονική φόρμα του κεϊκ):
200 γραμ. κουβερτούρα,
150 γραμ βούτυρο αγελάδος,
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική,
4 αυγά,
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ,
1 κούπα αλεσμένο φουντούκι.
100 γραμ. κρέμα γάλακτος,
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ.
Αλέθετε αρχικά το φουντούκι, όχι τελείως σκόνη όμως.
Τεμαχίζετε την κουβερτούρα και την βάζετε να λιώσει παρέα με
το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σε μια λεκάνη χτυπάτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι ν’
ασπρίσουν. Προσθέτετε την σοκολάτα με το βούτυρο και τα ενώνετε με μια πλαστική
μαρίζ.
Ρίχνετε μέσα στο μείγμα το μισό αλεύρι, το μισό μπέϊκιν και
το μισό φουντούκι. Ανακατεύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Στο κατσαρολάκι που λιώστε την σοκολάτα βάζετε τη κρέμα γάλακτος
να ζεσταθεί ελαφρώς και μέσα ανακατεύετε τον στιγμιαίο καφέ. Ρίχνετε και αυτό το μείγμα μέσα
στον χυλό τελειώνοντας με το υπόλοιπο αλεύρι, μπέϊκιν και το φουντούκι.
Κρατήστε λίγο φουντούκι για να το πασπαλίσετε στην επιφάνεια
του γλυκού σας ή βάλτε μερικά ολόκληρα φουντούκια αν σας αρέσει καλύτερα αυτή η "οπτική".
Τοποθετείτε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά στους 170-180 βαθμούς. Σβήνετε και σε
αφήνετε τη φόρμα πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας μετά από
μισή ώρα με τρία τέταρτα ώστε να έχει κρυώσει, για να μην σας σπάσει.
Γευστικό και άκρως γαργαλιστικό το φουντούκι παρέα με την
σοκολάτα.
Καλή σας απόλαυση.
Αυτά είναι, παίζει και να πεθαίνω για πάρτη της!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
καλημεραααα...την είχα κάνει πέρυσι..αντί για τούρτα στα γενέθλιά μου...και έσκισε!!!είναι πραγματικά νόστιμη!!!!φιλιααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,Πηνελόπη...Καλά τόσα μαγειρέματα ποιος τα καταναλώνει; Δεν έχω ακούσει άλλη φορά για φουντουκόπιτα...Το βάζω στα "υπόψιν"...για το τέλος της νηστείας...Καλή συνέχεια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι μυρωδιές και αρώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να έχω ένα κομματάκι τώρα με τον καφέ μου, παρακαλώ;
Καλημέρα.
Όχι και να μου "πεθάνεις" Coulitsa μου! Να σου κάνω πακετάκι και να σου στείλω κορίτσι μου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σου.
Έτσι ακριβώς Τάνια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνεται απολαυστικότητη.
Α, Όστρια μου το ερώτημα σου το έχω δεχτεί αρκετές φορές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατανάλωση για μας σημαίνει:
6 μέλη μέσα στην βασική οικογένεια, εθελοντές δοκιμαστές στο γραφείο, εθελοντές δοκιμαστές φίλοι και διαβάτες (έχουμε συχνά-πυκνά) μέσα κι' έξω από την πόρτα του σπιτιού μας. Οπότε πάντα υπάρχουν τα απαραίτητα στόματα, για να μην τα τρώμε μόνοι μας!
Να σαι καλά και μετά τη νηστεία να την κάνεις την δοκιμή σου. Καλημέρα κι' από μένα και καλή συνέχεια.
Να κι' άλλος καταναλωτής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτέλλα μου στέλνω κομμάτι τώρα αμέσως με courier κι' ας είσαι μακριά :-)
Καλημέρα Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού σε βλέπω διατεθειμένη να στείλεις κομμάτια, προώθησε ένα και κατά δω pleaseee!
Είναι ένα από τα γλυκάκια που συγκεντρώνει αρκετά από τα αγαπημένα μου υλικά!
Το κομμάτι που φαίνεται σε τομή τα λέει όλα νομίζω!
Φιλιά πολλά!
Τι βλέπουν τα γκριζοπράσινα μπιρμπιλωτά μου μάτια! φουντουκόπιτα Σοκολατένια υπάρχει καλύτερος συνδυασμός?? Δεν νομίζω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα με παχύνεις Πηνελόπη μου!!
Επειδή είμαι στο κρεβάτι του πόνου(;!;) ακόμα, ο γιατρός είπε για να γίνω καλά, να φάω οπωσδήποτε απ΄αυτή τη Σοκολατοφουντουκόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε...καταλαβαίνεις. :)
Z.
Δεν νηστεύω,βάρος προσπαθώ να χάσω (ά να χαθεί!) οπότε απλά θα καμαρώνω τις κατασκευές σου καλή μου Πηνελόπη και θα την σκαρώσω μετά το 2013... "Λιτότης" δεν είπαμε?...
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ...φαίνεται νόστιμο...το φουντούκι είναι δελεαστικό...καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν σε προλαβαίνω πια, μια με τα αλμυρά, μια με τα γλυκά....όλο πειρασμούς είσαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦεύγω πάραυτα! Και νηστεύω και διαιτώμαι. Φρίκη ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπηηηηηη, έλεος...δεν αντέχωωωω!! Κάνω διατροφή!!! Μπορώ να έχω μια τόοοοοση δα μπουκίτσα;;;; Ούτε καν μερίδα δεν ζητάω!!! Είναι υπέροχη και το άρωμά της έφτασε ως εδώ!!! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι με κάνεις!! τι με κάνεις!!πρωί πρωί!!με αυτή την λαχταριστή σου λιχουδιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ερμιόνη μου καλημέρα...θα αρχίσω να συλλέγω διευθύνσεις εργασίας ή κατοικίας κι' αν είναι μέσα στα καθημερινά μου δρομολόγια, θα κάνω προσωπικές παραδόσεις :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχίστε λοιπόν να μου τις στέλνετε!
Βρε, να δεις που μπήκε η Άνοιξη και μπήκαν όλα τα καλά κορίτσια σε "πρόγραμμα"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Eri μου, από δω και στο εξής θα το "κόψω" το σπόρ αρκεί να κάνεις κι' εσύ το ίδιο ;-)))
Ωχ, Ζαμπία μου ακόμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά θα μιλήσουμε...και να σου κάνω και παράδοση με το γρηγορότερο ταχυδρομικό μας καναρίνι (βλέπεις αυτά έχουμε...δεν έχουμε περιστέρια)!
Γρήγορα περαστικά εύχομαι.
Αγγελικούλα μου, να σου πω ότι προσωπικά έχασα μέσα στον χρόνο τα 10 κιλά. Στόχος βέβαια ήταν 15-18, αλλά δεν απελπίζομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κάνω περικοπές λοιπόν, για να υποστηρίξω όλες τις καλο-κυράδες που μπήκαν σε πρόγραμμα και από δω και πέρα (με μερικές εξαιρέσεις ίσως) θα σας γράφω άλλα πράγματα :-)))
Πολλές καλημέρες.
Mia, έχω την αίσθηση ότι είνα απο τα πιο μυρωδάτα και αφράτα κέικς με ξηρούς καρπούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι άρεσε αρκετά σε όλους μας :-)
Δηλαδή θέλετε να με κάνετε όλες σας να μην ξαναβάλω γλυκό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει... Βαγγελιώ, Κική (κι' εσύ τέκνον Βρούτε), θα σας κάνω την χάρη για κάποιο διάστημα :-))
Την Λίλα, προς το παρόν την αφήνω απέξω γιατί διαμαρύρεται μόνον για τους χρόνους και όχι και για τους πόντους!!!
E, Mari είπα να προσπαθήσω να σας γλυκάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες.
Πολύ καλή ανάρτηση και για εμάς τους μη νηστεύοντες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!!!!!!!!!
Να σαι καλά βρε Χρυσαυγή μου. Ελπίζω να αρέσει σε όποιους αποφασίσουν να την δοκιμάσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήουάου και πάλι ουάου!!! τη ζήλεψα...
ΑπάντησηΔιαγραφή