Τα κάνουμε όλα "σκόνη" :-))
Κρεμμύδια, σκόρδα, καρότα, ντομάτα, άνηθο, τα ρίχνουμε σταδιακά στο ελαιόλαδο να σοταριστούν και στην συνέχεια μέσα στην σάλτσα που βράζει ρίχνουμε και τα καθαρισμένα, πλυμμένα θράψαλα με το σώμα τους ολόκληρο αλλά ξεχωριστά τα πλοκάμια.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφηθούν τα υγρά και το φαγάκι είναι έτοιμο.
Το σερβίρετε σκέτο αλλά απαραίτητα με ζεστό ψωμάκι, γιατί θα κάνετε βουτιές μέσα στην νόστιμη σάλτσα οπωσδήποτε!
Ή αν θελήσετε γαρνιτούρα, εσείς αποφασίζετε σύμφωνα με τις επιθυμίες της στιγμής.
"Χιονέ" αρωματικό ρυζάκι,
Ψηλό κους - κους,
Βρασμένες πατατούλες που θα τις σπάσετε με το πιρούνι μέσα στην σάλτσα, ή τέλος ένα ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
Ήταν το δεύτερο πιάτο της 25ης Μαρτίου παρέα με τον τηγανισμένο μπακαλιάρο, κάπως περισσότερο για μεζεδάκι, παρά για φαγάκι.
Καλή απόλαυση και καλή εβδομάδα να έχουμε.
Υλικά που θα σας χρειαστούν:
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή αλεσμένο ελαφρώς στο multi,
2 σκελίδες σκόρδες με την πιο πάνω διαδικασία επίσης
1 μεγάλο καθαρισμένο καρότο και τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη,
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα και σπόρους
1 καλό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά, μια πρέζα ζάχαρη.
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών,
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Και τέλος για 4 άτομα, θα χρειαστείτε 8 μεγαλούτσικα θράψαλα.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα λαχανικά σας και στο τέλος προσθέτε την ντομάτα, μαζί με τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το κρασί.
Αφήνετε την σάλτσα να πάρεις τις βράσεις της και στις συνέχεια προσθέτε τα θράψαλα.
Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά περίπου.
Σβήνετε την φωτιά και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Κρεμμύδια, σκόρδα, καρότα, ντομάτα, άνηθο, τα ρίχνουμε σταδιακά στο ελαιόλαδο να σοταριστούν και στην συνέχεια μέσα στην σάλτσα που βράζει ρίχνουμε και τα καθαρισμένα, πλυμμένα θράψαλα με το σώμα τους ολόκληρο αλλά ξεχωριστά τα πλοκάμια.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφηθούν τα υγρά και το φαγάκι είναι έτοιμο.
Το σερβίρετε σκέτο αλλά απαραίτητα με ζεστό ψωμάκι, γιατί θα κάνετε βουτιές μέσα στην νόστιμη σάλτσα οπωσδήποτε!
Ή αν θελήσετε γαρνιτούρα, εσείς αποφασίζετε σύμφωνα με τις επιθυμίες της στιγμής.
"Χιονέ" αρωματικό ρυζάκι,
Ψηλό κους - κους,
Βρασμένες πατατούλες που θα τις σπάσετε με το πιρούνι μέσα στην σάλτσα, ή τέλος ένα ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
Ήταν το δεύτερο πιάτο της 25ης Μαρτίου παρέα με τον τηγανισμένο μπακαλιάρο, κάπως περισσότερο για μεζεδάκι, παρά για φαγάκι.
Καλή απόλαυση και καλή εβδομάδα να έχουμε.
Υλικά που θα σας χρειαστούν:
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή αλεσμένο ελαφρώς στο multi,
2 σκελίδες σκόρδες με την πιο πάνω διαδικασία επίσης
1 μεγάλο καθαρισμένο καρότο και τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη,
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα και σπόρους
1 καλό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά, μια πρέζα ζάχαρη.
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών,
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Και τέλος για 4 άτομα, θα χρειαστείτε 8 μεγαλούτσικα θράψαλα.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα λαχανικά σας και στο τέλος προσθέτε την ντομάτα, μαζί με τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το κρασί.
Αφήνετε την σάλτσα να πάρεις τις βράσεις της και στις συνέχεια προσθέτε τα θράψαλα.
Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά περίπου.
Σβήνετε την φωτιά και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Πολύ ωραίο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν έχουμε θράψαλα, μπορούμε να το μαγειρέψουμε με σουπιές ή καλαμάρια?
Καλημέρα, καλή εβδομάδα!
Σκόνη και θράψαλα με έκανες Πηνελόπη μου! Πάω να δω τι έχει ο ψαράς μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια και καλή βδομάδα
Να σαι καλά dear Dark Shef. Eίναι ωραίο φαγάκι πραγματικά. Μπορείς να το κάνεις και με καλαμάρια σίγουρα (γιατί όχι και με σουπιές) αλλά το θράψαλο έχει την ιδιότητα να είναι λίγο περισσότερο μαλακό, γι' αυτό και το επέλεξα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα.
Δεν το ήθελα Αγγελικούλα μου,δεν το ήθελα...
ΑπάντησηΔιαγραφήAλλά άμα βρεις θαλασσινά της αρεσκείας σου σκάρωσέ το. Είναι γρήγορο, εύκολο στην προεργασία (σκόνη όλα είπαμε...) και νόστιμο όσο δεν παίρνει.
Άσε που ξέρω ότι θα έχεις και το κατάλληλο ψωμάκι από δίπλα :-))
Φιλιά πολλά και καλήμερες.
Πολύ ωραίος τίτλος!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαστε σε δίαιτα!!!
Καλή εβδομάδα.
Αγαπημενο φαγητακι... κι αυτες τις μερες ειναι ο,τι καλυτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τα κόψουμε και κομματάκια έχουμε μια υπέοχη σάλτσα για θαλασσινή μακαρονάδα! Λαχταριστά φαίνονται
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Γιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω, πω!!! Θέλω 2 κιλά ψωμί (από τα Γιάννενα καυτό καυτό) μαζί με το... "μεζεδάκι"!!!
Καλημέρα και καλή εβσδομάδα!!!
:-)
Kαι δεν είναι ώρα για βουτιές σε σάλτσες!!! Είναι λαχταριστό, λαχταριστό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο φαγητάκι Πηνελόπη μου, πεντανόστιμο θα είναι και πολύ ευκολο και γρηγορο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο, εύκολο και καλομαγειρεμένο το φαγάκι που μας προτείνεις. Μας αρέσουν πολύ όλα τα θαλασσινά. Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ξανθή μου, μωρέ σε δίαιτα είμαστε μόνιμα, αλλά κάποιες στιγμές πρέπει να κάνουμε και τα στραβά μάτια :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Ελπινίκη, σε πολλούς αρέσει αυτό το φαγάκι, μιλάμε πάντε για όσους αρέσκονται στα θαλασσινά :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα καλή μου.
Ναί καλή μου Vita, απλά εμείς εδώ και καιρό, για λόγους ανωτέρας βίας, τα πολλά ζυμαρικά το έχουμε περιορίσει, γιατι για κάποιο μέλος της οικογένειας δεν είναι "εύκολη" τροφή όπως για τους υπόλοιπους, έτσι οι ποσότητες έχουν ελαχιστοποιηθεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες.
Μαζί σου Kikop80!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έχουν τόσα που κάποιες φορές βρίσκεσαι πραγματικά σε προβληματισμό για το τι θα επιλέξεις.
Πολλές καλημέρες, και ελπίζω όλα καλά με το παιδάκι.
Ναι, το καταλάβαμε σε δίαιτα κι' εσύ φίλη μου καλή, γιατί ετοιμάζεσαι για τις βουτιές στην παραλία :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε χωρίς ψωμάκι θα τα φάμε... τι να κάνουμε!
Τι θα φάμε, είναι όντως ένα πολύ νόστιμο φαγάκι, που γίνεται εύκολα. Αρκεί να μην έχεις "ενδιασμούς" όπως οι περισσότεροι για τις βουτιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Ελένη μου, σ' ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.