Επηρεάστηκα κι' εγώ από τους αγώνες μπάσκετ και είπα να "σκοράρω" με φαγητό ευρείας κατανάλωσης και αποδοχής.
Ζυμαρικά!!! (ότι πιο εύκολο δηλαδή...όταν έχεις ν' αντιμετωπίσεις κοινό στην κερκίδα...)
Αλλά όχι όποια κι' όποια ζυμαρικά....
Μιλάμε για Μαλφαντίνες (Mafaldines συγκεκριμένης ιταλικής μάρκας και δεν κάνω διαφήμιση) που είναι ότι πιο χορταστικό στην κατηγορία ζυμαρικών τόσο στο μάτι, όσο και προς το στομάχι :-))
Όμως ο "αγώνας" είχε και άλλες χώρες που έπαιξαν δυναμικά σε τούτο το παιχνίδι.
Την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την περιοχή των Γρεβενών, από τα οποία, έφερα μαζί μου αποξηραμένα μανιτάρια.
Αλλά και την Δανία, που μέσω SM με προμήθευσε με αγαπημένο μπλε τυρί!
Το σκορ ήταν ισοδύναμο και εξαιρετικά γευστικό.
Αν καταφέρετε να βρείτε αποξηραμένα μανιτάρια (όχι ότι με φρέσκα δεν μπορεί να γίνει) δοκιμάστε τούτο το πιάτο.
Για την σάλτσα μανιταριών η διαδικασία έχει ως εξής:
Σε χλιαρό νερό (2/3 φλιτζανιού) βάζουμε 200 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια που έχουν φουσκώσει μαζί με το νερό τους, γιατί αυτό το νερό είναι πολύ γευστικό και περιέχει ουσίες που δεν θέλουμε να πάνε χαμένες.
(Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια θα ακολουθήστε την διαδικασία καθαρισμού τους που εσείς επιλέγετε).
Όταν αρχίσει το νερό να βράζει αφήνουμε για 6-8 λεπτά να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα:
180 γραμμάρια μπλε τυρί κομμένο σε κύβους,
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ,
1/3 κοφτό κουταλάκι πιπέρι,
1/3 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
1/4 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει τελείως το μπλε τυρί μέσα στο μείγμα μας.
Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση ακόμη και τέλος προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Σε περίπτωση που η σάλτσα σας φανεί λίγο αραιή, 1/2 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουερ θα βοηθήσει στο να δέσει.
Η σάλτσα Ελλάδας - Δανίας είναι έτοιμη.
Από κει και πέρα σας χρειάζονται τα ζυμαρικά σας, βρασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πακέτου ή τις δικές σας προτιμήσεις.
Τα φαρδιά ζυμαρικά δένουν πολύ ωραία με τούτη την σάλτσα που σαφώς "κάθεται" με τεράστια άνεση επάνω τους.
Πριν σερβίρετε, στον πάτο του πιάτου σας λίγο τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι, καθώς και πάνω από τα ζυμαρικά, πριν τα λούσετε με την σάλτσα μανιταριών, θα δώσει ΕΞΤΡΑ γεύση.
Καλό Σαββατοκύριακο σας εύχομαι.
Ζυμαρικά!!! (ότι πιο εύκολο δηλαδή...όταν έχεις ν' αντιμετωπίσεις κοινό στην κερκίδα...)
Αλλά όχι όποια κι' όποια ζυμαρικά....
Μιλάμε για Μαλφαντίνες (Mafaldines συγκεκριμένης ιταλικής μάρκας και δεν κάνω διαφήμιση) που είναι ότι πιο χορταστικό στην κατηγορία ζυμαρικών τόσο στο μάτι, όσο και προς το στομάχι :-))
Όμως ο "αγώνας" είχε και άλλες χώρες που έπαιξαν δυναμικά σε τούτο το παιχνίδι.
Την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την περιοχή των Γρεβενών, από τα οποία, έφερα μαζί μου αποξηραμένα μανιτάρια.
Αλλά και την Δανία, που μέσω SM με προμήθευσε με αγαπημένο μπλε τυρί!
Το σκορ ήταν ισοδύναμο και εξαιρετικά γευστικό.
Αν καταφέρετε να βρείτε αποξηραμένα μανιτάρια (όχι ότι με φρέσκα δεν μπορεί να γίνει) δοκιμάστε τούτο το πιάτο.
Για την σάλτσα μανιταριών η διαδικασία έχει ως εξής:
Σε χλιαρό νερό (2/3 φλιτζανιού) βάζουμε 200 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια που έχουν φουσκώσει μαζί με το νερό τους, γιατί αυτό το νερό είναι πολύ γευστικό και περιέχει ουσίες που δεν θέλουμε να πάνε χαμένες.
(Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια θα ακολουθήστε την διαδικασία καθαρισμού τους που εσείς επιλέγετε).
Όταν αρχίσει το νερό να βράζει αφήνουμε για 6-8 λεπτά να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα:
180 γραμμάρια μπλε τυρί κομμένο σε κύβους,
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ,
1/3 κοφτό κουταλάκι πιπέρι,
1/3 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
1/4 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει τελείως το μπλε τυρί μέσα στο μείγμα μας.
Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση ακόμη και τέλος προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Σε περίπτωση που η σάλτσα σας φανεί λίγο αραιή, 1/2 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουερ θα βοηθήσει στο να δέσει.
Η σάλτσα Ελλάδας - Δανίας είναι έτοιμη.
Από κει και πέρα σας χρειάζονται τα ζυμαρικά σας, βρασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πακέτου ή τις δικές σας προτιμήσεις.
Τα φαρδιά ζυμαρικά δένουν πολύ ωραία με τούτη την σάλτσα που σαφώς "κάθεται" με τεράστια άνεση επάνω τους.
Πριν σερβίρετε, στον πάτο του πιάτου σας λίγο τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι, καθώς και πάνω από τα ζυμαρικά, πριν τα λούσετε με την σάλτσα μανιταριών, θα δώσει ΕΞΤΡΑ γεύση.
Καλό Σαββατοκύριακο σας εύχομαι.
Σήμερα θα φτιάξω μια μακαρονάδα με πολύ περίεργη σάλτσα για να δούμε τι θα βγει. Τώρα μου ήρθε η ιδέα να προσθέσω και τυρί μπλε άντε ξανά στο Σ/Μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω κι εγώ τέτοια μανιτάρια!!
Φιλιά
Καλημέρες και καλή εβδομάδα να έχουμε.
ΔιαγραφήΌτι και να έχεις φτιάξει τώρα πια Ξανθή μου, είμαι σίγουρη ότι θα είναι άκρως γευστικό.
Μετά από τις πρόσφατες δοκιμές που έχω κάνει στα πιάτα σου, είμαι βέβαιη για την επιτυχία.
Ωραία η σημερινή συνταγή σου Πηνελόπη μου, πολύ μου ταιριάζει! Η ιδέα θα δοκιμαστεί μέσα στο σαββατοκύριακο και είναι ευκαιρία να δοκιμάσει και η μικρλη της οικογένειας μπλε τυρί που μέχρι τώρα είχε δοκιμάσει μόνο σε πίτσα, για να δούμε αντιδράσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα βάζουμε κάτι καινούργιο προς δοκιμή ... ως στόχο στα πιτσιρίκια μας Αμαλία μου.
ΔιαγραφήΔεν μπορώ να πω ότι καταφέρνω εγώ προσωπικά να τον κάνω να δοκιμάσει :-)) αλλά ακόμη το παλεύω.
Καλημέρες πολλές.
Ωραια ιδεα η σαλτσα με τα μανιταρια και το μπλε τυρι! τελευταια εχω αρχισει και τρωω, περισσοτερο βεβαια ροκφορ μου φαινεται πιο ηπια η γευση του...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίτε με μπλε τυρί είτε με ροκφόρ, το αποτέλεσμα είναι εξίσου γευστικό Loulou. Δοκιμάζεις λοιπόν και ελπίζω να με δικαιώσεις.
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα εύχομαι.
Εξαιρετική επιλογή φαγητού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική!!!!
Μπράβο Πηνελόπη! Είναι από αυτά τα φαγητά που τα τρώω ότι ώρα να είναι!!
Για σένα Χρυσαυγή μου, ήμουν 100% βέβαιη ότι θα σου άρεσε η επιλογή μου.
ΔιαγραφήΆσε που καθώς το ανέβαζα το post σε σκεφτόμουν :-)))
Καλημέρα εύχομαι.
Ωραία πρόταση αν και δεν το έχω με το μπλε τυρί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σχολική χρονιά να έχετε Πηνελόπη μου! Καλό ΣΚ! :)
Ευχαριστώ πολύ Έφη.
ΔιαγραφήΕπίσης και σ' εσάς εύχομαι, αν και σίγουρα είστε σε πιο καλή φάση με την "προσαρμογή".
Πρόταση εύκολη, και πολύ δελεαστική. Οπότε κάνεις με την σειρά σου τις δικές σου δοκιμές.
Καλή εβδομάδα να έχετε.
Πολύ μου αρέσει η αγωνιστική περιγραφή του πιάτου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο'χεις νομίζω Πηνελόπη μου και το αθλητικό :)
Για το γευστικό κομμάτι πια τι να πω! Υλικά που αγαπώ άρα την επόμενη φορά με υπολογίζεις για μερίδα εντάξει;;
Είχα "κερκίδα" Ερμιόνη μου και προσπαθούσα να τους πείσω για την δοκιμή με κάθε δυνατό τρόπο :-)))
ΔιαγραφήΣαφώς και τα διαθέσιμα υλικά, είναι αυτή που σου δίνουν "την πάσα" για το "τελικό σκοράρισμα"!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.
Χα,χα,χα! Καλό το ματς! Το δε γευστικό αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο! Αγοράζω συχνά μανιτάρια και μπλε τυρί. Τα μανιτάρια τα παίρνω φρέσκα, αλλά αφού γίνεται και μ' αυτά η συνταγή, όλα μια χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Πηνελόπη μου! Καλό Σαββατοκύριακο!
Καλημέρα συνονόματη.
ΔιαγραφήΣαφώς και με φρέσκα μανιτάρια μπορείς να κάνεις το ίδιο πιάτο. Να μην σου πω ότι μπορεί να βγει και νοστιμότερη η σάλτσα. Απλώς εδώ, έπρεπε να αξιοποιήσω τα αποξηραμένα μου.
Καλή εβδομάδα να έχεις.
Ωραίος συνδυασμός υλικών με φίνο αποτέλεσμα!Ωραία και η περιγραφή!Δεν μοιάζει καθόλου με τον έκδηλο΄΄ ενθουσιασμό΄΄-το λέω πολύ ευγενικά..-με τον οποίο οι Ιταλοί περιέγραφαν το μαρτυρικό για την Ελλάδα ,αγώνα μπάσκετ!!...[τυχαίνει να είμαι Ιταλία και τον παρακολούθησα].
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεσογειακό ταμπεραμέντο λοιπόν,με στοιχεία βόρειας κουζίνας!Το θερμόαιαμο πρόσωπο της νότιας Ευρώπης συναντά το ψυχρό βλέμμα της βόρειας.Συνήθως αυτού του είδους τα παντρέματα είναι μάλλον σε ..ασταθή ισορροπία.Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έλεγα ότι το΄΄ προξενιό΄΄ πέτυχε και το αποτέλεσμα δικαίωσε την προξενήτρα.
Καλό Σαββατοκύριακο Πηνελόπη μου!!!!Φιλά πολλά,πολλά.
Φωτεινή μου καλημέρα,
Διαγραφήοι Ιταλοί φίλοι μας, έχουν δικό τους γόητρο, και σαφώς δεν θα ήθελαν ποτέ την Ελλάδα με προβάδισμα. Αλλά και η Εθνική μας ήταν άκρως "ασταθής" ως προς τις αποδόσεις της, οπότε μάλλον αναμενόμενο το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω.
Το "προξενιό" όπως πολύ ωραία το αποκάλεσες πέτυχε, γιατί η νοστιμιά των υλικών είναι κάτι πάρα πάνω από βέβαιη.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα εκεί στην Ιταλία (που εμείς ως οικογένεια αγαπούμε πολύ).
Ομολογώ ότι μπερδεύτηκα λίγο με τις τρεις χώρες και την ισοπαλία, Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεχίζοντας όμως και διαβάζοντας τα υλικά το "είδα " σαν ένα γευστικό αγώνα υλικών και γεύσεων, πολύ επιτυχή!
Με τελικά κέρδισε το πιάτο σου!
Καλό βράδυ, φιλενάδα!
Τα κατάφερα να σας μπουρδουκλώσω λιγάκι Ελένη μου ;-))
ΔιαγραφήΕίχε όμως την πλάκα της, η όλη περιγραφή, έτσι για να χαμογελάσουμε και λιγάκι...
Νοστιμότατη εκδοχή που δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο είναι η αλήθεια.
Καλημέρα σου εύχομαι.
Η αγωνιστική σου περιγραφή Πηνελόπη ...έγραψε!!!!!!!!!!! Πώς φαίνεται ότι έχεις άντρες στην οικογένεια!!!! χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μακαρονάδα πάντως ...εκτός συναγωνισμού... μοναδική!!!!!!!!!!!! Υπέροχα χορταστική κι όλο νοστιμιά!!
Είναι πολλοί οι άντρες γύρω μου Κική και έτσι πρέπει να προσαρμόζομαι κι' εγώ ... μπας και καταφέρω να συνεννοηθώ μαζί τους και ταυτόχρονα να μπορώ και να τους "ταϊσω" χωρίς απρόοπτα και διαμαρτυρίες :-)))
ΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι εύχομαι.
Basket vlepo tora......tha servireis??????????
ΑπάντησηΔιαγραφήSouper saltsa gia souper makaronia!!!
Filia
Έπρεπε να μου το πεις νωρίτερα Peps να σου κρατήσω καλή μερίδα!!!
ΔιαγραφήΆντε βρε θα ξαναφτιάξω για χάρη σου και θα κάνω special παράδοση.
Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα να 'χεις.
Πρώτη φορά βλεπω τέτοια μανιτάρια,είναι νοστιμα?παντως τα ζυμαρικα ταιριαζουν με μακαρονια,καλη Κυριακη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αποξηραμένα μανιτάρια αποτελούν προσοδοφόρα πηγή εισοδημάτων για τους νομούς και τις περιοχές της Ελλάδας, που τα διαθέτουν άφθονα στον φυσικό τους πλούτο, αγαπητή μου Νέλη.
ΔιαγραφήΚαι φυσικά τα μανιτάρια ταιριάζουν υπέροχα με όλου του είδους τα ζυμαρικά και τις σάλτσες.
Λαχταριστά μου φαίνονται, Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα που η εθνική μας στο μπάσκετ δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης κι έμεινε με τη λαχτάρα.
Καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα!
Από όσο κατάφερα να παρακολουθήσω αγαπητέ μου φίλε, μια "αστάθεια απόδοσης" διέκρινα εγώ η απλή θεατής στην Εθνική μας.
ΔιαγραφήΣαν την δική μας μόνιμη σταθερή " εθνική αστάθεια" ένα πράγμα δηλαδή :-)))
To φαγάκι όμως ήταν πραγματική παρηγορία στους τηλεθεατές της οικίας μου.
Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Λατρεύω τα μανιτάρια σε μακαρονάδα και πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή τα αποξηραμένα!!!! Πολύ απολαυστική πρέπει να έγινε!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!!!!
Θα σε έχω κατά νου συντέκνισσα και με το πρώτο που θα βρεθώ και πάλι με αποξηραμένα μανιτάρια, θα σου στείλω μήνυμα να κοπιάσεις να σε τρατάρω.
ΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς-πολλούς.
Εκπληκτική η σάλτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒράζω και τα φρέσκα μανιτάρια, έτσι?
Καλησπέρα Νοτούλα μου.
ΔιαγραφήΦυσικά και με παρόμοιο τρόπο θα βράσεις μέσα στην σαλτσούλα τα φρέσκα μανιτάρια. Απλώς θα είσαι λίγο προσεκτική με τα υγρά, γιατί τα φρέσκα βγάζουν το δικό τους υγρό.
Καλό απόγευμα εύχομαι.
Σε ευχαριστώ!
Διαγραφή