Γλυκάκι επετειακό... λόγω προσεχών γενεθλίων (ε, τα γιορτάσαμε μια βδομάδα νωρίτερα...) αλλά και κέρασμα αποχαιρετιστήριο για κάποιο διάστημα, καθώς για μένα το πρώτο μέρος των φετινών διακοπών πλησιάζει με ταχύ βήμα :-))
Ήρθε καιρός να βρεθώ σε μέρη αγαπημένα, να δω παλιούς φίλους (που έχω χρόνια να συναντήσω) και να απολαύσουμε κουβέντες γεμάτες από το άρωμα των αναμνήσεων της νιότης μας αλλά και όλων αυτών των χρόνων που είμαστε μακριά.
Γλυκόπικρη αίσθηση, μιας και ο χρόνος που περνά, μας δίνει εμπειρίες που άλλοτε είναι θετικές και άλλοτε αρνητικές και τώρα θα πρέπει να τις επαναφέρουμε στην μνήμη και να τις μοιραστούμε λέγοντας τα με τις ώρες (όπως τουλάχιστον το σκέφτομαι...).
Αυτόν τον καιρό που περνάει, πρέπει να τον καλοπιάσουμε και να τον γλυκαίνουμε, για να πάει πιο εύκολα στα επόμενα, προσφέροντας του ίσως ένα γενναίο κομματάκι από την επετειακή τουρτίτσα μου.
Για την βάση
1 και 1/2 πακέτου μπισκότα diegistive ολικής άλεσης,
100 γραμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο,
80 γραμ. αλεσμένο φουντούκι ψημένο (αλλά ανάλατο).
Για την κρέμα
1 κουτί φυτική σαντιγύ στο πράσινο κουτί,
400 γραμ. κρεμώδες τυρί σε θερμοκρασία δωματίου,
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα Oreo (χοντροαλεσμένα)
1/3 κοφτό κουταλάκι βανίλια,
1/2 φακελάκι ζελέ με άρωμα πορτοκάλι,
1/2 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού ζεστό,
και 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.
Για την σοκολατένια καραμέλα
150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα,
50 γραμ. μερέντα,
120 γραμ. κρέμα γάλακτος,
100 γραμ. ζάχαρη καστανή,
2-3 σταγόνες από χυμό πορτοκαλιού (ή νερό)
Αρχικά άλεσα τα μπισκότα της βάσης με το multi, και το ίδιο έκανα και για τα φουντούκια.
Μετά τα ανακάτεψα με το λιωμένο βούτυρο και τα έστρωσα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο που είχα προηγουμένως επενδύσει με χαρτί ψησίματος.
Έψησα το μπισκότο μου για 5 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Το έβγαλα και το άφησα να κρυώνει.
Όση ώρα το μπισκότο της βάσης, έμεινε να κρυώνει ετοίμασα την κρέμα μου.
Άλεσα τα μπισκότα Oreo στο multi (όχι πολύ πούδρα) που θα έμπαιναν στην κρέμα.
Χτύπησα την φυτική κρέμα μαζί με την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Μετά χτύπησα και το τυρί μου και ενοποίησα τα δύο υλικά με ελαφρές κινήσεις.
Μέσα στο μείγμα ενσωμάτωσα το ζελέ πορτοκάλι που είχα προηγουμένως διαλύσει μέσα στον ζεστό χυμό, μαζί με το ξύσμα και τα αλεσμένα Oreo.
Έστρωσα την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου και έβαλα την φόρμα στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.
Στην τρίτη φάση είχα την επίστρωση της τούρτας-cheesecake, με την σοκολατένια καραμέλα.
Για την σοκολατένια καραμέλα, έβαλα σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη να κάψει μαζί με τις σταγόνες του χυμού.
Μόλις άρχισε να παίρνει χρώμα έριξα μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψα καλά με μια μαρίζ σιλικόνης.
Στην συνέχεια πρόσθεσα και την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
Όταν πια έλιωσε και απέσυρα από την φωτιά το μείγμα ανακάτεψα και την μερέντα.
Άφησα το μείγμα για τουλάχιστον 20 λεπτά να κρυώνει και μετά το έστρωσα πάνω στην κρέμα του cheesecake. Ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες και έτοιμο για σερβίρισμα.
Ήθελε ίσως λίγο περισσότερο πάγωμα, αλλά που να "κρατηθούμε" οι γλυκατζήδες όλοι μας :-))
Και με τούτο το κέρασμα σας χαιρετώ και εύχομαι τα καλύτερα για όλο το επόμενο διάστημα.
Καλή εβδομάδα από αύριο σε όλες και όλους και επισήμως Καλό Καλοκαίρι, αφού οι ζέστες μας ήρθαν για τα καλά.
Με το καλό να ξαναπούμε.
Υ.Γ. κεράκια δεν έβαλα φέτος...μιας και σκέφτηκα πως είναι καιρός να ξεκινήσω να μετρώ αντίθετα "κλέβοντας" τον χρόνο!
Ήρθε καιρός να βρεθώ σε μέρη αγαπημένα, να δω παλιούς φίλους (που έχω χρόνια να συναντήσω) και να απολαύσουμε κουβέντες γεμάτες από το άρωμα των αναμνήσεων της νιότης μας αλλά και όλων αυτών των χρόνων που είμαστε μακριά.
Γλυκόπικρη αίσθηση, μιας και ο χρόνος που περνά, μας δίνει εμπειρίες που άλλοτε είναι θετικές και άλλοτε αρνητικές και τώρα θα πρέπει να τις επαναφέρουμε στην μνήμη και να τις μοιραστούμε λέγοντας τα με τις ώρες (όπως τουλάχιστον το σκέφτομαι...).
Αυτόν τον καιρό που περνάει, πρέπει να τον καλοπιάσουμε και να τον γλυκαίνουμε, για να πάει πιο εύκολα στα επόμενα, προσφέροντας του ίσως ένα γενναίο κομματάκι από την επετειακή τουρτίτσα μου.
Cheesecake με κρέμα Oreo και καραμέλα σοκολάτας
1 και 1/2 πακέτου μπισκότα diegistive ολικής άλεσης,
100 γραμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο,
80 γραμ. αλεσμένο φουντούκι ψημένο (αλλά ανάλατο).
Για την κρέμα
1 κουτί φυτική σαντιγύ στο πράσινο κουτί,
400 γραμ. κρεμώδες τυρί σε θερμοκρασία δωματίου,
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα Oreo (χοντροαλεσμένα)
1/3 κοφτό κουταλάκι βανίλια,
1/2 φακελάκι ζελέ με άρωμα πορτοκάλι,
1/2 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού ζεστό,
και 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.
Για την σοκολατένια καραμέλα
150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα,
50 γραμ. μερέντα,
120 γραμ. κρέμα γάλακτος,
100 γραμ. ζάχαρη καστανή,
2-3 σταγόνες από χυμό πορτοκαλιού (ή νερό)
Αρχικά άλεσα τα μπισκότα της βάσης με το multi, και το ίδιο έκανα και για τα φουντούκια.
Μετά τα ανακάτεψα με το λιωμένο βούτυρο και τα έστρωσα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο που είχα προηγουμένως επενδύσει με χαρτί ψησίματος.
Έψησα το μπισκότο μου για 5 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Το έβγαλα και το άφησα να κρυώνει.
Όση ώρα το μπισκότο της βάσης, έμεινε να κρυώνει ετοίμασα την κρέμα μου.
Άλεσα τα μπισκότα Oreo στο multi (όχι πολύ πούδρα) που θα έμπαιναν στην κρέμα.
Χτύπησα την φυτική κρέμα μαζί με την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Μετά χτύπησα και το τυρί μου και ενοποίησα τα δύο υλικά με ελαφρές κινήσεις.
Μέσα στο μείγμα ενσωμάτωσα το ζελέ πορτοκάλι που είχα προηγουμένως διαλύσει μέσα στον ζεστό χυμό, μαζί με το ξύσμα και τα αλεσμένα Oreo.
Έστρωσα την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου και έβαλα την φόρμα στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.
Στην τρίτη φάση είχα την επίστρωση της τούρτας-cheesecake, με την σοκολατένια καραμέλα.
Για την σοκολατένια καραμέλα, έβαλα σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη να κάψει μαζί με τις σταγόνες του χυμού.
Μόλις άρχισε να παίρνει χρώμα έριξα μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψα καλά με μια μαρίζ σιλικόνης.
Στην συνέχεια πρόσθεσα και την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
Όταν πια έλιωσε και απέσυρα από την φωτιά το μείγμα ανακάτεψα και την μερέντα.
Άφησα το μείγμα για τουλάχιστον 20 λεπτά να κρυώνει και μετά το έστρωσα πάνω στην κρέμα του cheesecake. Ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες και έτοιμο για σερβίρισμα.
Ήθελε ίσως λίγο περισσότερο πάγωμα, αλλά που να "κρατηθούμε" οι γλυκατζήδες όλοι μας :-))
Και με τούτο το κέρασμα σας χαιρετώ και εύχομαι τα καλύτερα για όλο το επόμενο διάστημα.
Καλή εβδομάδα από αύριο σε όλες και όλους και επισήμως Καλό Καλοκαίρι, αφού οι ζέστες μας ήρθαν για τα καλά.
Με το καλό να ξαναπούμε.
Υ.Γ. κεράκια δεν έβαλα φέτος...μιας και σκέφτηκα πως είναι καιρός να ξεκινήσω να μετρώ αντίθετα "κλέβοντας" τον χρόνο!
Πολύχρονη, Πηνελόπη μου και να περνάς, όπως επιθυμείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι από μένα έχεις το ελεύθερο να κλέβεις όσα χρόνια θέλεις!
Να περάσεις όμορφα και να απολαύσεις τις μικρές κι αναπανάληπτες στιγμές της κάθε μέρας.
Αυτές δίνουν νόημα στη ζωή μας!
Καλό καλοκαίρι!
Χρόνια Πολλά με Υγεία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσεις εκεί που θα πας.
Χρονια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές διακοπές!!!
http://beautyfollower.blogspot.gr
Καλή μου Πηνελόπη, σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι πολύχρονη, γερή, δυνατή κ πολύ χαρούμενη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ παρέα σου θα μου λείψει πολύ, να το ξέρεις.
Μας αφήνεις βέβαια με τον πιο γλυκό τρόπο :)
Εύχομαι να περάσεις πολύ πολύ όμορφα.
Σε φιλώ
Χρόνια σου πολλά. Ανυπομονώ για την επιστροφή σου. Αναρωτιέμαι τι γεύση να εχει το γλυκο σου, ειμαι πολυ περίεργη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω γλυκό!!!!
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Πηνελόπη μου! Να περάσεις όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι πολύ λαχταριστό!
Χρόνια πολλά και καλά Πηνελόπη μου! Να περάσετε πολύ όμορφα στις διακοπές σας και να μας στέλνεις νοερά θετική ενέργεια από τα όμορφα μέρη στα οποία θα βρίσκεσαι! Όσο για το γλυκό...τα λόγια περιττεύουν όταν μιλάνε οι φωτογραφίες και τα υλικά, όνειρο το κέρασμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNα τα εκατοστήσεις Πηνελόπη μου πάντα με ανθρώπους που αγαπάς γύρω σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσεις καλά στις διακοπές σου και να ξεκουρασθείς.
Το γλυκό σου τέλειο, μου άρεσε η προσθήκη του ζελέ στην κρέμα και η σοκολατένια καραμέλα!!
Φιλιά πολλά!
Χρόνια πολλά! Κάθε χαρά κι ευτυχία και...πάντα γλυκαμένοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περνάς με χαρά κι υγεία!!
Χρόνια Πολλά !! Πάντα ευτυχία και υγεία !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, με υγεία, χαρά και δημιουργία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να περάσεις ένα όμορφο καλοκαίρι με τους αγαπημένους σου και σε περιμένουμε να γυρίσεις πίσω ξεκούραστη, με γεμάτες τις μπαταρίες σου!!!
Καλό καλοκαίρι!!!!
Χρονια πολλα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελοπη θελω κομματαρα, οχι μιζερα πραγματα!! Να ειμαι νηστικη να το τσακισω!!! Χαχαχα
Σουπερ πλουσια γευση!!!
Χρόνια πολλά και καλά Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι!
Μας αποτελείωσες με αυτό το γλυκάκι, τι κέρασμα κολασμένο είναι αυτό!
Χρόνια Πολλά και καλές διακοπές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν περάσεις από τα μέρη μας στείλε μέιλ, ναι;
Xρόνια πολλά Πηνελόπη μου, να τα εκατοστήσεις, να είσαι γερή και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήνα περάσεις όμορφα το καλοκαίρι σου.
Ωραίο κέρασμα :)
Φιλιά πολλά
Πολύχρονη Πηνελόπη μου... να είσαι πάντα γερή, χαρούμενη, ευτυχισμένη με την οικογένεια και τους φίλους σου!!! Να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι και ξένοιαστες διακοπές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το γλυκό κι όσο το σκέφτομαι τόσο το λιγουρεύομαι!!!!!!!!!!
Σε περιμένουμε μετά τις διακοπές!!!!!
Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
سعودي اوتو
Τα πιο θερμά "ευχαριστώ" σε όλες και όλους, για τις ευχές σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τιμάτε πολύ με το κάθε σας σχόλιο και την κάθε σας κουβέντα.
Χαιρετισμούς πολλούς μέχρι να τα ξαναπούμε.
χρόνια πολλά και καλά!!το πιστεύεις ότι δεν έχω δοκιμάσει cheesecake με σοκολάτα. πραγματικά αναρωτιέμαι πως είναι. το δικό σου πάντως φαίνεται λαχταριστό
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια πολλα εστω και με καθυστερηση ,ωραιο το γλυκο σου και ελαφρυ,τωρα πια θα εισαι με τους φιλους που λες και θα περνας ωραια
ΑπάντησηΔιαγραφή