Τα μπισκότα τα θέλω αρωματικά, τραγανά και ταυτόχρονα με κάπως μαλακή υφή.
Καλά... άμα μου δώσετε και κάτι άλλο δεν σημαίνει πως δεν θα το δοκιμάσω, για να δω πως είναι!
Έτσι πρόσφατα, ένας συνάδελφος μου έφερε ένα μεγάλο σοκολατένιο μπισκότο, από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Cafe, για να με "κεράσει" για τις κατά καιρούς δικές μου προσφορές.
Λυπάμαι, αλλά η απογοήτευση που μου προσέφερε ήταν περισσότερη από ότι ίσως θα άντεχα!
Στεγνό, ίσως και μπαγιάτικο. Χωρίς άρωμα ίχνος. Η σοκολάτα θα έλεγα πως έμοιαζε περισσότερο με συνθετική κιμωλία, παρά με σοκολάτα. Και η γεύση καθαρά "απροσδιόριστη". Δεν ξέρω καν πόσο του κόστισε του ανθρώπου, αλλά νομίζω πως δεν άξιζε καθόλου τα λεφτά του...
Προχθές λοιπόν έφτιαξα κάποια μπισκότα, κάνοντας συνδυασμούς με υλικά που είχα, στα ντουλάπια μου. Βγήκαν εξαιρετικά. Του έφερα μερικά στο γραφείο (όπως κάνω άλλωστε συχνά-πυκνά) και η απάντησή του ήταν: γιατί κάθεσαι εδώ μέσα και δεν βγαίνεις έξω να τα πουλήσεις;
- Έλα ντε, γιατί;
Πάντως μέχρι να βρω πάγκο και να στήσω τον "ταβλά" με τα κουλούρια και τα μπισκότα μου σε καμιά γωνία :-))) δοκιμάστε εσείς να τα φτιάξετε και να μας πείτε αν σας άρεσαν.
Θα χρειαστείτε:
100 γραμ. βούτυρο αγελάδος (ελαφρώς λιωμένο)
100 γραμ. ελαιόλαδο,
1 μεγάλο αυγό,
1/2 κούπα άσπρη ζάχαρη,
1/2/ κούπα μαύρη ζάχαρη,
2 κουταλιές σταφίδες μαύρες,
2 κουταλιές σούπας καρύδα,
1 κούπα χοντροκοπανισμένο αμύγδαλο,
1 ποτηράκι κρασιού ανθόνερο,
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί,
1 ποτήρι γάλα,
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι,
2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ,
600-700 γραμ. για όλες τις χρήσεις.
Βάλτε σε βαθύ μπόλ ή λεκάνη όλα τα υλικά μέχρι το αλάτι. Χτυπήστε τα καλά με τον αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν. Και στην συνέχεια προσθέστε το αλάτι, το μπεϊκιν και το αλεύρι.
Το αλεύρι στο τέλος και τμηματικά, θα σας "καθοδηγήσει" με τον τρόπο του αν τελικά θα χρειαστεί όλο στη ζύμη Εκεί προς το τελείωμα, θα βάλετε "χεράκι" για να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε μια ελαφρώς κολλώδη αλλά εύπλαστη ζύμη. Λίγο λάδι στα χέρια θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα της ζύμης.
Όταν τελειώσετε αφήσετε τη ζύμη στην άκρη για μισή ωρίτσα, να ξεκουραστεί.
Στρώνετε ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Η πιο πάνω ποσότητα υλικών θα σας βγάλει 3 ταψιά ακριβώς, υπολογίζοντας και τις μεταξύ τους αποστάσεις γιατί φουσκώνουν.
Παίρνετε ζύμη σε μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, τη ρολάρετε μέσα στις παλάμες σας ως μπαλλίτσα και την πατάτε ελαφρώς με τα δάχτυλα να πλατύνει σαν μικρό καρβελάκι. Με τον δείκτη κάντε και μία πιο έντονη τρυπούλα στο κέντρο. Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Μην τα παραψήσετε.
Τα αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Τα δικά μου 3 ταψιά μετά βίας έβγαλαν τις 2 ημέρες.
Καλή σας απόλαυση.
Καλά... άμα μου δώσετε και κάτι άλλο δεν σημαίνει πως δεν θα το δοκιμάσω, για να δω πως είναι!
