31.1.11

Το κέϊκ Μήλου της Ζαμπίας

Στις αρχές του μήνα και λίγο μετά τις γιορτές η Ζαμπία στις Ιστορίες Κουζίνας είχε αναρτήσει μια συνταγή για ένα εκπληκτικά αφράτο κέϊκ μήλου.
Το ότι το κεϊκ της είχε κομμάτια ολόκληρου μήλου καθώς και λίγη ξηρή μαγιά στα υλικά του, που καιρό τώρα ήθελα να πειραματιστώ μαζί της στα κεϊκς,  ήταν για μένα στοιχεία που μ'  έκαναν να θέλω να το φτιάξω άμεσα.
Το έπραξα λοιπόν και την μεθεπόμενη μέρα της έγραψα και την άποψή μου.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε όμως, το έφτιαξα εκ' νέου και το φωτογράφισα για να σας κάνω να "ζηλέψετε" και να σας προτείνω να ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής και να το φτιάξετε το συντομότερο δυνατόν, γιατί γράφουμε όλοι μας τόσα πολλά για τα δικά μας, αλλά σπάνια γράφουμε για κάτι που φτιάξαμε διαβάζοντας τις αναρτήσεις και τις συνταγές κάποιου άλλου φιλικού blog.

Το μόνον που δεν έβαλα τούτη την φορά ήταν σταφίδες, μιας και δεν είχα στο σπίτι. Όμως η εξαιρετική του γεύση είναι εκεί και δεν αλλάζει καθόλου με το αν έχει ή δεν έχει σταφίδες.



Ευχαριστώ πολύ Ζαμπία για τούτη την όμορφη συνταγή.
Άρεσε σε πάρα πολλούς ανθρώπους πρέπει να σου πω, όχι μόνον σε μένα  :-)))
Καλημέρες και καλή Εβδομάδα.

28 σχόλια:

  1. Καλημέρα Penelope και καλή εβδομάδα! Δεν μας λυπάσαι πρωί-πρωί και δη Δευτέρας και μας κολάζεις??? Τέλειο φαίνεται αυτό το κέϊκ, μπράβο και σε σένα και φυσικά στη Ζαμπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμαλία...έλα στο γραφείο μου.
    Κάτι προλαβαίνεις ακόμη :-))
    Καλή εβδομάδα (αν και φαίνεται δύσκολη ήδη) σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην το πολυλές γιατί σε απειλώ, θα το κάνω!!! Προς τα που πέφτει το γραφείο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Πηνελόπη

    Σε πάω:
    Διότι, νιώθω (δεν σε ξέρω, δυστυχώς) αμπλογκάριστο άνθρωπο, που όταν σου μιλά, σε κοιτά στα μάτια. Έστω και ιντερνετικά...Τα βλέπω.

    Διότι, κάτι που δοκίμασες, σου άρεσε (ή ακόμα και στο ενδεχόμενο να μη σου άρεσε, στην υποκειμενικότητα τη γεύσης) βγαίνεις και λες πέντε κουβέντες σταράτες...

    Διότι, το θάρρος των απόψεών μας ειδικά όταν αφορά ανθρώπους που κινούνται στον ίδιο χώρο (blog μαγειρικής, εδώ), βγαίνει σπάνια από μέσα μας, μην πω ποτέ.

    Και διότι, με έκανε πολύ χαρούμενη η αποδοχή από μέρους σου μιας πρότασής μου, μπήκε στη διαδικασία υλοποίησης και κάποιοι το απόλαυσαν!

    Σε ευχαριστώ
    Ζαμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω αδυναμία στα κέικ μήλου και πάντα ψάχνω για καμιά καινούρια τέτοια συνταγή. Πάω στο μπλογκ της Ζαμπίας να την βρω. Πάντως το δικό σου φαίνεται πολύ λαχταριστό Πηνελόπη και μ'αρέσει πολύ το σχήμα της δεύτερης εκδοχής του κέικ!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως συμφωνώ και επαυξάνω με το να αναφέρουμε και συνταγές άλλων που μας άρεσαν. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι βλέπω τόσα πολλά που μου αρέσουν, που δεν ξέρω ποιο να πρωτοτιμήσω! :)
    Λαχταριστό φαίνεται το κέικ, μπράβο στη δημιουργό της συνταγής και σε σένα που μας το έδειξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πειράζει που δεν είχες σταφίδες. Το τρώμε και άνευ σταφιδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού έχετε φτιάξει και οι δύο κέικ με ξηρή μαγιά μου κινήσατε το ενδιαφέρον!γιατί μου έκαναν δώρο ένα βιβλιαράκι με κέικ με μαγιά και ήμουν περίεργη πώς να έιναι!οπότε να δοκιμάσω!από τη φωτό φαίνεται μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέχρι στιγμής από τότε που έμαθα το Blog της Ζαμπίας έχω δοκιμάσει δυο τρεις συνταγές της κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη.
    Έχεις δίκιο πρέπει να αφιερώνουμε και λίγο χρόνο για τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σε κέικ που μπαίνει φρέσκο φρούτο,η ναγιά είναι εγγυημενη λύση οτι αυτο δε θα λασπώσει...γιαμ γιαμ...για τις συνταγες τις Ζαμπίας δεν εχω να πω...χαρμα οφθαλμων...θαυμασιο styling,είμαι σίγουρη και για τη γεύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμαλία θα σε περιμένω....
    Είμαι κάπου στην Μιχαλακοπούλου, αλλά κάτσε να ξεμπλέξω με κάτι τρεχάματα που προέκειψαν και θα σου πω και λεπτομέρειες επί προσωπικού :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Ζαμπία.
    Σ' ευχαριστώ γι' αυτό το "σε πάω".
    Κλείνει μέσα του όσα πραγματικά κι εγώ αισθάνομαι. Γιατί μου αρέσει να λέω τα πράγματα όπως ακριβώς τα βλέπω, τα νοιώθω και τ' αντιλαμβάνομαι.
    Ελπίζω να καταφέρουμε να γνωριστούμε και προσωπικά. Είναι κάτι που έχει γίνει με άλλες και άλλους "συνομιλούντες" μέσα απο τα blogs. Και με κάποιους από αυτούς μας έχουν "ενώσει" και κάποια περισσότερα πράγματα.

    Καλημέρα. Καλή Δύναμη. Και πάντα όμορφες στιγμές στις κουζίνες μας που μας "ξεκουράζουν" με τον τρόπο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Μάγδα συνιστώ να φτιάξεις το μηλόκεκο της Ζαμπίας, ανεπιφύλακτα. Και φρόντισε να έχεις καλή παρέα και καλό καφεδάκι γιατί τρώγεται καλύτερα κάτα από τέτοιες συνθήκες.

    Η δεύτερη φόρμα, είναι αυτή που απολαυσαν οι συνάδελφοι στο γραφείο και είναι όντως με πολύ χαριτωμένο σχήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Penelope σχετικά κοντά είμαστε (εγώ είμαι περιοχή Ομόνοιας), ειδικά με το μετρό (όταν και εφόσον κινείται!!!), οπότε θα πρέπει να το συντονίσουμε κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Dear Dark Shefh, το έχω γράψει μερικές φορές στο παρελθόν. Πρέπει όταν αποφασίσουμε να φτιάξουμε κάτι που διαβάσαμε σε φιλικό blog, να γράφουμε τις εντυπώσεις καθώς και το πως μας φάνηκε η όλη διαδικασία. Από την παρασκευή αλλά και την χρήση των υλικών. Γιατί διαφορετικά δεν αποκτούν υπόσταση και νόημα τα όποια σχόλια κάνουμε κάθε φορά.
    Το ότι υπάρχει πλήθος πραγμάτων που θέλουμε να φτιάξουμε είναι αλήθεια. Αφου άλλωστε είναι πάμπολα τα blogs με ανάλογο περιεχόμενο. Όμως η "διαφορά" γίνεται εκεί ακριβώς. Την στιγμή που το δοκιμάσαμε και το υλοποιήσαμε.
    Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kanthare, θα "συνεταιριστώ" με την Ζαμπία μιας και έχει την πατέντα της συνταγής και τα πνευματικά δικαιώματα...και θα αρχίσουμε τα deliveries :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθηνούλα, απ' αυτό το βιβλιαράκι που μας γράφεις πρέπει να μας δώσεις δείγματα συνταγών όσο πιο σύντομα μπορείς καλή μου. Έτσι για να πάρουμε μια ιδέα κι' εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξανθή, καταλαβαίνεις λοιπόν την "λογική" μου και είναι μέσα στα πλαίσια αυτού που έχεις βάλει κι' εσύ στο blog σου με τις αναρτήσεις της εβδομάδος, ως πρόταση.
    Να τα λέμε λοιπόν τα όσα δοκιμάσαμε και μας άρεσαν. Να τα λέμε...
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έτσι όπως τα λες cook μου. Οι αναρτήσεις της Ζαμπίας κάθε φορά είναι άκρως γαργαλιστικές οπτικά. Ειδικά όταν κοιτάζεις το τελικό αποτέλεσμα σε ώρες δύσκολες (μεσημερινές ή και βραδινές). Δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητη/ος ότι και να λέμε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποπίτσα το κεκάκι μου βγήκε τέλειο και την δεύτερη φορά που το έφτιαξα. Οπότε συνιστώ σε όποιον θέλει να το κάνει, να το κάνει!
    Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό με το μετρό, γλυκειά μου Αμαλία, γιατί το ανέφερες; Ωχ και να ήξερες σήμερα τι ποδαρόδρομο έχω να κάνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
    Ναι. Πρέπει να συντονιστούμε, και να συναντηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί Penelope μου, πιστεύεις ότι εγώ πετάω αντί να περπατάω??? 'Ασε, ήδη έριξα μία ωρίτσα περπάτημα το πρωί και η συνέχεια προβλέπεται ακόμα πιο... συναρπαστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είχατε, δεν είχατε μου βάλατε φυτιλιές!!!
    Θα το δοκιμάσω συντομότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μ έπεισες να το φτιάξω και φύλαγα τα μήλα για μαρμελάδα.
    Καλό σου Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όχι βρε Αμαλία μου, αυτό εννοούσα ότι όλοι μας το έχουμε ρίξει σε άγριο ποδαρόδρομο.
    Προσωπικά για χθες: Περιστέρι -Ακαδημίας με αυτοκίνητο, μια ώρα.
    Ακαδημίας-Μιχαλακοπούλου, με τα πόδια 35 λεπτά περίπου.
    Μιχαλακοπούλου-Πανόρμου, με τα πόδια 25 λεπτά.
    Πανόρμου (με στάση 3ωρη σε νοσοκομείο) - Λιοσίων, με τα πόδια, 45 λεπτά.
    Και μετά Λιοσίων - Περιστέρι, με αυτοκίνητο, 30 λεπτά.
    Παρόμοιο το πρόγραμμα και σήμερα...
    Φιλιά πολλά και κουράγιο σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ Έφη μου :-))
    Για να βάζουμε φυτιλιές δηλαδή και να δοκιμάζουμε όλοι μας νόστιμα πράγματα.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χαρά τα μήλα είναι άφθονα τούτη την εποχή και σε καλές τιμές. Κάνε και τα δύο καλή μου. Δεν έχουν άλλωστε πολύ κόπο :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή