21.1.19

Ψάρι... με λάχανο (και άλλα λαχανικά)

Όποιος έχει πολύ πιπέρι ...βάζει και στα λάχανα!
Όποιος όμως έχει πολύ λάχανο... βάζει και στα ψάρια!

Μάλιστα, αγαπητοί αναγνώστες και φίλες-φίλοι food bloggers, δύο λάχανα σε φάση αναμονής με "ανάγκασαν" να βρω τρόπους αξιοποίησης τους, πέρα από την σαλάτα κλασσική και εναλλακτικές καθώς και λαχανοντολμάδες.
Πείραμα λοιπόν, με την ελπίδα ότι θα πετύχαινε και δεν θα πήγαιναν χαμένα τα υλικά μου, καθώς τα πειράματα πολλές φορές μπορεί να μας οδηγήσουν σε αποτυχία.

Όμως το πείραμα πέτυχε.  Έγινε ωραίο φαγητό και ήταν μάλιστα και τόσο ελαφρύ στην γεύση που θα το επαναλάβω κάποια στιγμή με άλλο φιλέτο ψαριού και ίσως και με πιο δυναμικό συνδυασμό σε μπαχαρικά.

Φιλέτο Ψαριού (μπακαλιάρου ή άλλο) με λάχανο σοταρισμένο


Υλικά για 2-3 φιλέτα ψαριού (φαγητό για 2 άτομα)
1 μεγάλο καρότο,
1 μεγάλη πατάτα,
1/3 από μισό μεγάλο λάχανο,
1 μέτριο κρεμμύδι,
1/2 κουταλάκι αλάτι,
1/3 κουταλάκι πιπέρι,
χυμό από 2 λεμόνια,
ξύσμα από 1 λεμόνι (ή και πορτοκάλι)
1/2 κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη,
1/2 κουταλάκι κάρυ,
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.

Αφού έπλυνα και καθάρισα τα λαχανικά, τα έτριψα όλα, στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα ανακάτεψα με: το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, το κάρυ, το ξύσμα του λεμονιού και την μισή από την ποσότητα του χυμού.


Τ' άφησα να μαριναριστούν ανακατεμένα για 15 λεπτά μέσα σε μια λεκάνη.
Κατόπιν έβαλα το λάδι μου σε βαθύ σκεπαστό τηγάνι  (σοτέζ) για να ζεσταθεί και έριξα όλο το μείγμα λαχανικών για σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά-πυκνά μιας και το άμυλο της πατάτας μπορεί και να κολλήσει στο τηγάνι.


Όταν ο όγκος των λαχανικών είχε μειωθεί στο μισό, έβγαλα το 1/3 της ποσότητας τους σ' ένα μπολ.
Πάνω στην υπόλοιπη ποσότητα έστρωσα τα φιλέτα ψαριού και κάλυψα με την ποσότητα που είχα αφαιρέσει προηγουμένως.


Αλάτισα και πάλι ελαφρώς ενώ έριξα και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Σκέπασα την σοτέζ και μαγείρεψα για 6-7 λεπτά ακόμη, κουνώντας ελαφρώς την κατσαρόλα για να μην "σπάσουν" τα φιλέτα.


Έσβησα την φωτιά και σερβίρισα με λίγο έξτρα τριμμένο πιπέρι, γιατί το πιπέρι ταιριάζει με τα λάχανα, αλλά ταίριαζε ιδιαίτερα και μ' αυτό το φαγητό!
Μια άλλη εκδοχή για ψάρι συνδυασμένο με λαχανικά. που θα πρέπει να δοκιμάσετε εάν σας αρέσει το ψάρι.

Υ.Γ. να σημειώσω πως το μαρινάριασμα που έγινε μέσα στην λεκάνη βοήθησε πολύ ώστε να μην μυρίζει πολύ έντονα το λάχανο κατά το μαγείρεμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου