Το τελευταίο 3μηνο προσπαθώ μέσα από μια πιο ελεγχόμενη
διατροφή, να μην καταναλώνω πολλές τροφές με άμυλο όπως ζυμαρικά, πατάτες, ψωμί κ.λ.π. Kι' ενώ αυτά τα ελέγχω (!) για τα γλυκά προσπαθώ με νύχια και με δόντια που λένε ... για όσο το δυνατόν πιο
μικρές ποσότητες, αλλά πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χοϋι!
Γιορτάζοντας όμως προχθές μια προσωπική μάχη, έχοντας χάσει
τα πρώτα 8 κιλά του στόχου μου, είπα να με επιβραβεύσω τρώγοντας μια μακαρονάδα!
Αγαπώ ιδιαίτερα τα φρέσκα μυρωδικά και καθώς τα χειμερινά
βασιλικά του μπαλκονιού μου τα πήγαν καλά και φέτος, τα μακαρόνια με pesto βασιλικού
ήταν το «δώρο» προς τον εαυτό μου.
Μακαρονάκια σπιτικά (φτιαγμένα από μια παλιά νοικοκυρά) με
τα δικά της αυγά και αλεύρι, έβρασαν για 7-8 λεπτά (δεν θέλουν περισσότερο) σε
αλατισμένο νερό με λίγες σταγόνες λαδιού. Σουρώθηκαν και μετά μπήκαν στην
κατσαρόλα ζεστά όπως ήταν να κάνουν παρέα στην σάλτσα pesto που έφτιαξα
με:
1 σκελίδα σκόρδο (αν δεν έχετε φρέσκο, σκόνη σκόρδου μπορεί να βοηθήσει) δεν ήθελα πιο πολύ,
4 κλαράκια βασιλικού (καλά πλυμένο) μα μόνον τα φρέσκα φύλλα του,
30 γραμμάρια καρπό κουκουνάρι,
6-7 αμύγδαλα ανάλατα με το φλούδι τους και τέλος,
2 κουταλιές σούπας φρέσκο ελαιόλαδο.
με:
1 σκελίδα σκόρδο (αν δεν έχετε φρέσκο, σκόνη σκόρδου μπορεί να βοηθήσει) δεν ήθελα πιο πολύ,
4 κλαράκια βασιλικού (καλά πλυμένο) μα μόνον τα φρέσκα φύλλα του,
30 γραμμάρια καρπό κουκουνάρι,
6-7 αμύγδαλα ανάλατα με το φλούδι τους και τέλος,
2 κουταλιές σούπας φρέσκο ελαιόλαδο.
Το σωστό είναι να φτιάξει κανείς το pesto κοπανώντας
αλύπητα μέσα στο γουδί, αλλά ζητώ συγγνώμη, το multi έκανε καλά
εδώ την δουλειά του. Την ωραία αυτή μυρωδάτη σάλτσα την έριξα μέσα στην ζεστή
κατσαρόλα και μετά έριξα τα βρασμένα μακαρόνια. Ανακάτεψα καλά μ’ ένα κουτάλι
και σερβίρισα με μια καλή ποσότητα τριμμένης παρμεζάνας ανακατεμένης με ελληνική
μυζήθρα.
Εξαιρετικό φαγητό.
Απολαυστικό και γρήγορο.
Με άρωμα που σε κάνει να θέλεις και δεύτερο πιάτο, αλλά δείχνεις
εγκράτεια!!
Καλό Σαββατοκύριακο σας εύχομαι και οπλιστείτε με δύναμη.
Ας προσπαθήσουμε να είμαστε "μονιασμένοι" σαν λαός στα δύσκολα. Είναι ίσως η μόνη δύναμη που έχουμε σίγουρα στα χέρια μας.
Καλό Σαββατοκύριακο σας εύχομαι και οπλιστείτε με δύναμη.
Ας προσπαθήσουμε να είμαστε "μονιασμένοι" σαν λαός στα δύσκολα. Είναι ίσως η μόνη δύναμη που έχουμε σίγουρα στα χέρια μας.
Πηνελόπη μου καλημέρα! Υπέροχη και υγιεινή η μακαρονάδα σου. Το μόνο μείον που της προσάπτω είναι ότι δεν μπορείς να σταθείς στο ένα πιάτο, έστω και μια έξτρα πηρουνιά είναι απαραίτητη, έτσι για το τελείωμα της γεύσης!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ευχή σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνη και ναι πρέπει να είμαστε μονιασμένοι στα δύσκολα που έρχονται και τη συνεχίζω να δείξουμε στους ξένους ότι σα λαός δεν είμαστε αναλώσιμοι ιθαγενείς σε ένα αποικιακό κράτος!
oops,Βαραίνει η κουβέντα. Καλό Σαββατοκύριακο καλή μου!
Καλώς την.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει Σοφία μου, ας "βαραίνει" η κουβέντα. Γι' αυτό γράφω κι' εγώ αυτά που σκέφτομαι για να μιλάμε και να παίρνουμε δύναμη από τα ίδια τα λεγόμενα μας και τις σκέψεις μας! ΈΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Θέλω βασιλικό όλες οι γλάστρες χάλασαν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ με πολύ δύναμη!!!
Ξανθή μου καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου φτιάξω. Θα βάλω μερικά κλαδιά για να κάνουν ριζοβολιά και θα σου τον δώσω.
Εγώ τον πρώτο το είχα φέρει από διακοπές μας στην Σκιάθο (6 χρόνια τώρα) και έκτοτε έχω φτιάξει αρκετούς. Κάποιοι μου χάλασαν αλλά κάθε χρόνο έχω σίγουρα 3-4 μεγάλες γλάστρες. Ο χειμωνιάτικος πιάνει πιστεύω πιο εύκολα.
Πολλά φιλιά.
Κι εγω εβγαλα απο τη διατροφη μου ζυμαρικά, αμυλο γενικως, αλλαντικα και ζαχαρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ θεος μαζι μας!!!
Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις καλύτερες σάλτσες για ζυμαρικά το πέστο με βασιλικό και μια λογική μερίδα δε νομίζω ότι είναι πολύ "ένοχη"!
Μέσα μας είναι η δύναμη, μέσα μας θα γίνει πρώτα η αλλαγή. Με τον εαυτό μας να μονοιάσουμε αρχικά λέω εγώ.
Καλό Π/Σ/Κ! :)
Καλή μας επιτυχία λοιπόν αγαπητή Κούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και με την ζάχαρη εγώ λόγω γλυκών διαζύγιο δεν έχω πάρει. Μόνον τον καφέ πίνω σκέτο και το τσαϊ με ελάχιστο μέλι!
Βοήθειά μας...
Σκοτεινούλα μου έχεις δίκιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και για σε σχέση με μένα, θέλω να πιστεύω, πως είμαι πια σε μια καλή φάση συνύπαρξης με τον εαυτό μου! Είναι και τα χρόνια που πέρασαν βλέπεις... Και ήθελα, δεν ήθελα, με έκαναν πιο "σοφή" με τα μέσα μου!
Καλό ΣΚ και σε σένα και καλές δημιουργίες μέσα σ' αυτό εύχομαι.
Πολύ τη λιμπίστηκα αυτή τη μακαρονάδα! Υπέροχη πρέπει να έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ Πηνελόπη μου!
Οικογενειακώς top models πάτε να γίνετε????? Τέλεια μακαρονάδα...καλό Σ/Κ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη μου σε βεβαιώνω πως με την απλότητά της ήταν άκρως απολαυστική. Αν δε, σκεφτείς ότι τα ζυμαρικά ήταν εκτός διατροφής σχεδόν 3 μήνες μάλλον μου φάνηκε εμένα ως "μάνα εξ' ουρανού"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης καλό ΣΚ και σε σας.
Ναι αμέ...και μετά θα βγούμε στα κανάλια Λίλα μου για να μας δείτε
ΑπάντησηΔιαγραφή:-))
Ας όψονται κάτι περίεργες ενοχλήσεις... βλέπεις έχουμε περάσει πια στην δεύτερη νιότη και πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Καταπληκτική, μυρωδάτη κι αγαπημένη μακαρονάδα. Εύχομαι καλό κουράγια για τελική επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο, φιλιά
Μόλις πιάσω κι εγώ το στόχο μου κάτι τέτοιο σκέφτομαι :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη καλησπέρα σου....άμα σου πω ότι δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ την μακαρονάδα έτσι??? και έχω και καιρό να φάω την ζήλεψα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα γιατί εγώ δεν πρέπει να κάνω βόλτα τέτοιες ώρες στα μπλογκ με τα φαγητά άμα βλέπω αυτές τις μακαρονάδες τι να κάνω η γυναίκα τις λιμπίζομαι!!!Θα την φτιάξω αύριο όμως γιατί φαίνεται νοστιμότατη, έχω και βασιλικό πλατύφυλλο και δροσερό ωραιότατη θα γίνει ευχαριστούμε Πηνελόπη για τη συνταγή.Καληνύχτα φιλάκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε καλό δρόμο σε βλέπω Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή3 μήνες χωρίς ζυμαρικό... (Και) Αυτό πονάει...
Να πιάσει η ευχή σου εύχομαι!
Από τις πιο αγαπημένες μου σάλτσες για ζυμαρικά! Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η μακαρονάδα σου. Τρελαίνομαι για πέστο. Το βάζω παντού πέρα από τα ζυμαρικά. Το βάζω στα μπιφτέκια, στις μπριζόλες, στο ψητό κοτόπουλο. Είναι και η πιο υγιεινή σάλτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστη η μακαροναδα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφου τα πας τοσο καλα, σου αξιζει μια επιβραβευση!
Καλη δυναμη για τη συνεχεια!
Ευχαριστώ πολύ καλή μου Ελένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθώ για το καλύτερο και με "μέτρο" θα έλεγα γιατί διαφορετικά δεν βγαίνει!
Βαγγελιώ μου καλή επιτυχία και σε σένα. Θέλει έναν προγραμματισμό και η αλήθεια είναι και με κάποια επιπλέον βοήθεια τα αποτελέσματα είναι θετικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜia νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Οι αναλογίες που έχω γράψει είναι για δύο κανονικές μερίδες και με γεύση που ικανοποιεί όλους. Κάνε λοιπόν την δοκιμή σου και εσύ :-) θέλω να πιστεύω πως θα σου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου ναι με πολύ προσπάθεια ομολογώ. Αλλά δείχνει να τα καταφέρνω μιας και τα γλυκά είναι πάντα από κοντά. Κομμένη η ζάχαρη στον καφέ, αλλά το γλυκό ...γλυκό σε μικρές ποσότητες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά.
Αχ, Sophie μου κι' εγώ όταν πεινάω και επισκέπτομαι τα φιλικά blogs παθαίνω κάτι και αρχίζω να σκέφτομαι τι θα πρωτοφτιάξω. Σε καταλαβαίνω πολύ καλά λοιπόν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία αν την φτιάξεις και ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα.
Μαρία μου κι' εγώ την αγαπώ ιδιαίτερα τούτη σαλτσούλα, γι' αυτό και το γιόρτασα παρέα της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα εύχομαι.
Εleftheria σε μπιφτέκια την έχω κι' εγώ χρησιμοποιήσει ενώ σε σαλάτες προτιμώ να βάζω τα φύλλα του βασιλικού ολόκληρα για περισσότερη γεύση και άρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου μεσημέρι.
Ευχαριστώ σε πολύ Ελπινίκη μου. Η προσπάθεια συνεχίζεται (για όσο διάστημα δηλαδή αντέξω ακόμη) και με σκοπό να διατηρήσω τις ισορροπίες όσο μπορώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα.
Αγαπημένη μακαρονάδα, και εγώ είμαι σε δίαιτα και όποτε ο καλός μου διαιτολόγος μου βάζει μακαρόνια,αυτά τρώω. Καλή μας συνέχεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία και σε σένα Μανουσίνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα επιτρέπονται μέσα στα πλαίσια μιας "πειθαρχημένης" διατροφής.
Λοιπόν αυτό που με βόλεψε στη συνταγή σου για pesto είναι η ποσότητα του βασιλικού. Συνήθως βάζουν πολύ περισσότερο και τότε αγριεύει η γεύση και δεν είναι εύκολη για όλους. Θα δοκιμάσω τη εκδοχή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝένα
Λοιπόν αυτό που με βόλεψε στη συνταγή σου για pesto είναι η ποσότητα του βασιλικού. Συνήθως βάζουν πολύ περισσότερο και τότε αγριεύει η γεύση και δεν είναι εύκολη για όλους. Θα δοκιμάσω τη εκδοχή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝένα
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου Νένα μου. Αυτή η ποσότητα είναι για μένα η "ιδανική" μιας το αποτέλεσμα είναι κατάλληλα ισορροπημένο και δεν "παραξενεύει" κανέναν στην γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρσι που έτυχε να κάνω ένα τραπέζι με ιταλικά πιάτα, τις πένες με pesto τις γεύτηκαν όλοι με πολύ καλά σχόλια (οι ποσότητες είχαν προσαρμοστεί ανάλογα). Ακόμη και αυτοί που το έτρωγαν προβληματιζόμενοι φρόντισαν και εξαφάνισαν τα δύο πακέτα μακαρονιών!