Οι αναποδογυριστές γλυκές τάρτες έχουν την ιστορία τους, ξεκινώντας από την διάσημη τάρτα μήλου των αδελφών Τατέν.
Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, μπανάνες, ανανάδες και άλλα φρούτα, παρέα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα έχουν βρει απίστευτες εφαρμογές στις κουζίνες όλων μας. Και έχουν "αναποδογυριστεί" με μεγάλη επιτυχία.
Η ερώτηση είναι γιατί να μην "δουν τον κόσμο ανάποδα" και τα λαχανικά;
Να βρουν κι' αυτά τον δρόμο που τους ταιριάζει προς τα πιάτα μας, μέρες που είναι;
Σκεφτείτε το. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Άλλωστε το έχουν κάνει πριν από εμάς πολλοί καλοί σεφ, αξιοποιώντας ψητά και βραστά λαχανικά που τους έχουν μείνει από γαρνιτούρες.
Βάλτε τα λαχανικά που σας έχουν "ξεμείνει" στο ψυγείο: μια πιπεριά, ένα καρότο, ένα κομμάτι φινόκιο, ένα πράσσο, λίγες καρδιές αγκινάρας, κρεμμυδάκια φρέσκα ή ξερά σε ροδέλλες, ντοματίνια ή ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς υγρά και σπόρους, ελιές, καλαμπόκι...
Όσα μπορούν να παίξουν ένα ρόλο δηλαδή σε μια αναποδογυριστή τάρτα λαχανικών.
Μαγειρέψτε τα ελαφρώς, στον ατμό, είτε στο γκριλ του φούρνου και στην συνέχεια αξιοποιήστε τα στην τάρτα σας.
Για το ζυμαράκι τώρα, μια αρχική πρόταση είναι να το κάνετε μόνοι σας και να το εμπλουτίσετε για περισσότερο άρωμα όπως αυτά της : αποξηραμένης ρίγανης, του βασιλικού, του δυόσμου ή και του σκόρδου (κάπως σαν το σκορδόψωμο).
'Οτι σας ταιριάζει δηλαδή πιο καλά στην γεύση και φυσικά με τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε.
Για παράδειγμα στα πράσσα και το κολοκύθι ταιριάζει πιο καλά ο δυόσμος.
Στις ντομάτες πάλι, ο βασιλικός δίνει άλλη αίσθηση αλλά και το σκόρδο λιωμένο καλά (ή σκόνη) μέσα στην ζύμη δίνει στην ντομάτα μοναδικό άρωμα.
Φτιάχνετε λοιπόν το ζυμαράκι σας και το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσετε να το ανοίξετε σε φύλλο. Παροδοσιακά θέλει αυγό (αλλά αν νηστεύετε μπορείτε να το παραλείψετε, στην θέση του θα βάλετε μια κουταλιά ξύδι για να γίνει τριφτό σαν το φύλλο της πίτας, ενώ αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο), καθώς και κάποιο αλεσμένο ξηρό καρπό όπως καρύδι, αλμυρά κάσιους ή και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Ως δεύτερη πρόταση για ζυμαράκι, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο φύλλο σφολιάτας. Προσωπικά έχω κοντά στο σπίτι μου εργαστήριο με τέτοια είδη και το φύλλο σφολιάτας είναι μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα του εμπορίου.
Στην δικιά μου τάρτα λοιπόν, τα λαχανικά που έπαιξαν ρόλο, ήταν: ένα πράσσο κομμένο σε ροδόλλες (το λευκό μέρος) ένα μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλλες, μια κονσέρβα μανιταριών, μερικά ντοματίνια και μια μεγάλη πατάτα. Ψήθηκαν όλα μαζί μαζί με ελάχιστον ελαιόλαδο στο γκριλ.
Στην συνέχεια έριξα ένα κουταλάκι δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή τα πασπάλισα καλά.
Έβαλα στην άκρη το μείγμα και πρόσθεσα 3 κουταλιές κρέμας καλαμποκιού (εάν δεν βρείτε κρέμα, και οι σπόροι κονσέρβας μας κάνουν, αφού τους λιώσετε λίγο μ' ένα πιρούνι), μιας και δεν θέλαμε να βάλουμε τυρί σ' αυτήν την εκδοχή.
Στην συνέχεια ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικαλλητικού χαρτιού άνοιξα το ζύμη μου σε μέγεθος κατάλληλο όσο πιο κοντά γινόταν στο τετράγωνο ταψί που χρησιμοποίησα.
Στην βάση του ταψιού που προηγουμένως λάδωσα ελαφρά και πασπάλισα με αλεσμένο παξιμάδι, άπλωσα τα λαχανικά μου όλα και απο πάνω έβαλα μερικές ψιλοκομμένες λωρίδες πράσινης πιπεριάς. Ανάμεσα έριξα μερικές κουταλιές από κρέμα καλαμποκιού.
Έστρωσα το ζυμάρι μου. Κάλυψα καλά, κόβοντας ότι περίσσευε από την μια μεριά και το πρόσθετε εκεί που έδειχνε πως έλειπε (το ίδιο κάνετε και με το φύλλο της σφολιάτας).
Τρύπησα ελαφρά μ' ένα ένα πιρούνι την ζύμη και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (κάπου 35 λεπτά) στους 180 βαθμούς.
Την έβγαλα από τον φούρνο, ξεκόλλησα με μαχαιράκι τα τοιχώματα και την άφησα λίγο να κρυώσει πριν την αναποδογυρίσω μέσα σ' ένα μεγαλύτερο τετράγωνο ταψί, για να δει και πάλι τον κόσμο από την καλή (!) αυτό έγινε γιατί δεν είχα διαθέσιμη μεγάλη τετράγωνη πιατέλα.
Εσείς τώρα αν δουλέψετε με ταρτιέρα, χρειάζεστε απλώς μια μεγαλύτερη στρογγυλή πιατέλα για το αναποδογύρισμα της.
Της δώσαμε δηλαδή και κατάλαβε :-)
Φαντασία και λίγη τόλμη χρειάζεστε για τις δικές σας εκδοχές. Όλα μπορούν να γίνουν μέσα στις κουζίνες μας.
Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, μπανάνες, ανανάδες και άλλα φρούτα, παρέα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα έχουν βρει απίστευτες εφαρμογές στις κουζίνες όλων μας. Και έχουν "αναποδογυριστεί" με μεγάλη επιτυχία.
Η ερώτηση είναι γιατί να μην "δουν τον κόσμο ανάποδα" και τα λαχανικά;
Να βρουν κι' αυτά τον δρόμο που τους ταιριάζει προς τα πιάτα μας, μέρες που είναι;
Σκεφτείτε το. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Άλλωστε το έχουν κάνει πριν από εμάς πολλοί καλοί σεφ, αξιοποιώντας ψητά και βραστά λαχανικά που τους έχουν μείνει από γαρνιτούρες.
Βάλτε τα λαχανικά που σας έχουν "ξεμείνει" στο ψυγείο: μια πιπεριά, ένα καρότο, ένα κομμάτι φινόκιο, ένα πράσσο, λίγες καρδιές αγκινάρας, κρεμμυδάκια φρέσκα ή ξερά σε ροδέλλες, ντοματίνια ή ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς υγρά και σπόρους, ελιές, καλαμπόκι...
Όσα μπορούν να παίξουν ένα ρόλο δηλαδή σε μια αναποδογυριστή τάρτα λαχανικών.
Μαγειρέψτε τα ελαφρώς, στον ατμό, είτε στο γκριλ του φούρνου και στην συνέχεια αξιοποιήστε τα στην τάρτα σας.
Για το ζυμαράκι τώρα, μια αρχική πρόταση είναι να το κάνετε μόνοι σας και να το εμπλουτίσετε για περισσότερο άρωμα όπως αυτά της : αποξηραμένης ρίγανης, του βασιλικού, του δυόσμου ή και του σκόρδου (κάπως σαν το σκορδόψωμο).
'Οτι σας ταιριάζει δηλαδή πιο καλά στην γεύση και φυσικά με τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε.
Για παράδειγμα στα πράσσα και το κολοκύθι ταιριάζει πιο καλά ο δυόσμος.
Στις ντομάτες πάλι, ο βασιλικός δίνει άλλη αίσθηση αλλά και το σκόρδο λιωμένο καλά (ή σκόνη) μέσα στην ζύμη δίνει στην ντομάτα μοναδικό άρωμα.
Φτιάχνετε λοιπόν το ζυμαράκι σας και το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσετε να το ανοίξετε σε φύλλο. Παροδοσιακά θέλει αυγό (αλλά αν νηστεύετε μπορείτε να το παραλείψετε, στην θέση του θα βάλετε μια κουταλιά ξύδι για να γίνει τριφτό σαν το φύλλο της πίτας, ενώ αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο), καθώς και κάποιο αλεσμένο ξηρό καρπό όπως καρύδι, αλμυρά κάσιους ή και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Ως δεύτερη πρόταση για ζυμαράκι, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο φύλλο σφολιάτας. Προσωπικά έχω κοντά στο σπίτι μου εργαστήριο με τέτοια είδη και το φύλλο σφολιάτας είναι μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα του εμπορίου.
Στην δικιά μου τάρτα λοιπόν, τα λαχανικά που έπαιξαν ρόλο, ήταν: ένα πράσσο κομμένο σε ροδόλλες (το λευκό μέρος) ένα μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλλες, μια κονσέρβα μανιταριών, μερικά ντοματίνια και μια μεγάλη πατάτα. Ψήθηκαν όλα μαζί μαζί με ελάχιστον ελαιόλαδο στο γκριλ.
Στην συνέχεια έριξα ένα κουταλάκι δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή τα πασπάλισα καλά.
Έβαλα στην άκρη το μείγμα και πρόσθεσα 3 κουταλιές κρέμας καλαμποκιού (εάν δεν βρείτε κρέμα, και οι σπόροι κονσέρβας μας κάνουν, αφού τους λιώσετε λίγο μ' ένα πιρούνι), μιας και δεν θέλαμε να βάλουμε τυρί σ' αυτήν την εκδοχή.
Στην συνέχεια ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικαλλητικού χαρτιού άνοιξα το ζύμη μου σε μέγεθος κατάλληλο όσο πιο κοντά γινόταν στο τετράγωνο ταψί που χρησιμοποίησα.
Στην βάση του ταψιού που προηγουμένως λάδωσα ελαφρά και πασπάλισα με αλεσμένο παξιμάδι, άπλωσα τα λαχανικά μου όλα και απο πάνω έβαλα μερικές ψιλοκομμένες λωρίδες πράσινης πιπεριάς. Ανάμεσα έριξα μερικές κουταλιές από κρέμα καλαμποκιού.
Έστρωσα το ζυμάρι μου. Κάλυψα καλά, κόβοντας ότι περίσσευε από την μια μεριά και το πρόσθετε εκεί που έδειχνε πως έλειπε (το ίδιο κάνετε και με το φύλλο της σφολιάτας).
Τρύπησα ελαφρά μ' ένα ένα πιρούνι την ζύμη και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (κάπου 35 λεπτά) στους 180 βαθμούς.
Την έβγαλα από τον φούρνο, ξεκόλλησα με μαχαιράκι τα τοιχώματα και την άφησα λίγο να κρυώσει πριν την αναποδογυρίσω μέσα σ' ένα μεγαλύτερο τετράγωνο ταψί, για να δει και πάλι τον κόσμο από την καλή (!) αυτό έγινε γιατί δεν είχα διαθέσιμη μεγάλη τετράγωνη πιατέλα.
Εσείς τώρα αν δουλέψετε με ταρτιέρα, χρειάζεστε απλώς μια μεγαλύτερη στρογγυλή πιατέλα για το αναποδογύρισμα της.
Της δώσαμε δηλαδή και κατάλαβε :-)
Φαντασία και λίγη τόλμη χρειάζεστε για τις δικές σας εκδοχές. Όλα μπορούν να γίνουν μέσα στις κουζίνες μας.
Πολύ ανάποδα λαχανικά! Τόσο ανάποδα που μου φαίνονται εξαιρετικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσω να τα κάνω... Θα μου άρεσε να καραμέλωνα σε λίγο ξίδι ντοματάκια, κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια και να δω τι θα τους συμβεί αν δουν τα πάνω κάτω!
Ευχαριστώ για τις ιδέες! Ενώ σε ξέρω πάντα με ξαφνιάζεις ευχάριστα!:))
Τούτη ανάποδη λαχανόταρτα, είναι σαν τις "ανάποδες" που παίρνω συχνά-πυκνά σε προσωπικό επίπεδο Αγγελική μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σημαντικό ρόλο να θυμάσαι πως θα "παίξουν" και τα όποια μυριστικά επιλέξεις για τα λαχανικά αλλά και το ζυμαράκι σου.
Πάρα πολύ ωραία ιδέα η σημερινή σου! Άμεσα θα αξιοποιήσω τα ταλαιπωρημένα λαχανικά του ψυγείου μου, έχω ένα-δύο από όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι μπράβο Αμαλία μου. Κι' εγώ με αυτήν την συλλογιστική την έκαμα, για ν' αξιοποιήσω κάποια που είχαν ξεμείνει και μου έκλειναν το μάτι μέσα από τα συρτάρια του ψυγείου μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ τι είναι τούτο πάλι θέλεις να με ξαναστείλεις στη λαϊκή μόλις γύρισα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φαντασία σου φιλενάδα δεν έχει όρια!!! Φιλιά.
Και τι καλό ψώνισες Ξανθούλα μου στην λαϊκή; Μήπως έχεις πάρει και ζαρζαβατικούλια που μ'έναν-δυό συνδυασμούς μπορείς να κάνεις την δική σου εκδοχή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ψάξε καλά τα ζεμπιλάκια σου :-))
Ευχαριστώ σε, για την "εξύψωση του φανταστικού μυαλού μου" ...
Φιλιά πολλά και από εμένα.
Καταπληκτική ιδέα και θα εφαρμοστεί άμεσα.....μόνο που εμείς τα ζαρζαβατικά τα έχουμε στον κήπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήWOW!!!! SUPER!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΑ!!! Μπράβο σου!!!!
Τέλεια ιδέα!!! Θα την φτιάξω...Προς το παρόν τη φυλάω στο ντουλαπάκι με τις συνταγές μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταγράφεται καταγράφεται!!!
que rica tarta se ve exquisita y muy tentadora,además un lindo colorido,cariños.
ΑπάντησηΔιαγραφήάψογη εμφανιση,πολύ κατατοπιστική η εκτελεση!...δεν την έχω κάνει ποτέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις ωραιότερες ιδέες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κρέμα καλαμποκιού τι είναι δηλαδή? Αυτή η Γιώτις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κάνω πάντως, σ'ευχαριστώ για την ιδέα!!
Όποιο όνομα κι αν έχει, η νοστιμιά της θα είναι, σίγουρα, αξεπέραστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη, θαύμασα την εφευρετικότητα και το πρακτικό πνεύμα που σε διακρίνει!
Συγχαρητήρια
pwpw exei melwsei!polu wraia idea mpravo sou!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, επειδή κι εγώ είμαι λίγο ανάποδη μιας και μικρή περπατούσα προς τα πίσω, λατρεύω την ιδέα σου!!! Καταπληκτική έτσι μελωμένη που φαίνεται... με ξελίγωσε!!! Penelope κερνάς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ''ανάποδα' λαχανικά μια χαρά τα βλέπω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα αυτή.
Και δεν πετάμε τίποτα.
Μπράβο Πηνελόπη :)
Εξυπνη ιδέα!! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι ποτέ το περίσσευμα λαχανικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Αμ, δεν το ξέρουμε πως είσαι τυχερή Λίλα μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξέρουμε καλά. Το θέμα είναι να καταφέρουμε κι' εμείς κάποια στιγμή να έχουμε την τυχή σου καλή μου :-))
Ευχαριστώ σε Αστερομαράκι μου. Ήταν τελικά πολύ πετυχημένο πείραμα :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρινάκι μου να την κάνεις...είναι πολύ πιο εύκολο, από ότι το διαβάζεις...μιας και μάλλον έχω γράψει αρκετά τώρα που το βλέπω σε δεύτερη ματιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες από την βροχερή Αθήνα.
Να 'σαι καλά Thalassamov και άμα την κάνεις νομίζεις πως θα την ευχαριστηθείς με ότι υλικά κι΄αν την συνδυάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you very much Rosita Vargas, for your kind words and the advance for the extra matterials.
ΑπάντησηΔιαγραφήCookitsa μου, έχεις κάνει τόσα άλλα όμως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι' άμα μπεις στον κόπο να την κάνεις, γράψε μας και που σου φάνηκε η όλη διαδικασία :-))
Καλημέρες πολλές αν και συννεφιασμένες.
Πόπη μου, κάνουμε ότι μας "κατεβάσει" το ανάποδο κεφάλι μας, και τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα κάποιες φορές οι "αναποδιές" μας είναι στον σωστό δρόμο :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήAmeriklane, η κρέμα καλαμποκιού είναι σε κονσέρβα, όπως και το καλαμπόκι σε σπόρους. Είναι κάπως σαν ένα "κοκκώδες" ντιπ για να σου δώσω να καταλάβεις και μπορεις να το συνδυάσεις και με τυριά μαλακά για να φτιάξεις την γέμισης μιας τάρτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζω ξανά το σχόλιό σου και αισθάνομαι κάπως να κοκκινίζω :-))
Ξέρεις αυτό που κάνω, μάλλον θα το έλεγα "τρελλομαγειρική" πολλές φορές, αλλά έτσι μάλλον ανακαλύπτουν και οι διάφοροι σεφ τα καλυτερά τους.
Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου Ειρήνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήTante Kiki, θα το ξανακάνω το πείραμα σύντομα (αφού κάναμε με επιτυχία το πρώτο) και τότε θα σε καλέσω για κέρασμα, μιας και από αυτό που βλέπεις δεν έμεινε λέπι.
ΑπάντησηΔιαγραφήMarion, μ' αυτόν τον τρόπο έκανα και τον άνδρα μου να τα φάει με ευχαρίστηση μιας και δεν τα πολύσυμπαθεί σε μπριάμ ας πούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχε και τα πολύ "θετικά" του το πείραμα μου :-))
Σ΄ευχαριστώ αγαπητή μου Έφη. Σίγουρα οι συνθήκες θα μας "μάθουν" περισσότερα. Άλλωστε οι συνταγές της πατρίδας μας σ' αυτό στηρίζονταν τα παλαιότερα χρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην παραγωγή του κάθε μέρους, ανάλογα με την εποχή του σε συνδυασμό με τις οικονομικές συνθήκες του κάθε νοικοκυριού.
Δεν "έχασαν" οι άνθρωποι απο μια τέτοια συλλογιστική, έτσι δεν είναι;
Απίστευτα καλή ιδέα!! θα δοκιμαστεί άμεσα με δικό μου ζυμαράκι φυσικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
πάλι τελευταία έφτασα, πιστεύω να έμεινε μια βουκίτσα, φαίνεται μούρλια το φαγάκι σου, έφερες τα πάνω κάτω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ αγαπητή Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα το δικό μας ζυμαράκι είναι το καλύτερο κι' αν το εμπλουτίσεις με αρωματικά θα γίνει τέλειο στα χέρια σου.
Ναι Γαστερόπληξ μου, είδαμε τον ουρανό στην γη και το αντίθετο :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό έγινε όντως.
Να σαι καλά.
Beautiful dish! I have to try this one too. Delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you very much dear Tobias :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήI wish a very goog result with the trial and a nice weekend.
Very nice! A fantastic idea using vegetables. Never thought of it. It looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήγια να δεις κι εδώ!
http://cookthebook.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
kitchen flavours thank you very much for the nice comments. I wish you a very nice week.
ΑπάντησηΔιαγραφήCookitsa μου, σ' ευχαριστω θερμά για την αναφορά, αλλά περισσότερο σ' ευχαριστώ που έκανες την δοκιμή της συνταγής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι με χαροποιεί προσωπικά ιδιαίτερα. Κάτι που προτείνουμε να δοκιμάζετε από τους ανθρώπους που μας διαβάζουν και μας στηρίζουν με τα σχόλιά τους και την καλή τους διάθεση.
Η τάρτα των λαχανικών έγινε με μια μικρή τροποποίηση προστέθηκε τυρί και θα τη δεις στα προσεχώς!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για την ωραία ιδέα!!
Μ αρέσει όπως αναλυτικά τα λες. Έτσι ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει και αρωματιή βάση να κάνει και τα λαχανικά ανάποδα να τα δει με καλή ματιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝένα
σσφφσφ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναλυτικά...και ίσως κουραστικά, αλλά να πιάσει τόπο ο κόπος του καθενός που θα έχει διάθεση να την φτιάξει την τάρτα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι έπαθες αγαπητή Missirlou ή μου φάνηκε :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφή