Η μέρα εξακολουθεί να μοιάζει "σκοτεινή", παρά το γεγονός ότι ο καιρός που έχει ξημερώσει είναι όμορφος και λαμπερός. Γλυκειά Χειμωνιάτικη μέρα με νότες Άνοιξης χάρη στις ανθισμένες μυγδαλιές που συναντώ στον δρόμο μου προς της δουλειά.
Πάει ο καιρός να βοηθήσει όσες και όσους αισθάνονται ερωτευμένοι φαίνεται με τον τρόπο του :-))
Εγώ πάλι, τούτη τη γιορτή δεν την έχω σε καμμία ιδιαίτερη εκτίμηση, αντίθετα με το αίσθημα της ουσιαστικής αγάπης!
Και μιλάω για την ΑΓΑΠΗ που βλέπεις σε ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί.
Φροντίδα, Έγνοια, Σεβασμός, Χαμόγελο, Χάδι απαλό όταν κάτι δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά. Αγωνία, για την έκφραση του πόνου που μπορεί να αισθάνεται ο σύντροφος της ζωής τους κάποιες στιγμές. Και πολλές Προσφορές καθημερινής μικροχαράς (από ένα ωραίο πιάτο φαγητό, μέχρι το να του/της αγοράσει το αγαπημένο του/της ας πούμε περιοδικό με το που θα κυκλοφορήσει).
Αυτό ΝΑΙ, είναι ΑΓΑΠΗ.
Είμαι ευτυχής γιατί έχει τύχει να ζήσω από πολύ κοντά, λίγα τέτοια ζευγάρια.
Και διακρίνω και ένα ανάμεσα στην οικογένεια των bloggers, που απλώς τους διαβάζω.
Δεν τους ξέρω προσωπικά, αλλά μου δίνουν αυτήν ακριβώς την εικόνα.
Η φίλη Αχτίδα και ο σύντροφός της ο κύριος Δημήτρης.
Σε παλαιότερη ανάρτησή μου (στα Αρωματικά Ψωμάκια Μαστίχας) που είχα χρησιμοποιήσει μαστίχα πολλά και ποικίλα τα σχόλια γι΄ αυτήν. Η αγαπητή Αχτίδα μου είχε γράψει ωστόσο ότι: τη μαστίχα μόνον σαν "υποβρύχιο" μπορεί να την γευτεί, και με έβαλε σε σκέψεις πολλές.
Σήμερα λοιπόν, που είναι η μέρα που γιορτάζεται η Αγάπη, θέλω να της αφιερώσω τη συνταγή που θα διαβάσετε πιο κάτω, μιας και η Αχτίδα μου έδωσε τη "κινητήρια" ιδέα για να μεταμορφωθεί το χιώτικο γλυκό σε Τσιτζ κέϊκ ψυγείου, με άρωμα Υποβρυχίου.
Γίνεται πολύ εύκολα και το άρωμα μαστίχας κυριαρχεί παντού.
Απαραίτητα υλικά:
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα Μιράντα ή Πτι μπερ,
150 γραμμάρια βούτυρο,
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
400 γραμμάρια τυρί κρέμα,
200 γραμμάρια μαστίχα υποβρύχιο (το μισό από μια συσκευασία κουτιού) Χίου,
3 φύλλα ζελατίνας,
1 κούπα ζάχαρη
3 μήλα (2 γκόλτεν και 1 ξυνόμηλο)
3 δάκρυα μαστίχας,
χυμός από μισό λεμόνι..
Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα. Τα τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη και τα περιλούζετε με το χυμό του λεμονιού. Χτυπάτε τα δάκρυα μαστίχας στο multi (ή το γουδί) με μια κουταλιά ζάχαρη ώστε να γίνουν σκόνη. Βράζετε σε κατσαρόλα το τριμμένο μήλο, τη μαστίχα και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια ωραία μαρμελάδα (περίπου για μισή ώρα με τρία τέταρτα της ώρας). Και αφήνετε την μαρμελάδα στην άκρη.
Αλέθετε στο multi μπισκότα και τα ανακατέβετε με το βούτυρο αφού προηγουμένως το έχετε λιώσει.
Στρώνετε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με φύλλο αντικολλητικού χαρτιού. Βάζετε το μπισκότο και στρώνετε να πάει παντού.
Στη συνέχεια ζεσταίνετε το ένα τρίτο της ποσότητα της κρέμας γάλακτος, χωρίς να βράσει όμως, και μέσα ρίχνετε το "υποβρύχιο". Ανακατεύετε για να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την ζελατίνα που προηγουμένως έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό. Ανακατεύετε και πάλι.
Χτυπάτε την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας γάλακτος σε σαντιγύ και κατόπιν προσθέτετε και το τυρί κρέμα. Χτυπάτε και πάλι να ενωθούν τα δύο υλικά και τέλος ενώνετε με τη κρέμα-υποβρύχιο-ζελατίνη.
Την κρέμα μαστίχας την βάζετε πάνω από το μπισκότο και τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Καλό θα είναι να βάλετε τη φόρμα σ' ένα μεγαλύτερο ταψάκι μήπως και βγάλει από πουθενά, καθώς η κρέμα είναι αρκετά υγρή.
Μετά από 6 ώρες και αφού έχει πια πήξει. Στρώνετε τη μαρμελάδα μήλου-μαστίχας που προηγουμένως έχετε ελαφρώς ζεστάνει, ώστε να μπορέσετε να την στρώσετε πιο εύκολα στην επιφάνεια του γλυκού. Το βάζετε πάλι για μια ώρα στο ψυγείο και είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.
Ιδανικά θα είναι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα.
Αγαπητή μου Αχτίδα, εξαιρετικά αφιερωμένο.
Δώστε του μια ευκαιρία!
Και όσες και όσοι,διαβάζετε τούτες τις γραμμές και σας αρέσει το άρωμα της μαστίχας, νομίζω πως θα βρείτε τούτη την εκδοχή πραγματικά ελκυστική.
Χρόνια Πολλά και Ουσιαστική Αγάπη σας εύχομαι.
Πάει ο καιρός να βοηθήσει όσες και όσους αισθάνονται ερωτευμένοι φαίνεται με τον τρόπο του :-))
Εγώ πάλι, τούτη τη γιορτή δεν την έχω σε καμμία ιδιαίτερη εκτίμηση, αντίθετα με το αίσθημα της ουσιαστικής αγάπης!
Και μιλάω για την ΑΓΑΠΗ που βλέπεις σε ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί.
Φροντίδα, Έγνοια, Σεβασμός, Χαμόγελο, Χάδι απαλό όταν κάτι δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά. Αγωνία, για την έκφραση του πόνου που μπορεί να αισθάνεται ο σύντροφος της ζωής τους κάποιες στιγμές. Και πολλές Προσφορές καθημερινής μικροχαράς (από ένα ωραίο πιάτο φαγητό, μέχρι το να του/της αγοράσει το αγαπημένο του/της ας πούμε περιοδικό με το που θα κυκλοφορήσει).
Αυτό ΝΑΙ, είναι ΑΓΑΠΗ.
Είμαι ευτυχής γιατί έχει τύχει να ζήσω από πολύ κοντά, λίγα τέτοια ζευγάρια.
Και διακρίνω και ένα ανάμεσα στην οικογένεια των bloggers, που απλώς τους διαβάζω.
Δεν τους ξέρω προσωπικά, αλλά μου δίνουν αυτήν ακριβώς την εικόνα.
Η φίλη Αχτίδα και ο σύντροφός της ο κύριος Δημήτρης.
Σε παλαιότερη ανάρτησή μου (στα Αρωματικά Ψωμάκια Μαστίχας) που είχα χρησιμοποιήσει μαστίχα πολλά και ποικίλα τα σχόλια γι΄ αυτήν. Η αγαπητή Αχτίδα μου είχε γράψει ωστόσο ότι: τη μαστίχα μόνον σαν "υποβρύχιο" μπορεί να την γευτεί, και με έβαλε σε σκέψεις πολλές.
Σήμερα λοιπόν, που είναι η μέρα που γιορτάζεται η Αγάπη, θέλω να της αφιερώσω τη συνταγή που θα διαβάσετε πιο κάτω, μιας και η Αχτίδα μου έδωσε τη "κινητήρια" ιδέα για να μεταμορφωθεί το χιώτικο γλυκό σε Τσιτζ κέϊκ ψυγείου, με άρωμα Υποβρυχίου.
Τσιτζ Κέϊκ Μαστίχας
Γίνεται πολύ εύκολα και το άρωμα μαστίχας κυριαρχεί παντού.
Απαραίτητα υλικά:
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα Μιράντα ή Πτι μπερ,
150 γραμμάρια βούτυρο,
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
400 γραμμάρια τυρί κρέμα,
200 γραμμάρια μαστίχα υποβρύχιο (το μισό από μια συσκευασία κουτιού) Χίου,
3 φύλλα ζελατίνας,
1 κούπα ζάχαρη
3 μήλα (2 γκόλτεν και 1 ξυνόμηλο)
3 δάκρυα μαστίχας,
χυμός από μισό λεμόνι..
Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα. Τα τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη και τα περιλούζετε με το χυμό του λεμονιού. Χτυπάτε τα δάκρυα μαστίχας στο multi (ή το γουδί) με μια κουταλιά ζάχαρη ώστε να γίνουν σκόνη. Βράζετε σε κατσαρόλα το τριμμένο μήλο, τη μαστίχα και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια ωραία μαρμελάδα (περίπου για μισή ώρα με τρία τέταρτα της ώρας). Και αφήνετε την μαρμελάδα στην άκρη.
Αλέθετε στο multi μπισκότα και τα ανακατέβετε με το βούτυρο αφού προηγουμένως το έχετε λιώσει.
Στρώνετε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με φύλλο αντικολλητικού χαρτιού. Βάζετε το μπισκότο και στρώνετε να πάει παντού.
Στη συνέχεια ζεσταίνετε το ένα τρίτο της ποσότητα της κρέμας γάλακτος, χωρίς να βράσει όμως, και μέσα ρίχνετε το "υποβρύχιο". Ανακατεύετε για να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την ζελατίνα που προηγουμένως έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό. Ανακατεύετε και πάλι.
Χτυπάτε την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας γάλακτος σε σαντιγύ και κατόπιν προσθέτετε και το τυρί κρέμα. Χτυπάτε και πάλι να ενωθούν τα δύο υλικά και τέλος ενώνετε με τη κρέμα-υποβρύχιο-ζελατίνη.
Την κρέμα μαστίχας την βάζετε πάνω από το μπισκότο και τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Καλό θα είναι να βάλετε τη φόρμα σ' ένα μεγαλύτερο ταψάκι μήπως και βγάλει από πουθενά, καθώς η κρέμα είναι αρκετά υγρή.
Μετά από 6 ώρες και αφού έχει πια πήξει. Στρώνετε τη μαρμελάδα μήλου-μαστίχας που προηγουμένως έχετε ελαφρώς ζεστάνει, ώστε να μπορέσετε να την στρώσετε πιο εύκολα στην επιφάνεια του γλυκού. Το βάζετε πάλι για μια ώρα στο ψυγείο και είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.
Ιδανικά θα είναι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα.
Αγαπητή μου Αχτίδα, εξαιρετικά αφιερωμένο.
Δώστε του μια ευκαιρία!
Και όσες και όσοι,διαβάζετε τούτες τις γραμμές και σας αρέσει το άρωμα της μαστίχας, νομίζω πως θα βρείτε τούτη την εκδοχή πραγματικά ελκυστική.
Χρόνια Πολλά και Ουσιαστική Αγάπη σας εύχομαι.
Αν και δεν πολυαγαπω τη γευση της μαστιχας, το τσιζκεηκ σου φαινεται τοσο τελιο που ανετα θα δοκιμαζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Πηνελόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφιέρωμα ωραίο στην αγάπη, την ήσυχη, την αληθινή!
Το γλυκάκι δεν έπρεπε να λείπει.
Λατρεύω τη μαστίχα και η ιδέα σου είναι φανταστική!
Φιλάκια. . .αρωματισμένα!
Φίλη μου αγαπημένη σ' ευχαριστώ..εύχομαι σε όλο το κόσμο να είναισ τη δική μας ηλικεία δεμ ένοι όπως εμείς και ξέρω σε διαβεβαιώ πολλά ζευγάρια σαν κι εμας.Το τσιζ κέικ μου αρέσει πολύ πολύ πολύ , η μαστίχα Χιου όμως μου αρέσει μόνο ..υποβρύχιο, μαστίχα και σε κουλουράκια..μα θα το δοκίμαζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη ιδέα! Μήλο - μαστίχα είναι ταιριαστός συνδυασμός και η κρέμα με το υποβρύχιο ένα όνειρο σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε συμπαθώ ιδιαίτερα αυτές τις εμπορικές γιορτές και ειδικά συναισθήματα όπως η αγάπη δε νομίζω πως χρειάζονται καλούπια, ωστόσο όποιος θέλει να γιορτάσει και νιώθει καλά σήμερα μπορεί φυσικά να το κάνει ελεύθερα!
Ελπινίκη, όσοι το δοκίμασαν είπαν πως το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά μου αρέσει η γεύση της μαστίχας, οπότε δεν θα ήμουν αντικειμενικος κριτής. Αλλά ισορροπεί τέλεια με την "ελαφρά υπόξυνη γεύση" των μήλων και αυτό του δίνει πολλές δυνατότητες!
Να 'σαι καλά Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σε "είδα" παρέα με μαστίχα και σοκολάτα σήμερα :-)))
Η αγάπη αυτό το νόημα έχει για μένα, μιας και τα "εμπορικά" της γιορτής με το πέρασμα του χρόνου μάλλον ξεχνιούνται.
Η ευχή σου να πιάσει τόπο για πολλούς ακόμη Αχτίδα μου, και ειδικά για τα νεώτερα ζευγάρια που μπαίνουν στον "στίβο" του γάμου με άλλες σκέψεις και αναφορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκοτεινούλα, το μήλο με την μαστίχα "έδεσαν" πάρα πολύ. Μέχρι που σκέφτομαι να περάσω σε εφαρμογή για μερικά βαζάκια μαρμελάδας το επόμενο διάστημα για να τα έχω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αγάπη που έχει αξία, είναι αυτή που εμείς της δίνουμε την υπόσταση που της πρέπει.
Επ άσε κάτω τις μαρμελάδες αυτές είναι δική μου δουλειά!!!χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριττό να σου πω ότι έριξες ιδέα για αύριο.
Σε ευχαριστώ για το αφιέρωμα στην πραγματική ΑΓΑΠΗ αυτή νοιώθω κι αυτή εύχομαι σε ΟΛΟΥΣ!!!!
Πολλά φιλιά.
Ποιός σε φτάνει εσένα Ξανθή μου σε παραγωγή μαρμελάδας; Πα-πα-πα...δεν είμαι εγώ για τέτοιους ανταγωνισμούς :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως τούτος ο συνδυασμός βγήκε πολύ καλός! Φτιάχτην.
Είδα στα γρήγορα τα "παιχνιδίσματά" σας, αλλά θέλω λίγο χρόνο (που σήμερα δεν έχω) για να καταλάβω περισσότερα.
Καλό μεσημέρι εύχομαι.
καλημερα! φενεται τελιο και λατρευω τη μαστιχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελιο blog :)
niki
Mille grazie (σ'ευχαριστώ θερμά) Petite cuisine, για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαστίχα είναι άρωμα που έχει φανατικούς θαυμαστές, αλλά και αρκετούς που δεν της έχουν ακόμη "παραδωθεί" :-))
Ο συνδιασμός μήλου μαστίχας ακούγεται υπέροχος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τον δοκιμάσω!
Ένα κομματάκι τσιζκέηκ ό,τι πρέπει.Αν έμεινε δηλαδή.Και με ψύχουλο,ευχαριστιέμαι σήμερα...
:)))))))))))))))))))
Είχα φτιάξει κι εγώ ένα παρόμοιο-με ελληνικά τυριά,μαστίχα και μαστιχολικέρ και το ονόμασα "Ελληνικό".
Τι ωραία ιδέα και μόνο που το βλέπω θέλω να χυμήξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι αρωματικό τσιζ κέικ είναι αυτό;!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, ότι θα έφτιαχνες τέτοιο γλύκισμα με άρωμα μαστίχας και βανίλιας, δεν το είχα υποψιαστεί!
Κερνιέμαι ένα μεγάααααλο κομμάτι να το μοιραστώ με τo Βαλεντίνο μου!
Χρόνια μας Πολλά, βρε!
Ζ.
ουάου...υπέροχη συνταγή!!! Τη σημείωσα και θα την κάνω όπως και να έχει....υπόσχεται πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγόρασα ένα τελάρο ξυνόμηλα στην αρχή του φθινοπώρου {σαν καλή νοικοκυρά τρομάρα μου, έτσι έμειναν} και αντί να αφήσω τη μαρμελάδα στην άκρη όπως λες, την κομποστοποιήσω θα είναι νόστιμη ή είναι απαραίτητα και τα γκόλντεν; Κατά τ'αλλα η συνταγή μυρίζει ...βανιλομαστίχα. Υπέροχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤhalassamov είσαι άτυχη γλυκειά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε ψιχουλάκι δεν έμεινε, είχαμε 3 καλόφαγα αγοράκια στην παρέα μας και του δώσανε και κατάλαβε χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς, όπως έχουν συνήθως οι γυναίκες :-)
Καλημέρα εύχομαι.
Ευχαριστώ σε Eri μου, αν σου αρέσει η μαστίχα, το συγκεκριμένο γλυκό το μοναδικό της άρωμα και είναι πολύ δροσιστικό και χωνευτικό, μετά από ένα ωραίο γεύμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε φιλαράκι μου Ζαμπία, να πάρεις κομμάτι...αλλά που να το βρεις τώρα πια κυρά μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπόσχομαι να σας το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία και να σας το "ντελιβερίσω" προσωπικώς :-)))
KaPa, σ' ευχαριστώ πολύ :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να πιστεύω πως ήταν ένα πολύ ωραίο γλυκό. Άλλωστε η άμεση κατανάλωσή του αυτό μάλλον ήρθε ν' αποδείξει.
Πολλές καλημέρες και εκτίμηση για τα τόσα όμορφα που είδα στο blog σας.
Στέλλα μου, σε βρίσκω πολύ καλονοικοκυρά. Ενα τελάρο ξυνόμηλα, θα μπορούσες να το αξιοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Σαλάτες, μέσα σε σαλτσούλες πουλερικών και άσπρων κρεατικών, τσάτνυ και φυσικά μαρμελάδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο ξυνόμηλο σε μαρμελάδα, δεν θα το έλεγα (εκτός και σας αρέσει πολύ η ξυνή γεύση) αλλιώς κανονικά μηλαράκια κόκκινα :-))
Πολύ καλή σου μέρα.