Είμαι πάντα της λογικής ότι όταν συναντάς το καλό, πρέπει να
το αναφέρεις και με τον τρόπο σου να το βοηθάς να γίνει γνωστό και να το χαρούν
και να το «κανακέψουν» και οι άλλοι γύρω σου.
Να το στηρίξεις δηλαδή, για να συνεχίσει να είναι καλό. Και ίσως
να γίνει και καλύτερο.
Γι’ αυτό λοιπόν θα σας γράψω για ένα εξαιρετικό έτοιμο φύλλο
χωριάτικο, που από τύχη επέλεξα να αγοράσω σε μεγάλο SM.
Και η επιλογή μου έγινε, με απλά χαρακτηριστικά: είχε πολύ καλύτερη τιμή από άλλες πιο γνωστές μάρκες, ήταν ελληνικό προϊόν και είχε ένα εξαιρετικά ωραίο πράσινο χρώμα στη συσκευασία του.
Τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα και αυτό ως καταναλωτής και άνθρωπος που εργάζεται στον χώρο του Marketing χρόνια μου τράβηξε το μάτι σχεδόν αμέσως.
Και η επιλογή μου έγινε, με απλά χαρακτηριστικά: είχε πολύ καλύτερη τιμή από άλλες πιο γνωστές μάρκες, ήταν ελληνικό προϊόν και είχε ένα εξαιρετικά ωραίο πράσινο χρώμα στη συσκευασία του.
Τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα και αυτό ως καταναλωτής και άνθρωπος που εργάζεται στον χώρο του Marketing χρόνια μου τράβηξε το μάτι σχεδόν αμέσως.
Μιλώ για το πακέτο με χωριάτικο φύλλο της εταιρίας Χαβέλας – Ζαγορίσιο.
Δεν κάνω διαφήμιση, ούτε έχω καμμία σχέση με την εταιρία, αλλά πρέπει να πω όνομα για να μπορέσετε
να το αναγνωρίσετε αν το βρείτε εμπρός σας. Είχε μέσα 6 μεγάλα φύλλα (βάρος 750
γραμμάρια) τόσο προσεγμένα στη συσκευασία, με το καθένα να χωρίζετε με ψηλή
μεμβράνη που
δεν χάλασαν ούτε για δείγμα. Ενώ η μεμβράνη αυτή βοηθά και να τα διπλώσεις όπως επιθυμείς
(στην δική μου περίπτωση έγιναν στριφτή σπανακόπιτα).
δεν χάλασαν ούτε για δείγμα. Ενώ η μεμβράνη αυτή βοηθά και να τα διπλώσεις όπως επιθυμείς
(στην δική μου περίπτωση έγιναν στριφτή σπανακόπιτα).
Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα το www.zagorisio-filo.gr είναι στην διάθεσή σας.
Και πάμε τώρα στην πίτα μου: Σπανακόπιτα με ξυνομιζύθρα και φέτα.
Η οποία και έγινε με:
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο,
1 κιλό σπανάκι καθαρό και ψιλοκομμένο,
1 ματσάκι άνηθο επίσης ψιλοκομμένο,
2 μέτρια αυγά,
1/3 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα,
½ κουταλάκι πιπέρι τριμμένο,
½ κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη,
λίγο αλάτι,
και τέλος, 250 γραμ. ξυνομιζύθρα τριμμένη με το χέρι μαζί με 150 γραμμάρια φέτα σκληρή και ελαφρώς πικάντικη, επίσης τριμμένη με το χέρι.
Σωτάρουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν
και αποσύρουμε από την φωτιά.
Μετά μέσα στο μείγμα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε
καλά να ενωθούν.
H αλήθεια είναι ότι θα ήθελα περισσότερα άγρια χόρτα στην πίτα
μου, αλλά και με σκέτο σπανάκι έγινε γευστική, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά της έδωσαν
το άρωμα που ήθελα.
Το φύλλο εξαιρετικό, επαναλαμβάνω κι' ας γίνω κουραστική :-)
Κάθε ένα το δίπλωσα στα 2/3, το λάδωσα με πινελάκι, έβαλα γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Δίπλωσα σε ρολό και μετέφερα σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί σχηματίζοντας με το κάθε ρολό – σαλίγκαρο.
Κάθε ένα το δίπλωσα στα 2/3, το λάδωσα με πινελάκι, έβαλα γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Δίπλωσα σε ρολό και μετέφερα σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί σχηματίζοντας με το κάθε ρολό – σαλίγκαρο.
Λάδωσα ελαφρώς την επιφάνεια των φύλλων και πάλι, αν και στη συσκευασία μιλούσαν για ράντισμα με γάλα ή νερό μιας και το φύλλο είναι πολύ
απορροφητικό.
Τέλος πάντως εγώ προτίμησα τα δικά μου χούγια!
Ψήθηκε καλά και ρόδισε σε όλα τα μέρη, ενώ το φύλλο έγινε
πολύ τραγανό.
Αν το πετύχετε κάπου, κάντε κι’ εσείς την δική σας πίτα.
Καλή εβδομάδα να έχετε και με αλλαγές προς το φθινόπωρο καθώς φαίνεται...
Καλή εβδομάδα να έχετε και με αλλαγές προς το φθινόπωρο καθώς φαίνεται...
Τα σπανάκια στον κήπο φούντωσαν, προχθές μάζεψα και λίγα άγρια λάπαθα φύλλο όμως ανοίγω μόνη μου, πάντως από όψη σκίζει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί να λέμε τώρα........
ΑπάντησηΔιαγραφήΚομμάτια μ'έκανες...λιώμα.........
Σπανακόπιτα...υπάρχει τίποτα καλύτερο????????? Κι εσύ της έβαλες και ξυνομυζήθρα και κουρκουμά??!!!!!
Το φύλλο φαίνεται πόσο καλό είναι!!!
Εξαιρετική φωτογράφιση!!!!
Τη διεύθυνσή μου, σου την έχω δώσει?
Καλέ τι ωραία πίτα είναι αυτή!!! Εγώ αντί για ξυνομυζήθρα ενίοτε βάζω κατίκι που έχει την ίδια ξυνούτσικη γεύση και είναι λίγο πιο ελαφρύ. Όσο για το φύλλο, θα το ψάξω οπωσδήποτε. Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ΄αρχίν μπράβο σου Πηνελόπη που μιλάς με τόσο σθένος για ένα καλό προϊόν. Καλά κάνεις. Συμφωνώ και επαυξάνω. Γιατί πρέπει πάντα να "τα δίνουμε" στις μεγάλες εταιρίες, τους κολωσσούς? Αν κάποιος μικρός επιχειρηματίας κάνει τόσο σωστή δουλειά και προσεγμένη, είναι τουλάχιστον υποχρέωσή μας να το διαφημίζουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν επιτρέπεται σε ποιο σούπερ μάρκετ το βρήκες? Επειδή είπες μεγάλο...
Η πίτα σου έγινε καταπληκτική!!! Μακάρι να έδειχνες και την τομή της!! Φιλάκια σου πολλά!
Πολύ ωραίο φαίνεται αυτό το φύλλο, συμφωνώ πως δεν είναι διαφήμιση, είναι διευκόλυνση και ενημέρωση των αναγνωστών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουρκουμάς μέσα στη γέμιση σπανακόπιτας, ε? Μόνο σε αυτή την αρωματική κουζίνα θα το έβλεπα αυτό!
Καλή βδομάδα εύχομαι!
Είδα πιτούλα και έφθασα .. έμεινε κανα κομματάκι ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
υπεροχη πηνελοπη μου. εδω δυστυχως δεν βρισκω ετοιμο φυλλο οποτε το φιαχνω μονη μου. το μονο που βρισκω ειναι φυλλο κρουστας αλλα τι να σου πω, σαν πλαστικο μου φαινεται. το αγοραζω μονο οταν προκειται να φιαξω μπακλαβα η μπουγατσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα
Σούπερ πίτα και συμφωνώ μαζί σου τα καλά πρέπει να λέγονται και να μοιράζονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλί μεγάλο από καρδιάς... ξέρεις εσύ
Λίλα μου καλές παραγωγές εύχομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι' εγώ για χωριάτικες πίτες ανοίγω φύλλο μόνη μου, ειδικά με την μέθοδο του Ήλιου, αλλά όταν θέλω κάτι εύκολο και γρήγορο "προσαρμόζομαι" στα έτοιμα.
Το συγκεκριμένο ήταν μεγάλη επιτυχία επιλογής, γι' αυτό και θέλησα να σας το αναφέρω.
καλα η πιτα ειναι λαχταριστοτατη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Να ψάξω το καρνέ μου Peps...
ΑπάντησηΔιαγραφήνα δω αν την έχω και να πράξω βεβαίως - βεβαίως τα δέοντα :-)))
Καλό απόγευμα να ΄χεις!
Αμαλία μου καλή, το κατίκι είναι ωραίο τυράκι όντως, αλλά θα σου πω ένα μυστικό, αναλογικά είναι πιο ακριβό από ότι η ξυνομηζύθρα που είναι δε πιο "πλούσια" σε γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φυλλαράκι να το ψάξεις το είδα και σε άλλα SM σήμερα, πράγμα που σημαίνει πως έχει αρκετά σημεία διανομής.
Καλό απόγευμα εύχομαι.
Καλώς την Χρυσαυγή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνούμε και νομίζω πως δεν βρεθούν κάποιοι να διαφωνήσουν μαζί μας. Το ότι μιλάμε για ένα προϊόν πραγματικά πολύ προσεγμένο με Ελληνική σφραγίδα, πιστεύω πως μας κάνει πιο αισιόδοξους στους γκρίζους και γεμάτους μουρμούρα καιρούς που ζούμε.
Το μεγάλο SM είναι αυτό που έχει του πουλιού το γάλα. Αλλά το είδα και σε άλλο σήμερα το πρωϊ.
Στο site αναφέρουν σημεία πώλησης και είδα δε, πως υπάρχει και φύλλο που εξάγεται μόνον στην Αμερική. Μπράβο τους που έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αγοράς.
Όσο για την πίτα μου, πάει και να ήταν και άλλη...
Πολλούς χαιρετισμούς και καλό απόγευμα εύχομαι.
Καλώς την Σκοτεινούλα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ τι λες...ξέρεις πόσες προ(σ)κλήσεις έχω δεχτεί από το προηγούμενο post για τα αρώματα του!!!
Βάζω λοιπόν στοίχημα με τον εαυτό μου να σας γράφω και κάτι μυρωδάτο κάθε φορά, μιας κι' εγώ τα μπαχάρικά τα λατρεύω... Άνετα θα έμενα στο πατάρι του παππού απο την ταινία Πολίτικη Κουζίνα, για πάντα!!
Σ' ευχαριστώ που συμφωνείς μαζί μου. Έτσι πρέπει να πράττουμε πια με συνείδηση και σθένος απέναντι σε αυτά που μας αρέσουν και σε άλλα που ΔΕΝ...
Καλό απόγευμα.
Πηνελόπη μου καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη έχοντας πάντα τη διάθεση αλλά και τον χρόνο για σπιτικό φύλλο,καταφεύγω συχνά στα έτοιμα..άλλες φορές έκλαψα τον κόπο μου και την ενεργειακή κατανάλωση του ρεύματος,άλλες φορές ιακνοποιήθηκα..μέτρια.Κακά τα ψέμματα,δύσκολα αντικαθίσταται η σπιτική φροντίδα με ένα προϊόν του SM.Ωστόσο θα συμφωνήσω για το συγκεκριμένο φύλλο..είναι ίσως το μοναδικό που πλησιάζει το μεράκι της νοικοκυράς.
Η πιτούλα σου εξαιρετική,με λαχανικά εποχιακά και την ξινομηζύθρα που χαρίζει ιδιαίτερη γεύση!!Η στριφογυριστή εμφάνιση της πίτας άξια συγχαρητηρίων και επαίνων!!!Φιλιά πολλά,πολλά.
Πηνελόπη μου, όπως έχω ξαναπεί σε εμπιστεύομαι ως μαγείρισσα, οπότε αν πετύχω το συγκεκριμένο φύλλο θα το αγοράσω και θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πίτα σου όμορφη και στριφτή, με τον κουρκουμά και την ξινομυζήθρα να μου κλέβουν την καρδιά!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα εύχομαι!
Πηνελόπη μου, εξαιρετική η πίτα σου και έχω καιρό να κάνω.Όσο για τα υλικά που χρησιμοποίησες μου αρέσουν όλα!Ενα κομματάκι παρακαλώ;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Φιλιά πολλά!
Εξαιρετική η πίτα σου Πηνελόπη μου και είναι μπορώ να πω η αγαπημένη μου.Γεια στα χέρια σου,φιλιά πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως το κατίκι είναι πιο ακριβό Πηνελόπη μου, αλλά που και που το χρησιμοποιώ σε μία, απέλπιδα (!) προσπάθεια να μειώσω λίγο τις θερμίδες! Και αφού φάω το πιο ελαφρύ μου πιάτο, μπορεί μετα να καταβροχθίσω 2-3 κομμάτια γαλακτομπούρεκο, οπότε πάνε στράφι και οι καλές προθέσεις και το κατίκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σε κάνω να γελάσεις, η νέα στο London είπε να φτιάξει πίτα, έλα όμως που δεν πήρε μαζί της τον πλάστη της. Αγόρασε ένα φύλλο και κάποια στιγμή βλέπω να γράφει θέλω τον πλάστη μου τώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο χάλια μου είπε δεν υπήρχε.
Τώρα λέει ότι μόλις ξαναφύγει (είναι εδώ θα σου πω) θα πάρει μαζί της και τον πλάστη της.
Οπότε πολύ καλά έκανες και έβαλες το ονοματεπώνυμο του φύλλου.
Καλή εβδομάδα
πωπωπω τι έφτιαξες Πηνελόπη μου, αν την είχα θα την τσάκιζα ειλικρινά, αχ τι κρίμα να μην έχω πρόσβαση στο φύλλο αλλά τώρα είδα μια καλή τεχνική απο την Ειρήνη (συνατγές της καρδιάς) και φτιάχνω κ εγώ έν απολύ καλό φύλλο. Θα την φτιάξω οπωσδήποτε την πίτα! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι χρόνια έχω να φάω σπανακόπιτα, καλή μου Πηνελόπη, γιατί το ήμισύ μου δεν θέλει ούτε να την ακούει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε μου εσύ ένα κομματάκι από αυτή την υπέροχη και καλοψημένη πιτούλα σου και θα σε ευγνωμονώ!
Φιλάκια, καλό βράδυ.
Ρε Πηνελόπη, συμφωνούμε, πάει και τέλειωσε. Βρήκα κι εγώ πριν μερικούς μήνες το Ζαγορίσιο φύλλο εδώ στη ΝΥ και το έφαγα μάλιστα σε σπανακόπιτα, όχι με κουρκουμά είναι αλήθεια, και τρελλάθηκε η ομήγυρις! Οπότε, λέω ναι κι εγώ στο φύλλο, και στη φίλη Πηνελόπη που έχει φοβερές προτάσεις σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ισοπέδωσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω το φύλλο τώρα αλλά όοοοοχι άδειο, ξέρεις εσύ!
"Του απαίχτου", λέμε!
Z.
Αυτό το καιρό ο άνδρας μου με έχει τρελάνει στις...χορτόπιτες..από Σκοπελίτικες μέχρι ταψί ολόκληρο..Όμως η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν δυστυχώς πάρα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη φαίνεται η πίτα σου αλλά και το φύλλο φαίνεται λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Πηνελόπη μου για το φύλλο.. σαν σπιτικό αν κρίνω από τις φωτογραφίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η γέμισή σου με την ξυνομυζήθρα και τον κουρκουμά, ξεχωριστή!!
Φιλάκια πολλά.
Το φύλλο φαίνεται όντως εξαιρετικό, άραγε σε ποιο Σ/Μ το βρίσκουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η γέμιση όμως της πίτας δεν παει πίσω!!!
Φιλιά πολλά
Conna, μπα τίποτε να ήταν κι'άλλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην επόμενη εκτέλεση θα σε έχω υπόψη μου όμως :-)))
Ειρήνη μου, έχεις δίκιο κατά 80% θα έλεγα, δεν ξέρω βέβαια πως είναι τα πράγματα στην Ιταλία για το συγκεκριμένο χώρο προϊόντων, αλλά εδώ τυχαίνει κάποιες φορές να βρίσκεις ωραία φύλλα από μικρές βιοτεχνίες και έχει σημασία η αναφορά τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως έγινε με το συγκεκριμένο.
Πολλές καλημέρες.
Καλημέρα Πόπη μου σ' ευχαριστώ για το φιλί και ανταποδίδω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον τρόπο αυτό δίνει "δύναμη" στους Έλληνες παραγωγούς και εσύ καταλαβαίνεις (εξαιτίας της ενασχόλησής σου με το κρασί) πως αυτό έχει μεγάλη σημασία στους καιρούς που βιώνουμε (και όχι μόνον).
Σ'ευχαριστώ πολύ loulou.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πίτα που νομίζω πως αρκετοί αγαπούν.
Όπως έγραψα και στην Ειρήνη, Φωτείνη μου έχεις δίκιο και εσύ. Αλλά υπάρχουν κάποια προϊόντα που σου λύνουν τα χέρια και αν φυσικά πέσει σε καλή περίπτωση, όπως το συγκεκριμένο, τότε χαίρεσαι διπλά για την ευκαιρία της δοκιμής αλλά και το γευστικό αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Καλημέρα καλή μου Ερμιόνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ που με τιμάς με την εμπιστοσύνη σου (έχει ιδιαίτερη αξία ο λόγος ανθρώπων που απλώς γνωρίζεις μέσα από τις ανταλλαγές μηνυμάτων και όχι προσωπικά).
Δοκίμασέ το, αν το πετύχεις. Εχει και άλλα είδη, αλλά εγώ δοκίμασα το συγκεκριμένο και γι' αυτό έχω μόνον άποψη :-)
Πολλά φιλιά και καλημέρες.
Ελένη μου το σπανάκι έχει πια κάνει την εμφάνισή του στην αγορά. Αλλά και με κατεψυγμένο (σε φύλλα όμως καλύτερα) μπορείς να την φτιάξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚομματάκι, θα σου έστελνα ευχαρίστως καλή μου αν είχα :-)))
Λοιπόν η συνταγή σου μου άνοιξε την όρεξη και σίγουρα μου κίνησε την περιέργεια για το συγκεκριμένο φύλλο. Στην επόμενη επίσκεψή μου στο σουπερμάρκετ θα το αναζητήσω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα καλά προϊόντα πρέπει να τα υποστηρίζουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά βρε Ροδάνθη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πίτες είναι αγαπημένες για μένα οπότε πάντα προσπαθώ να έχω ωραίο αποτέλεσμα :-)
Καλημέρα εύχομαι.
Να σου πω ότι δεν σε "νοίωθω" Αμαλία μου, θα σου πω ψέματα! Απλά κάνουμε μια προσπάθεια ισορροπίας για το τελικό αποτέλεσμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
Ξανθή μου να τον πάρει τον πλάστη της μαζί... να φτιάχνει φυλλαράκια της αρεσκείας της. Ασε που είναι καλό εξάρτημα και για άμυνα :-))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα πούμε κάποια στιγμή και από κοντά ελπίζω.
Καλημέρα Eri μου, κι εμείς την τσακίσαμε καλή μου. Όχι θα την αφήναμε δηλαδή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω, στην Αμερική διάβασα ότι κυκλοφορεί ένα είδος (αποκλειστικά για την Αμερικανική αγορά) από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Και η Μάρθα μας το επιβεβαίωσε όπως θα δεις πιο κάτω...
Ε! αυτό δεν το πιστεύω Ελένη μου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά που θα σας έχουμε κοντά μας, θα φτιάξω μία για σένα και μόνον.
Πολλά φιλιά.
Είσαι δηλαδή Μαρθούλα μου, το άλλο μου εγώ εκεί στην άλλη άκρη του κόσμου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μου πολύ χαίρομαι που έχεις δοκιμάσει το προϊόν και με "επιβεβαιώνεις". Αυτό είναι τύχη, γιατί έτσι δεν μοιάζει να περιαυτολογώ :-)))
Πολλά-πολλά φιλιά και χαιρετισμούς.
Εγώ άδειο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτέ! Ζαμπία μου καλή.
Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ με την πρώτη ευκαιρία όπως καλά με ξέρεις.
Πολλά φιλιά.
Αχτίδα μου, να έρθω για λίγες μέρες στο σπίτι σας; Θα μείνω σε εκείνο το κουκλίστικο που έφτιαξε με τα χεράκια του ο κος Δημήτρης και θα σου κάνω παρεούλα στο φάγωμα της κάθε πίτας του :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες Πολλές και στους δυό σας.
Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, έγινε πράγματι πολύ καλή και χαίρομαι που δεν έπεσα "έξω" με την επιλογή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Στελλίτσα μου, σαν το χερίσιο,ειδικά αυτό που φτιάχνεις εσύ, σίγουρα δεν είναι. Αλλά μας έδωσε ωραίο αποτέλεσμα όπως φαίνεται τελικά. Όσο για τον κουρκουμά έ, μου το έχει κολλήσει το "κουσούρι" η φίλη μας η Ζαμπία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρί μου, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπάντηση για το φύλλο, έδωσα και στην Χρυσαυγή μας, αν όμως μπεις και στο site της εταιρίας ενδεχομένως να βρεις ένα σημείο πώλησης και στα μέρη σου :-)
Βρε Αναστασία (sundayspoon ) μου έχεις δίκιο! Τώρα που την ξαναβλέπω κι' εγώ πολύ θα ήθελα ένα ωραίο φρέσκο κομματάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΨάξε για το φυλλαράκι πάντως.
Και σπανακόπιτα και ξυνομιζύθρα και τραγανό φύλλο.. Με αποτέλειωσες! Απίθανη η πίτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήVilly μου, δεν είχα πρόθεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλώς να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία αν όχι την ίδια την πιτούλα :-)))
Καλό μεσημέρι εύχομαι.
Βρήκα το συγκεκριμένο φύλλο και ενθουσιάστηκα!!! Τέλειο!!! Έχω πάρει όλα τα γνωστά έτοιμα φύλλα...ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!! Κατ' αρχήν ήταν κίτρινα και χοντρά φύλλα, πολύ περιποιημένη η συσκευασία, χωρισμένα ένα ένα... Επειδή εργάζομαι και υπάρχει έλλειψη χρόνου, δεν θα στερηθούμε τις πιτούλες μας με αυτό το φύλλο!!!! Ευχαριστώ πολύ για την δημοσίευση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, χαίρομαι πραγματικά που τούτη η ανάρτηση βοήθησε και σ' εσένα να ανακαλύψεις ένα πραγματικά καλό ελληνικό προϊόν.
ΔιαγραφήΚαλή συνέχεια σε ότι κάνεις και καλή επιτυχία και στις επόμενες πίτες σου.
ειναι το καλυτερο φυλλο που εχω δοκιμασει. σαν της συχωρεμενης της μαμας μου , που ηταν ηπειρωτισσα αφθαστη στις πιτες, ειδικα στην σπανακοπιτα. εγω βαζω πολλα αρωματικα. εχω και μαντανοζια- μυρωνια τα λενε στην αθηνα- στις γλαστρες μου. αφθονο μαιντανο, λιγο σελινο, πρασσο, ξερο κρεμμυδι, λιγο διοσμο, λιγο τραχανα ή χυλοπιτες για να τραβηξουν τα υγρα. δεν τσιγαριζω τιποτε. ανακατευω τα χορταρικα τριβοντας τα δυνατα, απλωνω τα μισα πανω στα λαδωμενα φυλλα, ριχνω το τυρι και το ψιλοανακατευω να παει παντου, ριχνω μετα το υπολοιπο υλικο . γυριζω τις ακρες των φυλλων που κρεμονται εξω απο το ταψι και σκεπαζω με δυο φυλλα . τρυπαω με μια οδοντγλυφιδα σε μερικα σημεια και μετα ριχνω επανω ενα ποτηρι λαδι. αυτο το ακουσα απο τον μαμαλακη οτι ειναι συνταγη του μοναστηριου του ορους σινα . το εφαρμοζω απο τοτε και ειναι υπεροχο, γιατι τα φυλλα δεν γινονται ξερα. βαζω το ταψι σε δυνατο φουρνο και μολις η πιτα παρει χρωμα την αναποδογυριζω σε αλλη λαμαρινα και τη σιγοψηνω στους 170 -ι80 βαθμους για δυο ωρες περιπου. τα χορτα σιγοψηνονται, η γευση του τυριου απλωνεται και μεχρι να πεις κιμινο το ταψι εχει αδειασε. δεν βαζω αλατι, μονο πιπερι απο μπαχαρικα.
ΑπάντησηΔιαγραφή