Τα καυτερά πιάτα και η "αφεντιά" μου δεν τα πάμε και πολύ καλά ομολογώ.
Αλλά ε, με το λίγο καυτερό και πικάντικο κάτι γίνεται ... ειδικά αν αυτό «χάνεται» μέσα
στη γεύση
της ντομάτας και του μαϊντανού.
της ντομάτας και του μαϊντανού.
Ψαράκια λοιπόν "καυτερά" στο μενού για σήμερα!
Το δικό μου δεν ήταν πολύ της φωτιάς, αν ωστόσο εσείς αντέχετε
την «κάψα» βάλτε περισσότερο μπούκοβο. Κατά βούληση... που λένε!
Για 3 άτομα θα χρειαστείτε:
Για 3 άτομα θα χρειαστείτε:
½ κιλό σαρδέλες ή γαύρος χοντρούτσικα σε μέγεθος
2 ντομάτες φρέσκιες, μέτριο μέγεθος,
½ κουταλιά της σούπας μπούκοβο,
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
½ ποτήρι ελαιόλαδο,
¼ ποτηριού νεράκι,
15 ντοματίνια,
½ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζετε τα ψαράκια από κεφάλια και εντόσθια.
Τα πλένετε
καλά και τα αφήνετε στο στραγγιστό να βγάλουν τα νεράκια τους.
Πλένετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε. Τις βάζετε να κάνουν
παρέα με την κουταλιά μπούκοβο (ή όσο εσείς αντέχετε) και λίγο λάδι μέσα στο multi.
Αλέθετε καλά, αλλά μην το παρακάνετε. Να σταθεί κάπως χοντρή
η σάλτσα σας.
Σε ταψί, κατά προτίμηση αντικολλητικό, λαδώνετε ελαφρώς τον
πάτο του.
Στρώνετε τα ψαράκια σε σειρές. Τα πασπαλίζετε με το αλάτι
και το πιπέρι,
Πάνω από κάθε στρώση ψαράκι στρώνετε 2-3 κουταλιές από το μείγμα
ντομάτας και μπούκοβου. Σκορπάτε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανάμεσα στις στρώσεις ψαρικών, τοποθετείτε τα ντοματάκια
κομμένα στα δύο.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το νερό και ψήνετε το
φαγητό σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς) για μισή ώρα το πολύ.
Καλή σας απόλαυση με ότι συνοδεία τραβά η όρεξή σας, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους μας
και με το καλό στο μήνα Δεκέμβρη από αύριο.
Καλή σας απόλαυση με ότι συνοδεία τραβά η όρεξή σας, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους μας
και με το καλό στο μήνα Δεκέμβρη από αύριο.
Καλό Σ/Κ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το φτιάχνω συχνά αυτό το φαγητό αλλά χωρίς μπούκοβο δεν το αντέχω εγώ βάζω πιπεριές ανάμεσα και σκορδάκι.
Τι όμορφα που έχουν παραταχτεί τα ψαράκια στο ταψί! Και με το μπούκοβο θα είναι σούπερ! Πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εμεις ψαρια σημερα! πρωι πρωι πηγα στην αγορα αλλα θα τα φιαξω με λεμονι και ριγανη. τωρα δεν λεω, εαν ειχα δει αυτην την συνταγη πιο μπροστα θα ειχα προνοησει διαφορετικα!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο μεσημερι
Σαρδέλες, που μας αρέσουν πάρα πολύ, σε παράταξη και υπερνόστιμη εκδοχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανη νοστιμιά, τρώγεται κι η ραχοκοκαλιά τους!
Z.
Και έτσι που το κάνεις εσύ Ξανθή μου, το κάνω κι' εγώ. Αλλά εδώ πάλι εγώ έκανα τα "δικά" μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ επίσης και σε εσάς.
Αναστασία μου, τα έβαλα σε "παρέλαση" για να διευκολύνω την κατάσταση και στο σερβίρισμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μια σπάτουλα παίρνεις απευθείας την ποσότητα που θέλεις μέσα από το ταψί σου κι' δεν έχεις και απώλειες :-)))
Καλό ΣΚ και καλές δημιουργίες την Κυριακή!
Την επόμενη φορά Ειρήνη μου. Την επόμενη...δώσε μια ευκαιρία και σε αυτήν την εκδοχή. Θα σας αρέσει πιστεύω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς Ζαμπία μου. Δεν μένει τίποτε (εκτός από τους μικρούς μυστήριους...)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
Πω πω Πηνελόπη μου τι πράμα έφτιαξες πάλι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέψου ότι ακόμα κι εγώ που δεν είμαι και τρελή φαν του ψαριού, τα είδα και τα ζήλεψα!
Και είμαι και φαγωμένη!!
Φιλιά πολλά!
Δείχνει φοβερό, σαν πίνακας! Αγαπώ τις σαρδέλλες, αλλά παιδεύομαι με τα κοκκαλάκια- τριχούλες, και όσο για τα καυτερά, απέχω παντελώς, οπότε θα παραλείψω το μπούκοβο και θα κρατήσω τον υπόλοιπο πίνακα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τις φωτογραφίες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω είναι οι καλύτερες σου!!!
Σωστός πίνακας!!!
Όσο για το φαγητό, τρελλαίνομαι και για σαρδέλες και για καυτερά!!!
Θαυμάσιο και σε γεύση και σε εμφάνιση το φαγητό σου Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρώματα που μπερδεύτηκαν,νοστιμιές που ανταλλάχτηκαν,αρώματα που μοσκοβόλησαν, έκαναν το ταψάκι σου έναν αξιοθαύμαστο πίνακα ζωγραφικής,με το πινέλο να σκιαγραφεί τα συμμετρικά παραταγμένα ψάρια σε απόλυτη τάξη αλλά κυρίως σε απόλυτη νοστιμιά.Φιλιά πολλά,πολλά.
Τώρα είναι η δική σου σειρά, Πηνελόπη μου, να μου κάνεις το τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι ωραία που τα τακτοποίησες!
Καλό σου βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο.
Τέλειο!! Κάτι παρόμοιο κάνω για τισ σαρδέλες αλλά δεν έχω δοκιμάσει με πικάντικο! Θα το κάνω όμως! Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ με λίγο μπούκοβο θα το έτρωγα Πηνελόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγάκι και νόστιμο. Με κρασάκι μια χαρά είναι.
Καλό σ/κ και καλό μήνα για αύριο.
Φιλιά
Είδα τον τίτλο, πήρα τον πυροσβεστήρα και ήρθα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι αντικρίσαν τα ματάκια μου ?
Τέλεια τα ψαράκια .. μμμμ
Φιλιά
Λατρεύω τα ψάρια και ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα, υγιεινά και πολύ γευστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩρε τι ωραίο φαγάκι και είναι και πολύ εμφανίσιμο έτσι στο ταψάκι! εγώ πάλι αντέχω αρκετά θα έλεγα το καυτερό και γενικά.. δίπλα στο πιάτο μου έχω πάντα τα "μαντζούνια" μου όπως λέει ο άντρας μου για να κάνω το δικό μου καυτερό..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Πηνελόπη, καλό ΣΚ!
Τέλειο φαίνεται,πολύ μου αρέσει αυτο το φαγητό ,μπούκοβο δεν βάζω ,βάζω σκορδο,αλλα την άλλη φορα θα βάλω και μπούκοβο γιατί μου αρέσουν τα καυτερά.Καλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο και πολύ προωτότυπο ως προς το καυτερό!!! Γεια στα χέρια σου Πηνελόπη με τις νοστιμιές σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!
un piatto molto interessante, grazie Penelope! Buona domenica!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου τα ψαράκια σου είναι απίθανα!!!Μα και τι ωραία που φαίνονται,μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Ερμιόνη συνδυάζεις τα "ταπεινά" ψαράκια με λίγη τσαχπινιά στα αρώματα και έχεις ένα όμορφα αποτέλεσμα που μάλλον αρέσει στους περισσότερους. Απλά πράγματα και προπαντώς εύκολα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Μάρθα μου, το κεντρικό κοκκαλάκι βγαίνει εύκολα όταν είναι καλομαγειρεμένο το ψαράκι, τα υπόλοιπα τρώγονται καλή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το λίγο μπούκοβο, εδώ δεν θα το καταλάβεις καθόλου στο υπόχομαι ως νονά!!
Σ' ευχαριστώ Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον ήταν τα χρώματα που συνδυάστηκαν πάνω στο "μαύρο φόντο" του ταψιού μου και "έγραψαν" στο φακό της μηχανής ;-)))
Το φαγάκι απλό, γευστικό και τρώγεται πάρα πολύ ευχάριστα πιστεύω.
Τι να πω Φωτεινή μου... τι να πω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ θερμά για τα τόσο όμορφα λόγια σου. Νομίζω πως έδωσες με τις λέξεις μεγάλη αξία σε τούτο το φαγητό μου.
Καλημέρα σου εύχομαι.
Βεβαίως, Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με πολύ χαρά. Πες μου πότε, για να σε περιμένω :-)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Villy η σαρδέλα και ο γαύρος έχουν χάρη, αν αρχίζεις να πειραματίζεσαι γευστικά μαζί τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπου έχω διαβάσει ότι οι Πορτογάλλοι έχουν πάνω από 40 διαφορετικές συνταγές (παραδοσιακές) για το μαγείρεμα της σαρδέλας που αποτελεί σχεδόν το εθνικό τους προϊόν!
Οπότε καταλαβαίνεις τι πεδίο δράσης λαμπρό υπάρχει...
Καλημέρα να έχεις!
Conna, κόπιασε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε όμως τον πυροσβεστήρα κατά μέρος και πάρε μεζέ :-)
Κι' εγώ Σοφία μου με τα ψάρια και τα θαλασσινά έχω θαυμάσια σχέση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι' αυτό και προσπαθώ να τους βρίσκω κάθε φορά τρόπο μαγειρέματος ελκυστικό και για τους άλλους :-)
Εσύ τότε Έρη μου πας για διπλή κουταλιά μπούκοβο!!! Αλλά μάλλον στο πιατάκι σου, γιατί υπάρχουν και άλλοι :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Εδώ Νέλη μου, συνδυάστηκαν αλλιώς τα αρώματα. Ούτε κρεμμύδι αλλά ούτε και σκόρδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αποτέλεσμα είχε την χάρη της φρέσκιας ντομάτας και του μαϊντανού και το μπούκοβο έδωσε την νότα του ελαφρώς καυτερού.
Δοκιμάζεις και μας λες αν τελικά σας άρεσε...
Κική μου έγινε νόστιμα και παιχνιδιάρικο. Καταφέραμε να δοκιμάσει ο μικρός δύσκολος δύο, για δείγμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιλάμε για τρελλή επιτυχία δηλαδή :-))))
Καλημέρες πολλές και καλή εβδομάδα.
Grazie mille per le gentili parole, Chiara.
ΑπάντησηΔιαγραφήFare una prova, Penso che ti piace.
Buona settimana a voi.
Ελένη μου, φαίνονται ωραία αλλά και είναι! Γιατί γευστικά τελικά άρεσαν σε όλους μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα σου εύχομαι ολόψυχα.
εγω θα το ονομάζα πιτσα με βαση τα ψαρια
ΑπάντησηΔιαγραφήMargarita, ωραία πρόταση έκανες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.