17.10.11

Ένα ακόμη παιχνίδι των 7


Δύο βραβεία…δύο φίλες bloggers  που (προσωπικά) προσπαθώ να διαβάζω συχνά.
Τι να πω;
Σας ευχαριστώ για την επιλογή σας.
Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πως έστω και μέσα από αυτόν τον «εικονικό» κόσμο του διαδικτύου υπάρχουν άτομα με τα οποία ταυτίζονται: οι ιδέες, οι σκέψεις, οι καθημερινές επιλογές σου...γιατί αυτή είναι τελικά η ζωή μας και όχι όλα τα υπόλοιπα που μας βομβαρδίζουν καθημερινά.


Ευχαριστώ σε, αγαπητή Κική.   Ευχαριστώ σε, αγαπητή Ελένη.
7 πράγματα, ως τυχαία επιλογή, που με χαρακτηρίζουν δεν είναι μάλλον εύκολο να επιλέξω και να το παραθέσω μέσα σε τούτο το blog, αλλά θα σας έλεγα ποια είναι η  σχέση μου με τα «λόγια» μέσα από 7 προσωπικές τάσεις.

Θα έλεγα πως είμαι άνθρωπος των πράξεων (και μάλιστα των άμεσων και ίσως ακραίων κάποιες φορές)  και λιγότερο των λόγων, με μια τάση να έχω εγώ πάντα τον τελευταίο λόγο σε θέματα που με θίγουν άμεσα.

Επίσης αγαπώ τα όμορφα και σοφά λόγια μέσα από τα καλογραμμένα βιβλία, μια αγάπη που κρατάει πολλά-πολλά χρόνια.

Χωρίς να μου αρέσουν ωστόσο καθόλου οι άνθρωποι που είναι όλο λόγια, υποσχέσεις  και ψευτοκολακείες!

Από την άλλη, μπορώ να σταθώ με τις ώρες για να ακούσω ανθρώπους μορφωμένους και εκπαιδευμένους, με το έμφυτο και ιδιαίτερο χάρισμα της επικοινωνίας να δονεί τον χώρο που αυτοί κινούνται.

Τα παιδικά λόγια του γιου μου, πολλές φορές με γεμίζουν χαρά, χαμόγελο και αισιοδοξία.

Άλλες πάλι, με κάνουν να «κολλάω» με την πλάτη μου στον τοίχο αναλογιζόμενη πως  ένα τετράχρονο συνδυάζει τέτοιες κουβέντες!

Είμαι άνθρωπος που μάλλον μετρά  πολύ τις κουβέντες και τα λόγια του τώρα πια.
Η ζωή και η πορεία μου μέσα σ’ αυτήν με διαμόρφωσαν έτσι, παρά το γεγονός ότι οι σπουδές μου είχαν σαν αντικείμενό τους την επικοινωνία και τον διαφημιστικό λόγο!

Πόσο μπορεί να σας φώτισα με αυτά που έγραψα δεν ξέρω, αλλά είναι σίγουρα αυτή η σχέση μου με τα λόγια.  Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσκαλέσω άλλους 15 bloggers να "παίξουν"  (αν κατάλαβα καλά τους όρους του παιχνιδιού). 
Ζητώ συγγνώμη εκ' των προτέρων που δεν θα το κάνω. 
Γιατί όλοι που ίσως θα μπορούσα να προσκαλέσω, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ήδη συμμετάσχει, ενώ την ίδια στιγμή θεωρώ πως  θα ήταν καλύτερο να δώσω την ευκαιρία σε κάποιους που με διαβάζουν και δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να σχολιάσουν οτιδήποτε μέχρι τώρα, να πάρουν αυτήν την "σκυτάλη" και να γράψουν όσα εκείνοι θέλουν για τα δικά τους 7.
Κάντε το φίλοι αναγνώστες.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους.

Και μια αλλαγή στην παρουσίασή μου, ήταν λιγάκι απαραίτητη, με την αλλαγή της εποχής.

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Πηνελόπη, να χαίρεσαι το βραβείο σου και το καινούργιο Background. Μου άρεσε έτσι όπως μίλησες για σένα που δείχνει άνθρωπο υπεύθυνο με ευαισθησίες. Και τα δύο τα θεωρώ προσόντα.
    Εύχομαι πολλές επιτυχίες και τα φιλιά μου σήμερα στο γιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Πηνελόπη και καλή εβδομάδα! Με γεια το καινούργιο Outlook! Να υποθέσω φόρεσες τα χειμερινά; Συγχαρητήρια για το βραβείο! Ακόμη και σε συνταγές μαγειρικής μας έχεις κάνει (τουλάχιστον εμένα) να σκεπτόμαστε και να προβληματιζόμαστε για κάτι πέραν των τετριμμένων. Να χαίρεσαι τον γιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Ελένη σ' ευχαριστώ.
    Επειδή μέσα στα blogs κυρίως πέρα από τα "πιάτα" μας, διαβάζουμε τα λόγια όσων γράφουν θέλησα να σας "μεταφέρω" με τη σειρά μου αυτή τη πλευρά του δικού μου χαρακτήρα.

    Θα μεταφέρω αρμοδίως τα φλιλά σου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοφία Ζ. επίσης και σε σένα καλή εβδομάδα και καλό χειμώνα (έτσι που βλέπω τον καιρό).
    Έκανα αλλαγές προς ένα πιο "χαρούμενο" Background για να μας κρατήσει συντροφιά στις πιο συννεφιασμένες μέρες που θα έρθουν.
    Προσωπικά δεν αντέχω καθόλου την συννεφιά και το συνέχες "μούλιασμα" της βροχής (γι' αυτό)...

    Να σαι καλά. Εδώ, θα γράφουμε και θα λέμε τα λόγια που μας κάνουν να νοιώθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με γεια το νέο λουκ! Πολύ ωραίο!
    Κι εγώ το σκέφτομαι γιατί με έχει κουράσει η μαυρίλα...Την έχουμε που την έχουμε
    σε άλλους τομείς :-).
    Το post σου βγάζει αλήθεια και καθόλου επιτήδευση.Μ' αρέσει να σκέφτομαι πως με μερικούς ανθρώπους που μιλώ διαδικτυακά θα μπορούσα να ήμουν καλή φίλη αν ζούσαμε κοντά. Είσαι ένας απ' αυτούς.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ σε Βαγγελιώ μου. Η αλήθεια είναι ότι την "μαυρίλα" δεν νομίζω πως θα την αντέξουμε για πολύ ακόμη! Και μετά το μαύρο πάντα έρχεται το γκρι και το έντονο κόκκινο της φωτιάς, και εκεί θα είναι εξίσου δύσκολα τα πράγματα με έντονο το αίσθημα το φόβου, πράγμα που απεύχομαι όσο τίποτε άλλο.

    Πραγματικά κάποιοι από τους διαδυκτιακούς μας φίλους ξεχωρίζουν με το τρόπο τους και αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που έχω καταφέρει και γνωρίσει προσωπικά μερικούς από αυτούς και έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε κάπως πιο συχνά. Μακάρι να ήσουν πιο κοντά εσύ σε μας και εμείς σε σένα. Αλλά κάποια στιγμή ελπίζω να ξανάρθω στην όμορφη Κρήτη. Εχουν περάσει 10 χρόνια απο την τελευταία φορά. Αλλά κατά το παρελθόν ήταν αρκετές οι επισκέψεις και τα ταξίδια μου εκεί. Ας ελπίζουμε πάντα στο μέλλον καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για το όμορφο βραβείο σου και με γειά το νέο backround, το πρασσινάκι όντως φτιάχνει τη διάθεση και ξεκουράζει!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ω Θεέ μου!! όπως λέει και η δίχρονη ανιψιά μου επηρεασμένη από τη γνωστή μας Μίνι Μάους. Γλυκιά μου Πηνελόπη είναι σαν να διαβάζω τον εαυτό μου στα 7ρια σου! Απίστευτο!!!!!! Τί θα γίνει με μας έχουμε απίστευτα πολλά κοινά σημεία!!! Κρίμα να μην είσαι Θεσ/νικη για να κάνουμε παρέα!!! Να σου ζήσει ο μικρούλης σου...είδες τί λένε κάποιες φορές τα παιδιά, γι αυτό τα λατρεύω και είναι και άδολα!!! Να είσαι καλά που μας έδειξες κάποιες πλευρές του χαρακτήρα σου και, πράγματι έχω μείνει άφωνη με τις ομοιότητές μας. Τα 7ρια σου ανήκουν και σε μένα!!! ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πηνελόπη καλημέρα και συγχαρητήρια για το βραβείο σου εύχομαι περισσότερα και πάντα με καλή διάθεση.Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ο,τι θα μας έρθει.Σε όρισμένα πράγματα δε διαφέρουμε και πολύ,όντως είναι περίεργο να μιλάς με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις μέσα απο μια άψυχη οθόνη του κομπιούτερ και να βλέπεις οτι μ΄αυτά τα άτομα θα μπορούσες να κάνεις άνετα παρέα.Να είσαι καλά να χαίρεσαι τον γιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανανεωμένη σε βλέπω! Με γεια το νέο look!

    Ωραίο το βραβείο, δίκαιη η βράβευση! Αυτό που δεν έγραψες, αλλά το ξέρω, είναι το ταλέντο σου να δημιουργείς ακόμα και από το τίποτα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ σε πολύ καλή μου Μάνα του Λόχου! Αχ, αυτοί οι "λόχοι" πλάκα έχουν τα γαλόνια!!!
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια χαρά το λέει η μικρούλα σας Κική μου.
    Εγώ συνήθως λέω "Ωχ, Παναγία" ή "Ωχ, Μάνα μου"!!

    Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές θα ήθελα να είμαι σε κοντινές αποστάσεις με πολλές διαδυκτιακές μου φίλες. Με κάποιες τα έχω καταφέρει να βρεθώ και να ξαναβρεθώ, με άλλες πάλι όχι. Αλλά ελπίζω στο μέλλον μιας και ο κόσμος που ζούμε είναι πιο μικρός απ' όσο νομίζουμε τελικά.
    Πολλές-πολλές καλημέρες στην όμορφη (πάντα θα είναι ότι κι' αν της "κάνουν") Θεσσαλονίκη, ε και στη Καβάλα που ο γιός μου την λάτρεψε και θέλει να πάει εκεί για πάλι και σύντομα μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ροδάνθη μου καλημέρα και σ' ευχαριστώ πολύ.

    Όπως λέει και ένας γνωστός δημοσιογράφος (ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας μας) Έλληνες ψηλά το κεφάλι και να είστε ενωμένοι!
    Είναι ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθουμε κι' εμείς και τα παιδιά μας, τελικά.

    Ροδάνθη εσύ είσαι αυτή που ζει στην Άνδρο; (απο την γνωστή παρέα). Αμ, ένα νησί που προσωπικά λατρεύω. Τουλάχιστον 15 φορές έχω έρθει και πάντα το βρίσκω μαγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και που να με δεις και από κοντά Αγγελικούλα μου! Με μειωμένο βάρος και κοντό-κοντό μαλλί και πάλι.

    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την γνώμη που έχεις για μένα. Πάντα αυτή έχει ιδιαίτερο βάρος και νομίζω πως αυτό φαίνεται πια.
    Φιλιά πολλά εκεί στα μακρινά μέρη που είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή