2.2.12

Το κέϊκ μελιού και καρυδιών της Ελπινίκης

Πιστεύω πως κάθε φορά που προτρέπω κάποιαν ή κάποιον (γιατί ξέρω πως μας διαβάζουν και άντρες) να δοκιμάσει μια δική μου εκτέλεση συνταγής, θα ήθελα πάρα πολύ αν το κάνει και μετά να έχω την άποψη της/του για το δικό του γευστικό αποτέλεσμα.

Μέσα λοιπόν από αυτή την προσωπική επιθυμία και να για να είμαι συνεπής και με τις ιδέες μου... να σας παρουσιάσω το κέϊκ με μέλι και καρύδια της Ελπινίκης.

Και το κάνω για θέλω να σας πω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Είχε απίθανη μυρωδιά και γεύση (αυτή του μελιού) ειδικά όταν ήταν ελαφρώς ζεστό.
Μην καθυστερήσετε να το φτιάξετε λοιπόν, ειδικά αν έχετε ένα πολύ αρωματικό μέλι, όπως το πορτοκαλόμελο ή το θυμαρίσιο.

Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν αντί για σκέτη κανέλα, να βάλω μείγμα μπαχαρικών Σμυρνιό και αντί για το ζεστό νερό, χυμό φρέσκου πορτοκαλιού. Τα 2/3 των καρυδιών (χοντροαλεσμένα) μπήκαν μέσα στη ζύμη και τα υπόλοιπα τα έριξα από πάνω.
Όταν βγήκε από τον φούρνο και αφού είχε ελαφρώς κρυώσει το πασπάλισα με άχνη ανακατεμένη με λίγη κανέλα.
Εξαιρετικό. Αρωματικό και πολύ "μεστό" σε γεύση.

Ευχαριστούμε  Ελπινίκη για την ιδέα που μοιράστηκες μαζί μας.
Να συμπληρώσε δε, ότι τρώγεται μέχρι την τελευταία μπουκιά, αν το ξαναζεστάνετε ελαφρώς σε φούρνο μικροκυμάτων.

8 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Πηνελόπη μου, πρέπει να είναι υπέροχο το κέικ αυτό!!! Λατρεύω τα κέικ ειδικά όταν είναι ελαφρώς ζεστά!! Γεια στα χέρια σου αλλά και της Ελπινίκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ ευχαριστω πολυ για την αναφορα και χαιρομαι παρα πολυ που το κεηκ ειχε επιτυχια και σας αρεσε! Μ αρεσε η ιδεα να το ζεστανεις λιγο στο φουρνο μικροκυματων και θα το κανω κι εγω από δω και στο εξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου, από τα καλύτερα κεκάκια, από άποψη αρωμάτων και υφής, τουλάχιστον για μένα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλό μήνα Πηνελόπη!
    Ομορφη η πρόταση και θα μπει στο πρόγραμμα! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ζεστάνω κέηκ στα μικροκύματα και τώρα που το λες μου φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλό, θα αναδεικνύει αρώματα και γεύση, ε?
    Θα δοκιμασθεί λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ελαφρώς ζεστό Ελπινίκη μου, το κάνει ακαταμάχητο.
    Ο δε άντρας μου, έβαλε και μια πρόσθετη κουταλίτσα μέλι πάνω στην φέτα την ώρα που το ζέστανε!
    Του έδωσε και κατάλαβε μέχρι τελικής πτώσεως :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς την μάνα Έφη. Επίσης και σε σας καλή μου και καλά Μασκαρέματα στο λόχο (εάν όχι όλο, σίγουρα το μισό).
    Το ελαφρύ ζέσταμα είναι "must" και όπως ήδη έγραψα και απάντησα στην Ελπινίκη, ο άνδρας μου έκανε και πατέντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τέλεια τα ζεστά κέικ ειδικά όταν είναι τόσο αρωματικά! Το μέλι πάει καταπληκτικά στο κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι ακριβώς Μάνα Κουκουβάκια Βέρα :-)) και το αξιοποιούμε μέχρι και την τελευταία μπουκίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή