Όταν δοκιμάζω συνταγές των αγαπημένων Bloggers, αισθάνομαι πως μπαίνω στα δικά τους χωράφια, έχοντας όμως πρόσκληση ελευθέρας με ανοικτή ημερομηνία... που ταυτόχρονα είναι και γευστική πρόκληση για μένα. Ειδικά δε, αν μου φέρνουν και μνήμες παιδικών χρόνων, τότε οι συνταγές τους καρφώνονται στο μυαλό μου για καιρό!
Έτσι λοιπόν έγινε το περασμένο βράδυ, όταν αποφάσισα να μπω στην διαδικασία να φτιάξω τις τηγανιτές τυρόπιτες της Ζαμπίας μας, για το βραδινό μας.
Και λέω αποφάσισα γιατί όποια συνταγή περιέχει τηγάνι, τις βραδινές ώρες μου είναι από δυσάρεστη ως απαγορευμένη.
Δεν θέλω την μυρωδιά του τηγανιού μέσα στο σπίτι με τίποτε και καθώς ο καιρός κρύωσε πια δεν είναι δυνατόν να "διαπλατώνω" όλα τα παράθυρα κατά το δοκούν!
Όμως οι τηγανίτες της Ζαμπίας με "στοίχειωναν" και δεν μπορούσα να τις "ξεχάσω" και να τις "ξεπεράσω" έτσι απλά :-)))
Ανασκουμπώθηκα λοιπόν και νάτες ...
Ανασκουμπώθηκα λοιπόν και νάτες ...
Γευστικές, τραγανές και στρουμπουλές. Με μικρές αμελητέες προσωπικές παρεμβάσεις.
Δοκιμάστε τις και θα σας εκπλήξουν πολύ-πολύ ευχάριστα, αν δεν έχετε πρόβλημα με το τηγάνι!
Δοκιμάστε τις και θα σας εκπλήξουν πολύ-πολύ ευχάριστα, αν δεν έχετε πρόβλημα με το τηγάνι!
Προσωπικά έβαλα στην ζύμη και αλεύρι ολικής, ενώ τη ζύμη την ετοίμασα στον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα ζυμώματος. Και στην τυρένια γέμιση έβαλα κατσικίσιο τυράκι παρέα με φέτα μαλακιά, που χάρη στην υφή της κάνει πιο κρεμώδες το μείγμα.
Κάθε κομμάτι ζύμης το άνοιξα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για πιο εύκολη μεταφορά τους μετά στο τηγάνι καθώς δούλευα παράλληλα: άνοιγμα, μοντάρισμα, γέμισμα, τηγάνισμα.
Σχήματα διάφορα (στρογγυλά, παραλληλόγραμμα και ελαφρώς τετράγωνα) γιατί έπρεπε να κάνουμε και μαθήματα γεωμετρίας, στην "ώρα του παιδιού".
Τα υλικά θα τα βρείτε στην συνταγή της Ζαμπίας, αναλυτικά.
Προσωπικά απλώς αυγάτισα λίγο τις προτεινόμενες ποσότητες μιας και ήθελα τυρόπιτες και για μερικά άτομα επιπλέον.
Κάθε κομμάτι ζύμης το άνοιξα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για πιο εύκολη μεταφορά τους μετά στο τηγάνι καθώς δούλευα παράλληλα: άνοιγμα, μοντάρισμα, γέμισμα, τηγάνισμα.
Τα υλικά θα τα βρείτε στην συνταγή της Ζαμπίας, αναλυτικά.
Προσωπικά απλώς αυγάτισα λίγο τις προτεινόμενες ποσότητες μιας και ήθελα τυρόπιτες και για μερικά άτομα επιπλέον.
Καλή σας απόλαυση (και που είσαι Pep's.... Τηγάνι δεν ξαναπιάνω για κανένα 2μηνο και πλέον).
Mpa????????
ΑπάντησηΔιαγραφήTis eftiaxes ki esi??????
Xaxaxa molis eida to titlo...mou perase ap to myalo ti tha diavaza sti synexeia.....
Einai apaixtes!!!! Dyo fores tis exo ftiaxei!
Oso gia to tigani...exeis dikio.....gia kana 2mino apochi!
Κι εγώ παιδιά κι εγώ θέλω! Και να τις φάω και να τις κάνω! Να'τανε η ζήλια ψώρα...κλπ... κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν προλαβαίνεστε κορίτσια, δεν προλαβαίνεστε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις άρχισα να διαβάζω την ανάρτηση Πηνελόπη μου περίμενα να δω σε ποιο σημείο θα έλεγες ότι έκανες τις αλλαγές και τις δικές σου προσθήκες. Και πάνω που έβλεπα το σκουρόχρωμο ζυμάρι σου και σκεφτόμουν ότι ο φωτισμός δεν σε βοήθησε, τσούυυυυπ βλέπω για το αλεύρι ολικής!!! Αμ, πως??
Αναμενόμενο πάντως, αλλά σου γίνανε τα τηγανόψωμα θεικά!! Αφράτα και τσουπωτά! Όσο για το τυρί (μαλακιά φέτα με κατσικίσιο) που δημιουργεί κρεμώδη ηφή, ψηφίζω ανεπιφύλαχτα ΝΑΙ!!!
ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!!
Εσένα κυρία μου σε έχει φοβηθεί το μάτι μου! Με φόβο ψυχής μπαίνω κάθε φορά να διαβάσω γιατί ξέρω ότι θα έχεις ετοιμάσει πάλι κάτι απίθανο και θα με κάνεις να ξεροσταλιάζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πάτησα πάλι με τις στρουμπουλές σου τυρόπιτες! Οι παρεμβάσεις σου, τόσο το αλεύρι ολικής όσο και το κατσικίσιο τυράκι, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλές και σίγουρα πολύ του γούστου μου!
Πολλά φιλιά!
Ψητά τα έχεις κάνει Πηνελόπη;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλα δεν ντρεπεσαι???? ειμαστε για τηγανι τωρα και μας ανοιγεις την ορεξη???? :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι που τις είδα αφράτες-αφράτες και πιο κάτω και νο νόστιμο γέμισμά τους, τις λαχράρησα! Περίμενα να μου έρθουν, μια και είπες ότι άκανες και για άλλα άτομα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό βράδυ.
Επειδή οι δικές μου τελείωσαν γρήγορα, κέρασε όλη την παρέα συνοδευμένες από μια ρακή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο ξενάκι μας, την Ελένη διπλή δόση από όλα...ξέρεις εσύ!
Ε!? Κι ευχαριστώ φιλαράκι μου γλυκό!
smac!
Z.
ΑΧ! τρελαίνομαι για τέτοια..στείλε βρε κούκλα μου μερικά με ..μέιλ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήdevono essere molto buoni Penelope! Buon weekend...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΧ πεντανόστιμα φαίνοται μου αρέσει πολύ η γεύση αυτης της πιτουλας,τέλεια συνταγή Πηνελόπη,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ θα ηθελα ενα κομματακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμες, αφράτες και λαχταριστές σου έγιναν Πηνελόπη μου!!! Φαντάζομαι εξαφανίστηκαννννν!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή σου μέρα!
Καλημέρα Peps... τις έφτιαξα, τις φάγαμε, τις μοίρασα και τώρα θα κάνω τον "ψόφιο κοριό" καθώς θα τις χωνεύω :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, βρε Μάρθα μου καλή είσαι τόσο μακριά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλιώς θα σε έβαζα στην "ομάδα αποδεκτών" του μοιράσματος :-)
Α, είδες τι παθαίνει κανείς Χρυσαυγή μου, όταν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα; Τα φαινόμενα απατούν όπως και οι φωτογραφίες άλλωστε (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων: βλέπε βλέμμα Νεφελίτσας...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε, για την ψήφο εμπιστοσύνης! Ήταν όντως ωραίος έτσι ο τυρένιος μου συνδυασμός.
Καλημέρες και καλό ΣΚ
Γιατί καλή μου Ερμιόνη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ είμαι καλός άνθρωπος και κατά βάθος και κατά πλάτος και κατά ύψος!
Δεν έχει λόγους να με "φοβάται" το ματάκι σου :-)))
Στα έχω πει...γράψε διεύθυνση για να κάνω delivery σε κάτι τέτοια ξεροστιαλάσματα!
Ευχαριστώ καλή μου.
Καλημέρα και καλή λευτεριά (φτάνει η ουρά σιγά-σιγά).
Σοφία μου ψητά, δεν τα έχω κάνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά φαντάζομαι πως αν κάνω την διαδικασία που κάνω για τα hot dogs των αγοριών (υπάρχει σχετική συνταγή) θα είναι νόστιμα επίσης, αλλά όχι με αυτό το "τραγανό" που προσδίδει το τηγάνι.
Πρέπει δε, να επισημάνω ότι δεν τηγανίζω ποτέ στο ίδιο λάδι. Ότι τηγανίζω μπαίνει σε ελαιόλαδο του γεννέθλιου τόπου άπαξ!!
Ντρέπομαι Ειρήνη μου, ντρέπομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι καθώς μας έγραψες ότι κάνετε πρόγραμμα αποτοξίνωσης... Έχω γίνει κατα κόκκινη, αλλά έπεσα στα "δίχτυα" της πλανεύτρας φιλενάδας :-)
Ελένη μου καλή, άμα έρθεις εδώ σύντομα θα τις κάνουμε για σένα (θα βάλω την πρωτομαστόρισσα μπροστά κι' εγώ θα ακολουθήσω).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλιώς πρέπει να μας δώσει "συντεταγμένες" για να κάνουμε αποστολή με τις ειδικές δυνάμεις...
Έρχεται και ο Ρούντολφ όπου να 'ναι και ξέρεις αυτό ο τύπος με την κόκκινη μύτη κάνει μεγάλα δρομολόγια :-)))
Κάπελα πιάσε ρακές...και κέρνα όλο το "μαγαζί"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες τι ωραία το είπα Ζαμπία μου :-))
Για την Ελένη μας πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα μαζεμένα και θα δούμε πως θα τα συνδυάσουμε όλα μαζί!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ. "Αποδίδουμε φόρο τιμής εκεί που πρέπει και όπως πρέπει".
Καλημέρες και καλό ΣΚ εύχομαι.
Λέω να ανοίξω μια εταιρία catering αφράτων τηγανόψωμων σε κάθε εκδοχή και ταυτόχρονα να συνεργαστώ με εταιρία courier για την ταχύτερη παράδοσή τους ανά την Ελλάδα, Αχτίδα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σας.
Una bella fermentatore & deliziosa
ΑπάντησηΔιαγραφή"torta" cara Chiara :-)
Buon weekend a voi.
Νέλη σίγουρα φαίνονται νόστιμα και λαχταριστά στις περισσότερες από εμάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε όσους προσέφερα, κανείς δεν μου αρνήθηκε :-))) Καλό ΣΚ σου εύχομαι.
Ένα μόνον κομματάκι Beauty Follower;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα;
Νομίζω πως δεν θα είναι αρκετό...
Εξαφανίστηκαν Κική μου, αλλά δεν τις φάγαμε και όλες μόνοι μας (2,5 στόματα είμαστε άλλωστε) βοήθησαν και άλλοι :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ φιλενάδα εκεί στα Βόρεια.
Και ειναι δυσκολη ώρα... Αχ κοριτσια, εισαστε πειρασμος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο φούρνο δεν γίνονται;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ζηλευτά μα το τηγάνι μου είναι απαγορευτικό...
Υπέροχες και το αλεύρι ολικής αντισταθμίζει το ότι είναι τηγανιτές! Μπράβο και πάντα τέτοιες προ(σ)κλήσεις εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς "πειρασμός" Αγγελικούλα μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣώπα καλέ...
Η λουκούλια κρεπάλη μεταμορφωμένη σε bloggers είμαστε, αλλά το κρύβουμε με τρόπο :-))
Φιλιά πολλά και κάνε λίγα, έτσι για να "χορτάσει" πιο πολύ το μάτι.
Γιαγιά Αντιγόνη καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήνομίζω πως και στον φούρνο θα μπορούσαν να γίνου, αν αφού τα γεμίσεις, τ' αφήσεις σε ελαφρώς ζεστό φούρνο για να ξανα-ανέβουν.
Όπως κάνω για τα hot dogs συχνά-πυκνά. Δες το και εδώ http://aromavanillias.blogspot.gr/2012/08/hot-dogs.html
Μικρό το αντιστάθμισμα Αναστασία μου... αλλά τούτο το αλευράκι συμβάλλει με τον τρόπο του και στο γευστικό αποτέλεσμα νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και καλό ΣΚ σου εύχομαι.
Αχ τι ωραίες τυροπιτούλες! Και έχω μία πείνα τώρα που δεν λέγεται, άσε που, το μόνο που μπορώ τώρα να φάω είναι ένα αχλάδι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου τέλεια σου έγιναν!!!Σκέτη πρόκληση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
ΠΩ ΠΩ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ...ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή...ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!!
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΚΑΛΕ... ΜΕ ΛΙΓΟΥΡΕΨΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΣΟΥ...Κ ΟΣΟ ΚΑΝΩ Κ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΣΑΛΙΑ!
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ!!!
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!
Τωρα που το λες
ΑπάντησηΔιαγραφήνομιζω οτι θα ήθελα ενα ολοκληρο τηγαόψωμο χα χα!
Καλημέρα Αμαλία μου, τώρα πια...θα έχεις χορτάσει (που απαντώ...) αλλά αυτές είναι τυροπιτούλες παντώς καιρού και ώρας, αν έχεις φυσικά όρεξη για τηγάνι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Να 'σαι καλά Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα.
Καλώς ήρθες Βάλλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έρχεσαι όσο συχνά θέλεις και φυσικά θα χαρώ πολύ να μου πεις αν τελικά δοκίμασες κάτι από όσα διάβασες εδώ μέσα.
Μια καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Beauty Follower είδες που αν το καλόσκεφτείς τελικά...μια μπουκιά δεν θα είναι αρκετή :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Τις έχω βάλει κι εγώ στο μάτι τις τυρόπιτες αυτές Πηνελόπη μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλο της αναβάλω γιατί ξέρω ότι θα τις φάω όοοοολες.
Ωραίες και με το αλεύρι ολικής τελικά.
Φιλιά
Καλή μου Marion, όταν κάτι μας μπεί στο μάτι, είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα μπει και στις εστίες της κουζίνας μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχτες με το καλό λοιπόν...να μην μας μένουν και απωθημένα :-))
Καλημέρες πολλές.
Τέτοια ώρα που είδα την συνταγή θα τις βλέπψ όλο το βράδυ στον ύπνο μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, Notoula πως σε καταλαβαίνω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παθαίνω συχνά βράδυα, μεσημέρια, αλλά και πρωϊνά!