Τα κεφάλια πάλι μέσα...
Πάει κι' αυτό το 3ήμερο που τα είχε όλα. Ήλιο. Σύννεφα. Αέρα και χιόνι!
Πως τα κατάφερε έτσι ο καιρός μέσα σε τρεις μόνον μέρες, απορίας άξιον :-))
Τι να πεις...
Αλλά ας μην τα σκεφτόμαστε, μιας και το κρύο όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει παρέα μας και πάλι για κάποιες μέρες...Και το κρύο θέλει δύναμη.
Θέλει αντοχή και καλό φαγητό.
Θέλει και κανένα γλυκάκι, για παρηγορία, αλλά επειδή μπήκαμε στην Σαρακοστή ας μην το παρακάνουμε :-))
Να σας δείξω λοιπόν τ' απόλυτα νηστίσιμα muffins για όσους δεν θέλουν να στερηθούν τις γλυκές "φατσούλες" τους και μέσα στο διάστημα της νηστείας.
Είναι άλλωστε τόσο χαριτωμένα, έτσι καθώς είναι μικρούτσικα και με τη παρουσία τους δίπλα στη κούπα με το καφέ ή το τσάϊ, γινόμαστε όλοι οι γλυκατζήδες σαφώς πιο χαρούμενοι!
Για να τα φτιάξετε τα απαιτούμενα υλικά είναι τα ακόλουθα:
200 γραμ. χαλβάς σοκολάτας-βανίλλιας (τύπου Μακεδονικού).
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη,
3/4 κούπας ελαιόλαδο (ή αραβοσιτέλαιο για όσους το θέλουν).
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο,
ξύσμα και χυμό από 2 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια,
1 κούπα γάλα καρύδας (αλλιώς φρέσκο, αν το πίνετε και την Σαρακοστή).
1/2 κουταλάκι βανίλιας σκόνη ή εκχύλισμα,
1 σφυνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ, ή μαύρο ρούμι,
1 και 1/2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ,
200 -250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Σε βαθύ μπολ τρίβετε τον χαλβά με την βοήθεια πιρουνιού. Στην συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά αναφοράς τους, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν καλά και τελευταίο έρχεται να μπει τμηματικά το αλεύρι.
Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες muffins καλυμμένες με τα σχετικά χαρτάκια ψήνετε σε προσθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Ξεφουρνίζετε και είστε έτοιμοι για κατανάλωση.
Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο πικρής σοκολάτας για να τα κάνετε ακόμη πιο γαργαλιστικά ή γλάσσο πορτοκαλιού. Καλή σας απόλαυση.
Πάει κι' αυτό το 3ήμερο που τα είχε όλα. Ήλιο. Σύννεφα. Αέρα και χιόνι!
Πως τα κατάφερε έτσι ο καιρός μέσα σε τρεις μόνον μέρες, απορίας άξιον :-))
Τι να πεις...
Αλλά ας μην τα σκεφτόμαστε, μιας και το κρύο όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει παρέα μας και πάλι για κάποιες μέρες...Και το κρύο θέλει δύναμη.
Θέλει αντοχή και καλό φαγητό.
Θέλει και κανένα γλυκάκι, για παρηγορία, αλλά επειδή μπήκαμε στην Σαρακοστή ας μην το παρακάνουμε :-))
Να σας δείξω λοιπόν τ' απόλυτα νηστίσιμα muffins για όσους δεν θέλουν να στερηθούν τις γλυκές "φατσούλες" τους και μέσα στο διάστημα της νηστείας.
Είναι άλλωστε τόσο χαριτωμένα, έτσι καθώς είναι μικρούτσικα και με τη παρουσία τους δίπλα στη κούπα με το καφέ ή το τσάϊ, γινόμαστε όλοι οι γλυκατζήδες σαφώς πιο χαρούμενοι!
Για να τα φτιάξετε τα απαιτούμενα υλικά είναι τα ακόλουθα:
200 γραμ. χαλβάς σοκολάτας-βανίλλιας (τύπου Μακεδονικού).
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη,
3/4 κούπας ελαιόλαδο (ή αραβοσιτέλαιο για όσους το θέλουν).
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο,
ξύσμα και χυμό από 2 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια,
1 κούπα γάλα καρύδας (αλλιώς φρέσκο, αν το πίνετε και την Σαρακοστή).
1/2 κουταλάκι βανίλιας σκόνη ή εκχύλισμα,
1 σφυνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ, ή μαύρο ρούμι,
1 και 1/2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ,
200 -250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Σε βαθύ μπολ τρίβετε τον χαλβά με την βοήθεια πιρουνιού. Στην συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά αναφοράς τους, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν καλά και τελευταίο έρχεται να μπει τμηματικά το αλεύρι.
Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες muffins καλυμμένες με τα σχετικά χαρτάκια ψήνετε σε προσθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Ξεφουρνίζετε και είστε έτοιμοι για κατανάλωση.
Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο πικρής σοκολάτας για να τα κάνετε ακόμη πιο γαργαλιστικά ή γλάσσο πορτοκαλιού. Καλή σας απόλαυση.
Μα τι καταπληκτική ιδέα Πηνελόπη μου! Καλή Σαρακοστή σας εύχομαι και ελπίζω να ειδωθούμε πριν το Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάφινς με χαλβά!!! Γαρνιρισμένα με γλάσο σοκολάτας! Έλεος Πηνελόπη μου λιποθυμώ!! Απίθανη πρόταση, πολύ ιδιαίτερη, εξαιρετικός συνδυασμός παραδοσιακού και μοντέρνου στοιχείου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή και γλυκιά σαρακοστή εύχομαι!
Πόσο γαργαλιστικό;; Εγώ γάλα καρύδας δε θα πάρω, κανονικό θα τα φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!!
Εγώ γάλα καρύδας έχω μπόλικο και θα κατασκευαστούν αμέσως, φαίνονται υπέροχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή.
Πωπωπωπω πεθαίνω σου λέω κεκάκια με χαλβά και σοκολάτα, τι νηστίσιμα καλέ κόλαση!!! Απίθανα Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή, Πηνελόπη μου κι ευχαριστούμε πολύ που μας γλύκανες υπέροχα! Τα κεκάκια σου φαίνονται απίθανα και θα δοκιμαστούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.
καλή Σαρακοστή!!!!στείλε καμία δεκαριά κομμάτια βρε παιδί μου!!!!!πολύ ωραία ιδέα και θα μπει στα αγαπημένα και έμεσα εκτελεσμένα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα Πηνελόπη μου φαίνονται. Και λατρεύω το γάλα καρύδας!!! Αλλά κι ο χαλβάς ...κι η σοκολάτα...πωπωω φιλενάδα με ...πέθανες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμα και θρεπτικά. Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια τα μαφινάκια!Πήνελόπη μου θα σε κυνηγάει ο Θεός οπως τον Τζορτζ Κλουνευ στην διαφήμιση με τον εσπρεσσο! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα Πηνελόπη!Λοιπόν,τα απόλυτα μάφιν είναι πραγματικά απόλυτα γιατί τα έφτιαξα εχθές και σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή γιατί τα μικρά μου ξετρελλάθηκαν...Όλγα
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδέα που "ήλθε" από τα περισσεύματα χαλβά Λίλα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή εύχομαι και σε εσάς.
Προς τα μέρη σας μάλλον για καλοκαίρι μας βλέπω :-)
Εγώ Ελπινίκη μου έκανα ότι καλύτερο μπορούσα :-)) Τα δικά μας πάντως δεν τα γλασσάρισα για να δείξω εγκρατής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου το έχεις ξαναπεί για το γάλα καρύδας. Δεν έχει τύχει να συζητήσουμε γιατί το αντιπαθείς όμως;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε κανονικό γάλα εσύ άμα τα φτιάξεις...Μου φαίνεται πως έχεις "ξεφύγει" τελείως από τον ίσιο δρόμο πάντως :-)
Να σαι καλά Mari μου. Εγώ ένα κουτάκι είχα. Είχε ξεμείνει από κάποιο γλυκό του καλοκαιριού και ήρθε η ώρα του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία αν τα φτιάξεις και καλή Σαρακοστή και σε σας.
Να 'σαι καλά Έρι μου. Νηστίσιμα καλή μου όμως για να είμαστε μέσα στα έθιμα των ημερών όσο γίνεται και μπορούμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης καλή μου Ελένη και σε σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλύτερο εύχομαι και πάντα με ΥΓΕΙΑ.
Ιδέα αξιοποίησης Τόνια μου. Πάντα όταν κάτι μας περισσεύει του δίνουμε μια "αίγλη" για να το κάνουμε πιο δελεαστικό :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα στείλω με courier...
Σκέψου πόσο απλά μπορείς να συνδυάσεις υλικά Κική μου (που το ξέρεις καλά εσύ αυτό το άθλημα) και θα δεις πως όλα έχουν την χάρη τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες καλή μου
Νόστιμα και σίγουρα με καλά υλικά Στέλλα μου. Το καθένα με την δική του αξία στην τροφική μας αλυσίδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες βρε Δέσποινα να την πατήσω όπως αυτό το ομορφόπαιδο ο George? Πάντως έτσι έχει εξασφαλίσει τον Παράδεισο
ΑπάντησηΔιαγραφή:-))) Ίσως κι' εγώ με την σειρά μου!
Όλγα σ΄ ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ γιατί έκατσε και έφτιαξες τούτη τη λιχουδιά και γιατί ήρθες και είπες την γνώμη σου.
Να σαι πάντα καλά γερή και δυνατή.
Κι' ένα φιλί από μένα για τα μικρά σου :-)
Πρέπει να είναι καταπληκτικά.....ο χαλβάς είναι από τα αγαπημενα μου,θα τα δοκιμάσω σύντομα,φοβερή η ιδέα σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή