2.6.09

Τοστάκι, με Χαλούμι και Αραβική Πίττα

Δεν ανακάλυψα εγώ τον τροχό, είναι βέβαιο :-)
Αλλά μια ψησταριά της γειτονιάς μας,που το κάνει ως εναλλακτική λύση, αντί για το κλασσικό σουβλάκι, γύρο-πίττα κ.λ.π και το οποίο έχω αρκετές φορές παραγγείλει.
Έτσι σκέφτηκα γιατί να μην μπορώ να το κάνω κι’ εγώ στα γρήγορα, αρκεί να έχω τα υλικά. Μπορεί να μην έχω κάρβουνα και διαθέσιμη σχάρα, αλλά έχω τοστιέρα (!) αν δεν θέλω να βάλω σχάρα στον φούρνο...
Ένα γρήγορο λοιπόν βραδινό σνακ.
Αραβική πίτα και χαλούμι τοστ.
Θα χρειαστείτε : ένα πακέτο χαλούμι, που θα το κόψετε σε χοντρές φέτες (1 δάκτυλο)
3 μέτριες αραβικές πίτες κομμένες στην μέση (2 κομμάτια),
μερικές φέτες ντομάτας, χωρίς πολλά υγρά και μερικές φέτες αγγούρι,
λίγη ρίγανη και λίγο φρέσκο ψιλο-κομμένο μαϊντανό.

Κόβετε τις πίτες στα δύο, τις βάζετε για 1-1,5 λεπτό στην τοστιέρα, τις βγάζετε αφήνετε ελάχιστα να κρυώσουν και τις ανοίγετε εσωτερικά με τα δάκτυλα.
Μέσα σ’ αυτές βάζετε από ένα κομμάτι χαλούμι που το έχετε πασπαλίσει προηγουμένως με την ρίγανη και το έχετε ψήσει για 2 λεπτά αντίστοιχα στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Συμπληρώνετε το τοστάκι με τις φέτες ντομάτας, το αγγούρι και τον μαϊντανό και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε συνοδείας μπίρας!
Αν τώρα θέλετε να το κάνετε πιο πικάντικο, μια μουστάρδα καυτερή ή μη, καθώς επίσης κι’ ένα ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι ;ένα κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο και λίγο πιπέρι καγιέν (προσοχή αυτό καίει πολύ) κάνουν καλά την δουλειά τους.

2 σχόλια:

  1. απλό και πικάντικο!
    Σε περιμένει κάτι στο http://lemoncinnamon.blogspot.com
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Οπως τα λές Αγγελική μου, απλό και πικάντικο και όχι πολύ παχυντικό. Κάπου διάβαζα προχθές ότι αραβικές πίτες είναι κατά πολύ πιο Light από τις δικές μας για σουβλάκια.
    Έρχομαι να δω τι με περιμένει...
    Ανταποδίδω τα φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή