25.3.12

Φρουτώδες, κρεμώδες, ελαφρύ, υγιεινό και με άρωμα σουσαμιού.

Λόγω της Ημέρας, τα τηγάνια θα πάρουνε φωτιές. Τα γουδιά και τα γουδοχέρια το ίδια. Το Multi και οι ράβδοι θα κάνουν με τη σειρά τους τα δικά τους "θαύματα" με τα σκόρδα, τις πατάτες, τα ψωμιά και τα καρύδια.... Αλλά μπορεί μετά να θέλετε ένα ελαφρύ επιδόρπιο έτσι για να πάνε τα πράγματα στη θέση τους :-))
Αν λοιπόν το θελήσετε ένα ωραίο φρουτώδες, κρεμώδες,  ελαφρύ, υγιεινό και με άρωμα σουσαμιού, σας  περιμένει πιο κάτω.
Τι είναι;
Να το πάρει το ποτάμι;

Μιλάμε για επιδόρπιο κατάλληλο να σας χαρίσει δροσιά μετά απ' ένα ωραίο γεύμα,  ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε την σοκολάτα. Ταυτόχρονα χάρη στη κρεμώδη υφή του μπορεί να είναι μια συναρπαστική γλυκιά λύση για ένα πλήρες πρωϊνό, που διαθέτει τα πάντα!
Γλύκα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και την ώρα που την γεύεστε.


Χρειάστηκαν
4 μεγάλα μήλα γκόλτεν,
1 αχλάδι μεγάλο,
1 επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση φράουλας,
1 φακελάκι ζελέ με γεύση μπανάνας,
1 μεγάλο ξύλο κανέλας,
2 ποτήρια νερό,
1 λεμόνι, μόνο ο χυμός.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
1 μεγάλο παστέλι σουσαμιού, στεγνής υφής. όχι το μαλακό.

Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα και το αχλάδι. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με το ένα νερό και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνετε μέσα και το ξύλο κανέλας και τα βράζετε για 10 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός) μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζετε το ζελέ μαζί με τις δύο κουταλιές ζάχαρη να βράσουν με το δεύτερο ποτήρι του νερού, μέχρι να διαλυθούν καλά τα στερεά υλικά. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει.

Παίρνετε το Multi και αλέθετε το παστέλι ώστε να γίνει σκόνη και το αφήνετε στην άκρη σ' ένα στεγνό  βαζάκι.
Στην συνέχεια αλέθετε μέσα στο Multi τα βρασμένα φρούτα. Τον πολτό τους τον βάζετε σε βαθύ μπολ όπου και θα τα ανακατέψετε με το επιδόρπιο γιαουρτιού και το ζελέ. Όταν ενωθούν το μοιράζετε σε ποτηράκια ή μπολ σερβιρίσματος και τα βάζετε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες. Όταν έχει αποκτήσει σφιχτή κρεμώδη υφή είναι έτοιμο. Σερβίρετε με μια καλή κουταλιά αλεσμένου παστελιού. Καλή σας απόλαυση και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες σήμερα, αλλά πάνω απ'όλα στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας.

24 σχόλια:

  1. Υγιεινό, απολαυστικό και με λίγες θερμίδες.
    Αν εξαιρέσεις το ζελέ κάνει άνετα και για baby food.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ααααααχχχχ! έφτασε μέχρι εδώ το άρωμα και η γλύκα του!!! Ελαφρύ και απολαυστικό!!! Ό,τι πρέπει για σήμερα!!! Καλά να περάσετε και καλή εβδομάδα Πηνελόπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Δεν χάνεις ευκαιρία για νέες μαγειρικές εκπλήξεις!!
    ΤΑ παστέλια απαγορεύεται να τα αγγίξω τόσο δρόμο έκαναν Ζευγολατιό Αθήνα για χάρη του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Πηνελόπη μου, χρόνια μας πολλά! Ας σταθούμε με σεβασμό στην ιστορική ημέρα αλλά και σ΄εκείνους που έκαναν σημαία το όνειρό τους και θυσιάστηκαν για την πραγματοποίησή του.

    Το γλυκάκι σου συναρπαστικό, αν έλειπε και η φράουλα, δεν μου αρέσει στο επιδόρπιο. Για τα άλλα υλικά συμφωνώ και επαυξάνω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υγιεινό...Θα το τιμήσω μετά τη νηστεία...Καλημέρα,Πηνελόπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο και πανεύκολο...εδώ στο Λονδίνο μέχρι και ελληνικό παστέλι Χίου βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελαφρύ και πεντανόστιμο!
    Σαν πουτίγκα με το σουσαμένιο παστέλι έκπληξη. Πως σκέφτηκες την προσθήκη του;!
    Μ΄αρέσει πολύ και το τρώγω σαν σνακ πολύ συχνά. Οπότε ένα μπωλ θα το έτρωγα με μεγάλη ευχαρίστηση. Ή ο Θ. τα εξολόθρευσε όλα!;

    Φιλάκια σε όλους σας και καλό σας απόγευμα.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου αρέσει πάρα πολύ!Φοβερή η ιδέα σου!!!Ελαφρύ και σίγουρα γευστικότατο!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά εαυτό μάλιστα είναι επιδόρπιο μοναδικό για τέτοια μέρα καλώς σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τίτλος σου γρίφος σκέτος..μέχρι να αποκαληφθεί τελικά η συνταγή.
    Τέλειο γλυκάκι. Μου θυμίζει λίγο φρουτόκρεμα παιδική.
    Το παστέλι ωραία έκπληξη.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το δικό μου πάντως το baby...δεν αρέσκεται τελικά παρά μόνον στα κομμάτια σοκολάτας Στέλλα μου!!
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κική μου, όντως είναι πολύ αρωματικό και άρεσε γιατί δίνει αίσθηση "δροσιάς" μετά από ένα χορταστικό γεύμα.
    Πολλές καλημέρες και απ' εμένα και καλή εβδομάδα επίσης να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγά που δεν θα τα αγγίξω Ξανθή μου :-)) Μωρέ όσο δρόμο κι' αν έχουν κάνει, άμα θέλω να κάνω τα δικά μου...κανέναν δεν θα ακούσω!
    Καλημέρα καλή μου και καλή εβδομάδα να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελένη μου φράουλα ήταν απλώς η επίγευση του γιαουρτίου που χρησιμοποίησα, εσύ μπορείς να βάλεις απλό γιαούρτι αν το προτιμάς φυσικά.

    Με το καλό εύχομαι στην νέα εβδομάδα και με την Εθνική Επέτειο πίσω μας πια με τις όποιες μνήμες και συμπεράσματα και για τα φετεινά "δρώμενα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όστρια είναι πολύ ωραίο, αν θέλεις μπορείς να το κάνεις και μέσα στην περίοδο νηστείας αφαιρώντας το γιαούρτι και βάζοντας λίγο περισσότερο ζελέ. Θα είναι πιο "σφυχτό" στην υφή βέβαια.

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Pansofix μου, το Λονδίνο είναι πόλη πολυ-πολιτισμική, οπότε λογικό (και συναρπαστικό ταυτόχρονα) να βρίσκεις ότι θέλεις.
    Ειδικά σε "επώνυμα" ελληνικά προϊόντα που έχουν τιμηθεί και με βραβεία στο εξωτερικό.
    Όσο για το γλυκάκι πανεύκολο στην προετοιμασία του και με την δροσερή του γεύση γίνεται και πολύ απολαυστικό.
    Χαιρετισμούς πολλούς εκεί στα ξένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ζαμπία ξέρεις περίπου πως λειτουργώ...
    Αν βρω κάτι στα ντουλάπια μου, που μου κάνει "κλικ" σκέφτομαι τον τρόπο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ξεφεύγοντας λίγο από τα κλασσικά :-)

    O Θ. δεν έφαγε ούτε ένα μπολάκι. Και τα 8 που προέκειψαν με την συγκεκριμένη ποσότητα υλικών καταναλώθηκαν από τους μεγάλους.
    Εχει γίνει τόσο δύσκολος στις δοκιμές...που έχω πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά.
    Καλημέρες πολλές και καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελένη μου, ήταν μια νότα δροσιάς!
    Έτσι ακριβώς όπως ήθελα ένα επιδόρπιο, μετά από τηγανιτά, σκορδαλιές και τα συναφή :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. E.M. σ' ευχαριστώ πολύ.
    Καλώς ήρθες και με το καλό η εβδομάδα που σήμερα ξεκίνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έτσι Marion, ήταν και η δική μου σκέψη αρχικά...αλλά μπα το παιδάκι το δικό μου, δεν "αγγίζει" τέτοια πράγματα. Αντίθετα, όλοι οι ενήλικες την βρήκαν άκρως δροσερή και γευστική...ειδικά μετά την σκορδαλιά!
    Καλημέρες πολλές κι' απ' εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Πηνελόπη μου και καλή εβδομάδα!
    Μ' αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψες το γλυκάκι σου!! Πολύ ωραία υλικά, πρωτότυπο, ανάλαφρο και σούπερ φρουτένιο!! Είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις που θέλουμε οπωσδήποτε κάτι γλυκό, και ας έχουμε φάει υπερβολικά πολύ!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα κι' από μένα τώρα πια Ερμιόνη μου (με καθυστέρηση 24ώρου).
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, μα αυτή είναι η αλήθεια και ο τρόπος που "είδα" εγώ το γλυκάκι μου.

    Και επειδή πάντα έχουμε όρεξη για γλυκά...λέω καμμιά φορά να το "κοντρολάρω" κάπως το πράγμα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πηνελόπη μου υπέροχο! Όλα αυτά τα δροσερά γλυκά που σερβίρονται σε ποτήρι έχουν πολλαπλές ωφέλειες! Όχι μόνο γλυκαίνεσαι αλλά δεν ξαναμπαίνεις στον πειρασμό γιατί τελειώνουν άμεσα με το σωστό μοίρασμα στο τραπέζι!
    Φιλάκια και ευχαριστώωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απολύτως έτσι Αγγελικούλα μου!
    Κάνεις το σωστό "παιχνίδι" μαζί τους και ούτε γάτα, ούτε ζημιά :-)))
    Χαιρετισμούς πολλούς κι' από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή