Και καθώς η "αντοχή" έδειχνε να με εγκαταλείπει...είπε η πεθερά μου να με τονώσει!
Να 'ναι καλά η γυναίκα :-))
Και εκεί που μιλάγαμε για διάφορα, για κάτσε να σου δώσω κάτι να δεις και να μου πεις τι είναι.
Μου δίνει κουταλάκι και δοκιμάζω...
Σιρόπι λέω... Σιρόπι και έχει μέσα κανέλα...
Σωστά, μου απαντά...αλλά με τι έχει γίνει;
Με τι;
Με κόκκινο κρασί!
Παρακολουθούσε κάποιο επεισόδιο από από τηλεοπτική εκπομπή του Σ. Παρλιάρου σε επανάληψη.
Το είδε... Της άρεσε... και καταπιάστηκε να το φτιάξει.
Αποτέλεσμα ένα ωραίο μπουκαλάκι ήρθε και στα δικά μου χέρια!
Και τώρα λέω να το μοιραστώ μαζί σας, καθώς η χρήση του μπορεί να είναι πολλαπλή.
Σιρόπι για παγωτό, σιρόπι για γιαούρτι, ή για γλασσάρισμα ψητών λαχανικών.
Εγώ είπα ωστόσο να γλασσάρω τα ρολάκια κανέλας που καταπιάστηκα να ετοιμάσω για το πρωϊνό μας.
Και πραγματικά η σκέψη μου ήταν πολύ καλή, καθώς το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Για 12 κομμάτια ρολάκια κανέλας χρησιμοποίησα τα ακόλουθα υλικά:
550 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
320 γραμ. γάλα φρέσκο,
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο,
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
2 κουταλιές σούπας στέβια σε σκόνη για τη ζύμη (αλλιώς μπορείτε να βάλετε κανονική ζάχαρη)
1/3 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά.
Όλα τα πιο πάνω υλικά προσωπικά τα έβαλα για ζύμωμα στον αρτοπαρασκευαστή.
Φυσικά μπορεί το ζύμωμα να γίνει και με το χέρι με την διαδικασία που ο καθείς ακολουθεί σε σχέση με τις ζύμες.
Όταν πια ύστερα από μια ώρα ήταν έτοιμη (μαζί με το πρώτο φούσκωμα της) την άνοιξα με την βοήθεια νισεστέ και πάνω σε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο φύλλο και χοντρό περίπου 5 χιλιοστά.
Στην επιφάνεια του φύλλου σκόρπισα
3 κουταλιές μαύρη και άσπρη ζάχαρη ανακατεμένη,
2 κουταλιές κανέλα σε σκόνη,
2 κουταλιές βούτυρο παγωμένο σε μικρά κομμάτια.
Τύλιξα το ρολό με την βοήθεια του χαρτιού και έκοψα με κοφτερό μαχαίρι σε 12 ισόποσα κομμάτια.
Μπήκαν σε ταψί μεγάλο, στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος και τα άφησαν μέσα στον φούρνο να ξανά-φουσκώσουν (αφού τον είχα προηγουμένως ελαφρώς ζεστάνει) για 35 περίπου λεπτά.
Έψησα με αέρα στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι που ρόδισαν καλά.
Τα έβγαλα, τα άφησα για 4-5 λεπτά και μετά με τα "πότισα" με το γλυκό σιρόπι κρασιού.
Περίπου 2 κουταλάκια σε κάθε ρολό.
Το σιρόπι είχε γίνει με τα ακόλουθα υλικά:
280 γραμ. κόκκινο κρασί,
1 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη,
1 μεγάλο ξύλο κανέλας,
3-4 κεφαλάκια γαρίφαλο.
Την συνταγή θα την βρείτε και στο διαδίκτυο, μιας και είναι αρκετά διαδεδομένη.
Όλα τα υλικά βράζουν μαζί και στην ουσία θέλουμε, ο όγκος του κρασιού να μειωθεί στο μισό, για να δέσει το σιρόπι.
Αποτέλεσμα το γλασάρισμα με το κρασί έδωσε ακόμη περισσότερη νότα μπαχαρικών στα ρολά κανέλας, ενώ τα έκανε και πιο "ζουμερά" στην υφή τους.
Σκέτη απόλαυση δηλαδή :-))
Καλή εβδομάδα...και ότι είναι να 'ρθει...θε να ρθεί...αλλιώς θα προσπεράσει (τι άλλο να πούμε πια...)!!
Να 'ναι καλά η γυναίκα :-))
Και εκεί που μιλάγαμε για διάφορα, για κάτσε να σου δώσω κάτι να δεις και να μου πεις τι είναι.
Μου δίνει κουταλάκι και δοκιμάζω...
Σιρόπι λέω... Σιρόπι και έχει μέσα κανέλα...
Σωστά, μου απαντά...αλλά με τι έχει γίνει;
Με τι;
Με κόκκινο κρασί!
Παρακολουθούσε κάποιο επεισόδιο από από τηλεοπτική εκπομπή του Σ. Παρλιάρου σε επανάληψη.
Το είδε... Της άρεσε... και καταπιάστηκε να το φτιάξει.
Αποτέλεσμα ένα ωραίο μπουκαλάκι ήρθε και στα δικά μου χέρια!
Και τώρα λέω να το μοιραστώ μαζί σας, καθώς η χρήση του μπορεί να είναι πολλαπλή.
Σιρόπι για παγωτό, σιρόπι για γιαούρτι, ή για γλασσάρισμα ψητών λαχανικών.
Εγώ είπα ωστόσο να γλασσάρω τα ρολάκια κανέλας που καταπιάστηκα να ετοιμάσω για το πρωϊνό μας.
Και πραγματικά η σκέψη μου ήταν πολύ καλή, καθώς το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Για 12 κομμάτια ρολάκια κανέλας χρησιμοποίησα τα ακόλουθα υλικά:
550 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
320 γραμ. γάλα φρέσκο,
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο,
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
2 κουταλιές σούπας στέβια σε σκόνη για τη ζύμη (αλλιώς μπορείτε να βάλετε κανονική ζάχαρη)
1/3 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά.
Όλα τα πιο πάνω υλικά προσωπικά τα έβαλα για ζύμωμα στον αρτοπαρασκευαστή.
Φυσικά μπορεί το ζύμωμα να γίνει και με το χέρι με την διαδικασία που ο καθείς ακολουθεί σε σχέση με τις ζύμες.
Όταν πια ύστερα από μια ώρα ήταν έτοιμη (μαζί με το πρώτο φούσκωμα της) την άνοιξα με την βοήθεια νισεστέ και πάνω σε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο φύλλο και χοντρό περίπου 5 χιλιοστά.
Στην επιφάνεια του φύλλου σκόρπισα
3 κουταλιές μαύρη και άσπρη ζάχαρη ανακατεμένη,
2 κουταλιές κανέλα σε σκόνη,
2 κουταλιές βούτυρο παγωμένο σε μικρά κομμάτια.
Τύλιξα το ρολό με την βοήθεια του χαρτιού και έκοψα με κοφτερό μαχαίρι σε 12 ισόποσα κομμάτια.
Μπήκαν σε ταψί μεγάλο, στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος και τα άφησαν μέσα στον φούρνο να ξανά-φουσκώσουν (αφού τον είχα προηγουμένως ελαφρώς ζεστάνει) για 35 περίπου λεπτά.
Έψησα με αέρα στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι που ρόδισαν καλά.
Τα έβγαλα, τα άφησα για 4-5 λεπτά και μετά με τα "πότισα" με το γλυκό σιρόπι κρασιού.
Περίπου 2 κουταλάκια σε κάθε ρολό.
Το σιρόπι είχε γίνει με τα ακόλουθα υλικά:
280 γραμ. κόκκινο κρασί,
1 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη,
1 μεγάλο ξύλο κανέλας,
3-4 κεφαλάκια γαρίφαλο.
Την συνταγή θα την βρείτε και στο διαδίκτυο, μιας και είναι αρκετά διαδεδομένη.
Όλα τα υλικά βράζουν μαζί και στην ουσία θέλουμε, ο όγκος του κρασιού να μειωθεί στο μισό, για να δέσει το σιρόπι.
Αποτέλεσμα το γλασάρισμα με το κρασί έδωσε ακόμη περισσότερη νότα μπαχαρικών στα ρολά κανέλας, ενώ τα έκανε και πιο "ζουμερά" στην υφή τους.
Σκέτη απόλαυση δηλαδή :-))
Καλή εβδομάδα...και ότι είναι να 'ρθει...θε να ρθεί...αλλιώς θα προσπεράσει (τι άλλο να πούμε πια...)!!
Να και η νύφη που μοιάζει στην πεθερά τελικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉ μάλλον στην δικιά σου περίπτωση η πεθερά μοιάζει στην νύφη!!
Ωστε συνταγή του Παρλιάρου από την τηλεόραση?? Λες να σου σκάσει την νέα χρονιά και με ανταγωνιστικό μπλόγκ μαγειρικής??? χαχαχα
Μπράβο της που έφτιαξε το σιροπάκι και μπράβο σου που το χρησιμοποίησες κατ΄αυτό τον τρόπο... Τώρα με τη σειρά μου (μιας και μου είπες κι εσύ για την τάρτα taten), να σου πω κι εγώ που με παραπέμπει.... Θα το έβαζα ευχαρίστως σε λουκουμάδες ή τηγανόψωμα!!!!!!! Μμμμμμ... ήδη έχω αρχίσει και το σκέπτομαι!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!!!
Πολύ ωραία τα έγραψες Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΤα αισθήματα είναι μεταξύ πεθεράς και νύφης, θέλω να πιστεύω ότι είναι αμοιβαία και αυτό μάλλον οφείλεται στους καλούς χαρακτήρες που και οι δυο μας διαθέτουμε :-)
Επαυξάνω φυσικά για την χρήση πάνω σε λουκουμάδες ή τηγανίτες ή και ωραίο σπιτικό παγωτού που εσύ και η Ερμιόνη μας έχετε αποκτήσει ειδικότητα!!
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.
Σαν νε έιναι μοναδική αυτή η πεθερά που μοιράζεται καλούδια με τη νύφη! Και να φανταστείς ότι το ΣΚ ονειρευόμουν ρολάκια κανέλας αλλά είπα να κρατηθώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε τώρα πώς να φτιάξω εδώ σιροπάκι που θα μου άρεσε και με τις τηγανίτες! Απορίας άξιον!
Καλή σου μέρα, Πηνελόπη μου και καλή εβδομάδα!
Αχ, Ελένη μου καλή θα κάνεις υπομονή... Την επόμενη φορά με το καλό θα σου φτιάξουμε ένα να σε "τρατάρουμε" εκτός πια και έχεις πια επιστρέψει μόνιμα.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά και καλό βράδυ εύχομαι.
Ωραίο το σιρόπι ωραία και τα ρολά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τα υπόλοιπα μην τα σκέπτεσαι συνέχεια φθείρουν πολύ και μπορεί να μην έρθουν.
Καλή εβδομάδα
Τώρα πια τα έχουμε πει και προσωπικώς και ξέρεις τι έχει συμβεί Ξανθή μου!
ΔιαγραφήΗ λύση θα είναι μια καλή γωνία, με ωραίο κιόσκι, και δημιουργίες ας ελπίσουμε ότι θα αρέσουν στους περαστικούς :-))))
Φιλιά πολλά.
Στρουμπουλά, στρουμπουλά έτοιμα να πεταχτούν από την οθόνη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το σιρόπι, πρώτη φορά το βλέπω και πολύ μ' αρέσει που είναι με κρασί!!!!!
Γεια σου Πηνελόπη!!
Πέπη μου, ετοιμάσου, ανασκουμπώσου και το σιροπάκι κρασιού, έχει πολλές-πολλές εφαρμογές όπως προσδιόρισε πιο πάνω και η καλή μας η Χρυσαυγή!!!
ΔιαγραφήΕγώ ιδέες θα ρίχνω πάντα...
Φιλιά πολλά.
Μμμμ! Πολύ ενδιαφέρον το σιρόπι! Να δω πού έχω καταχωνιάσει ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί που μου έφεραν και θα το φτιάξω να υπάρχει! Πάντα είναι χρήσιμο να υπάρχει σιροπάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάρω κι ένα ρολάκι να το δοκιμάσω, ναι; :) Φαίνονται υπέροχα και με το σιρόπι και την κανέλα θα μοσχομυρίζουν φαντάζομαι!
Φιλιά Πηνελόπη μου. Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!
Συνονόματη θα φτιάξω και δεύτερη παρτίδα και θα σε καλέσω να "τσακίσουμε" αντάμα!
ΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς και καλό βράδυ να έχεις.
Πολύ ζωντανές οι φωτογραφίες, φαίνονται τόσο λαχταριστα τα ρολάκια που με βλέπω αύριο να τα βάζω στο πρόγραμμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθώς η ετοιμασία της ζύμης με τον αρτοπαρασκευαστή για μένα είναι πολύ εύκολη Αμαλία μου, πάντα τα ρολάκια κανέλας είναι μια ωραία λύση για το πρωϊνό του ΣΚ.
ΔιαγραφήΕ, τώρα καθώς θα υπάρχει περισσότερη πολυτέλεια χρόνου...άντε να τα πιάσω και σε πιο συχνή βάση και να σε τρατάρω.
Φιλιά πολλά.
Την είδα αυτή την εκπομπή (κι εγώ σε επανάληψη) και το έχω στο πρόγραμμα... Το χρησιμοποίησες ιδανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε θερμά Βαγγελιώ μου. Πραγματικά ήταν και είναι (καθώς έχω κι άλλο) πολύ ωραίο υλικό για γλασσάρισμα και γαρνίρισμα.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Μμμμμ!! Υπέροχο το σιρόπι αλλά και τα ρολά!!!! Νοστιμότατα και με το σιρόπι απογειώνονται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά έτσι είναι Κική μου.
ΔιαγραφήΓεύση και υφή εξαιρετική, πάνω από τα αφράτα ρολλάκια.
Καλό απόγευμα σου εύχομαι.
Λατρεύω τα ρολά κανέλας, μου αρέσει όχι μόνο η γεύση τους αλλά και το σπίτι που μοσχομυρίζει από τη λιωμένη καραμέλα και την κανέλα!!!!!!!! Το σιρόπι τα απογείωσε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ακόμα μια φορά Πηνελόπη μου με πρόλαβες, δοκιμάζω κάτι παρόμοιο!!!!
Καλή εβδομάδα! Φιλιά!
Ε, τότε θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο και να μην σε "προλαβαίνω" πάντα Silena μου.
ΔιαγραφήΠάντως το σιροπάκι "προσθέτει" πολλούς πόντους, στα έτσι κι' αλλιώς νόστιμα ρολάκια κανέλας.
Καλό απόγευμα εύχομαι.
Υπέροχα τα ρολλά και με το σιρόπι θα έγιναν ακόμα καλύτερα! Θα πρεπει το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αρωματικό και να τονώνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά! Τα γερά σκαριά δεν την φοβούνται την φουρτούνα!
Ευχαριστώ σε Αγγελική μου, για όλα τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΑς ελπίσουμε ότι όντως το "σκαρί" μου αν και κάπως μεγαλούτσικο...ότι είναι γερό και αντέχει καλά.
Φιλιά πολλά, όσο για το σιρόπι πραγματικά αξίζει μια ευκαιρία παρασκευής.
Ωραίο το σιρόπι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ιδιαίτερο και παρόλο που μπορεί να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπως λες Πηνελόπη μου, εγώ πρώτη φορά το βλέπω και μου αρέσει!
Πολύ καλή και η σκέψη σου να το συνδυάσεις με ρολάκια κανέλας!
Σούπερ πρόταση για πρωινό ή για τον απογευματινό μας καφέ!
Καλημέρα!
Πολύ μου άρεσαν τα ευωδιαστά ρολάκια σου αλλά και το σιρόπι επίσης!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Μήνα!!!!!
Ευχαριστώ σε πολύ Λίλα μου.
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και σ' εσάς, έστω και με μια μέρα καθυστέρηση :-))
°º✿♫♫° ·.
ΑπάντησηΔιαγραφήParece tão delicioso!!!!
Beijinhos do Brasil. °º✿♫
¸.•°♡♡° ·.
Thank you very much dear Magia.
ΔιαγραφήBest Regards form Athens Greece.
Μπράβο και στην πεθερά και στη νύφη λοιπόν!Πεντανόστιμα φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ευχαριστούμε σε θερμά Λένια μου (και οι δύο φυσικά).
ΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς και καλό βράδυ εύχομαι.