Το ψάρι είναι ΘΡΕΠΤΙΚΟ, πάει και τέλειωσε!
Και όταν προσπαθώ να πείσω μια ψυχή, να το δοκιμάσει...και δεν τα καταφέρνω...ε, τότε πεισμώνω πάρα... μα πάρα... πολύ, λέμε!
Δεν εγκαταλείπω ωστόσο την προσπάθεια.
Μάταια μάλλον...αλλά δεν την εγκαταλείπω...κι' έρχομαι και μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή, μήπως και πείσω κάποιους ανάμεσα σε όσους μπαίνουν στον κόπο να με διαβάζουν και τους κάνω να δοκιμάσουν :-)))
Πρόσφατο πόνημα λοιπόν με ψάρι, και μάλιστα φρέσκο Ξιφία ( μέχρι και ο Ξέρξης ο Ξιφίας, από το αναγνωστικό της Β' Δημοτικού...μπήκε σε δράση, μα ούτε αυτό το κόλπο έπιασε ...) με κολοκύθα, καρότα, πατάτες και άνηθο.
Υλικά για 3 άτομα:
2 μεγάλες φέτες Ξιφία,
2 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε κύβους και βρασμένες ελαφρώς)
10-12 ροδέλες κολοκύθας (ήταν από μακρόστενη μικρή κολοκύθα) που έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους (και μάλιστα η συγκεκριμένη ήταν από σπόρο που ρίξαμε στις γλάστρες της ταράτσας μας)
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες επίσης,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
χυμός από 1 λεμόνι,
χυμός από 2 πορτοκάλια,
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή,
1 ποτηράκι (κρασιού) ούζο,
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.
Μια κονσέρβα καλαμποκιού (προαιρετικά για περισσότερο στόλισμα του πιάτου).
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και εύκολα (έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές όταν μιλάμε για μαγείρεμα ψαριού).
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά όλα μας τα λαχανικά.
Τα κόβουμε σε κύβους και ροδέλες όπως προανέφερα και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Όχι να μαλακώσουν πάρα πολύ, καθώς θα ψηθούν μετά στον φούρνο, απλώς θέλουμε να "συντονιστούν" στο ψήσιμο με τα υπόλοιπα λαχανικά που σαφώς χρειάζονται λιγότερο χρόνο.
Σε μια κανατούλα, ανακατεύουμε: τους χυμούς, τη μουστάρδα και το ούζο.
Στρώνουμε τις φέτες ξιφία και τα λαχανικά μέσα στο ταψί μας.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Σκορπίζουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το σκόρδο ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά μας και περιχύνουμε το φαγητό μας με υγρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 35-40 λεπτά.
Έτοιμο για σερβίρισμα, παρέα με λίγο βρασμένο καλαμπόκι που ορισμένους τους πείθει να φάνε το φαγητό τους!!
Ψαράκι μαζί με ψητά λαχανικά. Δύο, σ' ένα...δηλαδή!
Καλή σας απόλαυση και ελπίζω να έπεισα κάποιους να το δοκιμάσουν το ψαράκι με αυτόν τον τρόπο.
Και όταν προσπαθώ να πείσω μια ψυχή, να το δοκιμάσει...και δεν τα καταφέρνω...ε, τότε πεισμώνω πάρα... μα πάρα... πολύ, λέμε!
Δεν εγκαταλείπω ωστόσο την προσπάθεια.
Μάταια μάλλον...αλλά δεν την εγκαταλείπω...κι' έρχομαι και μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή, μήπως και πείσω κάποιους ανάμεσα σε όσους μπαίνουν στον κόπο να με διαβάζουν και τους κάνω να δοκιμάσουν :-)))
Πρόσφατο πόνημα λοιπόν με ψάρι, και μάλιστα φρέσκο Ξιφία ( μέχρι και ο Ξέρξης ο Ξιφίας, από το αναγνωστικό της Β' Δημοτικού...μπήκε σε δράση, μα ούτε αυτό το κόλπο έπιασε ...) με κολοκύθα, καρότα, πατάτες και άνηθο.
Υλικά για 3 άτομα:
2 μεγάλες φέτες Ξιφία,
2 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε κύβους και βρασμένες ελαφρώς)
10-12 ροδέλες κολοκύθας (ήταν από μακρόστενη μικρή κολοκύθα) που έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους (και μάλιστα η συγκεκριμένη ήταν από σπόρο που ρίξαμε στις γλάστρες της ταράτσας μας)
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες επίσης,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
χυμός από 1 λεμόνι,
χυμός από 2 πορτοκάλια,
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή,
1 ποτηράκι (κρασιού) ούζο,
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.
Μια κονσέρβα καλαμποκιού (προαιρετικά για περισσότερο στόλισμα του πιάτου).
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και εύκολα (έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές όταν μιλάμε για μαγείρεμα ψαριού).
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά όλα μας τα λαχανικά.
Τα κόβουμε σε κύβους και ροδέλες όπως προανέφερα και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Όχι να μαλακώσουν πάρα πολύ, καθώς θα ψηθούν μετά στον φούρνο, απλώς θέλουμε να "συντονιστούν" στο ψήσιμο με τα υπόλοιπα λαχανικά που σαφώς χρειάζονται λιγότερο χρόνο.
Σε μια κανατούλα, ανακατεύουμε: τους χυμούς, τη μουστάρδα και το ούζο.
Στρώνουμε τις φέτες ξιφία και τα λαχανικά μέσα στο ταψί μας.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Σκορπίζουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το σκόρδο ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά μας και περιχύνουμε το φαγητό μας με υγρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 35-40 λεπτά.
Έτοιμο για σερβίρισμα, παρέα με λίγο βρασμένο καλαμπόκι που ορισμένους τους πείθει να φάνε το φαγητό τους!!
Ψαράκι μαζί με ψητά λαχανικά. Δύο, σ' ένα...δηλαδή!
Καλή σας απόλαυση και ελπίζω να έπεισα κάποιους να το δοκιμάσουν το ψαράκι με αυτόν τον τρόπο.
Ε, καλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΨαρι φιλετο στο φουρνο με πατατες ειναι ο τελειοτερος συνδυασμος.
Μαλιστα η μικρη νομιζει οτι ειναι κοτοπουλο και αυτο την αφηνω να πιστευει κιολας!!!
Απιθανο και χρωματιστο!!!
Εμένα πάντως με έπεισες, πάω αύριο για ξιφία! Οσο για το μικρό μου...εκεί διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις δυστυχώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως εγώ, Πηνελόπη μου, θα το έτρωγα, χωρίς να προσπαθήσεις να με πείσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εσύ το μαγείρευσες με όλα τα καλά. Μπορούσες, αν ήθελες να βάλεις και γλυκοπατάτες, ταιριάζουν πολύ και στο φούρνο ψήνονται υπέροχα! Δοκίμασε την επομένη φορά!
Καλό βράδυ!
Η ψυχή χάνει που δεν δοκιμάζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά, νόστιμα υλικά που αναδεικνύουν τη γεύση του ξιφία,
με τη δυναμική προσθήκη του ούζου, που βρίσκω εξαιρετικό!
Καλή συνέχεια Πηνελόπη
Very healthy and delicious looking. xo Catherine
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά κάνεις και δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια Πηνελόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε καινούρια και ίσως όχι και τόσο αγαπητή -ειδικά στα πιτσιρίκια- γεύση θέλει το χρόνο της μέχρι να γίνει αποδεκτή από τον ουρανίσκο!
Αξιοζήλευτο το πιάτο σου πάντως!
Θρεπτικό, ελαφρύ και υπέροχο!
Φιλιά
Αχ, κι εμένα στην ηλικία του θα ήταν αδύνατον να με πείσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα θα ήταν αδύνατον να με σταματήσεις!
Οπότε μην αγχώνεσαι! Το πιάτο σου είναι απλά τέλειο Πηνελόπη!
Αχ, αυτή η ψυχή! Τι καλούδια φτιάχνεις για το χατίρι της! Πολύ καλά κάνεις και δεν το βάζεις κάτω! Άλλωστε, με τις προσπάθειές σου, κερδίζουμε κι εμείς! ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλιά, Πηνελόπη μου!!!
αχ Πηνελοπη με επεισες και με παρα επεισες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω ειμαι απο τις τυχερες που τα παιδακια μου το τρωνε το ψαρι,εναν καιρο που δεν το ετρωγε ο μικρος το εβαζα στο μπλεντερ μαζι με λαχανικα το εκανα πουρε και προσθετα μεξτρα κομματακια ψαριου,το ετρωγε σαν τρελος!!!!
Τον Ξέρξη τον ξιφία δεν τον ξέρω, αυτόν που μαγείρεψες όμως θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω από... κοντά! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κολοκύθα θα ταιριάζει πολύ ωραία μαζί με τα υπόλοιπα αρωματικά που έβαλες, είναι κι από την ταράτσα σου, ουάου!!
Να πιούμε και κανένα γλυκό κρασάκι ή ρακόμελο μαζί, ε? :)
Πεθαίνω για ξιφία..κυριολεκτικά. Δυστηχώς είναι είδος προς εξαφάνιση και δεν τον αγοράζω πλέον. Το πιάτο αυτό είναι ονειρεμένο Πηνελόπη μου!Καλό ΣΚ να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο φαγητό το λατρεύω όπως το κάνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω μεγάλη αδυναμία στο ψάρι Πηνελόπη μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ξιφίας με την παρέα του με ξετρέλανε κυριολεκτικά!!!
Φιλιά πολλά!
Πρέπει να έγινε πολύ νόστιμος ο ξιφίας Πηνελόπη μου... τόσο που τον λιμπίστηκα κι ας μην τον συμπαθώ!! Γεια στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ θερμά όλες για τα σχόλιά σας για τούτο το φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖητώ συγγνώμη που δεν απαντώ σε κάθε ένα ξεχωριστά, όπως αρμόζει και όπως συνηθίζω, αλλά πολλά μαζεμένα τα τρεξίματα και τα τραπεζώματα το τελευταίο 4ήμερο.
Περνώ στην επόμενη συνταγή που βγήκε με λίγο άγχος και ελπίζω ότι σύντομα θα ξαναβρώ τους σχετικούς ρυθμούς μου.