12.6.12

Ταμ τιριρίμ … τυρόπιτες!! Ταμ τιρίμ…τυρί!

Πρωϊνό εγκεφαλικό... ΔΕΝ επετεύχθη!
Έχω κι' ένα φοβερό κρυολόγημα λόγω κλιματιστικού στον εργασιακό χώρο, που με χτύπησε δε
από χθες βράδυ και στο δεξί αυτί (το έργο το έχω ξαναδεί...) αλλά από τα μέχρι στιγμής τα στοιχεία "κλινικών ερευνών" όλα δείχνουν πως  την έχω σκαπουλάρει :-)
Είμαι η Πηνελόπη. Και είμαι ΚΑΛΑ!
2.500 Euros  φόρος που μας αναλογεί για εφέτος!
Κάτι  η έκτακτη εισφορά, κάτι το χαράτσι αλληλεγύης (εμένα ποιός θα μου σταθεί αλληλέγυος, ε, ποιός;). Κάτι τα ακίνητα που έχουμε ως πατρογωνικά, κάτι  οι συμβατικές ρόδες  που μας πηγαίνουν χρόνια τώρα! Κάτι τ' ένα, κάτι το άλλο...το γλύτωσα σας λέω το εγκεφαλικό!

Οι μισθοί μας έχουν μειωθεί. Οι τιμές αγαθών (μην ακούτε τα κουλά που λένε στις διαφημίσεις... κοιτάξτε καλά τις συγκευασίες και συγκρίνετε με το παρελθόν...) πάλι, ΟΧΙ.
Τα τέλη των Δήμων και οι χρεώσεις προς τις ΔΕΚΟ έχουν αυξηθεί, οι υπηρεσίες τους πάλι ΟΧΙ;
Τα νοσήλεια είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Οι παιδικοί σταθμοί δεν δέχονται Ελληνόπουλα παρά μονάχα αν οι γονείς τους είναι μέσα στην ένδεια, ή παντελώς άνεργοι (έχουν την απόλυτη συμπάθεια μου οι άνθρωποι πραγματικά).
Βιβλία τελικά δεν έφτασαν σε όλα τα σχολεία της χώρας και τώρα που μιλάμε είναι το τέλος της σχολικής χρονιάςκαι τα παιδιά του κόσμου δίνουν εξετάσεις...
Τι λέτε τώρα;
Έχω πολλά να σας πω ... κι εσείς φαντάζομαι άλλα τόσα!
Αλλά ότι κι' αν μου πείτε ... θα σας απαντήσω με το γνωστό : ταμ τιριρίμ … τυρόπιτες!!
Ταμ τιρίμ…τυρί!

Γιατί ήρθε κι' ένας συνάδελφος που είχε πληρώσει για  μια «mini» (κατά τα δικά μου δεδομένα) κουρού τυρόπιτα 1.80 Εuros (!) σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων εστίασης και ως ήταν φυσικό, ξέσπασα απάνω του όταν μου το είπε και το σχολίαζε ο ίδιος φυσικά.

Συγγνώμη, θα μαζεύω τα λεφτά σας…Θα σας φτιάχνω ένα ταψί…και θα σας φέρνω και ρέστα!
Τα νεύρα μου!!
Καταλαβαίνεις παιδί μου ότι για 8 τυρόπιτες με  άριστα υλικά, δεν θα ξεπεράσω το κόστος των 10 Euros;
Άκου, γράφε...και υπολόγιζε!!


Υλικά για 8 τυρόπιτες "γίγας" - το τονίζω αυτό το "γίγας"!
Γρήγορα εύκολα και απλά, για να μην πληρώνετε λεφτά κοροϊδίστικα πρωί-πρωί…
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας  (κόστος maximum 3.40 Εuros)
8 φέτες τυρί τoστ (κόστος maximum 1.80 Euros)
16 φέτες καπνιστής γαλοπούλας (κόστος maximum 1.80 Euros)
100 γραμ. φέτα (αν η φέτα η βαρελίσια  και καλής ποιότητας έχει 9.00 Euros, τότε τα 100 γραμ. κάνουν 0.90 λεπτά)
2 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο (0.20 λεπτά)
2 μέτρα αυγά (0.30 λεπτά)
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (0.010 λεπτά)
τριμμένο πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο (0.010 λεπτά και πολλά σας λέω)
Συν το ρεύμα που θα κάψετε (1,00 Euro)
Σύνολο: 9, 42 Euros (το πολύ) και θα έχετε 8 τεμάχια διπλά σε μέγεθος από αυτά που κυκλοφορούν. 
Άρα 16 κουρού των 1.80 που μας δίνουν κόστος 28,80 Euros!!!
Και με υλικά που εσείς θα έχετε επιλέξει.
Τα είπα και ξεθύμανα και να με συγχωρείτε δηλαδή... Αλλιώς τα πράγματα δεν υπολογίζονται σωστά, την εποχή που λέμε πως η κατάσταση είναι άκρως προβληματική και δύσκολη και οι φόροι πέφτουν σαν το χαλάζι πάνω στα κεφάλια μας!  
Tι θα ψηφίσω πραγματικά δεν ξέρω Χριστέ μου....

Ας πάω τώρα, στην εκτέλεση της συνταγής, για να την έχετε και εσείς στα υπόψη.
Αφήνετε τα φύλλα της σφολιάτας να ξεπαγώσουν αλλά να μην παρά-ζεσταθούν.
Λιώνετε την φέτα μ’ ένα πιρούνι (σ’ ένα μπολ) και προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Τα ενώνετε καλά και το αφήνετε στην άκρη
Κάθε φύλλο το κόβετε σε τέσσερα ίσα μέρη.
Πάνω στο κάθε μέρος θα βάλετε μια φέτα γαλοπούλα.
Στη συνέχεια πάνω από τη γαλοπούλα θα βάλετε μία φέτα τυρί τοστ και  στην επιφάνειά του θα στρώσετε μία-δύο καλές κουταλιές από το μείγμα της φέτας.
Καλύπτετε με μια δεύτερη φέτα γαλοπούλας και διπλώνετε τα τετράγωνα σε τρίγωνα.
Ενώνετε καλά τα πλαϊνά, κάνοντας τα ελαφρώς να «στρίψουν» για να μην σας ανοίξουν στο ψήσιμο. Τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ωραία η σφολιάτα σας.

Εάν θέλετε να την πάρετε μαζί σας ζεστή και φρέσκια το πρωί. Κάντε την πρετοιμασία από το βράδυ. Βάλτε το ταψί σας, με τις νωπές τυρόπιτες κλεισμένο μέσα σε μια καθαρή σακούλα ναϋλον στο ψυγείο και το πρωί που θα ξυπνήσετε το βάζετε στον φούρνο να  ψηθούν, για όση ώρα εσείς ετοιμάζεστε. (πλύσιμο, πρωϊνό, ντύσιμο κ.λ.π.).  
Εντάξει κατανοώ την όποια «πίεση» χρόνου, αλλά θυσιάστε και λίγα λεπτά από τον ύπνο σας για να κάνετε 2-3 κινήσεις παραπάνω, που θα ωφελήσουν την τσέπη σας!!
Τι άλλο να πω για να σας πείσω;

Υ.Γ 1.  Όλα τα πιο πάνω μπορούν να γίνουν φυσικά και για την μισή ποσότητα υλικών (άρα μισό κόστος), ενώ, επιδέχονται πολλές-πολλές παραλλαγές.

Υ.Γ. 2. Τα σέβη μου στις εφορείες της πατρίδας μας! Χρυσές δουλειές θα έχουν εκείνες εν μέσω κρίσης και φτώχειας του κοινού τους!

49 σχόλια:

  1. Sound delicious for this recipe! It's make me so hungry! I can't wait to eat this :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Πηνελόπη μου πόσο δίκιο έχεις! Ανέκαθεν ήμουν του "σπιτικού". Παλιότερα από επιλογή ποιότητας, τώρα και για όλους τους υπόλοιπους λόγους που αναφέρεις.
    Εμείς ουσιαστικά δεν πληρωνόμαστε. Ότι μας δίνουν την πρώτη του μηνός , μας το παίρνουν μέχρι τις 5 σε χαράτσια , επιδόματα αλληλεγγύης, και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.
    Απόγνωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και εμείς εδώ ίσως να μην έχουμε καθηγητές του χρόνου, που η κόρη μου θα πάει τρίτη λυκείου!!!! Ποιός θα έρθει απο την Ελλάδα σε μια χώρα πανάκριβη, με το μισθό του υπό του μηδενός;;; Ποιός νοιάζεται;;;
    Δε μπορείς να φανταστείς πόσα πράγματα έχω ανακαλύψει, σε σχεση με την μαγειρική, από τότε που ήρθα εδώ...! Αυτά που τα θεωρούσαμε δεδομένα από τα ταχυφαγία της Ελλα΄δας εδώ έμαθα να τα κάνω μόνη μου και από αγνα΄υλικά! Και ανακάλυψα τι πληρώναμε τόσα χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ Πηνελόπη μου κουράγιο!
    Έχεις δίκιο με τις τυρόπιτες... κανονικά θα έπρεπε να είναι απο τα πιο φθηνά φαγώσιμα.. Αυτος ήταν και απο πάντα ο σκοπός της εξάλλου...
    Πάντως εδώ κοστίζει η μία 5 δολάρια το λιγότερο.. Χρυσάφι!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις απόλυτο δίκιο! Εμεις είμαστε και οι δύο άνεργοι παρόλαυτα δεν ξέρω και εγώ πόσα θα πληρώσουμε κάτι για σπίτια, αυτοκίνητο κ.λ.π.! Που θα τα βρούμε δεν ξέρω....
    Αχ και αυτές οι τυρόπιτες, 1.50 και 2.00 ευρώ αν είναι δυνατόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηνελόπη μου σε βρίσκω πολύ σωστή!
    Τυροπιτούλες σπιτικές, πεντανόστιμες και στρουμπουλές σε τιμές λογικότατες!
    Το ίδιο κράξιμο κάνω κι εγώ στους συναδέλφους μου, που μου έρχονται καθημερινά με τυρόπιτες, μπέργκερς και σουβλάκια από γνωστές αλυσίδες, μου λένε τις τιμές και παθαίνω!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις απόλυτο δίκιο Πηνελόπη μου σπιτικό και πάλι σπιτικό ξέρεις τι τρώς και τι πληρώνεις.Όσο για τα χαράτσια και εφορία άστα να πάνε δεν ξέρουμε απο που μας έρχονται πια.Να είσαι καλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά τα λες Πηνελόπη αλλά ποιός ακούει;
    Οι τυρόπιτες νόστιμες, μήπως να φτιάχναμε και σπιτική σφολιάτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί δεν δέχονται Ελληνόπουλα στους παιδικούς σταθμούς; Είσαι σίγουρη για αυτή την πληροφορία;
    Όσο για τα υπόλοιπα,τί να πεις πια...το "ουυυυφφφφ" ξεδιάντροπα βιάζεται να καλύψει όλες τις υπόλοιπες λέξεις.
    Κρίμα και τα ελληνόπουλα του εξωτερικού,που από την επόμενη χρονιά δεν ξέρουν αν θα μπορέσουνε να συνεχίσουν στο ελληνικό σχολείο. ίσως κάνουμε κάτι εθελοντικα,θα δείξει.

    Οι σπιτικές τυρόπιτες μούρλια (τέλεια φαίνονται οι δικές σου!) αλλά ποιά η δικαιολογία όσων συνεχίζουν να τις αγοράζουν σε αυτές τις τιμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πηνελόπη πολύ καλά τα λες!! Συμφωνώ απόλυτα! Την μόνη φτηνή τυρόπιττα που έχω φάει στην ζωή μου ήταν στα καψιμί του στρατού όταν ήμουν φαντάρος!! Και για να μην σου πω και τις τιμές σε καράβια τραίνα αεροδρόμια για την τυρόπιτα και δεν το γλυτώνεις το εγκεφαλικό!!! Ωραίες οι τυρόπιτες σου και ας γυρίσουμε στα παλιά αυθεντικά πράγματα που ξέρουμε τι τρώμε και τι πληρώνουμε!! Καλό σου απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο δίκιο έχεις! Και φαντάσου ότι έβαλες τιμές super market όχι τιμές υλικών σε χονδρική όπως ψωνίζουν τα εργαστήρια..άστα!
    Οι τυρόπιτες σου είναι ότι πρέπει για το Σ/Κ να τις πάρουμε στην παραλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώτρα αν και η μαγείρισσα έχει κέφι και ανοίξει και φύλλο, τότε η τιμή κατεβαίνει ακόμη περισσότερο! Χρόνια φτιάχνω τις τυρόπιτες των αγοριών μου παλιά για λόγους υγείας, τώρα και για οικονομικούς. Να πω κι ένα τιπάκι? Αφού ανάβουμε που ανάβουμε το φούρνο, ψήνουμε και φαγάκι, φτιάχνουμε και γλυκάκι γιατί το πολύ ρεύμα το καίει ο φούρνος μέχρι να προθερμανθεί!!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι έκανες και ζαβολιά είναι ζαμπονοτυρόπιτα πρέπει να τη χρεώσεις παραπάνω!!!
    Φιλενάδα και μετά μου λες εμένα ψυχραιμία!!!πως για;;;;
    Δεν έχω κάνει ακόμα τη δήλωση αλλά όταν άκουσα τι θα πληρώσει η αδελφή μου το έπαθα το εγκεφαλικό!!!
    Επιπλέον έχεις και θράσος μια "υψηλόμισθη" να θέλεις το παιδί σου σε παιδικό σταθμό!!
    Μέχρι να πάνε 10 χρονών πλήρωνα, αλλά και μετά πλήρωνα για να έχουν τώρα "πτυχία ανεργίας"
    Είπα πολλά αλλά αν δεν σταματήσω θα πω ακόμα περισσότερα!!
    Φιλάκια κι επειδή σε λίγο δεν θα μου δίνουν σύνταξη αναλαμβάνω τις τυρόπιτες του μεγάρου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ...για όλα τα παραπάνω δεν έχω να σχολιάσω γιατί θα συφοριαστώ!!Απλά θα κατέβαινα μαζί σου στη διαδήλωση...τόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου και σε συμπονώ και σε καταλαβαίνω...Εγώ χθες μόλις αγόρασα δύο cupcakes και μου ζήτησαν 4.40.Της είπα "ντροπή" και τα άφησα κι έφυγα...Πραγματικά ντροπή!! Για αυτό όλα μόνη μου θα τα κάνω, τώρα με την κρίση όλα θα τα μάθω...Θα κάνω κι αυτή την τέλεια τυρόπιτα που είναι κι εύκολη και καταπληκτική συνταγή...Μια χαρά Ευχαριστώ, τα είπα κι εγώ και ξεθύμανα!!! Φιλιά και αγωνιστικές καληνύχτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απόλυτο δίκιο έχεις! Αφού το απλό κουλουράκι δεν σκαρφάλωσε ακόμη στο 1 euro, ευγνώμονες να είμαστε!! Εύκολη και γρήγορη η συνταγή σου! Ευχαριστούμε!!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολόκληρη Οικονομοτεχνική Μελέτη έχουν μέσα οι δελεαστικές τυρόπιτες σου Πηνελόπη μου!

    Ας τσιμπήσω μία, να τη μοιραστώ με τον παρακοιμώμενο μου. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω, μου το απαγορεύει ρητά ο γιατρός μου!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πηνελόπη μου,δίκιο έχεις...Μπουκοτάζ χρειάζεται από όλους μας προς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται ασύστολα πουλώντας μας φύκια για μεταξωτές κορδέλες...Λίγος κόπος παραπάνω και είμαστε και πιο υγιείς...Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα Vita μου, εκείνο που ακόμη δεν μπορώ να "εκτιμήσω" είναι μέχρι που έχουν βάλει στόχο για τον πάτο του βαρελιού! Όσο κι' αν το προσπαθώ, όσο κι' αν διαβάζω, όσο και αν ανταλλάσω γνώμες με πιο ειδικούς από εμένα...συμπέρασμα δεν βγάζω.
    Αλλά εκείνο μάλλον που δεν υπολογίζουν οι πολιτικοί ταγοί (και εμείς μαζί τους ίσως...)
    σωστά, είναι ότι κάποια στιγμή θα πάψουν οι "αυτοκτονίες" και θα αρχίσουν οι "αυτοδικίες"!!
    Τότε τα πράγματα θα πάρουν σαφώς άλλη τροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαρίνα μου αυτό με τους καθηγητές εξωτερικού, το ξέρω από πρώτο χέρι λόγω συναδέλφων του συζήγου και πραγματικά όλα μα όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους!
    Καλά κάνεις και τα φτιάχνεις μόνη σου καλή μου. Βάζε βρε συ και καμμιά συνταγή των "εκεί" έτσι για να πειραματιζόμαστε κι' εμείς :-))
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί βρε Eri μου τόσο ακριβή;
    5 δολλάρια μια τυρόπιτα; Το έχεις ξαναγράψει ότι τα τυριά εκεί είναι ακριβά, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, μιας και λογικά πρέπει να έχουν μια σχετική παραγωγή. Ή κάνω λάθος;

    Υπομονή κάνουμε όση μπορούμε...αλλά κάποια στιγμή θα εξαντληθεί και αυτή μαζί με τα λεφτά μας, που σταδιακά και σταθερά γίνονται ανάρπαστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βάσω μου ευχή μου, σύντομα να ξεπεράσετε και οι δύο το θέμα της ανεργίας. Κοίτα να δεις που φτάσαμε... Αντί να ευχόμαστε να έχουμε Υγεία και Δύναμη, ευχόμαστε να έχουμε δουλειά, μοιάζει λίγο με ανέκδοτο το θέμα!

    Καλημέρα και σύντομα ευχάριστα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ερμιόνη μου το "κράξιμο" το κάνω με κάθε τρόπο κι' εγώ. Ειδικά στις νεαρές συναδέλφους που πρέπει να μάθουν να μαγειρεύουν κάποια πράγματα, πέρα ίσως από τα ζυμαρικά και αυγά!
    Λίγη διάθεση και λίγη τόλμη χρειάζεται, τίποτε περισσότερο.
    Με τους άνδρες είναι αλλιώς τα πράγματα, μιας και αρκετοί ντρέπονται να κουβαλούν το ταπεράκι από το σπίτι... είτε τους το φτιάχνει η γυναίκα τους, είτε τους το φτιάχνει η μάνα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευχαριστώ σε Ροδάνθη μου. Κι' εγώ ώρες-ώρες όταν παραλαμβάνω τα φάκελλα της αλληλογραφίας και βλέπω πως είναι μόνον λογαριασμοί και κανένα διαφημιστικό από τράπεζα ... μου έρχεται να τους βάλω φωτιά :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ τα λέω Στελλίτσα μου γιατί πρέπει και να ξεθυμαίνω...μην σκάσω καμμιά ώρα σαν χύτρα!
    Ε, ας ελπίσουμε ότι όλο και κάποιος μπορεί και να με ακούσει και να συμφωνήσει μαζί μου, όπως εσείς όλοι!

    Σπιτική σφολιάτα σαφώς!!!
    Αλλά είναι και άλλοι που δεν έχουν αυτή την ευκολία, οπότε δεν τους αρνούμεθα την έτοιμη :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Thalassamov, δεν είπα πως δεν δέχονται τα Ελληνόπουλα στους παιδικούς σταθμούς. Είπα και το γράφω για να το ξεκαθαρίσω πως το Ελληνόπουλο, θα πάει στον δημόσιο παιδικό σταθμό, μόνον αν τα οικονομικά των γονειών του είναι "χαλεπά". Και τι σημαίνει αυτό: σε έναν παιδικό σταθμό 30 θέσεων κάνουν αίτηση 45 οικογένειες με ένα παιδί, κάποιες και με δύο. Πρώτα κλείνουν οι θέσεις όσων έχουν κάτω από ένα "Χ" ετήσιο εισόδημα (συνήθως είναι αλλοδαπής προέλευσης, για λόγους ευνόητους) μετά έρχονται έρχονται όλοι οι υπόλοιποι, πάντα σύμφωνα με το εισόδημα...και στο τέλος τα παιδιά των μεσαίων αστικών στρωμάτων μένουν απέξω!

    Από την άλλη σύμφωνα με τα ισχύοντα της φορολογικής μας νομοθεσίας. Τα έξοδα ιδιωτικών σχολείων και παιδικών σταθμών, αποτελούν τεκμήριο για τα εισοδήματα των γονιών που άλλη λύση τελικά δεν έχουν!
    Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο απο ότι αρχικά διαβάζεται...
    Πολλές πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νίκο μου, αυτό με τα καράβια και τα τραίνα και τα αεροπλάνα είναι το κάτι άλλο πραγματικά.
    Στο αεροδρόμιο και τα εκεί μαγαζιά, οι τιμές είναι πέρα για πέρα παρανοϊκές!
    Στα τελευταία ταξίδια μας, έχω αποτρέψει το άνδρα μου από εκεί αγορές, έχοντας πάντα μαζί μου κάτι έτοιμο που σε ορισμένες περιπτώσεις μας έβγαλε και από την δύσκολη θέση, όταν μέσα στην πτήση μας group, μας πρόσφεραν μόνον ένα μπουκαλάκι με νερό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σωστά το σημείωσες Βέρα μου. Τιμές SM έδωσα και όχι χονδρικής. Προσωπικά από εργαστήριο σφολιάτας αγοράζω το ένα κιλό 2,5 Euros!

    Να τις φτιάξετε καλή μου και να τις απολαύσετε με άνεση και χωρίς σκέψεις στην εξόρμησή σας. Θα είναι ότι καλύτερο, στο υπόσχομαι προσωπικά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λίλα μου, αν η μαγείρισα έχει κέφια φτιάχνει "παπάδες" αλλά επειδή μιλάμε και για λιγότερο ειδικούς στα της κουζίνας, είπα να το κάνω το πράγμα πιο απλό :-)))
    Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις σαφώς και συμφωνούμε απόλυτα. Κι' εγώ όταν ανάβω φούρνο κάνω δύο με τρια πράγματα τη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξανθούλα μου έχεις δίκιο!
    Ζαβολιάρα ήμουν...αλλά έβαλα υλικά πολλά και μπόλικα ακριβώς για να του εξηγήσω την διαφορά, με την φλούδα τυρόπιτας που είχε αγοράσει ο έρμος!

    Κάνε μωρέ φιλανάδα υπομονή και δύναμη. Να κάνω κι' εγώ...και να πιανόμαστε χέρι-χέρι να προχωράμε για χάρη των επόμενων από εμάς! Ας κρατούμε ένα τόσο δα φωτάκι ελπίδας αναμμένο.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατερίνα μου, η ισχύς εν τη ενώσει!
    Αυτό που έκανες και τα παράτησες και έφυγες να σου πω, ότι το έχω κάνει κι' εγώ τελευταίως! Και έκαναν τον έρμο το γιό μου να κλαίει με μαύρο δάκρυ...
    Αλλά δεν πειράζει, κάπως έτσι και με τέτοιες αντιδράσεις (όλο και περισσότερων) ίσως τελικά να αποφασίσουν να προσγειωθούν οι διάφοροι...

    Και όσο είμαστε εδώ και αντέχουμε και ανταλλάσουμε συνταγές και ιδέες μεταξύ μας, για νόστιμα και γρήγορα πιάτα και εδέσματα...τόσο πιο καλά νομίζω πως θα περνάμε μεταξύ μας.

    Ανταποδίδω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όχι Taelia μου, δεν αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι το κουλουράκι κάνει ακόμη 60 σεντς του Euro. Γιατί κάποτε έκανε μια δεκάρα...της δραχμής και μετά μια 20άρα!!! Άστα άλλα δεδομένα και άλλες εποχές, αλλά κάπου η αισχροκέρδεια πρέπει να φρεναριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα με καταλάβει απόλυτα ο Π. Ζαμπία μου και θα μου δώσει και δίκιο πιστεύω :-)))
    Και να το κεράσω και δεύτερη για τον λόγο αυτό.

    Εμένα πάλι ο γιατρός μου από παλιά μου έλεγε να βγάζω και να ξεσπάω το θυμό μου και να μην τα βάζω μέσα μου, γιατί μπορεί και να "σκάσω"... Και επειδή έχουμε ένα ιστορικό "σκασιμάτων" στην οικογένεια, λέω να ακολουθώ πια τις οδηγίες του για να μειώνω τα χάπια :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σ' ευχαριστώ Όστριά μου.
    Νομίζω πως όλοι μας καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι μας "κάνουν" γι' αυτό και θεωρώ πως με κάποιον τρόπο πρέπει να
    αθυπνιστούμε, τηρώντας και μια σταθερή καταναλωτική συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αχχχχχ Πηνελόπη μου!! Πόσο δίκιο έχεις δεν θα το ξαναπώ γιατί τα νεύρα μου θα γίνουν κορδόνια για πολλοστή φορά... Πράγματι και το δικό μου εισόδημα έχει δραστικά μειωθεί (πόσα παιδιά θα κάνουν γαλλικά;;;;) και μου ζητούν τα 2/3 του εισοδήματος σε αποδείξεις και το υπόλοιπο σε φόρο γιατί είμαι πλούσια έχοντας 4 ρόδες οκταετίας, με 1400 κυβικά και ένα σπίτι που μένω με τους γονείς 120 τετραγωνικά... βάλε το χαράτσι για το σπίτι, τον φόρο αλληλεγγύης, τον φόρο βλακείας που πληρώνουμε ως Έλληνες και όλα τα υπόλοιπα (φαντάσου ότι μου έστειλαν χαρτί από το ΙΚΑγια μια ...υποτίθεται διαφορά ημερομισθίου που βρήκαν τώρα για όταν χτίζαμε το σπίτι πριν από 10 χρόνια και μου έβαλαν τα 122 ευρώ που ήταν συν άλλα τόσα για πρόστιμο χωρίς ΠΟΤΕ να με ειδοποιήσουν ότι υπήρχε κάτι τέτοιο κι ενώ ο φάκελος είναι πλήρως τακτοποιημένος)!!!!!!! Άσε που όταν ρώτησα στο ΙΚΑ μου είπαν... τί περιμένετε κυρία μου;;;; ξέρετε ότι ζούμε σ' ένα κράτος απατεώνα το ξέρουμε ότι αυτό δεν πρέπει να το πληρώσετε!!! Σταματάω εδώ ...δεν συνεχίζω γιατί θα εκνευριστώ πολύ περισσότερο... Η τυροπιτά σου Πηνελόπη μου είναι τέλεια κι έχεις δίκιο και για τις τιμές!!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πηνελόπη μου εμάς το ραβασάκι λέει 1717 €. Της μαμάς μου (2 χαμηλοσυνταξιούχοι που τολμούν να παίρνουν ένα νοίκι 500€) ήρθε 4000....
    Χθές έλεγα εγώ στο γραφείο μου ότι για να μαζέψω τα λεφτά για την εφορία θα σας φτιάχνω το δεκατιανό...
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό με το ενοίκιο...ούτε να το σκέφτομαι Μανουσίνα μου!!!
    Του άντα μου του χρωστάνε 5.000 ή 6.000 Euros (έχω χάσει τον λογαριασμό) απο ενοίκια! Και αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου...
    Σκέψου να τα είχε εισπράξει :-((

    Δεν ξέρω τι άλλο πια να πω; Από παντού χαμένοι από χέρι είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κική μου, το ξέρω πως όλοι μας στο ίδιο καζάνι βράζουμε! Το καζάνι όμως όταν παρακοχλάσει...μπορει και να αρχίσει να χύνεται και τότε πραγματικά δεν ξέρω (αν και πιστεύω πως ξέρω) τι θα γίνει!

    Τελικά συγγνώμη, αυτά τα 122 Euros στο ΙΚΑ τα πλήρωσες; Εγώ θα τους έλεγα να πάνε να πνιγούν ... που για να κλείσω ένα ραντεβού με ορθοπεδικό, έπρεπε να περιμένω 3 μήνες ή να επιλέξω να μπω από την "πίσω πόρτα"!

    Φιλιά και καλά ξεμπερδέματα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑνώνυμοςΙουνίου 13, 2012

    Αχ Πηνελοπη μου ποσο δικιο εχεις!
    Αρνουμαι να συμπληρωσω τη δηλωσή μου γιατι δεν αντεχω αλλο να πληρωνω. Καθε μερα λεω αυριο. Και εγω σημερα περασα το πρωι απο τη λαϊκη να παρω κανενα φρουτο για το γραφείο και μου ζητησαν για ενα κιλο βερυκοκα Μπεμπεκου 5,5 ευρω. Παρατησα τη σακουλα και εφυγα. Και βεβαια συμφωνώ απόλυτα πως πρεπει ολοι να επιστρεψουμε στις κουζίνες μας. Ειλικρινα καθε πρωι αναρωτιέμαι οταν βλεπω ουρα σε γνωστο ταχυφαγειο για να παρουν καφε. Ποσο δυσκολο ειναι να εχουμε μια καφετιερα ή ενα μιξερακι στο γραφείο; Ολοι θυμωμενοι ειμαστε...
    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά που να το βρείς όλοι έτσι νοιώθουμε.Ο ι τυροπιτούλες φαίνινται πεντανόστιμες.Αν θες απισκέψουν και το δικό μου http://nailsartgr.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλώς την αγαπημένη μου Σταυρούλα, ελπίζω κατα αρχάς να είσαι καλά στην υγεία σου. Όσο για τον θυμό, δύσκολα πιστεύω πως θα τον ξεπεράσουμε όλοι μας.

    Φύγαμε από την φάση της αδιαφορίας. Και περάσαμε στην φάση της οργής και εδώ τα πράγματα μοιάζουν να είναι "σκούρα" ενώ οι από πάνω δεν φαίνεται να το έχουν πολύ καταλάβει και εξακολουθούν να "παίζουν" το προσωπικό τους παιχνίδι. Δεν ξέρω αν νοιώθουν πόσο πιστευτοί δεν μας είναι πια;

    Αυτά τα κυπελάκια με τον καφέ κάθε είδους πρωί-πρωί σε δρόμους, πεζόδρομους, μετρ;o, τραμ και όπου αλλού τα έχω πραγματικά "μπουχτίσει". Πάνω σ' αυτήν την "ευκολία" που ίσως μας προσφέρουν πάτησαν όλα τα ταχυφαγεία Σταυρούλα μου.
    Προσωπικά πάντως, απορώ πως "βγαίνουν" οικονομικά όσοι χρειάζονται 2-3 τέτοιους καφέδες την ημέρα και τα συναφή.

    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μπράβο σου Πηνελόπη μου έχεις απόλυτο δίκιο!!!Οι τυροπιτούλες σου πάρα πολύ ωραίες!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ¨ολα τα δίκαια είναι με το μέρος σου, καλή μου Ρηνελόπη! Όμως ποιος ακούει; Δεν ξέρω τι να περιμένω, μάλλον πρέπει να συνεχίσω να είμαι ξενιτεμένη μέχρι τα γεράματα!!!
    Παίρνω μια νόστιμη τυροπιτούλα για τα φαρμάκια...
    Πολλές καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σ΄ευχαριστώ καλή μου φίλη από το Nails Art Design, ήδη πέρασα και από τα δικά σου μέρη και βρήκα μια χρήσιμη συμβουλή σε σχέση με το ελαιόλοδο και τα πόδια μου. Εκανα και άμεση εφαρμογή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δίκιο βουνό, Ελένη μου.
    Και όλοι μας με τα δικά μας δίκια...και κάπως μωρέ πρέπει να κάνουμε κάτι, μπας και ακουστούμε!

    Τυροπιτούλες νόστιμες και εύκολες με άριστα υλικά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλώς την Ελένη μας. Δεν ξέρω αν μας ακούν Ελένη μου, έχω όμως την μικρή πεποίθηση ότι κάποιους - κάπως - έχουμε αρχίσει να τους "φοβίζουμε" με τις συμπεριφορές μας και γι' αυτό οι "κατραπακιές" αυξάνονται! Και δεν νομίζω πως κάνω λάθος. Η ιστορία των επόμενων ετών θα το καταγράψει με τον δικό της τρόπο :-))

    Πάρε καλή μου...πάρε...θα φτιάξω κι άλλες μιας και είμαστε πολλοί!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αχ Πηνελόπη μου.. πεστα δυνατά κι εγώ μαζί σου.
    Μα είναι δυνατόν να δίναμε παλιότερα 613 δραχμές για μια τυρόπιτα?? Κι όμως το 1,80 μας φαίνεται λίγο... Εγώ έτσι τα υπολογίζω ακόμα με δραχμές για να βλέπω την διαφορά.. Να άξιζε και η ποιότητα τους λες δεν βαριέσαι..αλλά δυστυχώς δεν ξέρουμε τι βάζουν μέσα.
    Κι εγώ πέρυσι πηρα δυο cupcakes (από γνωστό καπκεκάδικο της Κηφισιάς) και έδωσα 6.5 Ευρώ!!! ΄
    Είπα να τα δοκιμάσω..και δεν μου άρεσαν..τα πέταξα κατ ευθείαν. Κι έκλεγα και τα λεφτά μου..

    Τέλος πα΄ντων.. Στο θέμα μας
    Η τυρόπιτα τέλεια. Είναι κι ενισχυμένη οπότε ακόμα πιο καλά.

    Φιλιά και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πιο δυνατά ακόμη Marion μου;;
    Θα τους κάνω όλους να "ξυπνήσουν" :-))
    Να είσαι σίγουρη πως την αναγωγή δεν την κάνεις μόνον εσύ. Εγώ μάλλον, δεν την έχω σταματήσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια...

    Α, καλά στην Κηφισιά πριν κάτι Κυριακές είχαμε πάει παρέα με τον γιο μου για βόλτα. Έδωσα 20 Euros για μια βόλτα 20 λεπτών με άμαξα, την οποία καταχάρηκε το παιδάκι. Και για έναν χυμό Amita μαζί με έναν διπλό καπουτσίνο πλήρωσα 8 Euros! Tο χάρτινο κουτί του Λίτρου Amita έχει max 1.40 στο SM (το πιο ακριβό) ο διπλός Καπουτσίνο πόσο καφέ να είχε άραγες μέσα;

    Πάρε τυροπιτούλα σπιτική με τα όλα της και ας προσπαθήσουμε με τον τρόπο μας να τους "ανακόψουμε" την φόρα.
    Καλό ΣΚ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Una receta deliciosa muy parecidas a la masa de las empanadas chilenas ....te han quedado muy tentadoras,gracias por su comentario,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Y lo que es mi novia Rosita.
    Muchos buenos días y una buena semana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή