25.10.19

Καπνιστά Σφολιατίνια

Η έτοιμη σφολιάτα είναι μεγάλη βοήθεια για μια οικιακή μαγείρισσα σε δύσκολες ώρες.
Είναι δε, ένα υλικό που με λίγη προσοχή μπορεί να σε αποζημιώσει είτε με αλμυρά, είτε με γλυκά αποτελέσματα.
Για τον λόγο αυτό έχω πάντα διαθέσιμα στην ψυγείο μου 2-3 πακέτα. Ποτέ δεν ξέρεις;

Τα κρουασίνια είναι μια λιχουδιά που μικροί και μεγάλοι λατρεύουν, οπότε τους έδωσα και κατάλαβαν με την εφαρμογή (δεν την λέω καν συνταγή όπως βλέπετε...) που θα διαβάσετε.

Καπνιστά Σφολιατίνια


Για ένα μεγάλο ταψί φούρνου
2 φύλλα σφολιάτας ξεπαγωμένα, αλλά όχι να έχει ζεσταθεί πολύ η σφολιάτα.
300 γραμ. καπνιστό τυρί τριμμένο,
1 μεγάλο αυγό,
2 κουταλιές γάλα πλήρες,
λίγο επιπλέον γάλα για το άλειμα,
1 κουταλάκι πάπρικα,
1,5 κουταλάκι σουσάμι.


Έτριψα το τυρί στον τρίφτη μου, το ανακάτεψα με το γάλα και το αυγό μέσα σ' ένα μπολ.
Άνοιξα το πρώτο φύλλο σφολιάτας και άπλωσα επάνω την μισή ποσότητα από το μείγμα τυριού.

Με κοφτερό μαχαίρι έκοψα σε 6 λωρίδες κάθετα και μετά κάθε λωρίδα την έστριψα ως πλεξούδα και την ακούμπησα στο αντικολλητικό χαρτί.


Επανάληψη της διαδικασίας και με το δεύτερο φύλλο.
Όταν τελείωσα έβαλα το επιπλέον γάλα μέσα στο ίδιο μπολ που είχα το μείγμα τυριού και με αυτό άλειψα με πινελάκι κάθε πλεξούδα.
Τέλος, πασπάλισα με την πάπρικα και το σουσάμι.


Έψησα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου λεπτά.
Απολαυστικά τόσο ζεστά όσο και λίγο πιο κρύα αργότερα.
Σας εύχομαι καλό 3ήμερο και Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες της αυριανής ημέρας.

9 σχόλια:

  1. Κι εγώ διατηρώ σφολιάτα στο ψυγείο Πηνελόπη μου, καθώς πραγματικά λύνει τα χέρια σε στιγμές μεγάλης πείνας ή έλλειψης χρόνου!
    Τέλεια δείχνουν τα σφολιατίνια και είναι ωραία ιδέα τόσο για μάζεμα με φίλους όσο και για σνακ!
    Καλό τριήμερο, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως καθυστερημένη απάντηση, αλλά έτσι ακριβώς Ερμιόνη μου.
      Όταν δε, ο χρόνος πιέζει πρέπει να καταφέρνεις και να ισορροπείς στο αποτέλεσμα που θα παρουσιάσεις στο "οικιακό κοινό" σου :-)
      Φιλιά πολλά κι από εμένα.

      Διαγραφή
  2. Διαβάζοντας καπνιστά ήμουν σίγουρη για τη χρήση καπνιστής πάπρικας. Βλέπω και τυρί καπνιστό και να ο πιο γρήγορος κι εύκολος -και φυσικά νοστιμότατος- μπυρομεζές!
    Καλή συνέχεια και υπόλοιπο βδομάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου την! Έφη μου εκείνη την ώρα δεν είχα καπνιστή πάπρικα και έβαλα κανονική. Αλλά πραγματικά η καπνιστή θα τα απογείωνε με την μπυρίτσα από δίπλα...
      Πως με νιώθεις!!

      Διαγραφή
  3. Πωπω και έχω μία πείνα τώρα, ωραία μας ξάφνιασες σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας ξάφνιασα ευχάριστα Νατάσσα.
      Δοκιμές... και ελπίζω να σας αρέσουν.

      Διαγραφή
  4. Πράγματι μια σφολιάτα στο σπίτι πάντα σου λύνει τα χέρια Ερμιόνη μου. Όπως αυτά τα σφολιατίνια, νοστιμότατα και για όλες τις ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανήκουμε όλες μας στο ίδιο club Μαρία μου... Προσπαθούμε να τους ικανοποιήσουμε και με απλά υλικά!!

      Διαγραφή
  5. θα συμφωνησω με τα παραπανω, η σφολιατα λυνει τα χερια!!
    τα πιο ευκολα "κριτσινια" και αρκετοι συνδυσμοι γευσεις!
    πολυ ωραια συνταγη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή