Επειδή η επιστροφή πάντα μας κάνει να έχουμε μια κάπως "ανώμαλη" προσγείωση (δεν θέλω ούτε να το συζητώ) πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να κρατάμε τις ισορροπίες μας!
Και ο μόνος τρόπος που βρήκα εγώ χθες το βράδυ, για να έρθω στα "ίσα" μου, μετά από αρκετές ώρες φασίνας ήταν το γρήγορο κολατσιό για κείνη την ώρα αλλά και για την επόμενη μέρα.
Σας το γράφω να το έχετε κατά νου αλλά και για να μην νομίζουν όλοι οι κατασκευαστές έτοιμων σνακ, ότι αν θελήσουμε να φτιάξουμε παρόμοια πράγματα στο σπίτι μας, ότι και καλά δεν θα τα καταφέρουμε. Φυσικά και μπορούμε :-)))
Βρε παιδιά λίγη καλή διάθεση χρειάζεται (και λίγος χρόνος είναι η αλήθεια).
Τούτα τα τυροκούλουρα δεν μου πήραν περισσότερο από 15 λεπτά στην προετοιμασία και κάπου 20 λεπτάκια στο ψήσιμο.
Και ο μόνος τρόπος που βρήκα εγώ χθες το βράδυ, για να έρθω στα "ίσα" μου, μετά από αρκετές ώρες φασίνας ήταν το γρήγορο κολατσιό για κείνη την ώρα αλλά και για την επόμενη μέρα.
Σας το γράφω να το έχετε κατά νου αλλά και για να μην νομίζουν όλοι οι κατασκευαστές έτοιμων σνακ, ότι αν θελήσουμε να φτιάξουμε παρόμοια πράγματα στο σπίτι μας, ότι και καλά δεν θα τα καταφέρουμε. Φυσικά και μπορούμε :-)))
Βρε παιδιά λίγη καλή διάθεση χρειάζεται (και λίγος χρόνος είναι η αλήθεια).
Τούτα τα τυροκούλουρα δεν μου πήραν περισσότερο από 15 λεπτά στην προετοιμασία και κάπου 20 λεπτάκια στο ψήσιμο.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα.
Για την βάση: ένα μεγάλο φύλλο σφολιάτας (από εργαστήριο) που μου έβγαλε 9 τυρο-κούλαρα.
Το φύλλο σε πακέτο από SM λογικά θα σας βγάλουν 6 με 7.
Για την γέμιση: το μείγμα που θα βάλετε μέσα είναι θέμα προσωπικών επιλογών και διαθεσιμότητας υλικών στον ψυγείο σας. Προσωπικά έβαλα ένα 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο στον τρίφτη, 80 γραμμάρια τριμμένο regato, 3 κομμάτια μπεϊκον ψιλοκομμένα και σοταρισμένα για 3-4 λεπτά, 1 αυγό, 2 κουταλιές γιαούρτι 2% λιπαρά, 1 κουταλιά γάλα, μοσχοκάρυδο τριμμένο και λίγο πιπεράκι.
Ανακάτεψα καλά όλα τα πιο πάνω υλικά να ενωθούν.
Πήρα το φύλλο της σφολιάτας (που είχα αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να παραζεσταθεί για να μπορέσω να το κόψω εύκολα) και το χώρισα μ’ ένα μαχαίρι σε 9 λωρίδες φάρδους 5 εκατοστών περίπου.
Κατά μήκος της κάθε λωρίδας και στο μέσον της έβαλα γέμιση τυριών, αφήνοντας ένα περιθώριο από το πάνω και κάτω μέρος κενό. Ένωσα τις δύο πλευρές να κολλήσουν καλά. Έκλεισα και τις άκρες και τα «μπαστουνάκια» γύρισαν σε κουλουράκια.
Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, έβαλα τα κουλουράκια μου. Μ’ ένα πιρουνάκι έκανα ελαφρώς μερικές ανάλαφρες τρυπούλες πάνω στην σφολιάτα και τα φούρνισα. Ψήθηκαν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι που φούσκωσαν και ρόδισαν καλά.
Τυρένια, τραγανά, αλλά προπάντων με υλικά από τα χεράκια σας.
Tips:
- Η σφολιάτα δεν πρέπει να σας παραζεσταθεί.
- Μην βάλετε πολύ γέμιση και δεν μπορείτε να τα κλείσετε σωστά. Ενώ μοιράστε την γέμιση σε όλο το μήκος της λωρίδας
- Αν κάπου σας «ανοίξει» τρύπα, καλύψτε την με κομματάκια ζύμης από τις άκρες του μπαστουνιού που θα πρέπει να είναι κενές.
Kαλώς την!!! τέλεια τα τυροκούλουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Καλως σας βρήκα και πάλι Αστερομαράκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω όλοι να είστε (εκεί έξω στην blogσφαιρα) καλά.
Νόστιμα και άκρως δελεαστικά πρέπει να σου πω...
Έφη σ' ευχαριστώ και απ' εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει που υπήρξε πρόβλημα με την ανάρτηση του σχολίου, είναι σαν να το έκανες εδώ καλή μου.
Καλώς ήρθες!!Μόλις πριν μια ώρα με κέρασαν κάτι έτοιμο και από καλό λέει εργαστήριο και τώρα πονάει το στομάχι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να περάσατε ωραία και να ξεκουραστήκατε.
Θα ήθελα για λίγο να σε ρωτήσω κάτι αν μπορείς.
Φιλιά.
Τέλεια τα τυροκούλουρα....και για λίγο σουσαμάκι από πάνω δε θα έλεγα όχι!!! Καλώς επέστρεψες και καλό υπόλοιπο....αν υπάρχει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα ντε! Ποιός είπε πως δεν μπορεί να φτιαχτεί τέτοιο νόστιμο μεζεδάκι στο σπίτι! Ίσα ίσα, θα είναι και πιο υγιεινό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες απ' τις διακοπές σου Πηνελόπη!
Πηνελόπη καλή μας επάνοδο και πεντανόστιμη από ότι βλέπω και σίγουρα θα δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες και πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆδειασε λόγω διακοπών κάπως η blogοσφαιρα, οπότε εμείς που μείναμε εδώ, δε θα πούμε όχι στα νόστιμα τυροκούλουρά σου!
Καλή συνέχεια εύχομαι :)
Καλώς σας βρήκα και πάλι Ξανθή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μιλήσουμε βεβαίως...όσο για τα "καλά" εργαστήρια έχω πια τόσες πολλές επιφυλάξεις που πρέπει να γράφω κατεβατά!
Anthivolon (Μπέτυ) σ' ευχαριστώ. Φυσικά και το σουσαμάκι και το μαυροκούκι θα ταίριαζαν πολύ, αλλά δεν ήταν διαθέσιμα εκείνη την ώρα της παρασκευής τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχουμε κάτι ακόμη για τον Αύγουστο κι' εμείς. Καλή συνέχεια και στα δικά σας εύχομαι.
Μάγδα μου συμφωνούμε απολύτως, όπως και στα γούστα για το νοστιμότατο σαντουιτσάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σας βρήκα για κανά δυό βδομάδες και μετά πάλι στους δρόμους για 2 βδομάδες επίσης (αν και τελικά δεν θα καταφέρω να κάνω το ταξίδι στα μέρη σου όπως πίστευα).
Αυτό είναι το ωραίο του καλοκαιριού, οι πολλές δυνατότητες για ταξίδια.
Χαραυγή καλή μας επάνοδο (μάλλον κι' εσύ επέστρεψες, ε;). Νόστιμα πράγματα για να αιστανόμαστε όμορφα και για να έχουμε πιο καλή διατροφή από τα "έτοιμα παρασκευάσματα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε Σκοτεινούλα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τέτοια εποχή, υπάρχει μια αποχή στην blogσφαιρα, τουλάχιστον τα 6 χρόνια που εγώ συμμετέχω σ' αυτήν.
Αλλά με γεμάτες ψυχές και με νέες εντυπώσεις όλοι μας λίγο πολύ κατά τον Σεπτέμβρη θα έχουμε ωραία πράγματα να πούμε και να γράψουμε.
Εύχομαι σύντομα και στην δική σου απόδραση!!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν φαντάζεσαι πόσο μου άρεσαν τα τυροκούλουρά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα φτιάξω οπωσδήποτε και θέλω να μου πεις και το ζυμαροεργαστήριο.
Υπήρχε κάποτε στην περιοχή μου αλλά δεν υπάρχει πια.:(
Φιλιά σας πολλά-πολλά, Πηνελόπη μου, και ελπίζω "η προσγείωση" εντός και...εκτός σπιτιού να ήταν κάπως ομαλή!
Καλημέρα Ζαμπία μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήσε γενικές γραμμές θα την χαρακτήριζα ομαλή, υπήρξαν πράγματα που μας "υποδέχτηκαν" αλλά όλα τελικά είναι μέσα στο παιχνίδι!
Το ζυμαροεργαστήριο είναι στην περιοχή μας, πολύ κοντά στο σπίτι μας. Οπότε μάλλον θα πρέπει να μας έρθεις για να στο δείξω από κοντά.
Σαφώς πιο οικονομική η περίπτωση από τα πωλούμενα στα SM προϊόντα καθώς και σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Φιλιά σας και στους δυό σας, αλλά και σ' όλη την τετράποδη παρέα μας :-))
Καλώς ήλθες και καλώς μας βρήκες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί στα μέσα Αυγούστου θα λείψω κι εγώ και αναμένω!!
Τα τυροκούλουρα είναι τέλεια και θα τα φτιάξω.
Χαίρομαι που σε βλέπω! Κρίμα που τελείωσε αυτός ο γύρος διακοπών...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή προσαρμογή!
Όσο για τα τυροκούλουρα συμφωνώ απολύτως! Ιδιαίτερα όταν έχουμε και παιδιά να ταΐσουμε τέτοιες λύσεις είναι χίλιες φορές καλύτερες από κάθε άποψη!
Καλώς ήρθες και με το καλό να ξαναφύγεις. Νόστιμο σνακ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Πηνελόπη μου, να έχεις υγεία και με το καλό να προγραμματίσεις νέες διακοπές. Το καλοκαίρι καλά κρατεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ορίσατε! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Ωραιότατο το κέρασμα της επιστροφής!
ΑπάντησηΔιαγραφήMari μου με το καλό και στις δικές σου διακοπές (και στις δικές μου πάλι). Τούτα τα κουλουράκια είναι πολύ νόστιμα θα έλεγα. Και σήμερα με βλέπω να κάνω δεύτερη δόση μιας και είχαν επιτυχία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε να τα κάνετε και γλυκά με σοκολάτα,ξηρούς καρπούς και φρούτα.
Και εγώ χαίρομαι που σε "βλέπω" Αγγελική μου, αν και λυπηθήκα με το τελευταίο σου post.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έχεις κάτι από την Ελλάδα (πχ ένα βότσαλο ή μια μικρή σημαία) βάλτα κοντά στον φίλο σου καλή μου.
Θα είναι σαν να κράτησες την υπόσχεσή σου.
Φιλιά πολλά.
Να σαι καλά Μανουσίνα μου. Νόστιμο σνακ και "σηκώνει" και πολλές παραλλαγές. Τόσο αλμυρές όσο και γλυκειές :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως το καλοκαίρι καλά κρατεί (σήμερα απο το πρωί η ζέστη είναι αρκετή θα έλεγα) και μας κάνει να θέλουμε να είμαστε συνεχώς στους δρόμους.
Σ' ευχαριστώ δε για το βραβείο και ιδιαίτερα για το λόγο που μου το "χάρισες".
Καλώς σας βρήκαμε Vita μου. Πάμε με υγεία και στα επόμενο σε λίγες μέρες ελπίζω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το κέρασμα σαν το νεραντζάκι σου δεν είναι, αλλά κάνοντας λίγο αποχή απο τα γλυκά, το έριξα κι' εγώ στις αλμυρές δημιουργίες :-))
Τέλεια τα τυροκούλουρα. Μόνο που τα παιδιά μου τα τσακίσανε. Τι τυροκούλουρα της φασίνας; Ϊσα που πρόλαβα να φάω κι εγώ ένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράστε και από το blog μου 'γλυκές και αλμυρές γεύσεις' στη διεύθυνση polyfreelance.blogspot.com. Είμαι καινούργια στον χώρο και θα χαρώ πολύ να με επισκεφθείτε.
Έτσι γίνεται με τούτα το κουλουράκια Ελευθερία μου, όταν αρέσουν σε κάποιον, ποτέ δεν σταματά στο ένα :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σε κάνω την επίσκεψή μου σύντομα.
Καλή σου μέρα.