Ένα κέικ πορτοκαλιού μπορεί να σε κάνει ν' αλλάξεις διάθεση!
Μπορεί να σε βοηθήσει να νοιώσεις καλύτερα όταν ο πυρετός τριγυρίζει (χωρίς εμφανείς ενδείξεις ίωσης) τον κανακάρη της οικογένειας ... Και καθώς αυτός δεν είναι και "τύπος" που σηκώνει πυρετό εύκολα...μπαίνεις στην "λογική" του να ψάχνεις και να "ψάχνεσαι" προς τι το συγκεκριμένο φαινόμενο εντός της οικίας του σπιτιού σου;
Να ξεπεράσω τα νεύρα ήθελα...αλλά και να κάνω κάτι όχι πολύ μπελαλίδικο και σύνθετο.
Πορτοκάλια εμπρός μου.
Πορτοκαλένια μαρμελάδα (από thermomix) που μου προσέφεραν.
Ταχίνι με πορτοκάλι (πάρα πολύ νόστιμο σας λέω!!!) που αγόρασα.
Αλεύρι που φουσκώνει, αυγαλάκια, λαδάκι, βουτυράκι, ζάχαρη με στέβια, εσάνς πορτοκαλιού, βανίλια κρυσταλλική λίγη σπασμένη σοκολάτα (που είχαμε απόθεμα από τις ημέρες των γιορτών) και όλα έγιναν στα γρήγορα.
Ούτε καν φόρμα για κέικ δεν έβγαλα από το ντουλάπι. Ένα ταψάκι στρωμένο με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και σε 40 λεπτά είχα κάνει το σπίτι να μυρίζει συναρπαστικά.
Υλικά:
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια,
120 γραμ. ελαιόλαδο,
80 γραμ. λιωμένο βούτυρο,
1/2 ποτήρι ζάχαρη με στέβια,
2 κουταλιές ταχίνι με πορτοκάλι,
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι,
1/2 κουταλάκι βανίλια κρυσταλική,
4-5 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού,
3 μέτρια αυγά,
450 γραμ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο,
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
120 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια.
Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν βγήκε ούτε φόρμα κέικ από το ντουλάπι, μα ούτε και μίξερ...
Με τον αυγοδάρτη χτύπησα τα υλικά μου μέσα σε βαθύ μπολ και με την σειρά που τα προαναφέρω κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ-πολύ εύκολη και γρήγορη.
Μετά έστρωσα το βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μου και με μια μαρίζ (πολύ ωραίο αξεσουάρ) πήρα όλο τον χυλό του κέικ μέσα από το μπολ.
Έψησα στους 180 βαθμούς με αέρα τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμήλωσα την θερμοκρασία στους 170 για τα υπόλοιπα 20 λεπτά. Ρόδισε, μοσχομύρισε και ήταν πραγματικά απολαυστικό όταν συνόδευσε το απόγευμα του Σαββάτου μας, αλλά και το πρωινό της Κυριακής μας.
Σας εύχομαι καλή εβδομάδα.
Μπορεί να σε βοηθήσει να νοιώσεις καλύτερα όταν ο πυρετός τριγυρίζει (χωρίς εμφανείς ενδείξεις ίωσης) τον κανακάρη της οικογένειας ... Και καθώς αυτός δεν είναι και "τύπος" που σηκώνει πυρετό εύκολα...μπαίνεις στην "λογική" του να ψάχνεις και να "ψάχνεσαι" προς τι το συγκεκριμένο φαινόμενο εντός της οικίας του σπιτιού σου;
Να ξεπεράσω τα νεύρα ήθελα...αλλά και να κάνω κάτι όχι πολύ μπελαλίδικο και σύνθετο.
Πορτοκάλια εμπρός μου.
Πορτοκαλένια μαρμελάδα (από thermomix) που μου προσέφεραν.
Ταχίνι με πορτοκάλι (πάρα πολύ νόστιμο σας λέω!!!) που αγόρασα.
Αλεύρι που φουσκώνει, αυγαλάκια, λαδάκι, βουτυράκι, ζάχαρη με στέβια, εσάνς πορτοκαλιού, βανίλια κρυσταλλική λίγη σπασμένη σοκολάτα (που είχαμε απόθεμα από τις ημέρες των γιορτών) και όλα έγιναν στα γρήγορα.
Ούτε καν φόρμα για κέικ δεν έβγαλα από το ντουλάπι. Ένα ταψάκι στρωμένο με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και σε 40 λεπτά είχα κάνει το σπίτι να μυρίζει συναρπαστικά.
Κέικ Πορτοκαλιού με σοκολάτα
Υλικά:
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια,
120 γραμ. ελαιόλαδο,
80 γραμ. λιωμένο βούτυρο,
1/2 ποτήρι ζάχαρη με στέβια,
2 κουταλιές ταχίνι με πορτοκάλι,
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι,
1/2 κουταλάκι βανίλια κρυσταλική,
4-5 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού,
3 μέτρια αυγά,
450 γραμ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο,
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
120 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια.
Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν βγήκε ούτε φόρμα κέικ από το ντουλάπι, μα ούτε και μίξερ...
Με τον αυγοδάρτη χτύπησα τα υλικά μου μέσα σε βαθύ μπολ και με την σειρά που τα προαναφέρω κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ-πολύ εύκολη και γρήγορη.
Μετά έστρωσα το βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μου και με μια μαρίζ (πολύ ωραίο αξεσουάρ) πήρα όλο τον χυλό του κέικ μέσα από το μπολ.
Έψησα στους 180 βαθμούς με αέρα τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμήλωσα την θερμοκρασία στους 170 για τα υπόλοιπα 20 λεπτά. Ρόδισε, μοσχομύρισε και ήταν πραγματικά απολαυστικό όταν συνόδευσε το απόγευμα του Σαββάτου μας, αλλά και το πρωινό της Κυριακής μας.
Σας εύχομαι καλή εβδομάδα.
Φουλ του πορτοκαλιού το κέικ Πηνελόπη και είμαι σίγουρη ότι με τόσο όμορφο άρωμα, συν τη βοήθεια της σοκολάτας πήρε κάποια από τα νεύρα και έφερε καλή διάθεση! Περαστικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασε πια η εβδομάδα (Παρασκευή σήμερα Αμαλία μου) και ευτυχώς όλα μοιάζουν να πήραν έναν φυσιολογικό και πάλι ρυθμό σε σχέση με την όποια ίωση.
ΔιαγραφήΤο κεκάκι ήταν απολαυστικό μέχρι το τελευταίο του κομμάτι και πολύ αφράτα επίσης, χωρίς να χάσει τίποτε από το άρωμα του.
Συνιστώ δοκιμή!!
Τους χαιρετισμούς μου.
πολύ έξυπνο που χρησιμοποίησες μαρμελάδα. Θα το φτιάξω γιατί λατρεύω τη γεύση του πορτοκαλιού
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το κάνεις Ευαγγελία μου και αν έχεις μαρμελάδα αρκετά γλυκιά, μπορείς να βάλεις λιγότερη ζάχαρη καθώς και το ταχίνι με το πορτοκάλι είναι επίσης γλυκό.
ΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύρικο σου εύχομαι.
Αυτό πρέπει να είναι το πιο πορτοκαλένιο κέικ που έχω δει ποτέ Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ μου αρέσει που περιέχει και τη σοκολατίτσα του!
Ελπίζω ο μικρός να είναι καλά... με αυτό το κέικ πάντως σίγουρα θα είναι καλύτερα!
Φιλιά πολλά!
Έχεις πολύ δίκιο Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΑν αγαπά κανείς το πορτοκάλι ως φρούτο και ως άρωμα, εδώ έχει βρει ένα από τα πιο μυρωδάτα κέικς.
Είναι καλά τώρα πια, σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά περάσαμε ένα πολύ περίεργο 5ήμερο.
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.