Θα μπορούσαμε να τα πούμε Scons, αλλά δεν έχουν βούτυρο
όπως οι κλασσικές συνταγές Αγγλικής προελεύσεως για τα ψωμάκια αυτά, ενώ η γλύκα τους προέρχεται κυρίως από το μέλι.
Ας τα πούμε λοιπόν αφράτα μπισκοτο-ψωμακιά για να τα ελληνοποιήσουμε
και να τα καταχυρώσουμε ως δική μας πατέντα (γιατί όχι δηλαδή…) και να ευχαριστήσουμε την φίλη
Eri από το Captain Cook, που μου έδωσε με την συνταγή της για μπισκότα με μήλα και κανέλα, τη βάση για να πατήσω πάνω και να κάνω την δική μου σύνθεση.
Η σύνθεση φυσικά σηκώνει πειραματισμούς σύμφωνα με την διαθεσιμότητα υλικών στα ντουλάπια, την ώρα που το αποφασίζει κανείς ;-))
Eri από το Captain Cook, που μου έδωσε με την συνταγή της για μπισκότα με μήλα και κανέλα, τη βάση για να πατήσω πάνω και να κάνω την δική μου σύνθεση.
Η σύνθεση φυσικά σηκώνει πειραματισμούς σύμφωνα με την διαθεσιμότητα υλικών στα ντουλάπια, την ώρα που το αποφασίζει κανείς ;-))
Περιέχουν υλικά γευστικά και υγιεινά και θα συνοδεύσουν
απολαυστικά το πρωϊνό σας κολατσιό ή το απογευματινό σας ρόφημα.
Προσωπικά τα έφτιαξα καθώς είχα έτοιμο ζεστό φούρνο από άλλο φαγητό (τα ρεβίθια της προηγούμενης ανάρτησης...) και γιατί είχα ξεμείνει από κουλουράκια για το πρωϊνό μου.
Μου άρεσαν πολύ, καθώς και σε όλους όσους τα δοκίμασαν (οι συνάδελφοι στο γραφείο είναι πια εκπαιδευμένοι στα πειράματά μου) και γι’ αυτό έρχομαι να σας δείξω με τη σειρά μου.
Μου άρεσαν πολύ, καθώς και σε όλους όσους τα δοκίμασαν (οι συνάδελφοι στο γραφείο είναι πια εκπαιδευμένοι στα πειράματά μου) και γι’ αυτό έρχομαι να σας δείξω με τη σειρά μου.
Υλικά που χρησιμοποίησα:
1 κούπα βρώμη,
1και ½ κούπα χοντρο-αλεσμένο
φουντούκι ανάλατο και άψητο,
3 κουταλιές μέλι,
2 κουταλιές ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο,
2 μέτρια αυγά,
½ κούπα γάλα φρέσκο,
½ κούπα ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ,
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών Σμυρνιό,
½ κουταλάκι σόδα μαγειρική,
½ κουταλάκι εσάνς βανίλιας (υγρό ή σκόνη)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
½ κούπα σταγόνες σοκολάτας (πικρή ή γάλακτος ανάλογα με την
διάθεση).
Σε βαθύ μπόλ θα ρίξετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και
θα τα ανακατέψετε καλά με τον αυγοδάρτη (δεν σας χρειάζεται ούτε μίξερ δηλαδή).
Αν το μείγμα σας φανεί πολύ σφιχτό προσθέσετε λίγο λάδι ή λίγο γάλα.
Ενσωματώνετε το αλεύρι τμηματικά και έχετε μια ζύμη έτοιμη για ψήσιμο, όχι πολύ ρευστή χάρη στα στερεά υλικά, και προσθέτετε και τις σταγόνες σοκολάτας.
Αν το μείγμα σας φανεί πολύ σφιχτό προσθέσετε λίγο λάδι ή λίγο γάλα.
Ενσωματώνετε το αλεύρι τμηματικά και έχετε μια ζύμη έτοιμη για ψήσιμο, όχι πολύ ρευστή χάρη στα στερεά υλικά, και προσθέτετε και τις σταγόνες σοκολάτας.
Έτοιμο το μείγμα. Το μοιράζετε με την βοήθεια κουταλιού, πάνω
σε αντικολλητικό χαρτί με το οποίο θα έχετε στρώσει 2 ταψιά. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους, 180 βαθμούς, με αέρα για 6-7 λεπτά όχι περισσότερο.
Να πάρουν δηλαδή χρώμα καλό αλλά να μην στεγνώσουν.
Παραμένουν αφράτα και νόστιμα και την επόμενη μέρα και ενδεχομένως ... μέχρι και το τελευταίο :-))
Παραμένουν αφράτα και νόστιμα και την επόμενη μέρα και ενδεχομένως ... μέχρι και το τελευταίο :-))
H ποσότητα υλικών δίνει περίπου 20 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος
της κουταλιάς.
Και αφήστε χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Και αφήστε χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Καλή σας απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο (όσο μας παίρνει και γίνεται...)
Φαίνονται πολύ ωραία! Περίσσεψε κανένα και για μένα;;; Δεν θα έλεγα όχι σε ένα κέρασμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σ/κ!
Είναι πολύ όμορφα παρουσιασμένα και σου έχουν φουσκώσει όμορφα!Λες αν τα δοκιμάσω να γίνουν και τα δικά μου έτσι?Μου φαίνονται μια χαρά για πρωινό με το γάλα.Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτα, αφράτα και με υλικά που αγαπώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ και ο μαχμουρλής βάτραχος πάνω στον οποίο τα εναπόθεσες!!
Φιλιά πολλά Πηνελόπη μου!
Έχω να σου πω ότι τώρα που γράφω, τα μπισκοτάκια είναι ήδημέσα στο φουρνο μου και μοσχομυρίζουν! Δεν κρατιόμουνα! Θα σε ενημερώσω και για το γευστικό αποτέλεσμα λίαν συντόμως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαρύ το φορτίο για τον φιλαράκο μας αλλά για εμας Πηνελόπη μου αχ απλά τέλεια.Να είσαι καλά καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι προσαρμογές σου πάντα εποικοδομητικές! Καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα φαίνονται! Αφράτα και μοσχομυρωδάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ Πηνελόπη!
Φαίνοται υπέροχα!! και το κυριότερο είναι υγειινά. Μπαίνουν στα υπ όψιν καθώς μας αρέσει πολύ η βρώμη και ειδικά στα μπισκοτάκια!! Καλό Σαββατοκύριακο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου τι ωραία που είναι;;;Μου αρέσουν που ποζάρουν έτσι φουσκωτά-φουσκωτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Τι τέλεια που είναι ! Μες το ΣΚ θα σκαρωθούν! Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να έχω παρακαλώ αυτά τα υπέροχα μπισκοτο-ψωμάκια μαζί με τη χελωνίτσα;;; Τα ερωτεύτηκα και τα δύο...-:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Πηνελόπη μου!
Ότι πρέπει για πρωινό! Φουσκωτά και αφράτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Τυχεροί οι συνάδελφοι σου, Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που τους προσέχεις και τους φτιάχνεις υγιεινά μπισκότα!
Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα!
Υπέροχα φαίνονται ... για φέρε ενα να δοκιμάσω .. τι, δεν έμεινε ? Καλά τότε θα τα φτιάξω !! χαχαα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Στείλε μερικά, τώρα που πίνω τον πρώτο καφέ της ημέρας! Αφράτα και λαχταριστά τα έφτιαξες, καλή μου Πηνελόπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετισμούς και μια υπέροχη Κυριακή.
Αφράτα, μυρωδάτα, γευστικά.....υπέροχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναστασία μου ήταν όντως πολύ ωραία. Έχουν μείνει 3-4 ακόμη πάντως :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήArmonia καλημέρα, και βέβαια θα σου φουσκώσουν αν βάλεις την σωστή ποσότητα μπέϊκιν μιας και τα υπόλοιπα υλικά είναι αρκετά "βαριά" για την σύνθεση της ζύμης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην το φοβάσαι καθόλου το όλο εγχείρημα καλή μου :-))
Καλημέρα Ερμιόνη μου, ε καθώς είσαι φανατική των μπισκότων αυτά σίγουρα είναι ένα δέλεαρ για σένα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μαχμουρλή βάτραχος δεν είναι πολύ γλυκούλης; Αποτελεί μέρος μιας μικρής συλλογής με άλλα ζώα-κούπες!!!
Αμαλία μου σε διάβασα...και σε σχολίασα!!! Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ καλή μου πάρα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Α Ροδάνθη μου, το "φορτίο" ο φιλαράκος μας μάλλον με ευχάριστα το σήκωσε και όταν το γεμίσαμε και την κούπα του με καφέ και γάλα το χάρηκε δεόντως :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Καλημέρα Βαγγελιώ μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ήταν όντως Μαρία μου, υπέροχα, μοσχομυριστά και πολύ γευστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα εύχομαι.
Καλημέρα elen, καλύψαμε με τον τρόπο αυτό όλα τα γούστα!! Κάνε την δοκιμή σου και ελπίζω να σου αρέσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τις ανάγκες της "φωτογράφισης" Ελένη μου, έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις και φουσκώσαν επαρκώς :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη, άμα τα βρει ο "λόχος" θα χρειαστείς και δεύτερη δόση στο λέω :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚικίτσα, γράψε διεύθυνση και θα κάνει παράδοση ο ίδιοw βατραχούλης(δεν είναι χελωνίτσα βρε σύ) και θα φτάσουν έγκαιρα ...χάρη στα πολλά πηδαματάκια του :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήAυτό σκεφτόμουν κι' εγώ Αγγελική μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρωϊνό ρόφημα... Tο δικό μου και μετά των άλλων ;-)))))
Σοφία μου καλημέρα, τυχεροί δεν ξέρω αν είναι ... μιας και τους έχω κάνει πειραματόζωα!! Αλλά μέχρι σήμερα πάντως παραμένου "σώοι" και υγιείς :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, κάτι έχει μείνει ακόμη Conna! Δεν ξέρω βέβαια για πόσο...αλλά προλαβαίνεις αν βιαστείς :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα να έχεις.
Για σένα Ελένη μου, θα κάνω νέα παραγωγή και θα στείλω μια μεγάλη σακούλα :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες και πολλούς χαιρετισμούς.
Έτσι ακριβώς όπως τα λες Λίλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή