12.5.14

Τορτίγιες με Μεσογειακό Ταμπεραμέντο

Για ένα γρήγορα και νόστιμο σνακ, που ωστόσο μπορεί να γίνει και ένα γρήγορο πιάτο, χρειάζονται μερικά καλά υλικά και λίγη φαντασία. Τουλάχιστον αυτό προσωπικά πρεσβεύω και γι' αυτό μου συμβαίνει πολλές φορές να σκαρώνω κάτι τέτοια, όταν μου δίνεται μια καλή αφορμή.

Και αυτή την φορά, την αφορμή μου την έδωσε και πάλι, η εταιρία Creta Farms, με την ευγενική αποστολή προϊόντων της,  και τους ευχαριστώ θερμά που μου δίνουν αυτήν την ευκαιρία δοκιμής.


Για βραδινό μας, λοιπόν γεύμα σκαρώθηκαν Τορτίγιες με Μεσογειακό ταπεραμέντο και γεύση.



Για το τύλιγμα:
4 μεγάλες τορτίγιες.


Για την γέμιση:
250 γραμ. ελληνικό κασέρι πικάντικο (και επιμένω στο ελληνικό γιατί έχει αξεπέραστη γεύση)
2 κουταλιές κέτσαπ (σπιτική κατά προτίμηση - να είναι καλά η φίλη Ξανθή...)
1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα,
λίγη φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη (ή δυόσμο)
2,5 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό (με χαμηλά λιπαρά)
1 μεγάλο αυγό,
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή της Creta Farms (επίσης με χαμηλά λιπαρά)
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φετάκια.


Για το άλειμμα:
2 κουταλάκια ελαιόλαδο,
λίγο από τον κρόκο του αυγού που χρησιμοποιήθηκε στη γέμιση, καλά ανακατεμένο με το ελαιόλαδο.
Και 2 κουταλάκια σουσάμι για το πασπάλισμα.

Έτριψα το κασέρι στο χοντρό μέρος του τρίφτη (ρεντέ) και το ανακάτεψα με όλα τα υλικά μου, πλην της γαλοπούλας και της κομμένης ντομάτας.
Κατόπιν άνοιξα τις τορτίγιες πάνω σ' ένα φύλλο εργασίας, έβαλα 2 φέτες γαλοπούλα σε κάθε μια, περίπου στο κέντρο της, από πάνω μοίρασα 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα τυριού-γιαουρτιού-μπαχαρικών και στην επιφάνεια μερικά φετάκια ντομάτας.
Τύλιξα σφιχτά.
Και τις έβαλα σε ταψί (στρωμένο  με χαρτί ψησίματος) με την ένωση προς τα κάτω.
Τις άλειψα με το ελαιόλαδο και το αυγό και πασπάλισα με αρκετό σουσάμι.


Τις έψησα για 10 λεπτά σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και έτοιμες για σερβίρισμα παρέα με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Καλή σας απόλαυση aν σας δοθεί η δυνατότητα για μια δοκιμή :-)).

7 σχόλια:

  1. Αυτή τη γαλοπούλα τη δοκίμασα σε έκθεση και έμαθα ότι μόλις βγήκε στην αγορά, θα την ψάξω έχω και μπόλικο kerrygold και τορτίγιες αλλά όλα από ΠΣΚ, μέχρι τότε αγωνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγωνία....γιατί, δεν το κατάλαβα, Ξανθή μου.
      ταίει και ο πονόδοντος και τα έχω "δει" όλα βέβαια...
      Εξαιρετικής ποιότητας η συγκεκριμένη γαλοπούλα, είναι βέβαιο.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλη σου λέω δεν γράφονται εδώ θα τα πούμε κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
  2. Νοστιμότατες σου έγιναν Πηνελόπη!!!! Λουκούμια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, Κική μου.
      Έγιναν πολύ νόστιμες και φαγώθηκαν άμεσα!

      Διαγραφή
  3. Να είχα τώρα ένα μεζεδάκι από αυτές τις τορτίγιες πολύ θα το τιμούσα! Δείχνουν πεντανόστιμες και καλύπτουν πολλές γευστικές προτιμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ νόστιμες και σκαρώνονται πανεύκολα Αμαλία μου.
      Οπότε ακόμη κι' αν είσαι σε ώρα δύσκολη...τις φτιάχνεις...και χορταίνουν όλα τα στοματάκια, μικρά και μεγάλα :-))

      Διαγραφή