28.2.12

Απόλυτα νηστίσιμα και με την γεύση του σουσαμιού

Τα κεφάλια πάλι μέσα...
Πάει κι' αυτό το 3ήμερο που τα είχε όλα. Ήλιο. Σύννεφα. Αέρα και χιόνι!
Πως τα κατάφερε έτσι ο καιρός μέσα σε τρεις μόνον μέρες, απορίας άξιον :-))
Τι να πεις...
Αλλά ας μην τα σκεφτόμαστε, μιας και το κρύο όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει παρέα μας και πάλι για κάποιες μέρες...Και το κρύο θέλει δύναμη.
Θέλει αντοχή και καλό φαγητό.
Θέλει και κανένα γλυκάκι, για παρηγορία, αλλά επειδή μπήκαμε στην Σαρακοστή ας μην το παρακάνουμε :-))

Να σας δείξω λοιπόν τ'  απόλυτα νηστίσιμα muffins για όσους δεν θέλουν να στερηθούν τις γλυκές "φατσούλες" τους και μέσα στο διάστημα της νηστείας.
Είναι άλλωστε τόσο χαριτωμένα, έτσι καθώς είναι μικρούτσικα και  με τη παρουσία τους δίπλα στη κούπα με το καφέ ή το τσάϊ,  γινόμαστε όλοι οι γλυκατζήδες σαφώς πιο χαρούμενοι!


Για να τα φτιάξετε τα απαιτούμενα υλικά είναι τα ακόλουθα:
200 γραμ. χαλβάς σοκολάτας-βανίλλιας (τύπου Μακεδονικού).
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη,
3/4 κούπας ελαιόλαδο (ή αραβοσιτέλαιο για όσους το θέλουν).
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο,
ξύσμα και χυμό από 2 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια,
1 κούπα γάλα καρύδας (αλλιώς φρέσκο, αν το πίνετε και την Σαρακοστή).
1/2 κουταλάκι βανίλιας σκόνη ή εκχύλισμα,
1 σφυνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ, ή μαύρο ρούμι,
1 και 1/2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ,
200 -250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Σε βαθύ μπολ τρίβετε τον χαλβά με την βοήθεια πιρουνιού. Στην συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά αναφοράς τους, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν καλά και τελευταίο έρχεται να μπει τμηματικά το αλεύρι.
Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες muffins καλυμμένες με τα σχετικά χαρτάκια ψήνετε σε προσθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Ξεφουρνίζετε και είστε έτοιμοι για κατανάλωση.
Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο πικρής σοκολάτας για να τα κάνετε ακόμη πιο γαργαλιστικά ή γλάσσο πορτοκαλιού. Καλή σας απόλαυση.

23 σχόλια:

  1. Μα τι καταπληκτική ιδέα Πηνελόπη μου! Καλή Σαρακοστή σας εύχομαι και ελπίζω να ειδωθούμε πριν το Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάφινς με χαλβά!!! Γαρνιρισμένα με γλάσο σοκολάτας! Έλεος Πηνελόπη μου λιποθυμώ!! Απίθανη πρόταση, πολύ ιδιαίτερη, εξαιρετικός συνδυασμός παραδοσιακού και μοντέρνου στοιχείου!
    Καλή και γλυκιά σαρακοστή εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο γαργαλιστικό;; Εγώ γάλα καρύδας δε θα πάρω, κανονικό θα τα φτιάξω!!
    Καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ γάλα καρύδας έχω μπόλικο και θα κατασκευαστούν αμέσως, φαίνονται υπέροχα!!
    Καλή Σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πωπωπωπω πεθαίνω σου λέω κεκάκια με χαλβά και σοκολάτα, τι νηστίσιμα καλέ κόλαση!!! Απίθανα Πηνελόπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Σαρακοστή, Πηνελόπη μου κι ευχαριστούμε πολύ που μας γλύκανες υπέροχα! Τα κεκάκια σου φαίνονται απίθανα και θα δοκιμαστούν.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλή Σαρακοστή!!!!στείλε καμία δεκαριά κομμάτια βρε παιδί μου!!!!!πολύ ωραία ιδέα και θα μπει στα αγαπημένα και έμεσα εκτελεσμένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ νόστιμα Πηνελόπη μου φαίνονται. Και λατρεύω το γάλα καρύδας!!! Αλλά κι ο χαλβάς ...κι η σοκολάτα...πωπωω φιλενάδα με ...πέθανες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τέλεια τα μαφινάκια!Πήνελόπη μου θα σε κυνηγάει ο Θεός οπως τον Τζορτζ Κλουνευ στην διαφήμιση με τον εσπρεσσο! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑνώνυμοςΜαρτίου 01, 2012

    Kαλημέρα Πηνελόπη!Λοιπόν,τα απόλυτα μάφιν είναι πραγματικά απόλυτα γιατί τα έφτιαξα εχθές και σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή γιατί τα μικρά μου ξετρελλάθηκαν...Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιδέα που "ήλθε" από τα περισσεύματα χαλβά Λίλα μου.
    Καλή Σαρακοστή εύχομαι και σε εσάς.
    Προς τα μέρη σας μάλλον για καλοκαίρι μας βλέπω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ Ελπινίκη μου έκανα ότι καλύτερο μπορούσα :-)) Τα δικά μας πάντως δεν τα γλασσάρισα για να δείξω εγκρατής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξανθή μου το έχεις ξαναπεί για το γάλα καρύδας. Δεν έχει τύχει να συζητήσουμε γιατί το αντιπαθείς όμως;
    Βάλε κανονικό γάλα εσύ άμα τα φτιάξεις...Μου φαίνεται πως έχεις "ξεφύγει" τελείως από τον ίσιο δρόμο πάντως :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να σαι καλά Mari μου. Εγώ ένα κουτάκι είχα. Είχε ξεμείνει από κάποιο γλυκό του καλοκαιριού και ήρθε η ώρα του.
    Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις και καλή Σαρακοστή και σε σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να 'σαι καλά Έρι μου. Νηστίσιμα καλή μου όμως για να είμαστε μέσα στα έθιμα των ημερών όσο γίνεται και μπορούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επίσης καλή μου Ελένη και σε σας.
    Το καλύτερο εύχομαι και πάντα με ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ιδέα αξιοποίησης Τόνια μου. Πάντα όταν κάτι μας περισσεύει του δίνουμε μια "αίγλη" για να το κάνουμε πιο δελεαστικό :-))
    Να στείλω με courier...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σκέψου πόσο απλά μπορείς να συνδυάσεις υλικά Κική μου (που το ξέρεις καλά εσύ αυτό το άθλημα) και θα δεις πως όλα έχουν την χάρη τους.
    Πολλές καλημέρες καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νόστιμα και σίγουρα με καλά υλικά Στέλλα μου. Το καθένα με την δική του αξία στην τροφική μας αλυσίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λες βρε Δέσποινα να την πατήσω όπως αυτό το ομορφόπαιδο ο George? Πάντως έτσι έχει εξασφαλίσει τον Παράδεισο
    :-))) Ίσως κι' εγώ με την σειρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όλγα σ΄ ευχαριστώ πολύ!
    Σ' ευχαριστώ γιατί έκατσε και έφτιαξες τούτη τη λιχουδιά και γιατί ήρθες και είπες την γνώμη σου.
    Να σαι πάντα καλά γερή και δυνατή.
    Κι' ένα φιλί από μένα για τα μικρά σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρέπει να είναι καταπληκτικά.....ο χαλβάς είναι από τα αγαπημενα μου,θα τα δοκιμάσω σύντομα,φοβερή η ιδέα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή