Που θα πάει...θα καλοκαιριάσει!
Θα βρέξει, θα ξαναβρέξει...
Θα υγρανθεί κι άλλο η ατμόσφαιρα...
Θα φέρει σύννεφα, θα βγάλει ήλιο...και εκεί κάπου στο βάθος θα φανεί το ουράνιο τόξο...και ΝΑΙ, θέλει ...δεν θέλει...ο Ιούνιος έφτασε 15 και θα καλοκαιριάσει!
Τέλος και στην σχολική χρονιά (ω, ναι) και κάντε κουράγιο μάνες!
Θα καλοκαιριάσει είπαμε!!
Αφού θα καλοκαιριάσει λοιπόν, οι συνταγές μας πρέπει να είναι απλές, γρήγορες, νόστιμες και ελκυστικές (το έχουμε πια μάθει για καλά το μάθημα μας και δεν το ξεχνάμε...)
Πρόταση λοιπόν θαλασσινή και καλοκαιρινή!
Υλικά για 4-5 άτομα
Για τις γαρίδες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
1/2 φλιτζανιού πάστα τομάτας,
5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού πλατύφυλλου,
2 κουταλιές κρασί ροζέ,
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και ζάχαρη από 1/2 κοφτό κουταλάκι,
180 γραμ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους,
800-900 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες και ολόκληρες.
Επιπλέον
1,5 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
Νερό, αλάτι, ελαιόλαδο για το βράσιμο του ρυζιού και μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο
γάλακτος για το άρωμα, προς το τελείωμα του μαγειρέματος.
Σε βαθύ τηγάνι έβαλα το ελαιόλαδο μαζί με την πάστα τομάτας και τα μπαχαρικά (εκτός από το αλάτι) να πάρουν μια πρώτη βράση.
Στη συνέχεια έριξα μέσα το κρασί και τα φύλλα του βασιλικού (λίγο τσακισμένα με τα δάχτυλα, ώστε να βγάλουν περισσότερο άρωμα).
΄Αφησα να βράσουν γι 4-5 λεπτά ακόμη.
Κατόπιν έριξα μέσα τις γαρίδες (που προηγουμένως είχα ξεπλύνει καλά και τις είχα αφήσει για 10 λεπτά μέσα σε ξυδόνερο),τις άφησα να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας τες ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και κατόπιν πρόσθεσα τους κύβους της φέτας.
Ανακάτεψα μια φορά ακόμη και έκλεισα το μάτι, αφήνοντας την θερμοκρασία να κάνει από μόνη της το υπόλοιπο μαγείρεμα. Δεν χρειάζονται άλλωστε περισσότερο χρόνο οι γαρίδες γιατί σκληραίνουν και χάνουν την γεύση τους.
Σχεδόν ταυτόχρονα ετοίμαζα ένα άσπρο σπυρωτό πιλάφι και σε 15-18 λεπτά είχα έτοιμο ένα ωραίο και χορταστικό πιάτο.
Οι γαρίδες αυτές ταιριάζουν εξίσου καλά και με ζυμαρικά της αρεσκείας σας, ενώ σερβίρονται άνετα και σκέτες ως μεζές μέσα σε ατομικά σκεύη όπως για παράδειγμα γιουβετσάκια με βασική προϋπόθεση ένα φρέσκο φρατζολάκι ψωμί από δίπλα, καθώς η σαλτσούλα τους είναι εξαιρετική για "βούτες" ή "βουτιές" :-)) αναλόγως την οπτική γωνία.
Δοκιμάστε τις, αξίζει τον ελάχιστο κόπο πιστεύω.
Καλό Καλοκαίρι και επισήμως και καλές διακοπές για όσους τις προγραμματίζουν!
Θα βρέξει, θα ξαναβρέξει...
Θα υγρανθεί κι άλλο η ατμόσφαιρα...
Θα φέρει σύννεφα, θα βγάλει ήλιο...και εκεί κάπου στο βάθος θα φανεί το ουράνιο τόξο...και ΝΑΙ, θέλει ...δεν θέλει...ο Ιούνιος έφτασε 15 και θα καλοκαιριάσει!
Τέλος και στην σχολική χρονιά (ω, ναι) και κάντε κουράγιο μάνες!
Θα καλοκαιριάσει είπαμε!!
Αφού θα καλοκαιριάσει λοιπόν, οι συνταγές μας πρέπει να είναι απλές, γρήγορες, νόστιμες και ελκυστικές (το έχουμε πια μάθει για καλά το μάθημα μας και δεν το ξεχνάμε...)
Πρόταση λοιπόν θαλασσινή και καλοκαιρινή!
Γαρίδες με φέτα
Υλικά για 4-5 άτομα
Για τις γαρίδες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
1/2 φλιτζανιού πάστα τομάτας,
5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού πλατύφυλλου,
2 κουταλιές κρασί ροζέ,
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και ζάχαρη από 1/2 κοφτό κουταλάκι,
180 γραμ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους,
800-900 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες και ολόκληρες.
Επιπλέον
1,5 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
Νερό, αλάτι, ελαιόλαδο για το βράσιμο του ρυζιού και μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο
γάλακτος για το άρωμα, προς το τελείωμα του μαγειρέματος.
Σε βαθύ τηγάνι έβαλα το ελαιόλαδο μαζί με την πάστα τομάτας και τα μπαχαρικά (εκτός από το αλάτι) να πάρουν μια πρώτη βράση.
Στη συνέχεια έριξα μέσα το κρασί και τα φύλλα του βασιλικού (λίγο τσακισμένα με τα δάχτυλα, ώστε να βγάλουν περισσότερο άρωμα).
΄Αφησα να βράσουν γι 4-5 λεπτά ακόμη.
Κατόπιν έριξα μέσα τις γαρίδες (που προηγουμένως είχα ξεπλύνει καλά και τις είχα αφήσει για 10 λεπτά μέσα σε ξυδόνερο),τις άφησα να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας τες ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και κατόπιν πρόσθεσα τους κύβους της φέτας.
Ανακάτεψα μια φορά ακόμη και έκλεισα το μάτι, αφήνοντας την θερμοκρασία να κάνει από μόνη της το υπόλοιπο μαγείρεμα. Δεν χρειάζονται άλλωστε περισσότερο χρόνο οι γαρίδες γιατί σκληραίνουν και χάνουν την γεύση τους.
Σχεδόν ταυτόχρονα ετοίμαζα ένα άσπρο σπυρωτό πιλάφι και σε 15-18 λεπτά είχα έτοιμο ένα ωραίο και χορταστικό πιάτο.
Οι γαρίδες αυτές ταιριάζουν εξίσου καλά και με ζυμαρικά της αρεσκείας σας, ενώ σερβίρονται άνετα και σκέτες ως μεζές μέσα σε ατομικά σκεύη όπως για παράδειγμα γιουβετσάκια με βασική προϋπόθεση ένα φρέσκο φρατζολάκι ψωμί από δίπλα, καθώς η σαλτσούλα τους είναι εξαιρετική για "βούτες" ή "βουτιές" :-)) αναλόγως την οπτική γωνία.
Δοκιμάστε τις, αξίζει τον ελάχιστο κόπο πιστεύω.
Καλό Καλοκαίρι και επισήμως και καλές διακοπές για όσους τις προγραμματίζουν!
Καλησπερα Πηνελοπη μου.ενω με τα ψαρια δεν τα παω και πολυ καλα και ειμαι πολυ εκλεκτικη γαριδες ομως θα μπορουσα να τρωω καθε μερα.με ολους τους τροπους.και αυτο που προτεινεις ε ειναι στις επιλογες μου.καλο καλοκαιρι και απο εμενα.οσο για διακοπες αυτο ειναι πονεμενη ιστορια.τα φιλια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι γαρίδες είναι αγαπημένες στους περισσότερους μη ψαροφάγους, Λίτσα μου! Ομολογώ πως δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό που συμβαίνει, καθώς όλα μέσα στην θάλασσα συνυπάρχουν :-)))
ΔιαγραφήΕύχομαι αυτό το φετινό καλοκαίρι, να αποφασίσει να εμφανιστεί...καθώς εμείς ετοιμαζόμαστε την επόμενη εβδομάδα για mini διακοπές σ' ένα από τα ωραία μας νησιά.
Φιλιά και χαιρετισμούς σου στέλνω.
Καλοκαιρινό και νόστιμο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς Mia!
ΔιαγραφήΤι πιο καλοκαιρινό πιάτο από αυτό! Μπορώ να το ...οραματιστώ ήδη μαζί με μπόλικο φρέσκο ψωμάκι από δίπλα, ό,τι πρέπει για την εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα Αμαλία μου γλυκιά, να μην μιλήσουμε για την εποχή και το καλοκαίρι...γιατί θα πέσουμε έξω σε κάθε πρόβλεψη!! Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει κι' αυτό, όπως και τόσα άλλα προηγούμενα :-)
ΔιαγραφήΣαν φαγάκι όμως είναι παντός καιρού και σου φτιάχνει την διάθεση χάρη στην γεύση αλλά και την ευκολία στην προετοιμασία.
Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά.
από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάτο που λατρεύω αν και, κυρίως, τέτοια εποχή!! Εξάλλου, εγώ και τα θαλασσινά έχουμε σχέση ιδιότυπη θα έλεγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Πηνελόπη μου!
Φιλιά και καλό ΣΚ!
Έχω τόσο καιρό να φάω τέτοιο φαγητό!Υπέροχο Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να φαω άπειρες γαρίδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με την φετα και το βασιλικό τις έκανες καλοκαιρινές Πηνελόπη μου ;)
Φιλιά