Έτσι πρόσφατα, ένας συνάδελφος μου έφερε ένα μεγάλο σοκολατένιο μπισκότο, από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Cafe, για να με "κεράσει" για τις κατά καιρούς δικές μου προσφορές.
Λυπάμαι, αλλά η απογοήτευση που μου προσέφερε ήταν περισσότερη από ότι ίσως θα άντεχα!
Στεγνό, ίσως και μπαγιάτικο. Χωρίς άρωμα ίχνος. Η σοκολάτα θα έλεγα πως έμοιαζε περισσότερο με συνθετική κιμωλία, παρά με σοκολάτα. Και η γεύση καθαρά "απροσδιόριστη". Δεν ξέρω καν πόσο του κόστισε του ανθρώπου, αλλά νομίζω πως δεν άξιζε καθόλου τα λεφτά του...
Προχθές λοιπόν έφτιαξα κάποια μπισκότα, κάνοντας συνδυασμούς με υλικά που είχα, στα ντουλάπια μου. Βγήκαν εξαιρετικά. Του έφερα μερικά στο γραφείο (όπως κάνω άλλωστε συχνά-πυκνά) και η απάντησή του ήταν: γιατί κάθεσαι εδώ μέσα και δεν βγαίνεις έξω να τα πουλήσεις;
- Έλα ντε, γιατί;
Πάντως μέχρι να βρω πάγκο και να στήσω τον "ταβλά" με τα κουλούρια και τα μπισκότα μου σε καμιά γωνία :-))) δοκιμάστε εσείς να τα φτιάξετε και να μας πείτε αν σας άρεσαν.
Πεντανόστιμα Μπισκότα
Θα χρειαστείτε:
100 γραμ. βούτυρο αγελάδος (ελαφρώς λιωμένο)
100 γραμ. ελαιόλαδο,
1 μεγάλο αυγό,
1/2 κούπα άσπρη ζάχαρη,
1/2/ κούπα μαύρη ζάχαρη,
2 κουταλιές σταφίδες μαύρες,
2 κουταλιές σούπας καρύδα,
1 κούπα χοντροκοπανισμένο αμύγδαλο,
1 ποτηράκι κρασιού ανθόνερο,
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί,
1 ποτήρι γάλα,
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι,
2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ,
600-700 γραμ. για όλες τις χρήσεις.
Βάλτε σε βαθύ μπόλ ή λεκάνη όλα τα υλικά μέχρι το αλάτι. Χτυπήστε τα καλά με τον αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν. Και στην συνέχεια προσθέστε το αλάτι, το μπεϊκιν και το αλεύρι.
Το αλεύρι στο τέλος και τμηματικά, θα σας "καθοδηγήσει" με τον τρόπο του αν τελικά θα χρειαστεί όλο στη ζύμη Εκεί προς το τελείωμα, θα βάλετε "χεράκι" για να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε μια ελαφρώς κολλώδη αλλά εύπλαστη ζύμη. Λίγο λάδι στα χέρια θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα της ζύμης.
Όταν τελειώσετε αφήσετε τη ζύμη στην άκρη για μισή ωρίτσα, να ξεκουραστεί.
Στρώνετε ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Η πιο πάνω ποσότητα υλικών θα σας βγάλει 3 ταψιά ακριβώς, υπολογίζοντας και τις μεταξύ τους αποστάσεις γιατί φουσκώνουν.
Παίρνετε ζύμη σε μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, τη ρολάρετε μέσα στις παλάμες σας ως μπαλλίτσα και την πατάτε ελαφρώς με τα δάχτυλα να πλατύνει σαν μικρό καρβελάκι. Με τον δείκτη κάντε και μία πιο έντονη τρυπούλα στο κέντρο. Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Μην τα παραψήσετε.
Τα αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Τα δικά μου 3 ταψιά μετά βίας έβγαλαν τις 2 ημέρες.
Καλή σας απόλαυση.
Απογοήτευση παντού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που έχουμε η μία την άλλη...
Καλημέρα Πηνελόπη μου. Μάλλον το ίδιο μπισκότο με απογοήτευσε κι εμένα - να μην το πω διαφορετικά. Ούε η γάτα δεν το έφαγε, φαντάσου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα δικά σου υπέροχα και το σερβιρισμένο ...σετάκι ελκυστικότατο!
Στείλε μερικά, αν έμεινε κανένα!
Ευτυχώς που έχουμε ταλέντα καλά σου είπαν γιατί όχι εγώ βάζω τις μαρμελάδες εσύ τα μπισκότα κάτι θα κάνουμε. Λες να στήσουμε κανένα πάγκο στη λαϊκή;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΆμα δεν πούμε και καμιά τέτοια "χαζομάρα" θα μας στρίψει!!!
Την Καλημέρα μου!!
Μαρίνα μου η ομοψυχία των ανθρώπων είναι δύναμη για πολλά πράγματα. Και μέσα από τα blogs αυτό μπορείς να πεις ότι το έχουμε πια "κερδίσει".
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύναμη εύχομαι.
Ελένη μου, αυτό που μου γράφεις με χαροποιεί ιδιαίτερα μιας και με κάνεις να μη νοιώθω ότι είμαι εγώ "περίεργη" και "παράξενη" με τα όσα έγραψα για το συγκεκριμένο μπισκότο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάν πια το τι πουλάνε στους ανθρώπους...
Ευχαριστώ σε, για τα καλά σου λόγια για το σετάκι :-))
Νόστιμα τα μπισκοτάκια σου. Στα υποψιν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πιάσουμε Ξανθή μου, τις λαϊκές, τα πανηγύρια, κανένα πόστο στην παραλιακή το καλοκαίρι...να περνάει κόσμος, και να κάνουμε και γνωριμίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝ'σαι καλά Στέλλα μου. Είναι όντως νόστιμα πολύ και γεμάτα αρώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου κι εγώ έχω φάει σε καφέ μπισκότα χάλια... λες να στήσουμε όλες μαζί έναν συνεταιρισμό;;;;;; Αλλά έτσι κι αλλιώς, αν η απογοήτευση ήταν μόνον στα μπισκότα θα ήταν μικρό το κακό, το πρόβλημα είναι ότι είναι παντού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου από παλιά (τον καιρό του Hungry) η σκέψη για "συνεταιρισμό" υπήρχε μέσα στο μυαλό μου :-))) Δεν έγινε βέβαια ποτέ... αλλά όπως λέει και το τραγούδι ποτέ μην λες ΠΟΤΕ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαλεύουμε καλή μου την απογοήτευση με νύχια και με δόντια. Έχω το αίσθημα ότι κάπου έχουμε πια όλοι μας "παραιτηθεί" και έχουμε "σηκώσει" τα χέρια ψηλά... αλλά από την άλλη προσωπικά "ποντάρω" στην ΤΡΕΛΛΑ της φυλής!
Γιατί αυτή είναι γονιδιακή κατάσταση... και δεν ξεπερνιέται αβασάνιστα.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Τελεια φαινονται τα μπισκοτα σου! Παντα τα σπιτικα υπερεχουν των ετοιμων, απο οπου και να ναι αυτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχχ!!!πολύ ωραίος τίτλος!!!!!!!!φαίνονται τέλεια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθεε μου!εμενα η αναρτηση σου αντιθετα με εστειλε στους ουρανους!θα τα κανω να τα τσακισουμε εγω και ο γιοκας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου στα "σπιτικά" κάνεις αυτά που θέλεις με τα υλικά που θέλεις ή διαθέτεις (είναι και θέμα οικονομικό σίγουρα) και είσαι σίγουρη για το τελικό αποτέλεσμα, εκτός ελαχίστων πάντα περιπτώσεων. μιας και λάθη μπορεί και να γίνουν :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
Να 'σαι καλά βρε Τόνια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην μου πεις ότι δεν σε πιάνει μανία να μασουλήσεις κάτι ωραίο, όταν έχεις "μαυρίλες"; Ε, τα μπισκότα είναι ένα κι' ένα για τέτοιο σκοπό.
Cookitsa μου, οι ουρανοί αγάλλονται με τέτοιες "κατασκευές".
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δυό σας μόνον;
Εμείς είχαμε μπόλικους καταναλωτές και μάλλον θα γίνει "επανέκδοση" σύντομα :-))
Καλημέρα κι είδα τον σοκολατένιο σου πειρασμό, να μας κλείνει το μάτι πρωϊνιάτικα!