Και αφού πριν λίγο καιρό, υπήρξα τυχερή και δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό διάστημα στον "κόσμο των foodbloggers", να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά την Τύχη μου, αλλά και τη φίλη Κική που μου έστειλε το δωράκι μου, με μια λίγο καθυστερημένη ανάρτηση είναι η αλήθεια!
Ένα σακουλάκι με Goji Berries, που βρήκε κι' αυτό τον προορισμό του μέσα στην κουζίνα μου και τους πειραματισμούς μου. Αρχικά το κράτησα για 2-3 μέρες στο ντουλάπι μου και προσπαθούσα να σκεφτώ πως θα τα αξιοποιούσα καλύτερα πέρα από να τα βάλω ας πούμε μαζί με το mussli στο γιαούρτι μου.
Και τελικά η σκέψη μου πήγε στο "μούλιασμα" μέσα σε χυμό και μετά αξιοποίηση (όπως θα κάναμε με τις σταφίδες για παράδειγμα) μέσα σε κέϊκ.
Και σας παρουσιάζω το σχετικό αποτέλεσμα.
Υλικά για 12 muffins κλασσικού μεγέθους,
3 κουταλιές αποξηραμένα goji berries,
1/3 φλιτζανιού χυμό ροδάκινου,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
τον χυμό από το πορτοκάλι,
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη,
1 μεγάλο αυγό,
1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού,
1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ,
180-200 γραμμάρια αλεύρι αυτοδιογκούμενο,
2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά).
Αρχικά, έβαλα τα goji berries για δύο ώρες μέσα στο χυμό του ροδάκινου.
Κατόπιν πήρα βαθύ μπολ ανάμειξης και έβαλα την ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού και την αρωματισμένη βανίλια. Τα ανακάτεψα μ' ένα κουτάλι και τ΄ άφησα να σταθούν για 10 λεπτά.
Έτσι το ξύσμα αποδίδει περισσότερο αιθέριο έλαιο.
Στην συνέχεια έριξα μέσα στο μπολ, το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τα goji berries μαζί με τον χυμό ροδάκινου και το αυγό. Χτύπησα καλά με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά και σταδιακά μέσα στο μείγμα ενσωμάτωσα το μπεϊκιν πάουντερ, το αλεύρι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Έτοιμος ο χυλός για τα κεκάκια.
Μοίρασα σε φόρμες για muffins αφού προηγουμένως έβαλα τα σχετικά χαρτάκια και σε 20 λεπτά ήσαν έτοιμα. Ψημένα με αέρα στους 180 βαθμούς.
Πολύ αρωματικά χάρη στην βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και με τα "τσαχπίνικα" goji berries να τους δίνουν ιδιαίτερη νότα, καθώς ξεπροβάλλουν κοκκινούτσικα μέσα στο πορτοκαλί κεκάκι.
Και με αυτό το post να σας ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ΕΘΝΙΚΗ μας ΕΠΕΤΕΙΟ και να στείλω πολλές ευχές στους εορτάζοντες του Αγίου Δημητρίου.
Καλό 3ήμερο να έχετε.
Ένα σακουλάκι με Goji Berries, που βρήκε κι' αυτό τον προορισμό του μέσα στην κουζίνα μου και τους πειραματισμούς μου. Αρχικά το κράτησα για 2-3 μέρες στο ντουλάπι μου και προσπαθούσα να σκεφτώ πως θα τα αξιοποιούσα καλύτερα πέρα από να τα βάλω ας πούμε μαζί με το mussli στο γιαούρτι μου.
Και τελικά η σκέψη μου πήγε στο "μούλιασμα" μέσα σε χυμό και μετά αξιοποίηση (όπως θα κάναμε με τις σταφίδες για παράδειγμα) μέσα σε κέϊκ.
Και σας παρουσιάζω το σχετικό αποτέλεσμα.
Muffins Πορτοκαλιού με gozi berries
Υλικά για 12 muffins κλασσικού μεγέθους,
3 κουταλιές αποξηραμένα goji berries,
1/3 φλιτζανιού χυμό ροδάκινου,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
τον χυμό από το πορτοκάλι,
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη,
1 μεγάλο αυγό,
1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού,
1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ,
180-200 γραμμάρια αλεύρι αυτοδιογκούμενο,
2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά).
Αρχικά, έβαλα τα goji berries για δύο ώρες μέσα στο χυμό του ροδάκινου.
Κατόπιν πήρα βαθύ μπολ ανάμειξης και έβαλα την ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού και την αρωματισμένη βανίλια. Τα ανακάτεψα μ' ένα κουτάλι και τ΄ άφησα να σταθούν για 10 λεπτά.
Έτσι το ξύσμα αποδίδει περισσότερο αιθέριο έλαιο.
Στην συνέχεια έριξα μέσα στο μπολ, το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τα goji berries μαζί με τον χυμό ροδάκινου και το αυγό. Χτύπησα καλά με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά και σταδιακά μέσα στο μείγμα ενσωμάτωσα το μπεϊκιν πάουντερ, το αλεύρι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Έτοιμος ο χυλός για τα κεκάκια.
Μοίρασα σε φόρμες για muffins αφού προηγουμένως έβαλα τα σχετικά χαρτάκια και σε 20 λεπτά ήσαν έτοιμα. Ψημένα με αέρα στους 180 βαθμούς.
Πολύ αρωματικά χάρη στην βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και με τα "τσαχπίνικα" goji berries να τους δίνουν ιδιαίτερη νότα, καθώς ξεπροβάλλουν κοκκινούτσικα μέσα στο πορτοκαλί κεκάκι.
Και με αυτό το post να σας ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ΕΘΝΙΚΗ μας ΕΠΕΤΕΙΟ και να στείλω πολλές ευχές στους εορτάζοντες του Αγίου Δημητρίου.
Καλό 3ήμερο να έχετε.
Καλημέρα, Πηνελόπη!!!φαίνονται νόστιμα τα muffins σου!!! αλήθεια τι γεύση έχουν τα gozi berries??? Φιλιά!!! Καλό τριήμερο σου εύχομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι Λία και καλό υπόλοιπο στην εβδομάδα που τρέχει.
ΔιαγραφήΤα gozi berries αποξηραμένα μοιάζουν κάπως σαν τις μαύρες σταφίδες αλλά πιο ξινά στην γεύση και λίγο πιο αρωματικά.Σκέτα δεν θα έλεγα πως είναι και πολύ συναρπαστικά, προτιμώ σαφώς τα granberries και τις ελληνικές σταφίδες.
Ωραία η ιδέα σου να τα βάλεις σε μαφινάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιοποίησες γλυκά το δώρο σου!
Καλή ξεκούραση!
Z.
Τα βάζω σε γιαουρτάκι με μέλι και τα συναφή Ζαμπία μου, αλλά είπα να δω πως θα είναι και μουλιασμένα...
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Τα φάγατε όλα ή θα κερνάτε κι εκεί που θα πάτε να έρθω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάστε.
Ε, τώρα πια επιστρέψαμε και σαφώς τα φάγαμε Ξανθή μου. Αλλά μόλις ξεφουρνίσαμε άλλα με μανταρινόφλουδες και αλεσμένα αμύγδαλα. Κόπιασε λοιπόν!!!
ΔιαγραφήΚαλά περάσαμε. Και κάναμε και μια πολύ ωραία βόλτα στην Τρίπολη.
Έχει γίνει όμορφη πόλη, καθώς είχαμε πάρα πολλά χρόνια να πάμε.
Πηνελόπη μου, όπως θα αντιληφθείς, άπλωσα το χεράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα goji τα τρώω σχέτα αλλά και μέσα στα πορτοκαλένια μαφινάκια σου δεν λέω όχι!
Να περάσετε όμορφα!
Φιλάκια
Ελένη μου, αν πρόλαβες...στάθηκες τυχερή!
Διαγραφή"Δέχονται" τελικά να συνδυαστούν άνετα και με άλλα υλικά τα gozi berries, αρκετά άνετα θα έλεγα.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Λύθηκε λοιπόν η απορία μου σχετικά με την συμπεριφορά των εκπληκτικών σε διατροφική αξία goji berries!Φοβόμουν ότι επειδή είναι αρκετά στεγνά,δεν θα φούσκωσαν ικανοποιητικά για την χρήση τους σε κέικ.Αφορμή πήρα από το υπέροχο κέικ της Χρυσαυγής, η οποία χρησιμοποίησε φρέσκα goji berries.Σκεπτόμενη να επιχειρήσω να το κάνω με ξηρά φρούτα,αναρωτιόμουν αν στο μούλιασμα θα διογκώνονται ικανοποιητικά.Στα απίθανα κεράκια σου μπ´ορεσα να αφήσω τις αμφιβολίες μου και να θαυμάσω το τελικό άριστο αποτέλεσμα.Έγιναν ζηλευτό και λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά,πολλά!Θα πάρω μία ευχούλα από τις πολλές και εγκάρδιες που δώρισες ,για το μονάκριβο παλληκάρι μου που γιορτάζει αύριο και θα ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά στους εορταζόμενους αλλά και στην πατρίδα ας για την εθνικού εορτή της 28ης Οκτωβρίιου!
Ευχές λοιπόν ολόθερμες αγαπητή μου Φωτεινή στον γιόκα σου.
ΔιαγραφήΓερός και δυνατός να είναι πάντα και να κάνει αυτό που ο ίδιος επιθυμεί.
Το κεκάκι της Χρυσαυγής μας ήταν απολαυστικό, καθώς είχε φρέσκα τα berries, αλλά και αποξηραμένα όπως ήδη έγραψα και στην Ελένη, δέχονται συνδυασμούς!
Μύρισα μάφινς και μπέρις και μπήκα, δείχνουν και είμαι σίγουρη ότι είναι πεντανόστιμα, καλό 3μερο και φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόπιασε Πόπη μου.... σήμερα έχω κι' άλλη έκδοση!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ κι' ελπίζω να πέρασες και εσύ όμορφα το 3ημερο που αφήσαμε πίσω μας πια.
Πρέπει να τα δοκιμάσω αυτά τα goji, είμαι πολύ περίεργη πραγματικά να δω πώς είναι η γεύση τους :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν τα αρωματικά μάφινς σου Πηνελόπη, δείχνουν πολύ ευκολοφάγωτα.
Καλό τριήμερο!
Αρχικά να τα δοκιμάσεις μόνα τους Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΗ επίγευση που θα σου αφήσουν θα σε οδηγήσει πιστεύω για το πως τελικά θα τα αξιοποιήσεις.
Φιλιά πολλά.
Τι ωραία που αξιοποίησες το δωράκι σου, Πηνελόπη μου! Φαντάζομαι το άρωμα πορτοκαλιού που θα πλημμύρισε το σπίτι! Και είναι και σούπερ δυναμωτικά! Ευκαιρία να φάμε περισσότερα λοιπόν... ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλάκια!!!
Ε, καλά ευκαιρία "ψάχνουμε" Αναστασία μου για να δοκιμάσουμε και να φάμε "περισσότερα"
ΔιαγραφήΕίναι αλήθεια, πως είμαστε και παιδάκια καλόφαγα άλλωστε :-))
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.
Τι αρωματικά μαφινάκια είναι αυτά! Τα goji τα βάζω όπως είναι αποξηραμένα στο μούσλι μου για πρωινό με γιαούρτι. Δεν είχα σκεφτεί να τα αξιοποιήσω... Με βάζεις σε πειρασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό 3ημερο!
Φιλάκια
Αφού με "ξέρεις" τώρα Αγγελική μου.
ΔιαγραφήΆμα βρεθώ με κάποιο ιδιαίτερο υλικό στα χέρια μου, πάντα προσπαθώ να βρω έναν διαφορετικό τρόπο αξιοποίησής του. Ένας πειραματισμός ακόμη, που νομίζω πως αξίζει να τον δοκιμάσεις καθώς είναι εύκολος στην εκτέλεση και καθόλου χρονοβόρος.
Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.
Εξαιρετικός ο συνδιασμός πορτοκαλιού και goji , τα συνδιάζω πολύ συχνά και είναι υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι σίγουρη ότι όσοι δοκίμασαν τα μαφινάκια σου θα τα λάτρεψαν!!!
Γεια σου Σοφία μου,
ΔιαγραφήΠραγματικά έγιναν πολύ αρωματικά χάρη στο πορτοκάλι, αλλά και με την τσαχπινιά των gozi berries εσωτερικά είχαν πολύ ωραία εικόνα.
Πολύ ωραίος ο συνδυασμός αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ goji!!! Φαίνονται νοστιμότατα τα μαφινάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ είναι που λένε καλή μου Κική: πως είναι δυνατόν να σου έχουν ξεφύγει εσένα!
ΔιαγραφήΠου έχεις καταπιαστεί με τα άπειρα πράγματα.
Κάνε μια δοκιμή, αξίζει πιστεύω.
Φιλιά πολλά.
Φαντάζομαι τη νοστιμιά τους! Η αλήθεια είναι πως τα gozi berries δε μου πολυαρέσουν σαν γεύση, φαντάζομαι μαλακά μέσα στο κεκάκι θα είναι πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμερο, καλά να περάσεις!
Η κάθε "τροποποίηση" μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα Μαρία μου. Σκέτα και αποξηραμένα πραγματικά δεν είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Αυτό που μετράει είναι η θρεπτική τους αξία πάντα.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή συνέχεια στην εβδομάδα σας.
Βρε τα goji, τι ωραία που αξιοποιήθηκαν! Καλά, βρήκα εδώ στη ΝΥ τις προάλλες ένα σακκουλάκι με goji berries με σοκολατένια επικάλυψη και γεύση μύρτιλο και τα'παιξα! Αποθεωτική γεύση! Πέτα μου και τα δικά σου τώρα να απογειωθώ , να πετάξω και να'ρθω να σε βρω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολάτα και γεύση μύρτιλο!!
ΔιαγραφήΕσύ γλυκιά μου κοπέλα έχεις πολύ περισσότερες "δυνατότητες" από εμάς στις εκεί μαγικές αγορές.
Αλλά θα σου "πετάξω" και μερικά από τα δικά μου αφού το επιθυμείς.
Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.