26.9.12

Σοκολατένιος Κορμός Μπανάνας.

Το μωσαϊκό ή ο κορμός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά σοκολάτας που «σηκώνει» δε, πολλές παραλλαγές σύμφωνα με τα γούστα και τα διαθέσιμα υλικά.
Πάνω σ’ αυτόν στηρίχτηκα κι’ εγώ για να κάνω τούτο το σοκολατένιο γλυκάκι, επειδή είχα κάποιες πολύ ώριμες μπανάνες, ενώ είχα και κάποια ιδιαίτερα σχόλια για γλυκά με σοκολάτα και μπανάνα στο προηγουμένο post για τα μπανανο-μπισκότα.

Σοκολατένιος Κορμός Μπανάνας
 


Το αποτέλεσμα του πειράματος πέτυχε ευτυχώς και χαίρομαι που τα υλικά μου αξιοποιήθηκαν στο έπακρο γι' αυτό και σας το γράφω, μιας και τις αποτυχίες μου, δεν με συμφέρει να τις
λέω :-))

Για μια μακρόστενη φόρμα του κεϊκ χρησιμοποίησα:
4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
½ λεμόνι, μόνον τον χυμό του,
½ κουτάκι ζαχαρούχο γάλα,
250 γραμ. κουβερτούρα,
100 γραμ. βούτυρο ανάλατο,
½ κούπα φιστίκια Αιγίνης
½ πακέτο γεμιστά μπισκότα με γεύση μπανάνας ή σοκολάτας (εγώ έβαλα ανάμεικτες τις δύο γεύσεις).

Λιώνετε τις μπανάνες μ’ ένα πιρούνι. Τις βρέχετε με τον χυμό του λεμονιού (προσοχή να μην σας πέσουν μέσα κουκούτσια) και τις χτυπάτε το μείγμα με το πιρούνι για να ενωθεί το λεμόνι και να πάει παντού. Μέσα στις μπανάνες ρίχνετε τα μπισκότα, σπασμένα με το χέρι σε χοντρούτσικα κομμάτια, τα φιστίκια καθώς και το ζαχαρούχο γάλα.

Στο διάστημα που κάνετε όλα τα πιο πάνω, έχετε βάλει τη σοκολάτα που προηγουμένως έχετε σπάσει σε κομμάτια, να λιώνει παρέα με το βούτυρο μέσα σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε με μια μαρίζ και όταν το μείγμα είναι ενιαίο το ρίχνετε μέσα στο μείγμα μπανάνας-μπισκότων-φιστικιών.
Ανακατεύετε για να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και το βάζετε στην φόρμα του κεϊκ που προηγουμένως έχετε καλύψει με μεμβράνη φαγητού, έτσι ώστε να εξέχει και από τα πλαϊνά της φόρμας.
Απλώνετε σωστά το μείγμα μέσα στην φόρμα. Καλύπτετε με τα πλαϊνά και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες ή στην κατάψυξη για 12.
Όταν παγώσει πια με την βοήθεια της μεμβράνης, βγάζετε τον κορμό από την φόρμα και σερβίρετε. Προσωπικά προτίμησα την πιο "μαλακή" υφή του, σαν πάστα μιας και είχαμε και μικρούς καταναλωτές στην παρέα μας.

36 σχόλια:

  1. Όπως έχουμε ξαναπεί η μπανάνα ταιριάζει φανταστικά με τη σοκολάτα! Και αφού σου πέτυχε κιόλας, έτοιμη η ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ellerinize sağlık, çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω, πω, πω, πω, πω,
    τι γλυκάκι είν' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι αυτοσχεδιαστικές εκλάμψεις που έχεις μου αρέσουν πολύ!! Και μόνο που το βλέπω στην οθόνη μαύρο, μαλακό και βαρύ, τρελαίνομαι! Φυσικά κι εγώ θα το προτιμούσα στην μαλακιά εκδοχή του, σαν πάστα!

    Μπράβο βρε Πηνελόπη, έγραψες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλη μια θαυμάσια σοκολατο-μπανανο-ιδέα! Μου αρέσει και μένα περισσότερο έτσι πιο μαλακό, εξάλλου νομίζω πως η κατάψυξη και ίσως η αρκετή ποσότητα μπισκότου κάνουν το "κλασικό" μωσαϊκό σκληρότερο.
    Αυτό λέω να το δοκιμάσω με φυστικοβούτυρο αντί για κανονικό βούτυρο, καλό θα βγει πιστεύω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για άλλη μια φορά έκλεψες την καρδιά μου..χάθηκαν τα μάτια μου στον συμπαγή όγκο του σοκολατένιου κορμού,ευφράνθηκαν τα χείλη μου στην υποψία της απόλαυσης,σπαρτάρισε η ψυχή μου στη θέα των ώριμων,ξεχασμένων μπανανών στη φρουτιέρα μου που ικέτευαν μία δεύτερη ματιά,χαμογέλασα με ικανοποίηση στη σκέψη των έκπληκτων ματιών των ΄φίλων μου στο απρόσμενο,γλυκό κέρασμα που τους περιμένει αύριο βράδυ!Φιλιά πολλά,πολλά.
    Foteini Thes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι θα γίνει με σένα σε κώμα διαβήτη θα πέσω χα χα χα τέλειο το γλυκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άμα σου πω οτι αυτό το καιρό σκέφτομαι πότε θα χειμωνιάσει για να φτιάξω το πατέ σου....ξέρεις...εκείνο με το ταχίνι και τη σοκολάτα....και τώρα βλέπω αυτό....!!!!!!!!!!!σλούρπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχικά βλέπω τον τίτλο και μου έρχεται η πρώτη λιγούρα... Μετά εστιάζω στη φωτογραφία και να σου και η δεύτερη!
    Δεν είναι πράγματα αυτά Πηνελόπη μας! Απαιτώ άλλη φορά να βάζεις ένα προειδοποιητικό σημείωμα, κάτι που να λέει ακατάλληλο για εγκύους κλπ κλπ.
    Εκτός βέβαια και αν θέλεις να μου στείλεις κομμάτι (προτείνω ανταλλαγή και άσε να κρατήσω εγώ την μπέμπα)!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι τέλειο που φαίνεται!! Τι γλύκισμα υπέροχο είναι αυτό!! Μπανάνα και σοκολάτα υπέροχος συνδυασμός!! Κι εγώ ψυγείο, ψηφίζω!! χιχι!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παναγιά μου τι κόλαση είναι αυτό(και οχι επειδή είναι μαύρο),χωρίς δεύτερη κουβέντα σου στέλνω διεύθυνση μου στέλνεις κομμάτι,συνοπτικές διαδικασίες χιχιχιχι!!!Φιλιά καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωχ Παναγιά μου... τί έκανες πάλι φιλενάδα;;;; Με σκοτώνεις και πάει 1 η ώρα!!!Να σου πω... στέλνεις ένα κομματάκια ντελίβερυ;;;;; ΤΕΛΕΙΟΟΟ!!
    Καλή σου νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Βέρα, ακριβώς επειδή τα δύο υλικά ταιριάζουν θαύμα, ειδικά αν η σοκολάτα είναι πικρή, το αποτέλεσμα ήταν απολύτως της αρεσκείας μας :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάρθα μου, γλυκάκι αυτοσχεδιασμού και κατανάλωσης ώριμων μπανανών... αλλά τελικά έκανε θραύση :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι να κάνω Χρυσαυγή μου;
    Προσπαθώ να "γράψω" ιστορία ... για να με "θυμούνται" οι γενιές των μελλοντικών ιντερνετικών μαγείρων, όταν θα μας ανακαλύπτει ο αρχαιολόγος του Internet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σκοτεινούλα, να το κάνεις με φυστικοβούτυρο!
    Νομίζω πως θα είναι ωραίο αλλά θα πρέπει λίγο να το ζεστάνεις έχω την αίσθηση για να ενσωματωθεί καλά με την σοκολάτα.
    Σ' εμένα δεν το πολυτρώνε τα "τυπάκια" και έτσι δεν το αγοράζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλώς την Φωτεινή μας την ανώνυμη, που καθόλου ανώνυμη δεν είναι, από τον τρόπο γραφής της :-)))
    Σ' ευχαριστώ θερμά για τα τόσα καλά λόγια, κόπιασε να σε κεράσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποπίτσα μου, όχι κι' έτσι!!!
    Κρίμα είναι. Θα κάνουμε όσο γίνεται πιο προσεκτική κατανάλωση καλή μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς τη Pepi μας.
    Και τα δύο είναι πολύ ωραία για τους λάτρεις της σοκολάτας.
    Το πρώτο είναι πιο "υγιεινό" ας πούμε, ενώ αυτό είναι πιο απολαυστικό για όσους λατρεύουν τις σοκολατένιες πάστες.
    Διαλέγεις σύμφωνα πάντα με την διάθεση :-)))
    Καλημέρες πολλέεεεεεεεεες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγγνώμη βρε Ερμιόνη μου.
    Δεν το σκέφτηκα, αλλά θα το κάνω σίγουρα στα επόμενα μέχρι την "λευτεριά" σου :-)))
    Να σου στείλω κομματάκι για να εξιλεωθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τελικά μάλλον η μορφή "πάστας" έκλεψε την παράσταση, αφού και εσύ Tina Pippo, τάσσεσαι υπέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στείλε Ροδάνθη μου...και θα δω τι μπορώ να κάνω!! Εχω μια καλή οικονομική προσφορά από εταιρία Courier, οπότε θα την εκμεταλλευτώ για τις σχετικές αποστολές :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 1 η ώρα τη νύχτα όρθια;
    Τι κάνεις βρε Κική μου τέτοια ώρα βόλτα στα "φαγόσπιτα";;
    Κάνουνε βρε σύ τέτοια λάθη, αν δεν έχουν και καμμιά καβάτσα τριγύρω :-))))

    Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, προκειμένου να έχω ένα κατάλληλο γλυκό, για την περίπτωση που το ήθελα.

    Χαιρετισμούς πολλούς και καλήμέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν παίζεσαι, κυρία Πηνελόπη μου!!
    Θα το φτιάξω, δε μου γλυτώνει!!!
    Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγώ δεν "παίζομαι" βρε Στελλίτσα μου;
    Εκείνη η Σοφή Κουκουβάγια ήταν από τα καλύτερα που έχω δει το τελευταίο διάστημα :-)))

    Να σου πω, για γράψε και τη συνταγή για το κεϊκ που χρησιμοποιείς ως βάση για αυτές σου τις δημιουργίες καθώς και με τι τα ενώνεις τα κομμάτια...
    Άντε μου να σε χαρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πρέπει να σου έγινε πολύ ωραίο ειναι φανταστικός ο συνδιασμός μπανάνας σοκολάτας ,παντα επιτυχίες ευχομαι στα πειραματα σου,καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Mεγάλος πειρασμός!!! Και πρόκληση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σοκολάτα, Πηνελόπη μου για το φίλο μου! Εξαιρετική η ιδέα σου και φαντάζομαι γευστικά απίθανη.
    Έμεινε κομματάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μμμμμμ!
    Αυτό το έχω φάει ή μου φαίνεται;

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου Villy :-)
    Καλημέρα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νέλη μου, θεωρώ πως κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος, οπότε μάλλον ήταν επιτυχημένο πείραμα.
    Καλημέρα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαρίνα μου, άμα είναι να μπαίνουμε σε πειρασμό, να μπαίνουμε εν' δικαίω :-))
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το φιλαράκι σου Ελένη μου, το έφαγε αλλά είχε ένσταση (όπως πάντα άλλωστε) ότι δεν έπρεπε να "μυρίζει" τόσο πολύ μπανάνα!!!
    Το ακούσαμε και αυτό :-))))
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σου φαίνεται καλή μου Ζαμπία.
    Έτσι δεν το είχα ξανακάνει και μάλιστα χωρίς χρήση κατάψυξης.

    Πολλά φιλιά και καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή