3.3.10

Τα άλλα γεμιστά

Όταν το μυαλό μου κολλάει σε κάτι, πρέπει πάση θυσία να το κάνει πράξη, γιατί αλλιώς του μένει απωθημένο. Έτσι λοιπόν πεθύμησα γεμιστά αλλά όχι τα κλασσικά: ούτε κιμά, ούτε ρύζι, ούτε πληγούρι. Κάτι άλλο!
Τι κάνουμε λοιπόν;
Αυτοσχεδιάζουμε, και ότι μας βγει.
Μας βγήκε λοιπόν ως γέμιση : πουρές λαχανικών με προσθήκη τόνου, τυριού κρέμα και αρωματικών.

Για 10-12 κομμάτια πιπεριές και ντομάτες γεμιστές η γέμιση είχε ως εξής
6 μεσαίου μεγέθους πατάτες και 4 καρότα που έβρασα σε αλατισμένο νερό.
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο που σωταρίστηκε στο τηγάνι μαζί με μια κομματάκια ψιλοκομμένης πράσινης πιπεριάς.

Όταν έβρασαν τα καρότα και οι πατάτες τα έλιωσα στο multi με ελάχιστο λάδι.
Ανακάτεψα τον πουρέ με τα σωταρισμένα κρεμμύδια και πιπεριές, προσέθεσα μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο καθώς και το περιεχόμενο από 3 κονσέρβες τόνου σε νερό που είχα προηγουμένως θρυμματίσει με τα χέρια. Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, κάρυ καθώς και λίγη ντομάτα σάλτσα. Τέλος ένα μεγάλο κουτί τυρί κρέμα της αρεσκείας σας (αλλά αν θέλετε να τα κάνετε νηστίσιμα μπορείτε να την παραλείψετε).
Όλα μαζί ανακάτευμα με την κουτάλα και έτοιμη η γέμιση.

Γεμίζουμε πιπεριές και ντομάτες κατά τα γνωστά και περιχύνουμε με λαδάκι, ντομάτα ψιλοκομμένη  από τις ντομάτες που αδειάσαμε. ντομάτα σάλτα έτοιμη καθώς και και λίγο νεράκι. Αν περισσέψει γέμιση μην την πετάξετε ανακατέψτε την με τα υλικά της σάλτσας και μέσα στο ταψί σας :-))
Νοστιμεύει ιδιαίτερα το τελικό αποτέλεσμα.

Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου.
Καλή απόλαυση.

21 σχόλια:

  1. Πρωτότυπη όπως πάντα!!Έχω κάνει με σουπιές και μανεστράκι γιατί όχι και με τόνο, κάπου νομίζω είδα και με χταπόδι!!
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να είναι υπέροχα.Λατρεύω τα λαχανικά οπότε τα τρώω ευχαριστώς.Καλού κακού όμως θα γεμίσω και δύο με ρύζι για τον άντρα μου, που όταν ακούει λαχανικά ξυνίζει τα μούτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσουν οι αυτοσχεδιασμοί σου, στο έχω ξαναπεί! Τον πουρέ λαχανικών τον έκανα και εγώ στην τάρτα αλλά με τον τόνο εσύ τον πήγες παραπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξανθή, προσπαθώ...προσπαθώ...Δεν ξέρω πόσο τα καταφέρνω κάθε φορά, αλλά μου αρέσει το "ψάξιμο" και όταν το αποτέλεσμα είναι νόστιμο χαίρομαι ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Erifili μου καλή,
    οι άντρες πάντα δεν τρώνε τα λαχανικά. Λίγοι είναι αυτοί που ξέρω εγώ τουλάχιστον (γιός μου ένας απο αυτούς προς το παρόν, γιατί το μέλλον δεν το ξέρεις κανείς).
    Μπορεί όμως και να του αρέσουν με τον τόνο και τον άνηθο που δίνει πολύ ωραίο άρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμμιά μέρα, θα είνα τόσο "χάλια" το αποτέλεσμα αγαπημένη Big Mama, που θα μου κοπεί η φόρα των αυτοσχεδιασμών ;-)

    Νόστιμα όμως είναι, και πάνε και εύκολα κάτω γιατί είναι και αρκετά "μαλακά" για τους μικρότερους.

    Την ταρτούλα σου την είδα. Και μου άρεσε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ πρωτοτυπη ιδεα με ιδιαιτερο συνδιασμο υλικων...αναρωτιεμαι πως να ειναι! παντως μου αρεσουν τετοιες εναλλακτικες ιδεες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μια ενδιαφέρουσα πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ πρωτότυπη η γέμιση, θα αφαιρέσω τον τόνο μόνο γιατί δεν μου πολυαρέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Moυ αρέσουν οι καινοτομίες! Αγούγεται και φαίνεται για καλή και θα τη δοκιμάσω!
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα το ξαναπώ: η φαντασία στην κουζίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Pansofix & Κική μου, δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να σας φάνηκε τούτη η πρόταση, αλλά ήταν πολύ γευστικό το σύνολο. Θα έλεγα πως ήταν καταπληκτικό μιας και ο μεγάλος μου άντρας που δεν τρώει λαχανικά έφαγε 3 τεμάχια και τα επαίνεσε κιόλας! Απροσδόκητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίλα, θα σου έλεγα να μην τον αφαιρέσεις, κάνε μια προσπάθεια γιατί μάλλον δεν θα τον καταλάβεις ιδιαίτερα με την βοήθεια των υπόλοιπων υλικών. Και βέβαια "δένει" το όλο σύνολο με την παρουσία του.
    Καλημέρα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ μου Navarino-s αν σας αρέσουν οι καινοτομίες, θα σας αρέσουν νομίζω τούτα τα γεμιστούλια!

    Αμα τα φτιάξετε να μας πείτε και εντυπώσεις... για να δούμε αν έχουμε κάνει κάτι καλό και για την γεύση των άλλων.
    Καλημέρα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ νόστιμη η ιδέα σου Πηνελόπη!!
    Είχα μαγειρέψει κάποτε τα γεμιστά με φιλέτο πέρκα!!
    Θα δοκιμάσω τη δική σου εκδοχή σύντομα :)
    Φιλιά
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγγελικούλα μου μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα.
    Ευχαριστώ σε και πάλι για τα καλά λόγια.
    Έχω αρχίσει να κοκκινίζω...
    Να τα δοκιμάσεις και να μας πεις εντυπώσεις... εγώ το διαιητικό κεκάκι το προγραμμάτισα για το ΣΚ έχω και όλα τα σχετικά υλικά. Βατομουράκια δεν βρήκα, αλλά θα το διακοσμήσω με φετούλες πορτοκαλιού γλασσαρισμένες που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργη μου, επειδή έχω διακρίνει όσο καιρό σε διαβάζω κάποια κοινά γούστα μεταξύ μας, ως προς τα αρώματα και τις συνθέσεις, θέλω να πιστεύω πως θα σου αρέσουν αν δοκιμάσεις να τα φτιάξεις.
    Παιδιά ο άνηθος με την λιωμένη πατάτα και τον τόνο κάνουν πραγματικά την διαφορά. Μην τα φοβηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Dea Liz, there are very nice and yiammi...
    Good Day to you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ πρέπει να αρχίσω με τα κλασσικά και μετά θα περάσω και στα περίπλοκα! Τα γεμιστά (και γενικά τα λαδερά) μου φαίνονται βουνό (γι'αυτό έχει μείνει στα μακαρονο-ρυζο-ψητο-κοτοπουλο-χοιρινά)... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Theo,
    τα γεμιστά δεν είναι τόσο δύσκολο φαγητό όσο νομίζεις. Ξεκίνα ίσως αρχικά μόνον με πιπεριές (πολύχρωμες για αλλαγή εμφάνισης) που δεν χρειάζονται και άδειασμα όπως οι ντομάτες, τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες.
    Η γέμιση είναι πολύ εύκολη να γίνει...και σου εύχομαι να τα καταφέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή