Τηγανιτές μηλόπιτες (ω, ναι...) και "τύφλα" ν' έχουν τα pancakes!!
Μιλάμε για το πιο μυρωδάτο και λιχούδικο σνακ, για το χαλαρό πρωϊνό ενός Σαββατοκύριακου.
Σε γεμίζει ενέργεια και ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις σου παρέα με το αγαπημένο σου ρόφημα.
Υλικά απλά, αρκεί να έχεις σκεφτεί να έχεις ένα πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού στο ψυγείου σου και μερικά ξυνόμηλα, ή έστω άλλα μήλα.
Για τέσσερεις τραγανές και ταυτόχρονα ζουμέρες τηγανιτές μηλόπιτες, χρειάζονται τα ακόλουθα υλικά:
2 φύλλα ζύμης κουρού,
3 ξυνόμηλα,
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη,
2 κουταλάκια ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική ή σκούρα.
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα, αλλά αν θέλετε περισσότερη γεύση (και δεν νηστεύετε) σαφώς ένα καλό αγελαδινό βούτυρο θα κάνει την γευστική διαφορά.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε με το
μαχαίρι.
Έχουμε αφήσει το φύλλο στο ψυγείο, από το βράδυ, να ξεπαγώσει.
Πάνω στην διαφάνεια που είναι τυλιγμένα τα φύλλα, τ' ανοίγουμε και τα κόβουμε στην μέση κατά πλάτος.
Μοιράζουμε τα κομματάκια των μήλων.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και διπλώνουμε ώστε να κολλήσουν καλά.
Κατόπιν στρίβουμε τα μπαστουνάκια σε στριφτάρια και πατάμε ελαφρά με το χέρι μας ή με μια σπάτουλα.
Έχουμε βάλει το αραβοσιτέλαιο ή το βούτυρο στο τηγάνι να ζεσταθούν καλά και τηγανίζουμε μια-μια την κάθε μηλόπιτα, για 8 περίπου λεπτά γυρίζοντας τες και από τις δύο πλευρές.
Πατώντας πάντα ελαφρά με μια σπάτουλα.
Τις βάζουμε σε σκεύος με χαρτί κουζίνα μας, να τραβήξει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα στην επιφάνεια.
Θεϊκές. Τραγανές απ' έξω και ζουμερές από μέσα με το άρωμα της κανέλας και την γεύση του μήλου να γαργαλούν τον ουρανίσκο.
Καλή σας απόλαυση εάν τις φτιάξετε, καλό υπόλοιπο Κυριακής και να έχουμε όλοι μας μια πολύ όμορφη και "φωτεινή" από κάθε άποψη, εβδομάδα.
Μιλάμε για το πιο μυρωδάτο και λιχούδικο σνακ, για το χαλαρό πρωϊνό ενός Σαββατοκύριακου.
Σε γεμίζει ενέργεια και ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις σου παρέα με το αγαπημένο σου ρόφημα.
Υλικά απλά, αρκεί να έχεις σκεφτεί να έχεις ένα πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού στο ψυγείου σου και μερικά ξυνόμηλα, ή έστω άλλα μήλα.
Για τέσσερεις τραγανές και ταυτόχρονα ζουμέρες τηγανιτές μηλόπιτες, χρειάζονται τα ακόλουθα υλικά:
2 φύλλα ζύμης κουρού,
3 ξυνόμηλα,
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη,
2 κουταλάκια ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική ή σκούρα.
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα, αλλά αν θέλετε περισσότερη γεύση (και δεν νηστεύετε) σαφώς ένα καλό αγελαδινό βούτυρο θα κάνει την γευστική διαφορά.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε με το
μαχαίρι.
Έχουμε αφήσει το φύλλο στο ψυγείο, από το βράδυ, να ξεπαγώσει.
Πάνω στην διαφάνεια που είναι τυλιγμένα τα φύλλα, τ' ανοίγουμε και τα κόβουμε στην μέση κατά πλάτος.
Μοιράζουμε τα κομματάκια των μήλων.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και διπλώνουμε ώστε να κολλήσουν καλά.
Κατόπιν στρίβουμε τα μπαστουνάκια σε στριφτάρια και πατάμε ελαφρά με το χέρι μας ή με μια σπάτουλα.
Έχουμε βάλει το αραβοσιτέλαιο ή το βούτυρο στο τηγάνι να ζεσταθούν καλά και τηγανίζουμε μια-μια την κάθε μηλόπιτα, για 8 περίπου λεπτά γυρίζοντας τες και από τις δύο πλευρές.
Πατώντας πάντα ελαφρά με μια σπάτουλα.
Τις βάζουμε σε σκεύος με χαρτί κουζίνα μας, να τραβήξει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα στην επιφάνεια.
Θεϊκές. Τραγανές απ' έξω και ζουμερές από μέσα με το άρωμα της κανέλας και την γεύση του μήλου να γαργαλούν τον ουρανίσκο.
Καλή σας απόλαυση εάν τις φτιάξετε, καλό υπόλοιπο Κυριακής και να έχουμε όλοι μας μια πολύ όμορφη και "φωτεινή" από κάθε άποψη, εβδομάδα.
aaaaa τι ωραία ιδέα!!! πιστευω και στο φουρνο θα γίνουν καλες για να γλυτώσω το τηγάνισμα! τέλεια παντως!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα Ντολμαδάκι μας!
ΔιαγραφήΕ, και στον φούρνο θα σου γίνουν αν τις αλείψεις με λίγο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι, αλλά δεν θα έχουν αυτό το τραγανό που προσφέρει το τηγάνι...
Αυτή είναι μια αλήθεια που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, όσο κι' αν αποφεύγουμε το τηγάνισμα.
Πω, πω, πω, πω, πω, πω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τον!
ΔιαγραφήΑπλό, εύκολο και άκρως νόστιμο ;-)
Καλημέρες.
Ωραίο γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://fetoula.blogspot.gr/
Πραγματικά ωραίο και πολύ νόστιμο Αριάδνη μου.
ΔιαγραφήΤέλειο ξεκίνημα για χαλαρή ημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδικά τούτο το Σάββατο ήταν πολύ χαλαρό Αμαλία μου.
ΔιαγραφήΕίχα σχεδόν ξεχάσει πως είναι η τόση "χαλάρωση" :-)
Ως εδώ έφτασαν οι ευωδιές απ' τ' αρώματα, Πηνελόπη μου! Σκέτος πειρασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εβδομάδα θ' αρχίσει μ' ότι καλύτερο για πρωινό!
Ευωδιαστό πρωϊνό με τους αγαπημένους γύρω σου, καλέ μου Ευάγγελε.
ΔιαγραφήΜη δείχνεις εύκολα γλυκά!!!! Θα μας καταστρέψεις!!! Τώρα πως να μη το φτιάξω και εγώ, που γίνεται στο πι και φι;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, καλά Μαρινάκι μου...θα πάω στα δύσκολα, για να σε κάνω να το διπλο-σκεφτείς να τα φτιάξεις ;-))
ΔιαγραφήΑυτό όμως αξίζει να το κάνεις!
Ωραιο,ελαφρυ,νοστιμο,φρουτενιο ,ολα τα εχει,πολυ ωραια προταση Πηνελοπη,καλο βραδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά Νέλη μου.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ.
Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Ωωωωωωωωωωωωωω!! Εγώ ποτέ δεν λέω όχι σε μηλόπιτες, πόσο μάλλον στις δικές σου που έγιναν πεντανόστιμες και τραγανές Πηνελόπη μου και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!!! Τέλειες φιλενάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Ο χρόνος είναι μεγάλο προσόν στα εύκολα γλυκάκια, Κική μου. Γιατί θέλεις να τα κάνεις και να τα γευτείς άμεσα :-)))
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα.
Τρελαίνομαι για μηλοκατασκευές!!!!Τα σπάει το γλυκάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!
Σ' ευχαριστώ Λένια μου.
ΔιαγραφήΑπό τα γλυκά που μάλλον αρέσουν στους πιο πολλούς, αν και υπάρχουν σίγουρα και κάποιοι που δεν αγαπούν τα μήλα.
Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.
Πω πω μου τρεχουν τα σαλια πρωι πρωι!
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Beauty, γίνονται γρήγορα...οπότε αποκτάς υλικά ...και βουρ για την κουζίνα, για να πάνε και τα σαλάκια στην θέση τους :-)))
ΔιαγραφήΈνα σούπερ στρούντελ τηγανητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσααααααα!
Z.
Έτσι...έτσι ... Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΖεστούτσικο, τραγανό και μυρωδάτο, άντε να του αντισταθείς...
Μηλόπιτες express, πεντανόστιμες και νηστίσιμες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ περιγραφή σου και μόνο τα λέει όλα Πηνελόπη μου!
Φιλιά
Προσπάθησα, να είμαι όσο το δυνατόν πιο "περιεκτική" στην περιγραφή, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά κι' από εμένα.
Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά ήταν, καλή μου Πέπη.
ΔιαγραφήΑξίζει τον κόπο η δοκιμή του :-))
Για πρωϊνό και όχι μόνο, είναι απίθανες Πηνελόπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν. Πρέπει να πάρω ζύμη....
Μπράβο για την ωραία συνταγή
Φιλιά
Έχεις δίκιο Marion, είναι πολύ καλές τούτες οι μηλόπιτες, όχι μόνον για πρωϊνό, αλλά και για απογευματινό ή ένα γρήγορο γλυκό βραδινό ;-)))
ΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς.