Η λατρεία μου για το τυρί, είναι όμοια με την λατρεία μου για παντώς είδους πίτες.
Όταν λοιπόν αυτά τα δύο συνδυάζονται, είμαι σίγουρη πριν καν το γευτώ, για το εξαιρετικό του αποτελέσματος και σύμφωνα πάντα, με τις δικές μου προτιμήσεις (έτσι για να ευλογήσει και ο παπάς τα γένια του).
Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες (προσωπικά χρησιμοποιώ δύο πολύ συγκεκριμένες μάρκες και μόνον αυτές πια).
400 γραμμάρια φέτα,
200 γραμμάρια μπλε τυρί,
300 γραμμάρια cheddar,
300 γραμμάρια τυρί κρέμα,
μισό φλιτζάνι εβαπορέ,
5 μέτρια αυγά,
1 κουταλάκι κοφτό πιπέρι τριμμένο,
1 κουταλάκι κοφτό πάπρικα γλυκιά,
και ελαιόλαδο.
Λιώνετε σε βαθύ μπολ την φέτα μ' ένα πιρούνι καθώς επίσης και το μπλε τυρί.
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τρίβετε το cheddar και το ρίχνετε επίσης μέσα στο μπολ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, τ' αυγά, το γάλα και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνετε ελαφρά ταψί του φούρνου κατά προτίμηση αντικολλητικό. Και το στρώνετε με τα μισά φύλλα του πακέτου καλύπτοντας το ομοιόμορφα και φυσικά λαδώνοντάς τα μεταξύ τους. Όχι υπερβολή στο λάδι σας παρακαλώ πολύ, γιατί αλλιώς θα γίνει πολύ "λαδερή" κάτι που καθόλου δεν θέλουμε. Μην το παρακάνετε λοιπόν. Υπολογίστε περίπου μια κουταλιά της σούπας σκόρπια πάνω σε κάθε φύλλο.
Ρίχνετε στην συνέχεια το μείγμα τυριών και τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα λαδώνοντας ελαφρώς. Γυρίζετε προς τα μέσα ότι ενδεχομένως περισσεύει, χαράσσετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 180 βαθμούς για 25-30 περίπου λεπτά.
Να έχει ροδίσει καλά η πίτα.
Την αφήνετε να χλυάνει και σερβίρετε παρέα με μια παγωμένη μπυρίτσα (που είσαι Dark Shef...).
Ο συνδυασμός των τυριών που επιλέχτηκαν καθώς και οι ποσότητες (το μπλε τυρί να μην καλύψει σε γεύση τα υπόλοιπα) ήταν κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, από τους καλύτερους που έχω δοκιμάσει τελευταίως.
Καλή σας απόλαυση.
Και να θυμάστε ότι το ελαιόλαδο κρατά το φύλλο πιο τραγανό. Και δεν "πανιάζει" ακόμη και την επόμενη μέρα αν ζεστάνετε ελαφρώς την πίτα σας κάτω από το γκριλ.
Όταν λοιπόν αυτά τα δύο συνδυάζονται, είμαι σίγουρη πριν καν το γευτώ, για το εξαιρετικό του αποτελέσματος και σύμφωνα πάντα, με τις δικές μου προτιμήσεις (έτσι για να ευλογήσει και ο παπάς τα γένια του).
Η τυρόπιτα που θα διαβάσετε πιο κάτω αξίζει πραγματικά να έχει μια ευκαιρία κάποια στιγμή στην κουζίνας σας, καθώς έρχεται και η Κυριακή της Τυρινής.
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες (προσωπικά χρησιμοποιώ δύο πολύ συγκεκριμένες μάρκες και μόνον αυτές πια).
400 γραμμάρια φέτα,
200 γραμμάρια μπλε τυρί,
300 γραμμάρια cheddar,
300 γραμμάρια τυρί κρέμα,
μισό φλιτζάνι εβαπορέ,
5 μέτρια αυγά,
1 κουταλάκι κοφτό πιπέρι τριμμένο,
1 κουταλάκι κοφτό πάπρικα γλυκιά,
και ελαιόλαδο.
Λιώνετε σε βαθύ μπολ την φέτα μ' ένα πιρούνι καθώς επίσης και το μπλε τυρί.
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τρίβετε το cheddar και το ρίχνετε επίσης μέσα στο μπολ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, τ' αυγά, το γάλα και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνετε ελαφρά ταψί του φούρνου κατά προτίμηση αντικολλητικό. Και το στρώνετε με τα μισά φύλλα του πακέτου καλύπτοντας το ομοιόμορφα και φυσικά λαδώνοντάς τα μεταξύ τους. Όχι υπερβολή στο λάδι σας παρακαλώ πολύ, γιατί αλλιώς θα γίνει πολύ "λαδερή" κάτι που καθόλου δεν θέλουμε. Μην το παρακάνετε λοιπόν. Υπολογίστε περίπου μια κουταλιά της σούπας σκόρπια πάνω σε κάθε φύλλο.
Ρίχνετε στην συνέχεια το μείγμα τυριών και τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα λαδώνοντας ελαφρώς. Γυρίζετε προς τα μέσα ότι ενδεχομένως περισσεύει, χαράσσετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 180 βαθμούς για 25-30 περίπου λεπτά.
Να έχει ροδίσει καλά η πίτα.
Την αφήνετε να χλυάνει και σερβίρετε παρέα με μια παγωμένη μπυρίτσα (που είσαι Dark Shef...).
Ο συνδυασμός των τυριών που επιλέχτηκαν καθώς και οι ποσότητες (το μπλε τυρί να μην καλύψει σε γεύση τα υπόλοιπα) ήταν κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, από τους καλύτερους που έχω δοκιμάσει τελευταίως.
Καλή σας απόλαυση.
Και να θυμάστε ότι το ελαιόλαδο κρατά το φύλλο πιο τραγανό. Και δεν "πανιάζει" ακόμη και την επόμενη μέρα αν ζεστάνετε ελαφρώς την πίτα σας κάτω από το γκριλ.
αμάν! αμάν! τι μου κάνεις τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήT Z A M I ! ! !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα δε ζηλεύω έφτιαξα κι εγώ χτες πίτα με κολοκύθα σέσκουλα και τυριά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα.
Αχ βαχ! Πεθαίνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι ονειρεμενη,πεθαινω για τυρια ομοιως και δη,blue cheese and cheddar!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά! Άμα σου πω ότι από το πρωί μια τέτοια στριφογυρίζει στο μυαλό μου για την Κυριακή της Τυρινής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που η δική μου είναι σκέτη πίτα κασεριού...
Ααααχ! Πότε θα βγάλετε συσσίτιο?
Πήγα σούπερ μάρκετ το πρωί και πήρα φύλλο! Με κατασκοπεύεις, ε!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι αν σου πω ότι τρέχω να βγάλω το φύλλο από την κατάψυξη;;;;!!!! Ως δια μαγείας και επειδη την παρασκευή με έπιασε το σούπερ καταναλωτικό μου και πήρα του κόσμου τα τυριά, έχω στο ψυεγίο όλα τα υλικά που ζητάς! Αμ πως! Τρέχω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ αγαπάω τα τυριά πολύ, Πηνελόπη μου, και τις πίτες περισσότερο. Η δική σου δείχνει πολύ αφράτη και από γεύση φαντάζομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην κρατώ στα υπόψιν.
Φιλιά, καλή εβδομάδα.
kalispera sas!!!pitoula me diafora tyria!!!mmm!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήpentanostimi fenete!!kali eudomada!!!
Λατρεύω τις πίτες εν γένει και δη τυρόπιτες και η συγκεκριμένη φαίνεται εξαιρετική!! θα την τιμήσω! καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτρελλαίνομαιιιιιιιιιιιιιι για τέτοια τυρόπιτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία μου μυρίζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕποχή για πίτες Πηνελόπη μου! Έχεις απόλυτο δίκιο για το φύλλο. Εγώ έχω βρει ένα εργαστήριο στο Ηράκλειο και παίρνω από κει΄αν γίνεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήPeps είδες τι σου έκανα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι που να δεις τι έκανα και σε όσους την είδαν με "σάρκα και οστά" μπροστά τους :-)))
χα,χα, πολύ καλός Kanthare!
ΑπάντησηΔιαγραφήE, Ξανθή μου να κάνουμε ανταλλαγή... ΄Ενα δικό σου, για ένα δικό μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα καλή μου.
Πηνελόπη έλα να κάνουμε παρέα και να αποδεκατίσουμε πίτες, ζυμαρικά και γλυκά, σαν... συμμορία θα είμαστε!!!! χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η τυρόπιτα!!!! Καλό βράδυ!
Λατρευω τυροπιτα! Γεια στα χερια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι και να μας "πεθάνεις" Eri μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά...και ετοιμασέ την καλή μου :-)
Να 'σαι καλά Cookitsa μου, θα κάνουμε club με τους φανατικούς τους είδους. Ειδικά για το μπλε τυρί, που έχει και πολλούς που δεν το συμπαθούν καθόλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαμπία μου, εμένα όλα κάτι τέτοια τριγυρνούν στο μυαλό μου και σε διάφορες ώρες! Δεν γνωρίζουν πρωί ή βράδυ :-)) Άμα μου καρφωθεί η ιδέα, πρέπει οπωσδήποτε να περάσω στη φάση της εκτέλεσης της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες, αν και ταλαιπωρημένες.
Βέρα μου, έχω "μάτια" παντού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νόμιζες θα μου ξέφευγες εσύ;
Καλημέρα καλή μου και φιλάκι στην ομορφούλα σου.
Dear Royal, σε καταλαβαίνω απόλυτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ίδια (και χειρότερα παθαίνω) όταν βρεθώ μπροστά σε πάγκο ή ψυγεία τυριών! Αφού σε ορισμένα μαγαζιά με έχουν πάρει πια χαμπάρι :-)))
Καλή απόλαυση, αν τελικά μπεις στον πειρασμό να την φτιάξεις.
Καλημέρα Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν πραγματικά μια από τις πιο επιτυχημένες εκδοχές σε τυρόπιτα, με το συγκεκριμένο συνδυασμό τυριών.
Όταν θα σου δωθεί η ευκαιρία να την φτιάξεις, πιστεύω ότι θα σας αρέσει.
Πολλούς πολλούς χαιρετισμούς.
Καλώς την Vasiliki όπως έχω γράψει ήδη, ήταν ένας άριστος (για τα δεδομένα μου πάντα) συνδυασμός. Και οι γεύσεις των τυριών αναδείχτηκαν όλες, πάρα πολύ αρμονικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήPela, προχώρησε σε άμεση "εκπόνηση" της και νομίζω πως θα με δικαιώσεις καλή μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα εύχομαι.
Τόνια μου, όσοι αγαπούν τις τυρόπιτες... σ' αυτήν δεν θα πουν ΟΧΙ με τίποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς αγαπητή Στέλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜυρίζει εξαιρετικά όταν ψήνεται :-))
Το φύλλο κρούστας καλή μου Βαγγελιώ, αν δεν βγαίνει "σεντόνι" μέσα από τα χαρτιά του...είναι σκέτη ταλαιπωρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε για να μη μου "σπάνε" τα νεύρα και να τελιώνω γρήγορα, προτιμά πια πολύ συγκεκριμένη μάρκα.
Πιτούλες και τυράκια είναι στο φόρτε τους τούτο τον καιρό, όπως άλλωστε και τα κρεατικά, αλλά εγώ έχω αδυναμία στα πρώτα.
Σαν την Θέλμα & Λουίζ, αλλά στο πιο "αφράτο" θα είμαστε καλή μου Κική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάρουμε και ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο...και να μην αφήσουμε ...ταψί για ταψί στη θέση του!
Πολλές καλημέρες κυρά μου.
Να σαι καλά Ελπινίκη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα όμορφα βγαίνουν πάντα, από την "αγάπη" που τρέφουμε γι' αυτά.
Και εσύ δεν πας πίσω στα όμορφα!
Πολύ καλή σου μέρα.
Τυρόπιτα 4ων τυριών βλέπω και λιώνω! Και αυτό το μπλε τυρί που έβαλες μέσα φαντάζομαι θα την κάνει τρομερα ενδιαφέρουσα και πικάντικη!! Θα τη σημειώσω ειληκρινά! Μου άρεσε! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήAx και κάνουμε..διατροφή! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή(πότε είναι της Τυρινής;) Εξαιρετικός συνδυαασμός τυριών Πηνελόπη μου. Πάντα επιτυχίες.
(μου αρέσει το tip με το ελαιόλαδο)
Να σαι καλά Χρυσαυγή μου. Πραγματικά ενδιαφέρουσα τούτη η τυρόπιτα από κάθε άποψη. Κάνε την καταγραφή σου και κάνε και την δοκιμή σου ...θα σου αρέσει νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιατροφή ακούω...γι' αυτό δεν σε "βλέπω" πια Κατερίνα μου. Καλή επιτυχία εύχομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Κυριακή της Τυρινής, είναι το τελευταίο ΣΚ της Αποκριάς. Την επομένη έχουμε ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ και υποτίθεται ότι αφού φάγαμε τα κρεατικά μας, φάγαμε και τα τυριά μας...ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του για την Σαρακοστή :-)))
Thn eftiaksa kai htan super!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο βρε Royal!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι να έχουμε και τις αυθεντικές μαρτυρίες όσων δοκίμασαν Βασιλική μου.
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
Πηνελόπη μου λατρεύω τις τυρόπιτες και αυτή φαίνεται υπέροχη, σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που υπαρχουν τα κρυολογήματα (γκουχ γκουχ) και μπορουμε να σερφαρουμε κομματι.... Ε και μονο που εχει μπλε τυρι μεσα τελεια!!! Επειδη πολλες φορές την εχω πατησει με τα φυλλα και βριζω ποια μαρκα προτεινεις Πηνελοπη μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ
Θα μπορούσα να τρέφομαι αποκλειστικά με πίτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήSophie άμα είσαι "πιττού" σαν και του λόγου μου,θα σ' αρέσει είμαι 100% σίγουρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ εύχομαι.
Βρε...βρε...χρόνια και ζαμάνια που λένε Σταυρούλα μου. Έπρεπε να κρυολογήσεις για να περάσεις και από τα μέρη μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά κυρά μου.
Φύλλο Κρούστας Ψαχνών (δαγκωτό) και να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Τι βρίσκεις σίγουρα σε Carrfur. Σε ΑΒ επίσης έχω βρει αλλά προσωπικά το αγοράζω από ένα μεγάλο κρεοπωλείο στην περιοχή μας.
Φιλιά πολλά και πάλι περαστικά εύχομαι.
Αγαπητέ μου ΚitsoMitso, μαζί σου κι΄εγώ! Πίτες και βαλίτσες για ταξίδια σε μόνιμη βάση αν γινόταν :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα με κάνεις να σηκωθώ από τον καναπέ... Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήE, σήκω βρε Μανουσίνα μου. Τι κάθεσαι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα πια θα έχεις όχι μόνο σηκωθεί, αλλά κοιμηθεί...και ξυπνήσει...και θα έχεις πιάσει και δουλειά.
Καλή σου μέρα.