Η εναλλακτική πίτσα της Χρυσαυγής με την πραγματικά "πρωτοποριακή" ζύμη της ήταν μια μικρή αποκάλυψη ;-). Μπορεί να άργησα λίγο να σας την δείξω, αλλά ομολογώ ότι την έφτιαξα το ίδιο βράδυ που την διάβασα.
Το σχολίασα και τότε στην Χρυσαυγή ότι: πάω τώρα αμέσως να την κάνω...
Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι δεν είχα όλα τα υλικά που η φίλη μας χρησιμοποίησε, οπότε πάντα σ' αυτήν την περίπτωση αυτοσχεδιάζω με τα υπάρχοντα.
Με μικρές τροποποιήσεις αλλά μάλλον είμαι κοντά στο γευστικό αποτέλεσμα που είχε η αυθεντική.
Αντί για λιναρόσπορο, έβαλα αλεσμένη βρώμη μαζί με δύο κουταλιές σούπας αλεύρι ολικής άλεσης.
Πρόσθεσα και δύο κουταλιές νεράκι για να ενωθεί το μείγμα παρέα με το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι.
Σπιτική ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Αντί για μοτσαρέλα... χαλούμι ψιλοκομμένο παρέα επίσης με λίγο ψιλοκομμένο ένταμ.
Μια πρέζα πάπρικα και ρίγανη αποξηραμένη στην επιφάνεια.
Πιστεύω πως κάπως τα κατάφερα :-))
Άλλωστε η πίτσα είναι "καμβάς" ζωγραφίζεις και γράφεις όπως θες... ακόμη κι' αν έχει αυτήν την τόσο διαφορετική υφή στη ζύμη της.
Πραγματικά εμένα μου θύμισε κράκερ με λιωμένο τυρί και ντομάτα.
Την έφαγα δε, μέχρι το τελευταίο κομμάτι την επόμενη μέρα για δεκατιανό.
Μια ωραία εναλλακτική για κάτι που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.
Ευχαριστούμε σε Χρυσαυγή και για αυτή τη ιδέα!
Το σχολίασα και τότε στην Χρυσαυγή ότι: πάω τώρα αμέσως να την κάνω...
Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι δεν είχα όλα τα υλικά που η φίλη μας χρησιμοποίησε, οπότε πάντα σ' αυτήν την περίπτωση αυτοσχεδιάζω με τα υπάρχοντα.
Με μικρές τροποποιήσεις αλλά μάλλον είμαι κοντά στο γευστικό αποτέλεσμα που είχε η αυθεντική.
Αντί για λιναρόσπορο, έβαλα αλεσμένη βρώμη μαζί με δύο κουταλιές σούπας αλεύρι ολικής άλεσης.
Πρόσθεσα και δύο κουταλιές νεράκι για να ενωθεί το μείγμα παρέα με το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι.
Σπιτική ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Αντί για μοτσαρέλα... χαλούμι ψιλοκομμένο παρέα επίσης με λίγο ψιλοκομμένο ένταμ.
Μια πρέζα πάπρικα και ρίγανη αποξηραμένη στην επιφάνεια.
Πιστεύω πως κάπως τα κατάφερα :-))
Άλλωστε η πίτσα είναι "καμβάς" ζωγραφίζεις και γράφεις όπως θες... ακόμη κι' αν έχει αυτήν την τόσο διαφορετική υφή στη ζύμη της.
Πραγματικά εμένα μου θύμισε κράκερ με λιωμένο τυρί και ντομάτα.
Την έφαγα δε, μέχρι το τελευταίο κομμάτι την επόμενη μέρα για δεκατιανό.
Μια ωραία εναλλακτική για κάτι που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.
Ευχαριστούμε σε Χρυσαυγή και για αυτή τη ιδέα!
Πολύ ωραία έγινε Πηνελόπη μου! Θα την δοκιμάσω κι εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καλημέρας και καλό ΣΚ!!
Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση Κική μου.
ΔιαγραφήΕιδικά για όσους αρέσκονται στην γεύση των ξηρών καρπών στο φαγητό τους.
Να την κάνεις την δοκιμή σου και ελπίζω να δικαιώσεις και εσύ την φίλη μας την Χρυσαυγή.
Καλό Σαββατοκύριακο και σας εσάς.
Πωπω φαίνεται πάρα πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι....πεινάωωω...
Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!
Φιλί γλυκό :)
Αριάδνη μου, η πείνα είναι "καλός" σύμβουλος στην προκειμένη περίπτωση :-)
ΔιαγραφήΆσε που γίνεται στο άψε σβήσε, αν έχεις τα σχετικά υλικά διαθέσιμα.
Καλό Σαββατοκύριακο και σ' εσένα και καλή ξεκούραση.
Αχ, Πηνελόπη!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις τώρα την είδα!! Ευχαριστώ πολύ που κι εσύ διαπίστωσες το πόσο νόστιμη είναι.
Το χαλούμι που χρησιμοποιησες είναι τέλειο τυρί και ένα από τα αγαπημένα μου!! Να που μου έδωσες κι εσύ ιδέα τώρα!!!!!!!!! χαχαχαχα Θα βάλω κι εγώ την επόμενη φορά!!!!!!
Σε καλημερίζω!! Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!!!!!!!!!!!!!!
Η δοκιμή, δικαιώνει την πρόταση...κοπελιά!!
ΔιαγραφήΟπότε δεν υπήρχε περίπτωση να μην την ανεβάσω ως ανάρτηση. Χαίρομαι όμως που την είδες και σου έδωσα κι' εγώ μια ιδέα :-)))
Τα φιλιά και τους χαιρετισμούς μου.
Και βεβαίως καλό σας Σαββατοκύριακο :-)
Η εξαιρετική η ζύμη που μας προτείνει η Χρυσαυγή! Και πολύ καλά κάνεις Πηνελόπη που την αξιοποιείς ;) H πίτσα φαίνεται λαχταριστή & θρεπτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχουμε!!!
Είναι μια άκρως ιδιαίτερη "ζύμη" Άρη μου και καθώς εμένα μου αρέσουν οι ξηροί καρποί σε γλυκά και μαγειρική είπα να την δοκιμάσω άμεσα. Είχε όντως την γεύση που ανέμενα :-))
Διαγραφή