7.1.13

To πρώτο μου γλυκό με στέβια…για μια πρωτιά μέσα στην Νέα Χρονιά!


Οι άνθρωποι και οι όποιες «γευστικές ιδιαιτερότητες» τους είναι κάτι που αντιμετωπίζω πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό. Βρίσκομαι σχεδόν πάντα, μπροστά σε διλήμματα του τύπου:
Ο, “x με τα ψαρικά δεν τα πάει καλά!
Ο έτερος, δεν συμπαθεί το χοιρινό, αλλά  ούτε και το κοτόπουλο όπως τελικά μαθαίνεις, εκ’ των υστέρων!
Ο τρίτος, δεν αρέσκεται στα τυριά... και τα γαλακτοκομικά αποκλείονται σε κάθε τους μορφή.
Ο τέταρτος, δεν συμπαθεί την σοκολάτα!
Ο καλός μου, για παράδειγμα,  που με τα κολοκύθια έχει μόνιμο «πόλεμο» (τα είπαμε...)!

Τι να σας πω…
Ώρες-ώρες…λέω να το παρατήσω το σπορ... και όποιος θέλει να φάει ότι βρει εμπρός του, αλλιώς ας μείνει με το στομαχάκι του άδειο!
Από την άλλη όμως, όταν κάπου σε προσκαλούν και θέλεις να προσφέρεις κάτι φτιαγμένο απ’ εσένα, πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψη τις όποιες πιθανόν ιδιαίτερες συνθήκες επικρατούν, στο σπίτι που θα πας.

Έτσι λοιπόν έκανα μέσα στις μέρες των εορτών, το πρώτο μου γλυκό με στέβια.
Την προμηθεύτηκα από SM σε σκόνη, και μπήκα στην λογική να συλλάβω αρχικά στο μυαλό μου την ιδέα της σύνθεσης (χωρίς ίχνος ζάχαρης – αν και συνήθως τα γλυκά μου τα κάνω ελάχιστα γλυκά) και μετά να προχωρήσω προς την εκτέλεση της.

Ήθελα κάτι ελαφρύ. Που θα ήταν ωστόσο και δροσερό, μιας και όλοι θα ήσαν αρκετά φορτωμένοι και φαγωμένοι από μεσημεριανό γεύμα, ενώ έπρεπε να έχει και άρωμα εποχής!
Και της εποχής είναι σίγουρα τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, αλλά και οι ξηροί καρποί σε αφθονία.

Μους πορτοκάλι (ή μανταρίνι αν θέλετε) με στέβια, ρόδι, φυστίκια Αιγίνης


Τα πράγματα είναι αρκετά απλά ως και πανεύκολα.
Χρειάζεστε για ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος (βρήκα μιας χρήσεως που πολύ με βόλεψε στις μεταφορές...)
1 μέτριο πορτοκάλι λεπτό-φλουδο και ακέρωτο,
3 πορτοκάλια μόνον τον χυμό τους,
1 φυτική κρέμα γάλακτος (στο πράσινο κουτί)
300 γραμ. κρεμώδες τυρί,
6-7 φύλλα ζελατίνας,
1/3 κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική ή 4 σταγόνες εσάνς βανίλιας,
2 κουταλιές της σούπας στέβια (σε σκόνη)
80 γραμ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα και χοντρο-κοπανισμένα,
80 γραμ. σπόρους ροδιού,
Και για το ντεκόρ προαιρετικά πάντα, μια σοκολατένια παράσταση, όπως το στεφανάκι που έβαλα εγώ καθώς και μερικά mini μπισκότα σοκολάτας – τύπου Oreo ή πορτοκαλιού (μόνον όμως το μπισκότο).

Ξεκινάτε βράζοντας το πορτοκάλι (αφού το τρυπήσετε μ’ ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία της φλούδας του) με 2 ποτήρια νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, αλλάζετε το νερό με δύο νέα ποτήρια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το πορτοκάλι (περίπου μισή ώρα).
Το αφήνετε να κρυώσει το κόβετε σε τέταρτα και αφαιρείτε τα κουκούτσια που ενδεχομένως μπορεί να έχει. Το αλέθετε στο multi  μέχρι να γίνει πολτός.

Κατόπιν βάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό να μουσκέψουν για 3-4 λεπτά.
Ζεσταίνετε τον χυμό από τα τρία πορτοκάλια σ’ ένα κατσαρολάκι και εκεί ρίχνετε τα μουλιασμένα φύλλα της ζελατίνας (αφού τα στραγγίσετε από το κρύο νερό) και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως.

Με το μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και το τυρί που το έχετε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες (ή απλώς το έχετε ζεστάνει λίγο στα μικροκύματα) μαζί με την βανίλια, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε το χυμό των πορτοκαλιών με την ζελατίνα, τη στέβια και τον πολτό πορτοκαλιού και ενώνεται καλά.

Βάζετε το μείγμα στο μπολ που θα το σερβίρετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να βυθίσετε (προαιρετικά πάντα) μέσα στην κρέμα τα μικρά μπισκότα σοκολάτας – γιατί θα κάνουν ωραία αντίθεση με την κρέμα και δεν θέλουμε πολλά. Μερικά κομμάτια μόνον.

Στολίζετε με το φυστίκι Αιγίνης και τα σπόρια ροδιού, ενώ στο κέντρο βάζετε την όποια παράσταση σας αρέσει.
Απόλαυση με λίγες θερμίδες και ελάχιστα, πολύ ελάχιστα λιπαρά.

P.S. Η συγκεκριμένη καταναλώθηκε πολύ ευχάριστα ακόμη και απ' όσους δεν τρώγανε γλυκά, για λόγους υγείας αλλά και δίαιτας.

41 σχόλια:

  1. Για τη στέβια έχω ακούσει πολλά και διάφορα, εγώ που δεν τρώω πολλά γλυκά όταν φάω το θέλω κανονικό.
    Την πρότεινα σε σπίτι διαβητικών αλλά η απάντηση που πήρα ήταν ας προσέξουμε τα άλλα κι ας μας λείπει, η αλήθεια είναι στη μέση.
    Βλέπω τη Σοφία που φτιάχνει τα πάντα με στέβια και ειλικρινά θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι για να κάνω τους πειραματισμούς μου για το επόμενο μπαζαρ. θα ήθελα περισσότερα να μου πεις.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα τα γλυκά ως γνωστόν μου αρέσουν πολύ, αν είναι και με φρούτα ακόμα περισσότερο, στέβια δεν έχω δοκιμάσει, είμαι πάντα όμως ανοικτή σε προτάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Πηνελόπη, καλή μας χρονιά!

    Το γλυκάκι σου γοητευτικό, το πρόβλημά μου όμως είναι άλλο με τη στέβια.
    Θα'θελα να μου πεις αν είχες παράπονα από κάποιον για καούρες. Αυτό μ'ενοχλεί σε οποιαδήποτε μορφή κι αν την έχω καταναλώσει, είτε σε ταμπλέτες, είτε σε σκόνη.
    Αν δε βρω σε συνδυασμό με τι άλλο μ'ενοχλεί, θα καταλήξω κανονικά (και πάλι) στη φρουκτόζη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά κι από εδώ, Πηνελόπη μου! Τη στέβια τη βλέπω εδώ αλλά δεν την έχω αγοράσει. Πάντως καλά έκανες και τη δοκίμασες σε γλυκό με φρούτα που έχουν φυσική ζάχαρη.
    Έτσι που το βλέπω χρωματιστό, πολύ θα ήθελα ένα κομματάκι!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη χρονια σου Πηνελοπη μου!
    Πολυ ωραιο το γλυκακι σου, αν και δεν τρελλαινμαι με τις κρεμες, θα ηθελα να το δοκιμασω!
    Την στεβια την εχω δοκιμασει σε διαφορες συνταγες.
    Να προσεχετε πολυ τα προιοντα που αγοραζετε γιατι ειναι καποια που δεν αναγραφουν συνθεση και τελικα δεν ξερεις τι αγοραζεις. Πολλα περιεχουν επισης αλλα γλυκαντικα για να ενισχυσουν την γευση της αλλα και για να καλυψουν μια μεταλλικη γευση για την οποια παρπονιουνται πολλοι. Αν θελετε την προσωπικη μου γνωμη, ειναι ενα πολυ επεξεργασμενο φυσικο προιον και εχω τις επιφυλακεις μου τελικα για το ποσο φυσικο ειναι! Βεβαια ειναι πολυ καλο και πολυ ασφαλες για τους διαβητικους, σε σχαση πχ με την ασπαρταμη, που εχει ενοχοποιηθει για παρα πολλα. Θα ηθελα να επισημανω στην φιλη ephee, αν χρησιμοποιει την φρουκτοζη γιατι εχει προβλημα υγειας ειναι εντελως ακαταλληλη γιατι ειναι επισης γλυκογενετικη και αντενδεικνυται στους διαβητικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή σας χρονιά και χρόνια πολλά και πάλι Πηνελόπη μου!!!Πολύ ωραίο το γλυκό σου!!! Το λιμπίστικα!!! Πειράζει να το φτιάξω με λίγη ζάχαρη γιατί την στέβια την έχω δοκιμάσει μόνον σε χαπάκι... σκέτη και είχε μια περίεργη επίγευση!
    Αλήθεια, μέσα στο γλυκό φαίνεται;;;
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ´μαι κι εγώ, είδα γλυκό κρεμώδες και ζήλεψα! Πολύ καλό φαίνεται από την περιγραφή, ειδικά ως επιδόρπιο κλείνει ιδανικά και ανάλαφρα ένα βαρύ, γιορτινό γεύμα. Στέβια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά και με ζαχαρίτσα μια χαρά μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλο κεφάλαιο άνοιξες Πηνελόπη με την νέα χρονιά.
    Δεν έχω δοκιμάσει στέβια αν και βλέπω να την χρησιμοποιούν πολύ τώρα τελευταία. Επειδή δεν νομίζω να την χρησιμοποιήσω στο άμεσο μέλλον, πολύ θα ήθελα να δοκίμαζα το ελαφρύ, φρουτένιο σου γλυκό.

    Για τον στολισμό τι να πω? Και τι δεν έχει επάνω όπως σου επεσήμανα και στο fb!! Απλά υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δοκιμάζεται σε πρώτη ευκαιρία! Άλλωστε ό,τι έχω "δοκιμάσει" απο τις συνταγές σου αγαπημένη φίλη, καλώς μάλλον άριστα υιοθετήθηκε!

    (Με την ευκαιρία και από εδώ θερμές ευχές, Καλή και ευλογημένη χρονιά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πηνελόπη καλή χρονιά με υγεία σου εύχομαι!
    Χάρηκα πολύ που πειραματίστηκες με την στέβια , πιο πολύ χάρηκα που το γλυκό σου άρεσε και το τίμησαν οι φίλοι σου!
    Το θέμα στέβια εναντίον ζάχαρης είναι πολύ μεγάλο,
    διάβαζα τα σχόλια των φίλων σου και κατάλαβα πως οι λόγοι που φοβούνται την στέβια είναι δικαιολογημένοι, γιατί δυστυχώς οι μάρκες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι στην πλειοψηφία τους απογοητευτικές...
    Έχοντας δοκιμάσει, οποιαδήποτε μάρκα πέφτει στην αντίληψη ,μου μπορώ να πω πως έχω μια κάποια "παραπάνω" άποψη για το θέμα...
    Αν κάποιος παρατηρήσει τις συνταγές μου θα δει πως γράφω στέβια με 95% γλυκοσίδες και εριθρυτόλη.
    Πραγματικά όποιος ενδιαφέρεται να μάθει γι' αυτό το καταπληκτικό προϊόν , την στέβια , που όπως λέει και η Μαρίνα το έχουν επεξεργαστεί και καμουφλάρει αρκετά , δεν έχει παρά να μου στείλει ένα μήνυμα και θα τον καθοδηγήσω που και τι να βρει.
    Μετά από πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει σε ένα , άντε δύο , προϊόντα που είναι ιδανικά και δεν με απογοητεύουν ποτέ, δυστυχώς για όλους μας δεν πωλούνται σε σούπερ μάρκετ ...
    Όλα αυτά τα γράφω γιατί πραγματικά πιστεύω στο προϊόν που λέγεται στέβια και απεχθάνομαι την ζάχαρη γιατί θεωρώ πως είναι η αιτία για πολλά δεινά του οργανισμού μας...Ελπίζω να μην σας κούρασα. Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από γεύση δεν ξέρω αλλά από εμφάνιση σκίζει!
    Καλή χρονιά είπαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταπληκτική εμφάνιση,φαντάζομαι και η γεύση θα είναι πολυ ωραία,την στέβια την διάβασα πρώτη φορά εδ΄στο μπλογκοχώρο ,δεν ξέρωούτε καν πως είναι,θα την ψάξω να τη δοκιμάσω.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να και το γλυκό με το καταπληκτικό στόλισμα!!!
    Μους πορτοκάλι ε???? Τέλειο!!!
    Και με στέβια ακόμα καλύτερα!!!
    Την έχω δοκιμάσει...έχει μια ''μεταλική γεύση'' όπως πολύ σωστά μου έχει πεί η Ζ. Εμένα μ'αρέσει αλλά σε άλλους ...όχι ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχο φαίνεται το γλυκάκι σου!
    Έχω διαβάσει πολλά για την Στέβια, θα ήθελα να δοκιμάσω.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα και άκρως χιονισμένη σε όλες και όλους.

    Θα απαντήσω συγκεντρωτικά για την στέβια, και την εντύπωση που μου έδωσε! Και μετά τα ξαναλέμε ένας προς ένας...

    Η ποσότητα που έβαλα όπως ίσως ήδη είδατε, ήταν 2 κουταλιές της σούπας, όχι πολύ γεμάτες, σε αρκετά μεγάλη ποσότητα των λοιπών υλικών. Το "ελαφρύ μεταλλικό της γεύσης" το είχα ήδη διαβάσει σε δημοσιεύματα, γι' αυτό και ήμουν πολύ επιφυλακτική μαζί της.
    Επίσης σίγουρα δεν θα την χρησιμοποιούσα σε γλυκό, που χρειάζεται ψήσιμο ή βράσιμο.

    Η φίλη μας η Σοφία (Sofia Sofeto) με τα τόσα ωραία που μας γράφει για γλυκά - με μη χρήση ζάχαρης - με είχε βάλει σε σκέψεις. Οι σκέψεις μου φυσικά και παραμένουν προς εφαρμογή και έρευνα, αλλά σίγουρα δεν θα έβαζε στέβια σε μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού (με ακούς Ξανθή μου...)

    Συμπέρασμα δικό μου και προς το παρόν: μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να δώσει ελαφρώς γλυκιά γεύση (προσωπικά δεν θέλω πολύ γλυκά τα γλυκά μου) και μόνον σε ελαφριά επιδόρπια όπως το προανοφερόμενο.

    Σας φιλώ όλες και όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Ξανθή μου,
    Όπως ήδη έγραψα, νομίζω πως για τα δικά σου παρασκευάσματα, τουλάχιστον εγώ δεν θα έκανα χρήση της.

    Βέβαια μια δοκιμή θα σε οδηγήσει και σένα στα δικά σου συμπεράσματα, αλλά η ζάχαρη στη μαρμελάδα για παράδειγμα παίρνει και τον ρόλο του συντηρητικού ... όχι μόνον της γλύκανσης ή της πήξης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμ και σε εμάς αρέσουν πολύ Λίλα μου!!!
    Και είναι ένα θέμα :-)))

    Εδώ όμως προσπάθησα να γλυκάνω και ανθρώπους με ιδιαίτερες ανάγκες και το πείραμα είχα ευτυχώς καλή κατάληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά σου Εphee μας.
    Καλή χρονιά ή να πω ειδικά για σένα... καλύτερη από τις προηγούμενες.

    Προσωπικά πείραμα έκανα.
    Η γεύση της σε μεγάλη ποσότητα σίγουρα είναι "ιδιαίτερη" και σε δοκιμή που έκανα σε ρόφημα πριν ξεκινήσω...δεν μου άρεσε. Έτσι προσπάθησα να ισορροπήσω το αποτέλεσμα με χρήση αρωματικών βανίλιας και πορτοκαλιού.

    Ίσως η φίλη μας Σοφία μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο αν της στείλεις ένα mail. Άλλωστε μας το λέει και η ίδια.

    Καλή Δύναμη σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή Χρονιά Ελένη μου (κι' από εδώ όπως λες και εσύ).
    Οι συνθήκες με οδήγησαν στο να την δοκιμάσω, όχι βέβαια χωρίς τους σχετικούς ενδιασμούς...

    Κι' επειδή το πείραμα τελικά είχε ωραίο γευστικό αποτέλεσμα, θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας ως εμπειρία.
    Μιας και αυτό μάλλον είναι το ζητούμενο με όλα τα νέα πράγματα που δοκιμάζουμε.

    Το άλλο μεγάλο μου πείραμα τούτων των ημερών ήταν η έτοιμη ζαχαρόπαστα... Ως πλαστελίνη για "παίξιμο" ήταν καλή, καθώς ακολούθησα και την συμβουλή της Στέλλας μας, αλλά η γεύση για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον... πολύ γλυκιά!

    Φιλιά πολλά σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου φαίνεται ότι έχεις "μπλέξει" με πολύ απαιτητικό κοινό... Δεν πειράζει όμως γιατί φαίνεται ότι μια χαρά καταφέρνεις να ικανοποιείς τα δύσκολα γούστα!
    Νοστιμότατο το γλυκάκι! Και διαιτητικό, ε;
    Πολλά φιλάκια και μια γλυκιά καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαρίνα μου, Καλή Χρονιά και σε σένα.

    Οι πληροφορίες που μας δίνει άκρως "διαφωτιστικές".

    Εγώ με τα γλυκαντικά αυτού το είδους γενικά δεν είχα ιδιαίτερη σχέση, εκτός ίσως απο το κλασσικό χάπι μόνον σε ρόφημα. Αλλά και πάλι προτιμώ στον καφέ για παράδειγμα, να μη βάλω ζάχαρη αν δεν την θέλω.

    Εδώ λοιπόν μπήκα στην διαδικασία πειραματισμού...και κατέληξα πως μόνον σε επιδόρπια τέτοιου στυλ θα μπορούσε να έχει καλή χρήση. Δεν νομίζω πως το κέϊκ για παράδειγμα θα άρεσε ιδιαίτερα. Από την άλλη βέβαια αν δεν το επιχειρήσω δεν πρέπει να καταλήγω κιόλας.

    Πολλές καλημέρες σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή Χρονιά Κική μου, με πολύ χαμόγελο και με Υγεία!

    Τι λες καλέ... με λίγη ζάχαρη (δυό κουταλιές καλές είναι αρκετές πιστεύω) θα έχεις ένα εξαιρετικό επιδόρπιο και με τέλεια γεύση.
    Δοκίμασέ το και νομίζω πως θα σας αρέσει.

    Ειδικά δε, άμα προσθέσεις και εκείνη την αρωματική κομπόστα με τα αποξηραμένα φρούτα, που ήταν η δεύτερη παραγωγή μου...αλλά δεν την φωτογράφησα, πολύ κακώς βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γειά σου Αμαλία μου.
    Έτσι όπως τα λες!

    Ανάλαφρο, μυρωδάτο και ελαφρώς γλυκό κλείνει πολύ ωραία ένα γεύμα.

    Ευκαιρίες πολλές για εφορμογή σε φιλικά γεύματα, αλλά για εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ε, Νέα Χρονιά Χρυσαυγή μου...
    Είπα να ανοίξω νέους ορίζοντες και νέα κεφάλαια (μικρά ή μεγάλα δεν ξέρω...)!

    Και να πιάσω τους πειρασματισμούς, μπας και από μουσταλευριά καταφέρω να φτιάξω πλαστικό και ίσως-ίσως και πετρέλαιο :-))))
    Ξέρεις, τι κόσμο θα ζεστάνω με τούτον τον χιονιά!!!

    Δοκιμές λοιπόν καλή μου, και όπου μας βγάλει. Όσο για τον στολισμό, τον έκανα εορταστικό η αλήθεια είναι, αλλά μπορεί να αυτοσχεδιάσει ο καθένας μας.

    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γλυκιά μου Κατερίνα Χρόνια σας Πολλά.
    Ευτυχισμένο το 2013 και "διπλό" για εκείνες που πρέπει!!!

    Σ' ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια. Με τιμάς ιδιαίτερα.
    Δοκίμασε την πάντως την μους με αυτόν τον τρόπο, νομίζω ότι θα αρέσει το ανάλαφρο της γεύσης της.

    Φιλιά πολλά σε όλες σας και στον Τ.
    Και ιδιαίερα Χρόνια Πολλά στην Ιωάννα, για την γιορτή της, φλάς μου ήρθε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Sofia μου, Καλό και Ευτυχισμένο το 2013 για σένα και την οικογένειά σου.

    Οι τόσες δημοσιεύσεις σου, στάθηκαν για μένα αφορμή να κάνω τούτον τον πειραματισμό καθώς και οι ιδιαίτερες γευστικές ανάγκες των ανθρώπων που θα πρόσφερα το γλυκό.

    Σ' ευχαριστώ δε θερμά που δίνεις απο εδώ την ευκαιρία σε όποιον θέλει να μάθει περισσότερα να έρθει σε επαφή μαζί σου, αφού από μένα σίγουρα είσαι πιο "ειδική".

    Πολλούς χαιρετισμούς και Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαρία μου Καλή Χρονιά. Tα είπαμε, αλλά ας τα ξαναπούμε...για να ξορκίσουμε το κακό :-)))

    E, η εμφάνιση έκλεψε τις εντυπώσεις, αλήθεια είναι. Αλλά και η γεύση πραγματικά ήταν πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νάτο...Νάτο ...το δαχτυλί!
    Όχι λάθος, το γλυκό, ε, Peps;

    Κράτησα την υπόσχεσή μου και στα έγραψα όλα αναλυτικά.
    Λοιπόν αφού έχεις δοκιμάσει την στέβια, σ' αυτή την συνταγή με την ποσότητα που γράφω, την μεταλλική γεύση δεν θα την καταλάβεις ιδιαίτερα.

    Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σ' ευχαριστώ πολύ Νotoula.
    Λοιπόν μπαίνεις στον πειρασμό και ξεκίνα τις δικές δοκιμές.
    Τούτο πάντως είναι εύκολο γλυκό και τρώγεται πολύ-πολύ ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλή μου Πηνελόπη εγώ δεν είμαι "απαιτητικό κοινό"!
    Οπότε μπορείς να με καλείς άφοβα, ιδίως όταν πρόκειται για τέτοια γλυκά!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Α, το ξέρω...το ξέρω... Ζαμπία μου!
    Και η αλήθεια να λέγεται!
    Την επόμενη φορά μόνον για σένα θα μαγειρέψω :-)))
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εγώ έχω δοκιμάσει Στέβια σε χίλιες δυο μορφές αλλά δεν με καταφέρνει. Μου αφήνει μια γεύση πάντα και γενικά δεν το ευχαριστιέμαι το γλυκό που έτσι κ αλλιώς δεν το λαχταράω.
    Η μους πάντως και το στόλισμα κορυφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έχω το φυτό στέβια αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη ούτε το φυτό ούτε κρυσταλλική στέβια... Είμαι σε δίαιτα λόγω εορταστικών παρασπονδιών και μόλις την χαλαρώσω λίγο θα δοκιμάσω την πρότασή σου.
    Καλή χρονιά Πηνελόπη που τους σκέφτεσαι όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σκέτη απόλαυση το πρώτο γλυκό του χρόνου!!!! Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ζαμπία!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα Ερη.
    Nα 'σαι καλά για το ωραίο σου σχόλιο, αλλά ότι δεν "λαχταράς" το γλυκό...εγώ δεν το περίμενα από εσένα!
    Είσαι πολύ τυχερή τότε φίλη μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλή Χρονιά και σε εσένα Βαγγελιώ μου.

    Τι να κάνω καλή μου, προσπαθώ να τους "καλύψω" όλους στα μέτρα των δυνάμεών μου. Ότι καταφέρω... για καλό θα είναι :-)))

    Βρε συ βγάλε καμμιά φωτογραφία του φυτού, για να το δούμε...και μετά περνάς με το καλό και στους δικούς σου πειραματισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βρε...βρε...καλώς την Μάρα!
    Σαν τα χιόνια!!!! μας ήρθες και συ καλή μου.

    Σου εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά, όσο για τον δρόμο που χάραξε η φίλη μας η Ζ. είναι εύκολος και πάντα οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πηνελόπη μου καλή χρονια!!!
    Είμαι υπερ των πειραματισμών και των γευστικών προκλήσεων.Είμαι σίγουρη πως το γλυκάκι που έφτιαξες ήταν φοβερό.Κρατώ τη συνταγή σου γιατί κάνω συχνά δίαιτα οπότε θα χρειαστεί!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλώς την Ελένη μας, κι' από εδώ.
    Α, για πειραματισμούς "πετώ κι' εγώ την σκούφια μου" καλή μου.
    Νομίζω πως φαίνεται τόσο καιρό τώρα... Εδώ είχα ιδιαίτερες συνθήκες να αντιμετωπίσω και θέλω να πιστεύω πως βγήκα κάτι καλό.

    Κάνεις λοιπόν τις δοκιμές σου κι' εσύ και εύχομαι να σου αρέσει το αποτέλεσμα που θα πάρεις.

    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα! Κι εγώ θα ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή σου.Μιας και είμαι γλυκατζού, έχω δοκιμάσει πολλές φορές να φτιάξω γλυκό με στέβια.Δυστυχώς, συνήθως αφήνει μια μεταλλική επίγευση στο στόμα, όμως ίσως με αυτή τη συνταγή να είναι διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή