Όταν τα υλικά είναι λίγα γιατί έχουν ξεμείνει από
μια άλλη συνταγή... απλώς πρέπει να σου έρθει μια "φλασιά"για να τα αξιοποιήσεις
και να μην πάνε χαμένα, καθώς θα περιμένουν την σειρά τους μέσα στο ψυγείο.
Μπήκαν στο ταψί, μαζί με λαδάκι, χυμό ντομάτας και νεράκι
και ψήθηκαν στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Έτσι μου είχαν ξεμείνει 2 λουκάνικα μεγάλα, τύπου Φρανκφούρτης,
από τα hot dogs του τελευταίου δεκαημέρου (επαναλαμβάνουμε πια την εκτέλεση συχνά :-))
Μας βρίσκονταν και 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες και είπα να τα συνδυάσω όλα...και ο Άγιος Ευφρόσυνος (ο προστάτης των μαγείρων) βοηθός, για το αποτέλεσμα που θα έβγαινε.
Μας βρίσκονταν και 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες και είπα να τα συνδυάσω όλα...και ο Άγιος Ευφρόσυνος (ο προστάτης των μαγείρων) βοηθός, για το αποτέλεσμα που θα έβγαινε.
Πλύθηκαν οι μελιτζάνες. Κόπηκαν ακριβώς στην μέση. Αφαιρέθηκε
η ψίχα τους. Αλατίστηκαν και έκατσαν για λίγο στην άκρη να περιμένουν.
Η ψίχα ψιλοκόπηκε, εκτός από τα μέρη που είχαν αρκετό σπόρο,
τα οποία και δεν χρησιμοποίησα, και μπήκε στο τηγάνι να σοταριστεί παρέα μ’ ένα
μέτριο ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι.
Από κει και πέρα, τα υλικά που προστέθηκαν στο τηγάνι ήταν:
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους χωρίς πολλά υγρά,
2 λουκάνικα κομμένα επίσης σε κύβους,
μοσχοκάρυδο φρεσκό-τριμμένο, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, λίγος φρέσκος
ψιλοκομμένος βασιλικός και ελάχιστο αλάτι.
Όλα μαζί αποτέλεσαν την γέμιση για τις μελιτζάνες.
Ξέπλυνα τις μελιτζάνες με νεράκι για να φύγει το αλάτι. Τις γέμισα
και έτοιμες.
Όμως για να γίνουν παπουτσάκια, μια μπεσαμέλ ή μια τυρένια επικάλυψη την τράβαγε ο οργανισμός τους! Προτίμησα την δεύτερη εκδοχή (ήταν και πιο εύκολη αλλά και πιο light) και έτσι προέκυψε το μείγμα της τυρένιας επικάλυψης από:
Όμως για να γίνουν παπουτσάκια, μια μπεσαμέλ ή μια τυρένια επικάλυψη την τράβαγε ο οργανισμός τους! Προτίμησα την δεύτερη εκδοχή (ήταν και πιο εύκολη αλλά και πιο light) και έτσι προέκυψε το μείγμα της τυρένιας επικάλυψης από:
2 μέτρια αυγά,
½ κούπα φρέσκο γάλα,
1 κούπα φέτα πικάντικη τριμμένη
¼ κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο.
Μια άλλη πρόταση για παπουτσάκια λοιπόν, με υλικά για 2-3 άτομα. Εσείς αν θέλετε για περισσότερα απλώς υπολογίστε ανάλογα τα υλικά σας και ως απλή συμβουλή: μην το παρακάνετε με τα μπαχαρικά γιατί τα λουκάνικα είναι ήδη αρκετά πικάντικά
ΑΑΑΑ! Πολύ ωραία αυτή η πρόταση και χρήσιμη. Συχνά τρώμε λουκάνικα στο σπίτι (και δη γαλοπούλας) αλλά έτσι συνδυάζεις με έξυπνο τρόπο και τα λαχανικά. Πολύ καλή σκέψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήTellement bon!! Bon mercredi;)xxx
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχε έμπνευση η μαγείρισσα, έβαλε το χέρι του και ο άγιος Ευφρόσυνος (μεγάλη η χάρη του και να με συγχωρέσει που δεν τον γνώριζα) και βγήκε ένα πιάτο πολύ πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου που προτίμησες την πιο ελαφριά επικάλυψη, εγώ ομολογώ ότι θα πήγαινα για το "βαρύ πυροβολικό" - μπεσαμέλ!
Φιλιά
έχω παπουτσώσει το κοτόπουλο αλλά τα λουκάνικα δεν το είχα σκεφτεί, ευτυχώς που εσύ με τις μεγάλες εμπνεύσεις μας δίνεις ιδέες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Τα παπουτσωμένα λουκάνικα φαίνονται καταπληκτικά.Μπράβο Πηνελόπη , δε μου είχε περάσει ποτέ απο το νου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Θα το ξαναπώ έχεις έμπνευση και χέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είσαι και εξαιρετική στην οικιακή οικονομία!
Μπράβο!
Δεν ξέρω αν έβαλε το χέρι του ο Άγιος ή η φαντασία και το ταλέντο σου...Παντως τα παπουτσάκια σου είναι προκλητικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Στην υγεία του άγιου Ευφρόσυνου και της αγίας Πηνελόπης!Μεγάλη η χάρη τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλενάδα έγινε καταπληκτικό ...ζωγράφισες νοστιμιές πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
αυτές οι συνταγές , οι γρήγορες με ότι έχει το ψυγείο είναι οι καλύτερες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μας δείχνεις το τελικό αποτέλεσμα όμως και πολύ στεναχωριέμαι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μας δείχνεις το ταψί με τα άψητα?
Τι μας δελεάζεις με τα λουκανικάκια και τα τυράκια και τις μελιτζάνες?
Τι μας περιγράφεις και μας αφήνεις στο τέλος σίξυλους χωρίς ούτε μια φωτογραφία να έχουμε να πορευόμαστε???
Την επόμενη φορά με τον κηδεμόνα σου!
Το ταψάκι ολόκληρο, ως έχει, κατάσχεται! Είχε και έμπνευση ο καλλιτέχνης...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήκίσσες
Z.
Αυτό κι αν είναι καλή ιδέα! Τι συνδυασμός πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβαλε και ο Αγιος το χεράκι του, έβαλες κι εσύ το δικό σου και έκανες σούπερ παπουτσάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο για την ιδέα Πηνελόπη μου
Φιλιά
Βλέπω ότι ο άγιος και η μαγείρισα πολύ καλά τα πήγαν! Τι ωραίο αποτέλεσμα, λουκάνικα με λαχανικά! Είσαι αστέρι, Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες!
Καλημέρα Αμαλία μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήγια να κάνω τα δικά μου τα παλικάρια να φάνε λαχανικά, πρέπει πάντα να "σκαρφίζομαι" κόλπα. Και αυτό ήταν ένα ακόμη :-)))
Σ' ευχαριστώ πολύ Βάσω μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδικά άμα υπάρχουν αγόρια στην παρέα, η συνταγή αυτή είναι σίγουρα ένα καλό πείραμα :-)))
Merci beaucoup, ma bonne amie Lexibule.
ΑπάντησηΔιαγραφήBonne journée.
A, Ερμιόνη μου ο Άγιος είναι προστάτης όλων των μαγείρων (πόσο μάλλον εμάς των ερασιτεχνών). Μάλιστα κάποιοι γνωστοί σεφς έχουν και την εικόνα του πάντα μέσα στις κουζίνες τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν η ώρα δύσκολη και με πολύ "φασίνα" στα πέριξ, οπότε η μπεσαμέλ πήγε στας Καλένδας!!
Α, όχι για να το παινευτώ αλλά από εμπνεύσεις πια ... άλλο τίποτε Ξανθή μου. Ειδικά άμα ο χρόνος είναι σε βάρος μου, βγάζω τις καλύτερες :-)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθες το βράδυ έκανα την τάρτα σου με τα κολοκυθάκια. Έγινε πολύ ωραία, αλλά όπως πάντα ο "στύλος" του σπιτιού είχε ένσταση για το κολοκύθι :-(( Και το έβγαζε ένα - ένα καθώς έτρωγε...
Ελένη μου, όλες οι ιδέες έχουν να κάνουν με την στιγμή και τα διαθέσιμα προς χρήση υλικά, έτσι κι' αυτά τα παπουτσάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
Ποπίτσα μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Στην οικιακή οικονομία η αλήθεια είναι ότι "εκπαιδεύεσαι" από τις συνθήκες αλλά και από τα προσωπικά σου βιώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι γιαγιάδες και η μάνα μου σπάνια "πέταγαν" πράγματα, οπότε αυτό κάπου έχει περάσει στο μαγειρικό μου DNA!!!
Καλημέρες πολλές και δύναμη εύχομαι.
Όλοι οι "συντελεστές" συνέβαλαν στο "προκλητικό" αποτέλεσμα Αγγελική μου ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Θα σε "θυμηθώ όταν έρθω εν τη βασιλεία μου... αγαπητό μου τέκνο Μάρθα :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΒοήθειά σου πάντα στην κουζίνα ο Άγιος Ευφρόσυνος!
Κατά το δυνατόν Έρη μου καλή :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες ή καλησπέρες ανάλογα.
Βρε Κική μου, θα αφήσω τις κουτάλες και θα πιάσω τα πινέλα, μήπως έτσι ζωγραφίζω με λιγότερες θερμίδες :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το αποδώσω το μήνυμα εις τους κηδεμόνας μου καλή μου Χρυσαυγή (ελπίζω να με ακούν εκεί ψηλά στους ουρανούς...) και θα πράξουν τα δέοντα!!! Θα δουν και τον έλεγχο προόδου...και αμάν - αμάν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩμά, δεν τα λές πάντως μιας και τα υλικά είχαν ήδη σοταρτιστεί :-))
Το τελικό αποτέλεσμα η αλήθεια είναι πως βαρέθηκα να το φωτογραφήσω 11.00 το βράδι!!!
Φιλιά πολλά.
Καλλιτέχνης χωρίς έμπνευση = φασολάδα χωρίς φασόλια, Ζαμπία μου :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λες, παιδί μου, τώρα ;
Aφού τέτοιες εμπνεύσεις τις έχεις και εσύ καθημερινά, και το ξέρουμε καλά και οι δύο.
Φιλιά κι από εμάς σε όλα τα πλήθη.
Απολύτως σύμφωνη με βρίσκεις Πέπη μου, γι' αυτό άλλωστε και εφαρμόζω το δόγμα κατά γράμμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Πενία Τέχνας Κατεργάζεται... Βαγγελιώ μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έτσι ο "καλλιτέχνης" βγαίνει "κι' από πάνω" με εξαιρετικό δημιούργημα :-)))
Να σαι καλά βρε Μάριον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο καλά λόγια για την "ιδέα" με έκαναν να το "πάρω επάνω" μου.
Καλημέρες πολλές από εμένα.
Α, Ελένη μου γλυκιά και ο Άγιος φοβέρα θέλει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον φοβερίζεις για το κακό του αποτελέσματος και τον χαμένο κόπο σου, και ότι κεράκι δεν θα δει...
κι εκείνος βάζει το χεράκι του και βοηθά ώστε να πάνε όλα κατ' ευχή :-))
Φιλιά πολλά.