Πάντα η περίοδος μετά τις γιορτές με αφήνει με υλικά που πρέπει να αξιοποιήσω, καθώς έχουν περισσέψει από άλλες παρασκευές στο διάστημα αυτό.
Συχνά δε, πρέπει να προσπαθώ να συνδυάσω τις γεύσεις που ο καθένας μέσα στην οικογένεια προτιμά, καθώς δεν ταυτιζόμαστε όλοι μας στα ίδια πράγματα.
Έτσι το σουτζούκι που ο μεγάλος άντρας πήρε και το αγαπά ως μεζέ ήταν πολύ... και μας έμεινε.
Ο μικρός δεν το συμπαθεί, αν ήταν άλλο αλλαντικό δεν θα είχαμε πρόβλημα...και δεν θα μας έμενε.
Η σκυλίτσα μας, κάνει τρελές χαρές όταν της μυρίζουν διάφορα... αλλά φυσικά δεν κάνει να φάει, οπότε και έμεινε.
Άντε τώρα να κάτσω να τα παντρέψω εγώ όλα και να βγάλω συμπέρασμα, μας έμεινε...δεν μας έμεινε...και γιατί μας έμεινε;
Τραγέλαφος η κατάσταση :-)
Όμως το αξιοποιείς σε μια ντοματένια σάλτσα και το βάζεις πάνω από μια πλούσια μακαρονάδα παρέα με τριμμένο τυράκι .... κι' από δω παν κι' οι άλλοι!
Υλικά (για 3 πιάτα)
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκια
12-14 τοματίνια βελανίδια,
7-8 φύλλα μεγάλα από φρέσκο χειμωνιάτικο βασιλικό,
150 γραμ. σουτζούκι σε όσο το δυνατόν πιο ψιλά φετάκια,
2 κουταλάκια πελτέ τομάτας,
1 μεγάλο μανταρίνι για τον χυμό του,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά τυρί κρέμα (ή λίγη κρέμα γάλακτος εναλλακτικά).
Μέσα σε βαθύ τηγάνι έβαλα το λάδι και σοτάρισα την πιπεριά.
Στα μισά του σοταρίσματος έριξα τα τοματίνια και τον πελτέ.
Λίγο σάταρισμα ακόμη των υλικών και κατόπιν προσθήκη του βασιλικού κομμένου με το χέρι, του χυμό από το μανταρίνι καθώς και το σουτζούκι.
Μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμη και λίγο πριν σβήσω την φωτιά έβαλα το τυρί κρέμα (ή κρέμα γάλακτος αν εσείς θέλετε).
Όσο μαγείρευα την σάλτσα, έβραζα και τα ζυμαρικά μου (Tortiglioni Barilla στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Τελείωσαν σχεδόν ταυτόχρονα οπότε και πέρασα στο σερβίρισμα.
Ζυμαρικά, σούρωμα, ελαφρό βουτύρωμα, σάλτσα και μια καλή κουταλιά (ή όσο επιθυμεί ο καθένας) τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση κεφαλοτύρι ή μυζήθρα) και το μεσημεριανό μας ήταν έτοιμο.
Συχνά δε, πρέπει να προσπαθώ να συνδυάσω τις γεύσεις που ο καθένας μέσα στην οικογένεια προτιμά, καθώς δεν ταυτιζόμαστε όλοι μας στα ίδια πράγματα.
Έτσι το σουτζούκι που ο μεγάλος άντρας πήρε και το αγαπά ως μεζέ ήταν πολύ... και μας έμεινε.
Ο μικρός δεν το συμπαθεί, αν ήταν άλλο αλλαντικό δεν θα είχαμε πρόβλημα...και δεν θα μας έμενε.
Η σκυλίτσα μας, κάνει τρελές χαρές όταν της μυρίζουν διάφορα... αλλά φυσικά δεν κάνει να φάει, οπότε και έμεινε.
Άντε τώρα να κάτσω να τα παντρέψω εγώ όλα και να βγάλω συμπέρασμα, μας έμεινε...δεν μας έμεινε...και γιατί μας έμεινε;
Τραγέλαφος η κατάσταση :-)
Όμως το αξιοποιείς σε μια ντοματένια σάλτσα και το βάζεις πάνω από μια πλούσια μακαρονάδα παρέα με τριμμένο τυράκι .... κι' από δω παν κι' οι άλλοι!
Υλικά (για 3 πιάτα)
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκια
12-14 τοματίνια βελανίδια,
7-8 φύλλα μεγάλα από φρέσκο χειμωνιάτικο βασιλικό,
150 γραμ. σουτζούκι σε όσο το δυνατόν πιο ψιλά φετάκια,
2 κουταλάκια πελτέ τομάτας,
1 μεγάλο μανταρίνι για τον χυμό του,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά τυρί κρέμα (ή λίγη κρέμα γάλακτος εναλλακτικά).
Μέσα σε βαθύ τηγάνι έβαλα το λάδι και σοτάρισα την πιπεριά.
Στα μισά του σοταρίσματος έριξα τα τοματίνια και τον πελτέ.
Λίγο σάταρισμα ακόμη των υλικών και κατόπιν προσθήκη του βασιλικού κομμένου με το χέρι, του χυμό από το μανταρίνι καθώς και το σουτζούκι.
Μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμη και λίγο πριν σβήσω την φωτιά έβαλα το τυρί κρέμα (ή κρέμα γάλακτος αν εσείς θέλετε).
Όσο μαγείρευα την σάλτσα, έβραζα και τα ζυμαρικά μου (Tortiglioni Barilla στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Τελείωσαν σχεδόν ταυτόχρονα οπότε και πέρασα στο σερβίρισμα.
Ζυμαρικά, σούρωμα, ελαφρό βουτύρωμα, σάλτσα και μια καλή κουταλιά (ή όσο επιθυμεί ο καθένας) τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση κεφαλοτύρι ή μυζήθρα) και το μεσημεριανό μας ήταν έτοιμο.
Σκέτο και μένα το σουτζούκι δε νομίζω πως μου αρέσει, απ΄ο,τι θυμάμαι έχει μια κάπως βαριά μυρωδιά. Έτσι όμως κι εγώ θα το έτρωγα, η μακαρονάδα φαίνεται υπέροχη (κι εδώ μανταρίνι, δε σε πιστεύω!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την Σκοτεινούλα μου!
ΔιαγραφήΝα με πιστέψεις φυσικά καλή μου :-) Και να ξέρεις είναι αυτό το υλικό που "πολέμησε" με τον τρόπο του (την γλύκα και την ελαφριά του οξύτητα) την βαριά μυρωδιά που καλά θυμάσαι πως έχει το σουτζούκι.
Είναι αυτό το "κλικ" που γίνεται στο μυαλό μου πολλές φορές όταν θέλω να φέρω τα πράγματα στο γευστικό αποτέλεσμα που φαντάζομαι.
Χαιρετισμούς πολλούς και καλή δύναμη.
Το σουτζούκι οπου μπαίνει δίνει φανταστική γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκολη και νοστιμη σάλτσα για ζυμαρικά.
Κι άκρως δημιουργική με το χυμό μανταρίνι ;)
Φιλιά πολλά
Για όσους αρέσκονται σε λίγο πιο "πικάντικες" γεύσεις στα ζυμαρικά τους, τούτη η σάλτσα είναι από τις πιο ωραίες, Μάριον.
ΔιαγραφήΤο μανταρίνι χαρίζει τόνο δροσερό και άρωμα, άμα δε, προσθέσεις και λίγο ξύσμα τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα :-)