Τα χοιρινά σνίτσελ είναι ένα από τα αγαπημένα μου κρεατικά, καθώς μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα μαλακά κάτι που αρέσει στα παιδιά και ταυτόχρονα μπορείς να "παίξεις" μαζί τους με διάφορα υλικά, οπότε σου "λύνουν" τα χέρια!
Η συνταγή που ακολουθεί, έχει κατά καιρούς αλλαχτεί και τροποποιηθεί, ανάλογα με την όρεξη και τα διαθέσιμα συμπληρωματικά υλικά.
Δείτε τα λοιπόν και ενδεχομένως να σας κάνουν να θελήσετε να τα δοκιμάσετε.
Υλικά για 4-6 άτομα
7-8 σνίτσελ μεγάλα (γιατί για να τυχλιχθούν πρέπει να έχουν ένα ικανοποιητικό μέγεθος και σχήμα)
1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα χωρίς τους σπόρους, ή δύο μέτρια πομοντόρια επίσης σφιχτά και χωρίς σπόρους κομμένα σε ροδέλες,
200 γραμ. μπλε τυρί σε κομμάτια,
3-4 κουταλιές μουστάρδα,
πάπρικα, πιπέρι και αλάτι για ελαφρό πασπάλισμα,
ελαιόλαδο για ράντισμα
και 7-8 κομμάτια χαρτί ψησίματος (ανάλογα με τα κομμάτια) που θα τυλιχτούν τα σνίτσελ.
Αρχικά πάνω σε σανίδα κοπής, χτυπάμε ελαφρώς το κάθε σνίτσελ με σφυράκι κρέατος ή με τον πάτο ενός από ένα βαρύ μπουκάλι.
Το αλείφουμε με μουστάρδα και βάζουμε δύο ροδέλες ντομάτας και από δύο-τρεις μπαστουνάκια μπλε τυρί.
Πασπαλίζουμε με: πάπρικα, πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και τυλίγουμε σε ρολό.
Ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο το ρολό και το μεταφέρουμε σε χαρτί ψησίματος του. Τυλίγουμε το χαρτί σαν "καραμέλα" γύρω από το κρέας.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα σνίτσελ και τα τοποθετούμε στην σειρά, σε ταψί όχι πολύ μεγάλο, στο οποίο θα βάλουμε μισό φλιτζάνι νερό. Το νερό βοηθά στο να γίνουν πιο μαλακά τα σνίτσελ κατά το ψήσιμο και να μην στεγνώσουν.
Ψήνουμε με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε τα σνίτσελ από τον φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά κάθε πακέτο σε πιάτο γιατί έχουμε νόστιμα ζουμάκια εντός του χαρτιού, που θέλουμε να σερβίρουμε μαζί με το κρέας μας.
Κόβουμε σε μικρότερες ροδέλες και σερβίρουμε με ένα ρύζι λαχανικών (όπως έκανα προσωπικά) ή με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.
Σας εύχομαι ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο με όσους και με ότι αγαπάτε.
Η συνταγή που ακολουθεί, έχει κατά καιρούς αλλαχτεί και τροποποιηθεί, ανάλογα με την όρεξη και τα διαθέσιμα συμπληρωματικά υλικά.
Δείτε τα λοιπόν και ενδεχομένως να σας κάνουν να θελήσετε να τα δοκιμάσετε.
Υλικά για 4-6 άτομα
7-8 σνίτσελ μεγάλα (γιατί για να τυχλιχθούν πρέπει να έχουν ένα ικανοποιητικό μέγεθος και σχήμα)
1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα χωρίς τους σπόρους, ή δύο μέτρια πομοντόρια επίσης σφιχτά και χωρίς σπόρους κομμένα σε ροδέλες,
200 γραμ. μπλε τυρί σε κομμάτια,
3-4 κουταλιές μουστάρδα,
πάπρικα, πιπέρι και αλάτι για ελαφρό πασπάλισμα,
ελαιόλαδο για ράντισμα
και 7-8 κομμάτια χαρτί ψησίματος (ανάλογα με τα κομμάτια) που θα τυλιχτούν τα σνίτσελ.
Αρχικά πάνω σε σανίδα κοπής, χτυπάμε ελαφρώς το κάθε σνίτσελ με σφυράκι κρέατος ή με τον πάτο ενός από ένα βαρύ μπουκάλι.
Το αλείφουμε με μουστάρδα και βάζουμε δύο ροδέλες ντομάτας και από δύο-τρεις μπαστουνάκια μπλε τυρί.
Πασπαλίζουμε με: πάπρικα, πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και τυλίγουμε σε ρολό.
Ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο το ρολό και το μεταφέρουμε σε χαρτί ψησίματος του. Τυλίγουμε το χαρτί σαν "καραμέλα" γύρω από το κρέας.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα σνίτσελ και τα τοποθετούμε στην σειρά, σε ταψί όχι πολύ μεγάλο, στο οποίο θα βάλουμε μισό φλιτζάνι νερό. Το νερό βοηθά στο να γίνουν πιο μαλακά τα σνίτσελ κατά το ψήσιμο και να μην στεγνώσουν.
Ψήνουμε με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε τα σνίτσελ από τον φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά κάθε πακέτο σε πιάτο γιατί έχουμε νόστιμα ζουμάκια εντός του χαρτιού, που θέλουμε να σερβίρουμε μαζί με το κρέας μας.
Κόβουμε σε μικρότερες ροδέλες και σερβίρουμε με ένα ρύζι λαχανικών (όπως έκανα προσωπικά) ή με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.
Σας εύχομαι ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο με όσους και με ότι αγαπάτε.
Τα σνίτσελ είναι το πιο αγαπημένο φαγητό του γιού μου. Μου αρέσει που δεν τα τηγανίζεις και έτσι γεμιστά είναι και πολύ ωραία πρόταση για τραπέζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος, για να αποφύγουμε το τηγάνι Μαρία μου!
ΔιαγραφήΤο ζουμάκι τους πολύ νόστιμο και σαφώς πιο μαλακά από τα τηγανιτά.
Κάνε μια δοκιμή και ίσως αρέσουν και στον γιο σου, τελικά.
Καλή εβδομάδα.
Αααα δεν το ήξερα αυτό!! την επόμενη φορά θα τα κάνω τυλιχτά, έτσι είναι και πιο υγιεινά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι' αυτό είμαστε ακόμη εδώ Μαρία μου. Μαθαίνουμε η μια από την άλλη και συνεχίζουμε να πειραματιζόμαστε!
ΔιαγραφήΣαφώς πιο υγιεινά με τούτο τον τρόπο παρασκευής.
Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα.
Πολύ ωραίο Κυριακάτικο φαγητό και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Φίλη στενή του κρέατος δεν είμαι, αλλά με τη ντομάτα, τα μυρωδικά και το τυρί θα βγήκαν σίγουρα πολύ νόστιμα. Με ένα ωραίο, κόκκινο κρασί πιστεύω θα τα έτρωγα ευχαρίστως. Καλή βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί δηλαδή να σε κάνω να φας κρεατάκι, Έφη μου;
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου φαίνεται καλή η ιδέα, γιατί προσωπικά την έχω πια υιοθετήσει για τούτο το συγκεκριμένο είδος κρέατος.
Καλή εβδομάδα και σ' εσένα εύχομαι.
Πωπωπωπωπωπω
ΑπάντησηΔιαγραφήμου ανοιξες την ορεξη!
Εμείς πάντως καλή μου, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε "κλειστή" όρεξη :-))
ΔιαγραφήΔοκίμασε Αριάδνη και ελπίζω να σου αρέσει αυτός ο τρόπος παρασκευής.
τελειο!!!! αγαπω χοιρινα ρολακια!!! ευκολο κ νοστιμο !
ΑπάντησηΔιαγραφή