Ένας μεγάλος Γλαύκος (που ανήκει στην οικογένεια των καρχαριοειδών) είχε την ατυχία να πέσει στα δίχτυα οικογενειακού φίλου.
Ατυχής αυτός ο έρμος...
Τυχερή όμως εγώ που βρέθηκα μ' ένα μεγάλο φιλέτο ψαριού στα χέρια μου.
Φρέσκο και με κρέας σαν το γάλα, άσπρο, μου έδωσε αφορμή για ένα ξεχωριστό σουβλάκι.
Καλά όχι μόνον ένα, αλλά έξι συνολικά, από το φιλέτο που ήταν περίπου ένα κιλό (ζύγισμα με το μάτι πάντα).
Για τα σουβλάκια μου λοιπόν, χρησιμοποίησα.
Το φιλέτο κομμένο σε μεγαλούτσικους κύβους (γιατί το ψάρι χάνει όγκο όταν ψήνεται, όπως άλλωστε και το κρέας).
3 πομοντόρια κομμένα σε κομμάτια μεγάλα,
1 μεγάλο κρεμμύδι, επίσης σε κομμάτια,
αλάτι, ρίγανη, κάρυ, worcestershire sauce και ελαιόλαδο.
Τέλος, 6 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
Ξέπλυνα ελαφρώς το ψάρι μου, το στράγγισα καλά και το έκοψα σε κομμάτια.
Σε κομμάτια κόπηκαν και οι ντομάτες και το κρεμμύδι και στην συνέχεια περάστηκαν στα σουβλάκια που προηγουμένως τα είχα βρέξει με νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο.
Αράδιασα τα σουβλάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Τα πέρασα με το αλάτι, τη ρίγανη, το κάρυ και στην επιφάνεια τους έριξα σιγά-σιγά την worcestershire sauce και το λάδι, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα και γκρίλ, για 18-20 λεπτά περίπου, επίσης γυρίζοντας τα μια φορά και από την άλλη πλευρά.
Πεντανόστιμα, παρέα με σαλάτα και λίγες ψητές πατατούλες, από δίπλα.
Ατυχής αυτός ο έρμος...
Τυχερή όμως εγώ που βρέθηκα μ' ένα μεγάλο φιλέτο ψαριού στα χέρια μου.
Φρέσκο και με κρέας σαν το γάλα, άσπρο, μου έδωσε αφορμή για ένα ξεχωριστό σουβλάκι.
Καλά όχι μόνον ένα, αλλά έξι συνολικά, από το φιλέτο που ήταν περίπου ένα κιλό (ζύγισμα με το μάτι πάντα).
Για τα σουβλάκια μου λοιπόν, χρησιμοποίησα.
Το φιλέτο κομμένο σε μεγαλούτσικους κύβους (γιατί το ψάρι χάνει όγκο όταν ψήνεται, όπως άλλωστε και το κρέας).
3 πομοντόρια κομμένα σε κομμάτια μεγάλα,
1 μεγάλο κρεμμύδι, επίσης σε κομμάτια,
αλάτι, ρίγανη, κάρυ, worcestershire sauce και ελαιόλαδο.
Τέλος, 6 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
Ξέπλυνα ελαφρώς το ψάρι μου, το στράγγισα καλά και το έκοψα σε κομμάτια.
Σε κομμάτια κόπηκαν και οι ντομάτες και το κρεμμύδι και στην συνέχεια περάστηκαν στα σουβλάκια που προηγουμένως τα είχα βρέξει με νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο.
Αράδιασα τα σουβλάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Τα πέρασα με το αλάτι, τη ρίγανη, το κάρυ και στην επιφάνεια τους έριξα σιγά-σιγά την worcestershire sauce και το λάδι, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα και γκρίλ, για 18-20 λεπτά περίπου, επίσης γυρίζοντας τα μια φορά και από την άλλη πλευρά.
Πεντανόστιμα, παρέα με σαλάτα και λίγες ψητές πατατούλες, από δίπλα.
Νοστιμότατα τα ψαροσουβλάκια, υγιεινά και θρεπτικά, τέλεια από όλες τις πλευρές! Πολύ βολική η σημερινή πρόταση για μένα που δεν συμπαθώ καθόλου τα κοκκαλάκια των ψαριών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒολική δεν λες τίποτε Αμαλία μου!
ΔιαγραφήΜεταφέρθηκαν και σε ταπεράκι....
Καλημέρα και εύχομαι και καλό Σαββατοκύριακο.
Εγώ λοιπόν αυτό το ψάρι δεν το ξέρω και είμαι και του ψαριού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το ψάξω και αυτά τα σουβλάκια θα γίνουν.
Πως σου έχει "ξεφύγει" εσένα κάτι τέτοιο βρε Ξανθή μου.
ΔιαγραφήΝα ρωτήσεις τον ψαρά σου, αλλά να θυμάσαι ότι το φιλέτο πρέπει να έχει καλό μέγεθος, για να σε βοηθήσει, στο να το κόψει ωραία κομμάτια.
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι και πιο ξεκούραστο :-))
Όπως και η Ξανθή,έτσι και εγώ δεν γνωρίζω αυτό το ψάρι.Αν δεν το βρω θα γίνει με ένα άλλο είδος φιλέτου,γιατί το σουβλάκι ψαριού θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από κάποια μέλη της οικογένειας που δεν τα πάνε καλά με αυτό!Ωραία,ευπαρουσίαστη και προπάντων ιδανική πρόταση για τους..επιφυλακτικούς στην υγιεινή λύση της ψαροφαγίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Πηνελόπη μου,με τις ευφάνταστες προτάσεις!!!Σου στέλνω πολλά,πολλά φιλιά!
Καλημέρα Φωτεινή μου.
ΔιαγραφήΜοιάζει με "τεράστιο γαλέο" θα έλεγα, αλλά λόγω μεγέθους τα φιλέτα του είναι μεγάλα και χωρίς φυσικά κόκκολα (το μεγάλο του ατού). Με το μέγεθος που έχει γίνεται πραγματικά πολύ ωραία πρώτη ύλη για ψητά σουβλάκια.
Και με τα συγκεκριμένα αρτύματα έγινε εξαιρετικό σε γεύση.
Πολλούς χαιρετισμούς και ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.
Έχει τύχει να φάω γλαύκο και τον βρήκα νοστιμότατο! Επειδή όμως δεν τον βρίσκω εύκολα, φαντάζομαι ότι τα ψαροσουβλάκια γίνονται και με άλλα είδη ψαριών, αρκεί να είναι μεγαλούτσικα! Πολύ ωραία και νοστιμότατα φαίνονται Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και καλή όρεξη!
Γεια σου βρε Sel. Χαίρομαι που το γνωρίζεις τούτο το "θηρίο" της θάλασσας!
ΔιαγραφήΠραγματικά φρέσκος δεν βρίσκεται εύκολα. Υπάρχει κατεψυγμένο σε φιλέτα, αλλά σαφώς αυτά τα φιλέτα δεν έχουν το ιδανικό μέγεθος για σουβλάκι.
Άλλα ήδη που μπορείς να κάνεις σουβλάκι, είναι σίγουρα φιλέτα με χοντρό πάχος, γιατί είναι απαραίτητο, ώστε να μην σου διαλυθούν κατά το ψήσιμο.
Καλημέρες πολλές και χαιρετισμούς σου στέλνω.
Δεν έχει τύχει να δοκιμάσω γλαύκο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιδέα σου όμως είναι φοβερή και υποθέτω ότι μπορεί να υλοποιηθεί με οποιοδήποτε φιλεταρισμένο ψαράκι!
Φιλιά!
Ερμιόνη μου, εάν πετύχεις κάποια στιγμή φρέσκο, πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις.
ΔιαγραφήΚρέας συμπαγές και γευστικό, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις κατάλληλα αρτύματα.
Τα σουβλάκια φυσικά και μπορούν να γίνουν με άλλο φιλέτο ψαριού, αλλά όπως ήδη είπα πρέπει να έχει "παχύ" μέγεθος για να βοηθήσει μ' αυτό στην σύνθεση του σουβλακίου :-)))
Φιλιά πολλά και σ' εσάς.
Ωωω!! Πεθαίνω για ψάρι και ειδικότερα φιλέτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα πολύ να το δοκίμαζα. Το κάρυ μου άρεσε πολύ σαν ιδέα!!
Μ' ένα ωραίο και παχύ κομμάτι φιλέτο ψαριού, νομίζω πως θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις κι' εσύ τις δικές σου δοκιμές Χρυσαυγή μου :-)
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Το γλαυκο τον γνωρισα κατα λαθος σαν ψαρι και μου αρεσε πολυ,σουβλακι δεν ειχα σκεφτει να τον κανω,πολυ ωραια ιδεα τελικα και εγω που ειμαι του ψαριου θα τη δοκιμασω σιγουρα την συνταγη σου ,πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά τα λευκά ψάρια (όπως ο γλαύκος, ο γαλαίος κ.λ.π.) σου δίνουν ένα "καμβά" για να δημιουργήσεις την δικιά σου γεύση αγαπητή μου Νέλη.
ΔιαγραφήΌρεξη για δοκιμές και καλή διάθεση να υπάρχει...
Καλή εβδομάδα να έχεις.
Super η συνταγή! Πολύ ωραία ιδέα για να ξεφύγουμε λίγο από τα ίδια και τα ίδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαφώς και έτσι είναι καλή μου Νοτούλα!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα και ότι καλύτερο για την εβδομάδα που μας ήρθε.
Καλημέρα Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλαύκο έχω φάει αλλά μόνο κατέψυγμένο..
Μου άρεσε μπορώ να πω, σίγουρα το φρέσκο είναι πολύ καλύτερο!
Τα σουβλάκια σου είναι λαχταριστά και σαν πρόταση σερβιρίσματος πολύ δελεαστική για τα μικρά μας ζουζούνια ....που αρέσκονται να μας κάνουν ....."μουτσουτσούνια"...όπως λέω εγώ στην κόρη μου, όταν ξινήζει την φατσούλα της στην θέα ενός φαγητού που δεν της αρέσει η όψη του...
Πολλά φιλιά!!!!
Προς στιγμή, κατάφερα να ξεγελάσω το δικό μου ζουζούνι...Σοφία μου.
ΔιαγραφήΑλλά στην τρίτη μπουκιά άρχισε πάλι "ν' αναθεωρεί" και σταμάτησε το μάσημα :-)))
Πάντως όλοι οι άλλοι φάγαμε πολύ καλά, είναι αλήθεια.
Καλή εβδομάδα εύχομαι.
Απίστευτο!!!! Σουβλάκια με μαγιάτικο απολαύσαμε κι εμείς και ήταν θεσπέσια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή τη σάλτσα δεν την έχω δοκιμάσει, είμαι σίγουρη Πηνελόπη μου, πως τους έδωσε ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά!!!!!
Καλό βράδυ! Φιλάκια!
Ταύτιση εκ' του μακρόθεν λοιπόν Silena μου.
ΔιαγραφήΠραγματικά τα σουβλάκια είναι μια πολύ ωραία λύση, είτε γίνονται με κρέας ...είτε με ψάρι όπως στην δική μας περίπτωση!
Καλημέρες πολλές-πολλές.
Πηνελόπη μου, μπορεί ο γλαύκος να είχε την ατυχία να πιαστεί στα δίχτυα του φίλου σας αλλά είχε και την τύχη να μαγειρευτεί από μια πολύ άξια μαγείρισσα! Τον αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο! Μπράβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!!!
Ελπίζω πως έτσι "πιστεύει" κι' αυτός ο έρμος ο γλαύκος Αναστασία μου :-)))
ΔιαγραφήΟπότε και δεν μου κρατά "κακία" που τον έκανε σουβλάκι.
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα να έχεις.
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ γλαύκο, μπορώ να τον αντικαταστήσω με κάποιο άλλο ψάρι; γιατί τα ψαροσουβάκια μου φάνηκαν τέλεια ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορείς μ' ένα άλλο φιλέτο ψαριού.
ΔιαγραφήΑλλά με την προϋπόθεση ότι έχει αρκετό "πάχος" ως προς το μέγεθός του για να σε βοηθήσει στο κόψιμο των κομματιών που θα μπουν στο καλαμάκι καλή μου.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Πηνελόπη μου μπορεί εγώ να μην είμαι η απόλυτη φαν των ψαριών και να μην έχω δοκιμάσει γλαύκο αλλά το σουβλάκι σου το λιμπίστικα!!! Εύκολο και νόστιμο είναι υπέροχο και για τις μικρές!! Φαντάζομαι το καταευχαριστηθήκατε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το φιλέτο δεν έχει κόκκαλα Κική μου και έτσι είναι σαν μην τρως ψάρι.
ΔιαγραφήΤαυτόχρονα τα μυριστικά και σάλτσα το μαρινάρουν και η γεύση του αποκτά άλλη νότα σαφώς.
Δοκίμασε πάντως μ' ένα μεγάλο φιλέτο ψαριού και πραγματικά πιστεύω πως θα με δικαιώσεις.
Χαιρετισμούς πολλούς και καλημέρες.