12.11.10

Η Στέλλα ...και η δική της ΚΑΒΑΛΑΣ

Η γνωριμία μου με την Στέλλα έγινε από το "πουθενά" όπως λέμε... πριν μερικά χρόνια κάνοντας ένα σχόλιο για το βιβλίο της  Έρωτας Γεύσεων που μόλις είχα αγοράσει, μέσα στο Forum του Hungry.
Ένας από τους συμμετέχοντες εκείνη την εποχή στο Hungry, ήταν γνωστός της και της μετέφερε το σχόλιό μου, το οποίο και στάθηκε η αφορμή να γνωριστούμε με την Στέλλα αρχικά διαδικτυακά (όπως συμβαίνει άλλωστε με πολλούς από εσάς που με διαβάζετε τώρα) μετά τηλεφωνικά και με την πρώτη ευκαιρία προσωπικά και ζωντανά εδώ στην Αθήνα που είχε έρθει για δουλειές της.

Εκ' τότε πρέπει να έχουν περάσει, αν τα μετράω σωστά, 4 χρόνια.
Η Στέλλα κατάφερε να κάνει πολλά ωραία πράγματα στον χώρο της Μαγειρικής με συμμετοχές και παρουσιάσεις, που πολύ τις ζηλεύω  αλλά εγώ είμαι ερασιτέχνης της κουζίνας ενώ εκείνη είναι επαγγελματίας με αγάπη και πάθος γι' αυτό που κάνει.

Τώρα λοιπόν ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που της είχα σχολιάσει τότε, μ' ένα νέο βιβλίο της το ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ από τον εκδοτικό οίκο Σερμύλη.  Προσωπικά ερωτεύτηκα την εικόνα του εξωφύλλου. Και της το σχολίασα αμέσως. Χρόνια τώρα θέλω να ταξιδέψω στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τούτο το εξώφυλλο μου έδωσε την αίσθηση ότι θα με ταξιδέψει το βιβλίο που καλύπτει.

"Βάλτε κατσαρόλες και τηγάνια στην φωτιά, πιάστε μαχαίρια και πιρούνια και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε την μοντέρνα όψης της παραδοσιακής κουζίνας της Καβάλας" όπως η ίδια η συγγραφέας  Στέλλα Σπανού γράφει στο οπισθόφυλλο του.

Καλή Επιτυχία  και σε τούτο το βιβλίο σου καλή μου Στέλλα.
Καλή Επιτυχία και σε όλα όσα θα 'ρθουν (γιατί θα έρθουν κι' άλλα είμαι σίγουρη) στο μέλλον.

6 σχόλια:

  1. Κι εγώ κάπως έτσι την γνωρίζω και δεν έτυχε ακόμα να τη συναντήσω από κοντά! Πρέπει να είναι υπέροχος άνθρωπος πάντως!
    Το βιβλίο από την προηγούμενη εβδομάδα θέλω να κατέβω κέντρο να το βρω και όλο κάτι προκύπτει!
    Και από ότι μου έχει δει πει είναι διαφορετικό από τα συνήθη!

    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν την έχω ρωτήσει σε ποιό βιβλιοπωλείο στο κέντρο μπορεί να υπάρχει τώρα, ίσως στο Shef in Love, αλλά υπάρχει σίγουρα σε ηλεκτρονικό μαγαζί. Δες και το σχετικό link Εφη http://www.psarasbooks.gr/eshop/book.php?TitlesID=159199

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου είπε εμένα.
    Για Αθήνα βέβαια, ότι το έχει ο Χρηστάκης,Iπποκράτους 10.

    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω για το προηγούμενο βιβλίο,. αλλά αυτό, είναι πολύ ωραίο! Πάρτε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πηνέλόπη μου ευχαριστούμεπου μας ενημερώνεις για αξιόλογα βιβλία μαγειρικής!
    Ξέρεις έχω αδυναμία με τις τοπικές κουζινες!
    Καλή εβδομάδα,φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έφη, Κική, Εύα το να λέμε και να προωθούμε κατά κάποιον τρόπο, τα όμορφα και δημιουργικά επιτεύγματα των φίλων bloggers είναι σαν λέμε πως καταφέραμε κι' εμείς κάτι μαζί τους!

    Η Κική πιστεύω, ότι καταλαβαίνει καλά τι θέλω να πω.

    Και εύχομαι και στην Στέλλα καλή επιτυχία για τούτο το βιβλίο, αλλά και στην Κική σύντομα και σε άλλα εξίσου επιτυχημένα και όμορφα όσο το πρώτο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή