Και μιλάμε για τα υπόλοιπα μακαρόνια κοχύλια, από αυτά που
εδώ και καιρό δεν είχα κάτσει να φτιάξω, άφου άλλα πράγματα έμπαιναν και έβγαιναν στην κουζίνα μου όλο αυτό το διάστημα.
Έφτιαξα λοιπόν, τον κιμά μου κατά τα δικά μου γούστα από την προηγούμενη μέρα (με τα ακόλουθα
υλικά) και την επομένη το απόγευμα γέμισα τα μακαρόνια μου για ένα φαγητό γρήγορα και γεμάτο γεύση.
Για τον κιμά
250 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη σας,
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί,
½ ποτήρι χυμό ντομάτας,
1 ξύλο κανέλας,
5 κόκκους μπαχάρι,
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (για πραγματικό άρωμα),
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα
το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου. Όταν πάρει να γυαλίζει βάζετε και τον
κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά
για 20 περίπου λεπτά. Να εξατμιστεί το κρασάκι και να πάρει ωραίο χρώμα ο κιμάς.
Τον αφήνετε λίγο να κρυώσει (ή από την προηγούμενη) και ετοιμάζεστε να γεμίστε τα
κοχύλια σας.
250 γραμ. περίπου (το υπόλοιπο από ένα πακέτο), μου έδωσε ένα πλήρως γεμάτο μετρίου μεγέθους πυρέξ.
Λαδώνετε ελαφρώς ένα πυρέξ και με τη βοήθεια μικρού κουταλιού
γεμίζετε με τον κιμά, αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει τους κόκκους μπαχαριού,
τη κανέλα και τις σκελίδες του σκόρδου.
Τα αραδιάζετε στο πυρέξ και ετοιμάζεστε για μια «υπερπαραγωγή»
λευκής σάλτσας, όχι μπεσαμέλ!
Για την λευκή σάλτσα
1/3 κούπας γάλας φρέσκο,
½ κούπας γάλα εβαπορέ,
2 κούπες νερό,
2 αυγά,
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%,
2-3 κουταλιές λάδι,
½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο,
½ κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι.
Εάν σας έμεινε λίγος κιμάς, φυσικά δεν τον πετάτε! Μέσα στην
κατσαρόλα του βάζετε όλα τα υλικά της λευκής σάλτσας, χτυπάτε καλά μ’ έναν
αυγοδάρτη και ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα κοχύλια (μέσα στο πυρέξ).
Ψήνετε το φαγητό στους 180 βαθμούς, σκεπασμένο με ένα
αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθεί για 6-7 λεπτά ακόμη και να πάρει χρώμα.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθεί για 6-7 λεπτά ακόμη και να πάρει χρώμα.
Σημείωση: Το νερό στην αναλογία της σάλτσας μην σας φανεί
πολύ.
Τα μακαρόνια δεν είναι προ-βρασμένα και θα το χρειαστούν, για να μαγειρευτούν σωστά.
Τα μακαρόνια δεν είναι προ-βρασμένα και θα το χρειαστούν, για να μαγειρευτούν σωστά.
Καλή σας απόλαυση.
Πολύ, μα πάρα πολύ, νόστιμο φαγητό! Και ιδανικό για όλη την οικογένεια, μπράβο, εύγε και συγχαρητήρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου φαίνεται νοστιμότατο, η σάλτσα που έφτιαξες μου άρεσε πάρα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Θα ψάξω να βρω κοχύλια, μου άρεσε πολύ η ανάλαφρη άσπρη σάλτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία σάλτσα, δεν το είχα σκεφτεί έτσι! Συνήθως όλο και ξεμένει οπότε θα τον κάνουμε έτσι την άλλη φορά! Καλό μεσημέρι Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι τέλειο φαγάκι είναι αυτό οεο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πεινάωωωω....:)
Πολύ ωραίο Πηνελόπη, γενικά ζυμαρικό με κιμά τέλειος συνδυασμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά καλό απόγευμα!!!!
Αχ Πηνελόπη μου και να ήξερες πόσο καιρό ψάχνω να βρω αυτά τα ωραία μεγάλα κοχύλια! Όποτε βρεθώ σε σούπερ μάρκετ κοιτώ μπας και τα δω, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχω καταφέρει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή σου μου τα ξαναθύμισε! Πολύ νόστιμο και χορταστικό το πιάτο σου και ωραία η ιδέα της πιο ανάλαφρης σάλτσας!
Φιλάκια πολλά!
Ωραία και χορταστική η κιμαδένια πρόταση, ταιριάζει και περισσότερο στον χειμώνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ δεν τα πολυβλέπω στο Σ/Μ αυτά τα μεγάλα ζυμαρικά, πιστεύω όμως πως με λίγο ψάξιμο παραπάνω κάπου θα τα πετύχουμε!
Καλό απόγευμα!
Ωραιότατη και ευρηματική όπως πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστή η φωτογραφία σου!!! Θα τα φάω οπωσδήποτε με αυτό το τρόπο γιατί τα κλασικά μακαρόνια με κιμά..δε με τρελλαίνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
Καλησπέρα, Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έλεγα να μαγειρεύσω κάτι σε ζυμαρικό στο φούρνο και μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα με την υπέροχη σάλτσα σου! Ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια.
Ωραίο φαίνεται πετυχημένοι οι συνδιασμοί γεύσεων,καλο βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι μακαρονού, είναι και η πρότασή σου υπέροχη, άντε να φάω τον αρακά μου τώρα...Η άσπρη σάλτσα πραγματική υπερπαραγωγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Σωστά τα λες Αμαλία μου, για όλην την οικογένεια, αρκεί να μην έχεις "δύσκολους" στην παρέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πάρα πολύ καλή μου Ελένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά έγινε νόστιμο και θα έλεγα και χορταστικό επίσης.
Καλημέρες πολλές.
Σαφώς και ο τρόπος παρασκευής της σάλτσας κάνει την όποια "διαφορά" στα μακαρόνια φούρνου Λίλα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα εύχομαι και καλή εκπομπή επίσης.
Έφη όταν ξεμείνει κάτι δεν το αφήνουμε να πάει χαμένο. Λίγη φαντασία και όλα μπαίνουν στην θέση τους, όπως ο κιμάς μέσα στα κοχύλια ας πούμε :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά βρε Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαγάκι που άρεσε ευτυχώς, στους περισσότερους μέσα στο σπίτι μας.
Σ' ευχαριστώ πολύ Ροδάνθη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένας συνδυασμός που αρέσει σε πολλούς, αλλά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Έτσι απόκτησαν μια άλλη μορφή και μια "τσαχπινικά" τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά.
Καλημέρα να έχεις.
Καλημέρα Ερμιόνη μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήαν θελήσεις να μου γράψεις την διεύθυνσή σου στο προσωπικό μου mail, ίσως καταφέρω να σου στείλω εγώ για να τα έχεις να τα μαγειρέψεις.
Είσαι σε ενδιαφέρουσα και "απωθημένα" δεν πρέπει να σου μένουν γλυκιά μου.
Σκοτεινούλα μου καλή, αν περπατάς στο κέντρο της Αθήνας (που νομίζω ότι το περπατάς...) ρίξε μια ματιά στο γνωστό Deli με του πουλιού το γάλα στην πλατεία Κλαθμώνος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλούς χαιρετισμούς.
Πόπη μου καλή σ' ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κατά δύναμιν... πράττω.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, να πετύχαμε τον πρώτο που δεν τρελλαίνεται για μακαρόνια με κιμά :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη μου έτσι θέλω να πιστεύω πως μπορεί και να σου αρέσουν. Μιας και η σάλτσα δεν είναι η κλασσική κοκκινιστή και ο κιμάς εδώ έχει άλλο ρόλο.
Καλημέρες πολλές.
Καλώς την Ελένη μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια και ελπίζω να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, με την ιδέα που "συνέλαβες" από τούτη τη δική σκέψη.
Πολλά - πολλά φιλιά.
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Νέλη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι εύχομαι εγώ, τώρα πια.
Κι' εγώ λατρεύω τα μακαρόνια Αγγελική μου, αλλά τα έχω αρκετά περιορίσει τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα και κάθε μέρα να μου έδινες μακαρόνια, εγώ όχι δεν έλεγα...Τώρα με μέτρο, αλλά δεν μπορώ και να τα στερηθώ τελείως, οπότε κάνω τα "δικά" μου πάντα παίζοντας μαζί τους :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλούς χαιρετισμούς.
αμαν Αμαν τι φοβερά που είναι αυτά τα κοχύλια, την επόμενη φορά που θα ψωνίσω θα τα πάρω! Τέλειο το φαγάκι σου Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έχω βάλει και εγώ στο μάτι αυτά τα γεμιστά κοχύλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δούμε πότε θα αξιωθώ..
Και με την σαλτσούλα σου την άσπρη,μμμμμ!!
Φιλιά.
Υπέροχη η πρότασή σου φιλενάδα... όπως πάντα εξάλλου! Φοβερά αυτά τα κοχύλια και τα είδα προχθές αλλά ...τα αγνόησα!!! Τέλεια η συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό βράδυ!
Καλημέρα Έρη μου, σ' ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφόσον μπορείς να τα βρεις λοιπόν "βουρ" για νέες περιπέτειες με μακαρονο-κοχύλια :-))
Θα αξιωθείς Στελλίτσα μου, αφού είσαι καθ' όλα άξια και σε πολύ πιο δύσκολα από ότι τα ζυμαρικά :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Αμ Κική μου, όταν κάποια είδη μας "κλείνουν" το μάτι δεν τα προσπερνάμε έτσι εύκολα :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι έκανα εγώ πρόσφατα με τις μικρές χαριτωμένες πορτοκαλί κολοκύθες, αλλά τελικά οι τόσες όμορφες συνταγές γύρω μου με έπεισαν και αγόρασα!
Καλημέρες πολλές και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Τρέχουν τα σάλια μου πρωινιάτικα!!! Καλό ΣΚ
ΑπάντησηΔιαγραφήΝ'σαι καλά βρε Μανουσίνα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό και όμορφο Σαββατοκύριακο εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου.
Ωραια ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήBeauty Follower, είναι μια ωραία εναλλακτική πρόταση για τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα να έχεις.