21.3.15

600 συν μια!

Το αγαπημένο κλασσικό 600αράκι, άλλων εποχών και δεκαετιών, ήταν και παραμένει μεγάλη έμπνευση για πολλούς λάτρεις του!

Από την άλλη, εγώ μόλις είδα τα στατιστικά μου στον blogger και διάβασα πως συμπλήρωσα τις 600 δημοσιευμένες αναρτήσεις + μία! 
Απίστευτο!

Αυτή η μία, είναι που έκανε και την διαφορά και με έβαλε στην λογική να σκεφτώ και να γράψω το νέο post... ξεφεύγοντας από μια καθιερωμένη ανάρτηση συνταγής...
Αυτή η επιπλέον μια, έκανε το "κλικ" και είπα να φιλοσοφήσω λιγάκι... αν και οι καιροί είναι δύσκολοι για "αμπελοφιλοσοφίες" μιας και για τέτοια κατηγορία φιλοσοφίας μιλώ :-)

Οι αναρτήσεις μου λοιπόν...
Οι αναρτήσεις μου, θα ήταν  ενδεχομένως περισσότερες, αλλά μερικές ποτέ δεν έφτασαν μέχρι το φως της δημοσιότητας, καθώς αποφάσισα να τις αποσύρω ή να τις διαγράψω θεωρώντας ότι δεν είχαν επιτυχία ως συνταγές, ή ότι υπήρχαν αρκετές παρόμοιες δημοσιεύσεις στην μπλοκογειτονιά μας, οπότε μια παραπάνω δεν θα πρόσθετε τίποτε περισσότερο...

Πραγματικά ποτέ δεν περίμενα, ότι θα κατάφερνα να "πειθαρχήσω" και να κρατήσω 600 συνταγές καταγεγραμμένες σε μορφή ημερολογίου ή προσωπικού blog (πρέπει να θυμηθώ να κάνω  ένα back up, κάποια στιγμή...τώρα που το σκέφτομαι...)  και να υπάρχουν ως ντοκουμέντα για νέα εφαρμογή και δοκιμή από κάποιες ή κάποιους που μπαίνετε στον κόπο να με διαβάζετε, αλλά και για μένα όταν αποφασίσω να τις ξαναφτιάξω.


Με χαρά δε, βλέπω μηνύματα που μου λένε πόσο καλή (ή και κακή, μιας και υπήρξαν και τέτοια στην διάρκεια όλων αυτών των ετών...) μπορεί να ήταν μια από τις συνταγές που δοκιμάσατε.
Αυτή η χαρά είναι που με κάνει να συνεχίζω να γράφω μετά από επτά χρόνια σχεδόν (έστω και λίγο πιο αραιά πια..) συνταγές που φτιάχνω στις δικές μου κατσαρόλες και τηγάνια καθώς είναι αρκετές οι φορές που έχω σκεφτεί να σταματήσω την διαδικασία.

Χαρά!
Αλλά από την άλλη, υπάρχει και μια στεναχώρια ορισμένες φορές, όταν φιλικά blogs με τα οποία υπήρχε "επικοινωνία" και "ανταλλαγή" απόψεων όλο αυτό το διάστημα, φτιάχνουν συνταγές που έχω παρουσιάσει παλαιότερα, τις παρουσιάζουν με τον ίδιο ή ελάχιστα παραλλεγμένο τρόπο και δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν μια απλή αναφορά της πηγής έμπνευσής τους, κάτι που προσωπικά έχω τηρήσει (έτσι πιστεύω τουλάχιστον και ζητώ συγγνώμη αν κάτι έχει ξεφύγει) για τις δικές μου αντίστοιχες δοκιμές.
Γιατί, για τους "άλλους" τους τρίτους, που το έχουν σύστημα να κάνουν μόνιμα και σταθερά "υποκλοπές" όλων των blogs, για να προσθέσουν κέρδη στην διαφήμιση των sites τους, καρφί δεν μου καίγεται :-)
Aς πράττουν όπως νομίζουν.
Τα άδικα κερδισμένα λεφτά, κάποια στιγμή χάνονται (με κάποιο τρόπο...) είναι νόμος του εμπορίου!

Εντάξει είπαμε, στεναχωριέμαι, αλλά το ξεπερνώ και πάω στα επόμενα με σταθερό βηματισμό... μιας και η στεναχώρια μόνον φθορά φέρνει!
Και η αλήθεια είναι, πως άλλη "φθορά" δεν την "σηκώνει" η ψυχή και το σώμα μου.
Μεγαλώνω πια και όλα "μετράνε" πιο σοφά "εντός" μου!

Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν, όλες και όλους που με συντροφεύετε, διαβάζοντάς με και σχολιάζοντάς με, ενώ δείχνει (στατιστικά πάντα ο blogger...) πως με εντάσσετε αρκετά υψηλά στις επιλογές σας όταν θέλετε να δείτε ιδέες για καθημερινό φαγητό ή  γλυκό, καθώς τα food blogs ελληνικά και ξένα είναι πάρα πολλά πια, ενώ πολλά από αυτά έχουν μετατραπεί σε επαγγελματικά sites έχοντας ξεφύγει από την ερασιτεχνική καταγραφή ημερολογίου, που προσωπικά εξακολουθώ να τηρώ και να πιστεύω.

Για να κάνω πιο "έμπρακτο" αυτό το "ευχαριστώ" θα το συνοδεύσω μ' ένα μικρό δωράκι που θα σας το προσφέρω μετά από κλήρωση.
Κλήρωση που θα γίνει στις 31/3/2015, για σχόλια που θα γίνουν μέχρι και την 12η μεσημβρινή.


Καλή συνέχεια σε όλες και όλους...
ΔΥΝΑΜΗ, για να κάνετε ότι αγαπάτε και έχετε ανάγκη!
Και να έχουμε όλοι μας μια όμορφη Άνοιξη, που μας ήρθε επισήμως σήμερα!

23 σχόλια:

  1. Καλησπέρα !!! Να τις χιλιάσεις !!!! Και ακόμα περισσότερες !!!
    Ωραίο το 600αράκι, αλλά εμένα η μεγάλη μου αγάπη είναι το 500αράκι, το παλιό φυσικά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκιά μου καλημέρα και εύχομαι αμέτρητες αναρτήσεις και πάντα σαν αυτές που μας συνήθισες.Είσαι ο ..ένας κρίκος της φιλικής μας διαδικτυακής φιλίας..είναι σημαντικό φίλη μου.Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχομαι Πηνελοπη μου να κανεις τις αναρτησεις σου 1600! Οχι οτι το 600 δεν ειναι ενα τεραστιο νουμερο, αλλα πως να το κανουμε... Θελουμε να σε βλεπουμε!!!!!
    Και εις ανωτερα λοιπον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή δύναμη για καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλές και οι αμπελοφιλοσοφίες Πηνελόπη μου, τα λες και ωραία!!
    Να ευχηθώ λοιπόν πολλές και νόστιμες συνταγοαναρτήσεις ακόμα!
    Χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηνελοπη μου οι ... αμπελοφιλοσοφιες σου πολυ μου αρεσουν και συμμεριζομαι απολυτα τις σκεψεις και τους προβληματισμους σου.
    Ευχομαι να τις χιλιασεις τις συνταγες, αλλα ολα πρεπει να γινονται με ρεγουλα, γιατι αν κατι σε γεμιζει αγχος και πιεση καποια στιγμη το εγκαταλειπεις...
    Καλη συνεχεια!
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανάμεσα στα food blogs που γρήγορα ξεχώρισα,ήταν και το δικό σου Πηνελόπη!
    Η άπειρη πρώτη ματιά μου στο διαδίκτυο,με οδήγησε ενστικτωδώς σε κάποιες σελίδες που πρώτα η καρδιά μου επέλεξε και κατόπιν το μυαλό ή το μάτι.
    Ξεχώρισα πέντε - έξι και έμεινα εκεί γιατι παρ´ όλο που υπαλρχουν πολλά αξιοπρόσεκτα food blogs,δρν είναι δυνατόν να γράφεις σε όλα,ακόμα και αν πληρώνεσαι για αυτό!
    Με κράτησε η ευγένεια,η πολυπρόσωπη ματιά,το σπιρτόζικο χιούμορ ,οι μαμαδίστικες προτάσεις,η αίσθηση της σπιτίσιας θαλπωρής που βγάλεις πάντα Πηνελόπη μου!
    Εύχομαι να συνεχίσεις με το ίδιο αμείωτο κέφι!Εγώ δεν θασου ευχηθω να τις χιλιάςεις τις αναρτήσεις...αλλά όσες και αν κάνεις,να έχουν την ίδια ποιότητα με τις προηγούμενες!
    Φιλια πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νονά μου, να προχωράς με τη σοφία που σου δίνουν τα "600+1" και να μας συντρφεύεις όλους εμάς που σε διαβάζουμε και που είμαστε σίγουρα περισσότεροι από "600+1"!!! Το αξίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τα χιλιάσεις κορίτσι μου!!!Καλή συνέχεια και έμπνευση!Καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πηνελόπη μου σου εύχομαι να τις χιλιάσεις τις αναρτήσεις σου!!!
    Καλώς μας ήρθε η Άνοιξη!!! :)
    Καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντε και στις 1600 σου ευχομαι και περισσοτερες αν σου κανει κεφι να εισαι καλα παντα και να μας χαριζεις ωραια πιατα,πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πηνελόπη σου εύχομαι να είσαι πάντα γερή να μας χαρίζεις τις όμορφες συνταγές σου!!
    Πολλούς χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητηρια, να συνεχίσεις εστι με έμπνευση κ ηθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑνώνυμοςΜαρτίου 23, 2015

    Καλημέρα,
    εύχομαι να τις χιλιάσεις, λίγες δεν είναι όμως? Να τις δις-χιλιάσεις και καλές οι αμπελοφιλοσοφίες, χρειάζονται που και που....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συγχαρητηρια πηνελοπη μου για το μπλογκ σου και την αξιοπρεπεια σου και τα ολα σου!!!!!!!,ευχομαι να συνεχισεις να εισαι τοσο δημιουργικη και οι αναρτησεις σου να υπερδιπλασιαστουν!!!
    πολλα φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τις χιλιάσεις τις αναρτήσεις σου και να περνάς καλά γράφοντάς τες. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μένα στο blogging (food blogging ή άλλου τύπου blogging) και ακόμα και η καταγραφή μιας συνταγής σου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείς κάποια "κομματάκια" των σκέψεων/συναισθημάτων σου. Έτσι προσπαθώ να "μπλογκάρω" κι εγώ και χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι που συμφωνούν!
    Καλή βδομάδα και ας έρθει η άνοιξη επιτέλους, όσο σκοτεινή και να 'μαι λίγη ζέστη και ήλιος δε θα με πείραζαν καθόλου στην παρούσα φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και στα επόμενα 600 λοιπόν! Πάντα με τις τελειες πρωτότυπες συνταγές που μας έχεις συνηθίσει Πηνελόπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να τις χιλιάσει τις αναρτήσεις Πηνελόπη μου!!!!! Ότι καλύτερο!!!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 600+1 ? Mπράβο Πηνελόπη μου.Εύχομαι ακόμα πιο πολλές αναρτήσεις με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη.
    Το μοίρασμα συνταγών, σκέψεων και πολλών άλλων μέσα απο το blog με ερασιτεχνική ματιά είναι και πιο αληθινά.
    Να είσαι καλά να δημιουργείς.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγχαρητήρια Πηνελόπη μου!!! Να είσαι πάντα τόσο δημιουργική! Να τις χιλιασεις κι εμείς θα είμαστε πάντα εδώ να σε διαβάζουμε και να σε αγαπάμε!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑνώνυμοςΜαρτίου 30, 2015

    Να τις χιλιάσετε, Καλή Συνέχεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να τις χιλιάσεις τις συνταγούλες σου!Να μας νοστιμίζεις τον ουρανίσκο έστω και από τον υπολογιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή