13.1.12

Να παίξω μαζί σας;

Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε τις πρώτες μέρες του χρόνου μέσα στις παρέες των bloggers ήταν το TOP 10.
Μου ήρθε και μένα η πρόσκληση από τις αγαπητές Tante Kiki, Μαμά Κουκουβάγια Βέρα (φιλάκια στην όμορφη μπουμπού σου να δώσεις και από μένα Βέρα) και Αγγελική Ν. και τις ευχαριστώ πολύ.

Για να γράψω λοιπόν κι’ εγώ το δικό μου...   
1. Αγαπημένο βιβλίο: (τα) Πριμαρόλια της Αθηνάς Κακούρη, γιατί μοναδικές περιγραφές της, που τις έχω σαν καταγεγραμμένα ακούσματα, από διηγήσεις συγγενικών προσώπων, που με τη σειρά τους τα είχαν επίσης από προγενέστερους στη ζωή συγγενείς μας.
2. Αγαπημένη πόλη: Συγκινούμαι πάντα όταν γυρίζω στους τόπους καταγωγής μου: τη Πύλο, το Αργοστόλι και τη Χώρα Κυθήρων, έστω κι’ αν δεν το καταφέρνω πολύ συχνά πια. Αγαπώ ιδιαίτερα τα στενά της Πλάκας (άρα την παλιά Αθήνα) καθώς και κάθε κομμάτι παλιάς πόλης, απ' όσες πόλεις, της Ελλάδας μας έχω μέχρι σήμερα ταξιδέψει.
3. Αγαπημένο γλυκό: τα μελομακάρονα και ο μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης  
4. Αγαπημένο άρωμα:  είναι Εau de Toilette και όχι άρωμα. Μιλώ για το Chip and Chic του Μoschino, στο αγαπημένο μπουκάλι που θυμίζει την Όλιβ του Ποπάϋ, του ατρόμητου ναύτη με το σπανάκι (του έχουμε εξαιρετική αδυναμία οικογενειακώς).
5. Αγαπημένο τραγούδι: το My Way, του Frank Sinatra.
6. Αγαπημένος προορισμός: Ιταλία, σίγουρα θέλω να ξαναβρεθώ εκεί σύντομα.
7. Αγαπημένο Blog: είστε πολλά. Αλλά δείχνω μια κάπως ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτά που οι κάτοχοί τους εδρεύουν σε άλλες χώρες και μας μεταφέρουν μέσα από το blog τους, την εκεί εικόνα σε: κουζίνες, τοπία, κουλτούρα και πολιτισμό. Πάντα έχω την περιέργεια του περιηγητή μέσα μου :-))
8. Αγαπημένη εκπομπή: Θα αναφερθώ στην αγαπημένη σειρά του κου Ηλία Μαμαλάκη «Μπουκιά και Συχώριο». Ήταν από τις καλύτερες που έχουν περάσει από την τηλεόραση νομίζω. Όχι μόνον για τις συνταγές που παρουσίαζε, αλλά για τη μαγεία του ταξιδιωτικού προορισμού που αποκάλυπτε καθώς και για τον τρόπο που ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός, την παρουσίαζε.
Υγεία κύριε Μαμαλάκη σας εύχομαι για το 2012 και πολλά όμορφα ακόμη για εσάς.
 9. Αγαπημένο φαγητό: Λαζάνια και Ζυμαρικά φούρνου σε κάθε έκδοση! (κι ας προσπαθώ να τ' αποφεύγω).
10. Αγαπημένη ανάρτηση: «Τα πεσκέσια και τα Ευχαριστώ που τους αναλογούν», γιατί συνεχίζει να είναι πάντα έτσι!
Έστω κι΄ αν καθυστέρησα να παίξω μαζί σας και τώρα πια όλες οι προσκλήσεις έχουν σταλεί παντού, σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία.
Την σκυτάλη ας την πάρει, όποιος θέλει, επιθυμεί,με διαβάζει τούτη την ώρα ... κι έχει διάθεση να μας πει κάποια πράγματα για τον εαυτό του.

10 σχόλια:

  1. Η Πριμαρολια συγκαταλεγεται αναμεσα και στα δικα μου αγαπημενα βιβλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα θα βρούμε κι' άλλα Λίλα μου, αν κάτσουμε να το συζητήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Πριμαρόλια είναι πολύ ωραίο βιβλίο! Συμφωνούμε σε αρκετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεκινώ με ένα πλατύ :)) και πολλά φιλάκια! Η Αθηνά Κακούρη έχει ένα τόσο ζωντανό και τόσο δροσερό τρόπο να γράφει που με συναρπάζει! Και φαίνεται ότι κάνει σοβαρή έρευνα για να πετύχει την ιστορική ακρίβεια στα μυθιστορήματά της!
    Κάτι που πρόσεξα είναι ότι παίζουμε το ίδιο παιχνίδι σε ελαφρά διαφορετική βερσιόν! Το δικό μου δεν είχε αγαπημένη εκπομπή...αλλά αγαπημένο μέρος για καφέ...!
    (Μπορείς να μου φιλήσεις τα πατουσάκια παρακαλώ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κική μου, όπως γράφει και η φίλη μας η Αγγελική Ν., η Αθηνά Κακούρη έχει ζωντανό, δροσερό και τέλεια περιγραφικό λόγο. Αυτό φαίνεται και στα άλλα της βιβλία. Έχοντας διαβάσει τα: Ξεφιρ Φαλερ, Της Τύχης το Μαχαίρι, τον Χαρταετό και Τη Σπορά του Ανέμου, παραμένω με την ίδια πάντα εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς την Αγγελική μας την χαμογελαστή. Συμφωνούμε...και ναι σίγουρα έχει κάνει τις έρευνές της η τόσο καλή αυτή δημιουργός λόγου.

    Λοιπόν έχεις δίκιο, υπάρχει αυτή η μικρή διαφορά, η Βέρα μας απαντά για αγαπημένη εκπομπή (και οι φίλες από τις οποίες πήρε τη σκυτάλη) και εσύ και η Κική για αγαπημένο μέρος για καφέ...

    Ε, ας γράψω και γι' αυτό τότε, αγαπημένο μέρος για καφέ να έχει θέα και άνοιγμα προς τη Θάλασσα και ο καφές να μην είναι "βαπορίσιος" Να είναι δηλαδή καλός και με μεστή γεύση, ότι ειδους κι' αν είναι, κυρίως μιλάω για καπουτσίνο και καλό ελληνικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε λίγα έχω άλλο γούστο. Στα πιο πολλά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σε γλυκοφιλώ, Νένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά υπάρχει ανθρώπινη "χημεία" :-)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού Νένα μου ταιριάζουμε στα περισσότερα, είμαστε σε καλό δρόμο καλή μου!
    Φιλιά πολλά και εύχομαι όλα να είναι καλά.
    Καλό βράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά και υπάρχει η "ανθρώπινη χημεία" Βαγγελιώ μου. Είναι αυτή που ενώνεις τους ανθρώπους μέσα από το πέρασμα του χρόνου και "εδραιώνει" την αγάπη και τον σεβασμό αλλήλων.
    Πολλούς - πολλούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή