Πίτσα να ΄ναι και ότι να 'ναι!!!
Αυτό νομίζω πως είναι το σύνθημα για τους απανταχού λάτρεις αυτής της τόσο λαχταριστής λιχουδιάς.Pizza ή πίτσα, όπως κι' αν γράφεται... όπως κι' αν προφέρεται ... δεν μπορώ να σκεφτώ, ότι ενδέχεται να υπάρχει άνθρωπος, που να μπορεί ν' αντισταθεί εύκολα σ' ένα φρέσκο και ζεστό (όχι καφτό γιατί χαλάει την γεύση του) κομμάτι πίτσας.
Να σας κάνω λοιπόν την χάρη και να σας χορτάσω με φωτογραφίες;
Εκείνο που σίγουρα μετράει είναι ο καλός συνδυασμός των υλικών γέμισης, με το τυρί που θα επιλέξετε να έχει τον "πρωταγωνιστικό" ρόλο στην σπιτική πίτσα σας, καθώς και ο τρόπος που θα επεξεργαστείτε τα υλικά της ζύμης.
Θυμηθείτε απλώς ότι κατά την επεξεργασία της ζύμης τα στερεά υλικά όλα μαζί ανακάτεμα σε μια λεκάνη (αλεύρι, αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη, μυρωδικά όπως: ρίγανη, θυμάρι και αποξηραμένος βασιλικός καθώς και τα μπαχαρικά όπως: λίγο κάρυ ή σκόνη σκόρδου που δίνουν άλλο τόνο στην ζύμη) και τα υγρά πάλι όλα μαζί (νερό, ή γάλα και ελαιόλαδο) με τελευταία πάντα την προθήκη της μαγιάς (αν μιλάμε για ξερή μαγιά), αλλιώς την νοπή μαγιά την διαλύουμε σε χλυαρό νερό ή γάλα και μετά ανακάτεμα των στερεών υλικών με τα υγρά.
Προετοιμασία ζύμης, μια ώρα πριν την χρειαστείτε οπωσδήποτε και μετά προετοιμασία των υλικών της γέμισης που αφθονούν σε συνδυασμούς.
Καλή επιτυχία σε ότι πράξετε.
Άρχισες πάλι τις προκλητικές σου προτάσεις και πεινάω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω να διαβάσω τις εμπειρίες του ταξιδιού σας.
Πολλά φιλιά.
Καλώς μου την!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ καλέ προκλητικές προτάσεις;
Πως σου ήρθε τέτοια ιδέα, απορώ Ξανθή μου :-))
H καλύτερη μου πάντως είναι η σπιτική πίτσα! Και με βλέπω σήμερα το βράδυ να σκαρώνω μια στα γρήγορα, γιατί μετά τα λίγα (μιας και δεν τα πολυτρώω είναι η αλήθεια) κρεατικά των δύο τελευταίων ημερών το ψημένο τυράκια με την συνοδεία ντοματούλας και λοιπόν λαχανικών, για μένα είναι πραγματικά "τονωτική ένεση" :-))
Γέμισε το μάτι μου με πίτσες! Τι ωραία εικόνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία:)
E, Μαρία μου έκανα ότι καλύτερο μπορούσα :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά και σε σας.
Ελπίζω όλα τα προβλήματα υγείας (που διάβασα) να έχουν ξεπεραστεί :-))
Καλό απόγευμα.
Δύσκολα αντιστέκεται κανείς στην πίτσα, πράγματι! Η σπιτική μπορεί επιπλέον να φτιαχτεί νόστιμη και ελαφριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη ζύμη τα αποξηραμένα μυρωδικά δίνουν πολύ νοστιμιά, βάζω κι εγώ ρίγανη ή δυόσμο, ανάλογα με το τι έχω κάθε φορά.
Χρόνια πολλά και καλή συνέχεια!
Χριστός ανέστη, χρόνια πολλά! Πηνελόπη μου, καταπληκτικές φωτογραφίες και καταπληκτική ποικιλία! Εμένα μεου αρέσουν με τη λεπτή ζύμη που τυλίγεται. Άντε τώρα, τι γεύσεις μου θήμησες! Να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός ανεστη, χρονια πολλα Πηνελόπη μου! Υπεροχες φωτο! Μια πιτσα οντως μετα την κρεατοφαγια ειναι οτι πρεπει. Μου βαζεις ιδέες...
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope,Χρόνια Πολλά, ελπίζω να πέρασες όμορφα...δεν μου λές... τί σου έφταιξα η κακομοίρα που άρχισα δίαιτα;; Αυτές είναι...προκλητικές και απαγορευμένες φωτό....(όχι του ταξιδιού αλλά της πίτσας....) χαχαχα!!! Και του χρόνου με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά...εγώ πάντως δεν μπορώ να αντισταθώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά Πηνελόπη. Να είστε καλά όλοι και να απολαμβάνετε ό,τι κάνετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό post!
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη Πηνελόπη! Λαχταριστές οι φωτογραφίες! Η δε ζύμη τους όπως φαίνεται ... όλα τα λεφτά! Δεν θα έλεγα πάντως ότι με αυτές τις προτάσεις κάνουμε αποτοξίνωση, πόσο μάλλον δίαιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά Φιλιά!
E! Dark Shef με κατάλαβες απόλυτα καλή μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μυρωδικά στην ζύμη είναι "must" για την γεύση της πίτσας.
Καλημέρες πολλές.
Καλημέρα Ελένη μου. Η ζύμη είναι "μεγάλο" κεφάλαιο στην πίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλοι την προτιμούν παχιά και αφράτη, άλλοι λεπτή, άλλοι κάτι ενδιάμεσο, άλλοι σκέτη και άλλοι αρωματισμένη. Εγώ πάντως ότι και να μου δώσετε το τρώω...γιατί είμαι φανατική λάτρης της (αν και προσπαθώ να την περιορίσω όσο γίνεται).
Εγώ Σταυρούλα μου γλυκειά...ιδέες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΆπα-πα-πα...
Πάντως άμα φτιάξεις, στείλε και προς τα δω ένα κομματάκι!
Φιλιά πολλά και Χρόνια Πολλά.
Κική μου, ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι. Πέρασα ήσυχα και ξεκούραστα, αυτή ήταν και η προσδοκία μου, οπότε μάλλον τα κατάφερα τελικά :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔίαιτα; Και με τις αναρτήσεις που βάζεις τι θα γίνει καλή μου;
Πολλές πολλές καλημέρες, αν και βροχερές σήμερα.
Pansofix Αληθώς Ανέστη και Χρόνια Πολλά και σε σένα. Έτσι και εγώ ... χαλαρές πολύ χαλαρές αντιστάσεις παιδί μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήVita μου Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά και σε σένα. Λαχταριστό δεν λες τίποτε...και που να είσαι μπροστά τους και να τις κοιτάζεις προσπαθώντας να επιλέξεις :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Σοφία μου, τι λες τώρα ποιός μίλησε για δίαιτα γλυκειά μου...από Δευτέρα που λένε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά να είμαστε υγειείς και όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο.
Πολλές καλημέρες.
τις θέλω όλες, είδικά όμως αυτή με τα ντοματίνια, ρόκα παρμεζάνα επί 2
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που περάσατε καλά!
Χριστός Ανέστη!
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!! Αυτό πράγματι ήταν πάρα πολύ προκλητικό.. κι εγώ θέλω όλες τις πίτσες που είδα στις φωτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη Πόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράσαμε όντως καλά.
Και οι "προκλήσεις" όπως είδες αρκετές :-))
Τα "ζαρζαβατικά" μου αρέσουν κι' εμένα στις πίτσες, το τριμμένο κολοκυθάκι για παράδειγμα με λιωμένο κίτρινο τυρί, δίνουν εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Πολλές καλημέρες.
Εύα μου Χρόνια Πολλά και σε σένα. Όντως προκλητικές προτάσεις, κι'όταν τις βλέπεις "ολοζώντανες" μπροστά σου δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις :-))
ΑπάντησηΔιαγραφή