15.2.16

Βουτυράτες καρδιές

Με καθυστέρηση μιας μέρας...αλλά δεν πειράζει μάλλον, καθώς αυτό που μετράει είναι η γεύση και οι εντυπώσεις που άφησαν ιδιαίτερα στους νεαρούς της παρέας.

Βουτυράτες Καρδιές...δηλαδή μπισκότα βουτύρου σε σχήμα καρδιάς, αλλά και με ιδιαίτερα αρώματα.


Τα υλικά που θα διαβάσετε πιο κάτω μου έδωσαν συνολικά 7 μεγάλα ταψιά φούρνου, καθώς είχαμε να χαρίσουμε και να μοιράσουμε αγαπησιάρικα μπισκότα :-))
10 μεγάλες φράουλες ψιλοκομμένες, μαζί με 2 κουταλιές ψιλή ζάχαρη 1/5 βανίλια κρυσταλλική και 3-4 σταγόνες λεμόνι. που μου έδωσαν μια πολύ αρωματική σάλτσα.
1 ποτηράκι κρασιού, λικέρ γρεναδίνης από φρούτα του δάσους(σας το έχω δείξει και παλαιότερα)
1 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο γάλακτος (αυτό στα γυάλινα βάζα)
2 μεσαία αυγά,
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο,
1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη,
1/2 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
6- 7 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει,
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/2 κοφτό κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ,
λίγο ελαιόλαδο και,
δάκρυα πικρής σοκολάτας (μεγάλου μεγέθους) προαιρετικά.


Έφτιαξα την σάλτσα φράουλας, αφού ψιλόκοψα τις φράουλες και τις άφησα για μισή ώρα μαζί με την ζάχαρη στο κατσαρολάκι, προκειμένου να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Στην συνέχεια τις έβρασα μαζί με την βανίλια και το λεμόνι και άφησα την σάλτσα να κρυώσει αρκετά.

Κατόπιν έλιωσα το βούτυρο (μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένο με μεμβράνη φαγητού για να μην μου τα κάνει "λίμπα") σε μέτρια θερμοκρασία.


Ανακάτεψα σε με μεγάλη λεκάνη: το λιωμένο βούτυρο, με το ζαχαρούχο γάλα, την σάλτσα φράουλας, ώστε να ενωθούν.

Πρόσθεσα τα αυγά, την καρύδα, το λικέρ γρεναδίνης, την βανίλια και ανακάτεψα εκ' νέου με τον αυγοδάρτη.

Τελευταίο μπκήκε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και σταδιακά ενσωμάτωσα τα δύο είδη αλευριού καθώς και το μπέϊκιν πάουντερ.

Κατά το τελικό ζύμωμα με το χέρι χρησιμοποίησα και λίγο ελαιόλαδο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) για να με διευκολύνει στο να βγει η ζύμη άνετα από τα χέρια μου και να γίνει λίγο πιο ελαστική.


Άφησα την ζύμη στο ψυγείο για 40 λεπτά και μετά άρχισα το κόψιμο και το μοντάρισμα των μπισκότων μου.

Άνοιγμα φύλλου, πάχους 0.5 εκατοστού με το πλαστιράκι... Κόψιμο με κουπ-πατ καρδιά...
Μεταφορά στα στρωμένα με χαρτί ψησίματος ταψιά μου και μετά μια σταγόνα πικρής σοκολάτας στο δεξί "φυλλοκάρδι" για περισσότερη τσαχπινιά!


Ψήσιμο με αέρα στους 160 βαθμούς, για 10-12 λεπτά,  αλλάζοντας την θέση των ταψιών μια-δυο φορές και μετά έτοιμα για μοίρασμα και κατανάλωση!

Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι του Αγίου Βαλεντίνου, για να τα δοκιμάσετε τούτα τα μπισκότα.
Είναι τόσο νόστιμα, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επέτειος για να τα προσφέρετε σε όσους αγαπάτε και σας αγαπούν...

19 σχόλια:

  1. Πηνελόπη, θα ταίριαζαν πολύ και οι αποξηραμένες φράουλες. Έχουν δυνατό άρωμα και χρώμα (τις παγώνουν πριν την αποξήρανση) και επειδή δεν έχουν υγρά θα μπορούσαν να μπουν σε μεγαλύτερη ποσότητα στα μπισκοτάκια ίσως αλεσμένες ως στερεό υλικό.
    Όμορφα είναι πάντως! Και μου αρέσει που λες, να τα προσφέρουμε σε όσους αγαπάμε, χωρίς να σκεφτόμαστε κάποια επέτειο ως αφορμή ... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα, έριξες Άρη μου.
      Τις έχω δει φυσικά τις αποξηραμένες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω αγοράσει, γιατί κάπου κολλάω στην χώρα προέλευσης (Ταυλάνδη, Μαλαισία και άλλες...). Θα το δω όμως... και σίγουρα θα κάνω νέες δοκιμές.

      Πάντα γι' αυτούς που αγαπάμε...και κάθε στιγμή, καθώς είναι η αφορμή για τις εμπνεύσεις μας.

      Χαιρετισμούς πολλούς και καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Πηνελόπη, αυτές που έχω δει στα βιολογικάδικα είναι νομίζω από Γερμανία. Είναι βέβαια ακριβές οι άτιμες ...

      Καλό Βράδυ!!!

      Διαγραφή
  2. Πρώτη φορά βλέπω κάποια ανάλογη συνταγή, πολύ πρωτότυπη Πηνελόπη! Μπαίνω άνετα σε διαδικασία να τα φτιάξω αυτά τα φραουλομπισκοτάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν η έμπνευση της στιγμής Αμαλίας μου, καθώς είχα εμπρός μου τις φρέσκες φράουλες που αγόρασα. Και το "πείραμα" όπως φαίνεται πέτυχε, γιατί τα ροζέ καρδουλο-μπισκότα άρεσαν σε μικρούς και μεγάλους.
      Δοκίμασε τα, σε παρακαλώ :-))

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφες οι μπισκοτοκαρδούλες σου Πηνελόπη και πολύ τυχεροί οι παραλήπτες της μαζικής παραγωγής!!! Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά το έγραψες Χαρά μου.
      "Μαζική Παραγωγή"...αλλά κατάφερα και κάλυψα αρκετούς αποδέκτες και όλους "φαγανούς"!!

      Διαγραφή
  4. Κουκλίστικα τα μπισκότα και σε μαζική παραγωγή!!! Πολύ πρωτότυπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, ήταν από τις πιο "παιχνιδιάρικες" δημιουργίες θα έλεγα...
      Ενώ τα υλικά που συνδυάστηκαν επιφύλαξαν ένα πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα, πραγματικά.

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια-καρδούλες Πηνελόπη και πολύ ωραία υλικά!!
    Να έχεις ένα καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως ακριβώς τα λες Μάχη μου. Και η "πιτσιρικαρία" έκανε στην κυριολεξία "πάρτι" γύρω από τις πιατελίτσες στο τέλος!!

      Διαγραφή
  6. Τι ομορφες οι καρδουλες σου!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμορφες, τσαχπίνες και με ωραία γεύση dear Beauty. Σε προτρέπω να τις δοκιμάσεις καθώς γίνονται πολύ εύκολα και εύκολα υλικά.

      Διαγραφή
  7. Μα τι όμορφα, και πόσο πρωτότυπο να βάλεις τη σάλτσα της φράουλας Πηνελόπη!
    Μπορεί να μην τρελαίνομαι για τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά σε αυτά τα αγαπησιάρικα μπισκοτάκια δεν θα έλεγα με τίποτα όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα μου, ο Άγιος Βαλεντίνος, ήταν όπως καλά καταλαβαίνεις η αφορμή. Καθώς κι' εγώ δεν έχω καμία "σχέση" με τον όλο "πανηγυρισμό". Όμως είπα να κάνω λίγο παιχνίδι με τα πιτσιρίκια γύρω μου και καθώς το κάθε τι χρωματιστό τα ξεσηκώνει...κατάφερα να τα κάνω να πάρουν μέρος στην διαδικασία, αλλά πιο πολύ στην κατανάλωση :-))

      Διαγραφή
  8. Τα υλικά όλα είναι εξαιρετικά και οι φράουλες πολύ αγαπημένες μου. Αυτό που με ξεσήκωσε είναι το χρώμα τους!! Εξαιρετικό, την κάνω pin την συνταγή για άμεση παρασκευή. Καλή σου ημέρα Πηνελόπη μου και καλή συνέχεια

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μπορώ να καταλάβω την αγάπη σου για το ιδιαίτερο χρώμα τούτων των μπισκότων, καθώς ο καλλιτέχνης μέσα σου μιλά πάντα!
      Αλλά είναι και νόστιμα επίσης, οπότε βάλε τα στο πρόγραμμα για παραγωγή :-))

      Διαγραφή
  9. Η σάλτσα φράουλας θα τους δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση!
    Και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα υλικά (είδα ζαχαρούχο και καρύδα και ενθουσιάστηκα), είμαι σίγουρη ότι θα είναι υπέροχα!
    Μου αρέσει πολύ και το αψεγάδιαστο σχήμα τους, δείχνουν πραγματικά πολύ πολύ όμορφα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου καλημέρα,
      τα υλικά είναι από αυτά που αρέσουν νομίζω αρκετά σε μεγάλους και μικρούς.
      Και καθώς το ζητούμενο ήταν ο εντυπωσιασμός :-)) των παιδιών της οικογένειας και όχι μόνον... θέλω να πιστεύω ότι τα κατάφερα καλά.

      Όσο για τα σχήμα, ας είναι καλά τα κουπ-πατ γιατί με το χέρι δεν είναι εύκολο να τα κάνεις τόσο ομοιόμορφα όλα.

      Φιλιά πολλά και καλό σας Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή